Pripremiti potreban materijal znači pribaviti sprejeve – Primer za plastiku, filer, crni lak. Komad brusnog papira P400 veličine A4 papira.
Silikonsko brtvilo za spajanje kućišta i „stakla“ fara. (Nije staklo, plastično je).

Velika kutija u kojoj će se farovi zagrijati prije rastavljanja.

Gumene rukavice i zaštita za usta i nos. Vjerujte da treba, primer se osjeti ko sam vrag.

Od alata potreban je Torx ključ T20 ili T25, (nisam siguran točno koji), skalpel, tanki plosnati odvijač iliti šerafciger i najbitnije industrijski fen.
U mom slučaju bilo mi je bitno i pribaviti srebrnu žarulju za žmigavac jer sam maknuo taj poklopac.
2. Cijena posla:
Primer za plastiku 400 ml .....40 kn
Filer......................................30 kn
Crni lak sprej........................20 kn
P400 brusni papir.....okolo 10-20 kn
Silikonsko brtvilo ................44 kn
Gumene rukavice i zaštita nosa i usta ...oko 3 kn.
Industrijski fen..................150 kn
3. Vrijeme potrebno od demontaže do montaže.... cca 8h.
U to je uključena i pauza za ručak, pivo, kutija cigareta..
4. Postupak:
Prvo demontirati svjetla s auta (izvaditi oba plastična čepa s maske, masku lagano povući prema van. Pripaziti – s donje strane su prihvati plastike, ne siliti da nebi popucali. Izvući L limiće koji drže svjetla, far pažljivo povući van. Otpojiti far od konektora – stisnuti kopču na konektoru prema unutra.

Far staviti u kutiju dole lijevo na kojoj je u gornjem desnom kutu izrezana rupa, dakle suprotno da neide vrući zrak direktno na far.
Upuhivati vrući zrak 5 min na 350 stupnjeva i far je spreman za rastavljanje.
S donje strane fara otkopčati dvije kopče. S gornje maknuti gumene kopče.
Po cijelom spoju lagano zarezati sa skalpelom kako bi se lakše odvojilo staklo od kućišta.
Pažljivo ali odlučno odvojiti rukama kućište od stakla.
Da bi se izvadila plastika koju treba ofarbati, moraju se skinuti 2 torx vijka. Prvi je s gornje strane, a da bi drugog odvrnuli, mora se prvo skinuti staklo pozicije (ima 3 koče koje se utisnu prema unutra i s donje strane gurne prema gore . Skinuti i staklo žmigavca – drže ga dve-tri kopče, jednostavno.
Nakon toga prekriti sjenila (u kućištu ostaju) da nepada prašina ili bilo što drugo na njih).
Na fordwiki piše da se nesmiju uopće dirati s ničim, da odmah dolazi do oštećenja – nisam provjeravao da li je to istina.

Slijedeći posao je najteži, treba sa brusnim papirom P400 prebrusiti plastiku i skinuti krom.
P400 sam koristio jer skida krom a nepravi risove po plastici. Grublji papir bi možda radio risove a to nije potrebno.
Za ove narebrane dijelove najefikasnije mi se pokazalo korištenje oštrobridnog predmeta preko kojeg se namota brusni papir.

Kad je sve pobrušeno, očistiti svu prljavštinu (ostatke brušenja).
Ovaj primer koji sam koristio se dosta brzo suši (a i vani je bilo toplo, oko 18 stupnjeva), tako da sam s oba sloja bio gotov za cca 1h. Prvi sloj pa sušenje, a zatim i drugi sloj.
Za vrijeme dok se pojedini slojevi suše, na red dolazi kućište i staklo.
Potrebno ih je očistiti od prijašnjeg brtvila kako bi novi bolje odradio svoju funkciju.
Iz kućišta sam vadio sa tankim plosnatim odvijačem uz dodatak malo medicinskog alkohola da se lakše odljepljuje.
Staklo sam čistio skalpelom i krpom namočenom u alkohol.
Unutrašnjost stakla bi isto tako trebalo zaštititi. Ukoliko se zaprljaju (a prljava su), očistiti s nečim blažim – voda s malo sapunice pa tekućina za stakla s mekanom krpom.
Slijedeći korak je špricanje filerom – meni je bio dovoljan jedan sloj. Svuda jednolično bez „curaka“ znači da je sve OK.

Nakon sušenja, 2x prešprican crni lak sprej – provjeriti da li je svuda jednoliko i da nije negdje preskočeno.
Sva špricanja sam radio u vodoravnim pomacima s razdaljine od 20ak cm. Bolje nekoliko tankih slojeva nego jedan deblji – inače sigurno boja iscuri. Osobitu pažnju posvetiti špricanju.
Lijevo prešpricana plastika sa lak sprejem prvi put, desno samo s filerom.

Nakon što se lak posušio, slijedi montaža. Pripaziti koje je lijevi koje desni (žmigavac mora biti gore).
Postavi se plastika na kućište, pritom paziti na kopče plastike (na vrhovima) da dobro naliježu u kućište te da utori za vijke sjednu odozgo (veći promjer ulazi u manji i nema pomaka lijevo desno).
Zašerafiti i vratiti poklopac pozicije. Ako vraćate poklopac žmigavaca sad je vrijeme. Kad je fiksirana plastika na kućište, popuniti utor gdje sjeda staklo sa silikonskim brtvilom – o količini neću jer to je odokativna metoda. Ja sam punio da bude u ravnini s kućištem i nisam ima previše iscurenja (nikakva šteta osim što se vidi dok se digne poklopac motora.

Pregledati da li je sve čisto u kućištu, sjenilima, plastici i pobrisati po potrebi.
Vratiti staklo na kućište i pritisnuti dok ne legne sve na svoje mjesto – nepretjerivati pritiskom. Pokopčati sve kopče. Ostaviti da se sve posuši.
Ja nisam čekao ništa, čim sam stavio staklo na kućište odnio sam i montirao na auto. Auto je do jutra bio u garaži, nije mrdao.
Krajnji rezultat: