EAC - ???
Moderator: ace1
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
EAC - ???
e ovako...nedavno mi je na ekranu gde je satic i kilometraza izbacilo "EAC FAIL" ... u knjizi, posto mi je auto iz nemacke uvezen pise sledece: Warnung Elektronische Gaspedalsteuerung (EAC) ... na google translate mi je nekako prevelo kao "Elektronsko upozorenje Kontrole Akceleratora " ...
jos jedna stavka zanimljiva ako ima povezanosti... desava mi se da se pali "check engine" lampica... lampica se upali na sat-dva i ugasi se kad sledeci put upalim auto... desava se da se upali lampica i posle 20-ak sekundi gazenja (160km/h) kad ugasim auto i ponovo ga upalim lampica se ne upali... dragomir mi je rekao da je to EGR ventil .. e sad pitanja za ceo topic glase :
- Sta je "EAC FAIL" komanda...koliko je ozbiljna i sta treba uraditi?
- Sta uraditi za panjenje "check engine" lampice ako je u pitanju EGR ventil? Nov..ciscenje?
da napomenem da mi se "EAC FAIL" samo jednom pokazalo na ekranu.
hvala unapred
jos jedna stavka zanimljiva ako ima povezanosti... desava mi se da se pali "check engine" lampica... lampica se upali na sat-dva i ugasi se kad sledeci put upalim auto... desava se da se upali lampica i posle 20-ak sekundi gazenja (160km/h) kad ugasim auto i ponovo ga upalim lampica se ne upali... dragomir mi je rekao da je to EGR ventil .. e sad pitanja za ceo topic glase :
- Sta je "EAC FAIL" komanda...koliko je ozbiljna i sta treba uraditi?
- Sta uraditi za panjenje "check engine" lampice ako je u pitanju EGR ventil? Nov..ciscenje?
da napomenem da mi se "EAC FAIL" samo jednom pokazalo na ekranu.
hvala unapred
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
Re: EAC - ???
gagi, novosti od fieste..
nebitno kojom brzinom se krecem (1,2,3,4,5)...kad sa desnom nogom drzim gas i levom malo stisnem kocnicu posle pola sekunde ugase se oba ona ekranceta (kilometraza i sat, temperatura i kolicina goriva) i ispise EAC Fail i nastavi normalno da radi... u trenutku izmedju gasenja ekrana i ispisivanja EAC Fail auto stucne, tj kao da se na trenutak ugasi...

nebitno kojom brzinom se krecem (1,2,3,4,5)...kad sa desnom nogom drzim gas i levom malo stisnem kocnicu posle pola sekunde ugase se oba ona ekranceta (kilometraza i sat, temperatura i kolicina goriva) i ispise EAC Fail i nastavi normalno da radi... u trenutku izmedju gasenja ekrana i ispisivanja EAC Fail auto stucne, tj kao da se na trenutak ugasi...

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa nemoj stiskati lijevom kočnicu. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris

- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Meni je na Fiesti izbacivao tu gresku i bacao auto u safe mod. Dijagnostika kod Dragomira je rekla da otisl prva dizna. Vozio auto tako jos neko vreme i prodao.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
kako da vidim dal je u safe mode ?
- m_peki
Pa meni je gresku izbacivao u toku voznje na autoputu. Vozim levom trakom preticem i djednom puuff. Upali se EAC FAIL. Auto krene da usporava sve do nekih 2500rpm i nece preko toga. Stanem ugasim sacekam koji minut upalim i vozim bez problema kao da se nista nije desilo.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
aj ja cu posle da snimim sta se meni desava...ali normalno mogu da vozim posle toga.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
[youtube][/youtube]
dajem kontakt, lampice se gase a skazaljka ostaje ispod nule (0:02), palim auto i namerno drzim gas da bi culi da je auto upaljen, tek na 0:12 se skazaljka pomera... to bi trebalo je je DTC 9359...
krecem prva, druga i drzim gas, pritisnem kocnicu i vidi se da ekrani blicnu, tj ugase se i upale... ne vidi se EAC Fail jer je losa kamera. I evo posle toga auto ide normalno...
145kmh/~800m
dajem kontakt, lampice se gase a skazaljka ostaje ispod nule (0:02), palim auto i namerno drzim gas da bi culi da je auto upaljen, tek na 0:12 se skazaljka pomera... to bi trebalo je je DTC 9359...
krecem prva, druga i drzim gas, pritisnem kocnicu i vidi se da ekrani blicnu, tj ugase se i upale... ne vidi se EAC Fail jer je losa kamera. I evo posle toga auto ide normalno...
145kmh/~800m

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
namerno bez edita...
evo i klipa u prvoj brzini ista situacija
[youtube][/youtube]
evo i klipa u prvoj brzini ista situacija
[youtube][/youtube]
- m_peki
Mislim da ce te jedino dijagnostika uputiti na konkretan problem jer te ova greska navodi samo na grupu stvari kod kojih moze biti problem. Vazno je da imas na umu kod odlaganja da manje stvari prouzrokuju vece problem. Kod mene je stvar bila u dizni koja direktno vodila do crkavanja zamajca se motor zbog nepravilnog rada iste tresao i stvarao dodatne vibracije na leru.