Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

eskort 5-ica se cuje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
duleruma
Poruka: 11
Član foruma od: utorak, 6. sep. 2011. u 20:30h

eskort 5-ica se cuje

Poruka od duleruma » četvrtak, 8. sep. 2011. u 18:53h

pozdrav svima,zovem se dule, od pre par meseci sam vlasnik eskorta petice 1.8 d 92 god.moj problem je sledece prirode,pre 1o-ak dana sam menjao na autu ulje,filter ulja,i filter goriva.po savetu majstora sam uzeo ulje 10w-40.sam sam menjao i odmah posle promene motor je poceo da se cuje,otprilike u gornjoj dekli,poklopcu motora...čuje se na nizim obrtajima oko 1500 do 2000,a onda se malo utisa ali je i dalje tu samo znatno slabiji,ali ga ipak cujem,da napomenem pre promene ulja motor se normalno cuo,čak jako fino za svoje god.drugari koji se malo bolje razumeju mi predlazu da uzmem gušce ulje,da li cu sa tim resiti problem,imate li neki savet ili slicno iskustvo?

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: eskort 5-ica se cuje

Poruka od mbole » četvrtak, 8. sep. 2011. u 20:40h

"cuje se" je prilicno nedefinisano.
Sta se cuje?
10W-40 je ulje koje je predvidjeno za taj motor.
Sta je bilo u njemu pre toga?
Djak pesak :)

duleruma

Poruka od duleruma » subota, 10. sep. 2011. u 07:38h

ne znam koje je ulje bilo u njemu,ne mogu da dodjem do decka od kojeg sm uzeo auto,otisao je preko :wtf: ,na oko 1500 obrtaja cuje se neki zvuk kao udaranje metala o metal.na 2000,2200 se zvuk smiruje malo .juce sam bio kod majstora ovde u rumi,ima fordov servis,rekao mi da je to do nafte,da potrosim ovo sto imam u rezervoaru,pa da naspem na drugoj pumpi,kao losa nafta.iskreno to mi malo nema smisla,ali laik sam skroz pa cu probati i to.nasuo sam sad gusce ulje 20w 60 i prepolovio sam zvuk ali jos mi se dimi na auspuh i nema snage,tj slabije vuce

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 10. sep. 2011. u 09:50h

Уље је увек исте густине , разликује се по вискозитету .
Дизел хоће да дими када је хладан од неправилно сагореле нафте .
Али мени делује да си ти купио ауто са лошим моотром . Прати потрошњу уља у наредних 1000 километара , па ћеш знати .

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 10. sep. 2011. u 12:05h

Nemoj sipati drugo ulje. Sje*aces motor.
Sipas ulje koje je predvidjeno, a predvidjeno je 10W-40.
Ako je motor propao, propao je. Sipanjem "gusceg" ulja mu neces produziti zivot, vec ces ga samo jos vise skratiti.
Djak pesak :)

Johnny_CL
Poruka: 457
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 15:01h

Poruka od Johnny_CL » subota, 10. sep. 2011. u 14:05h

Sumnjam da je do loše benge, ma da zna biti, ja npr vidim osjetnu razliku u vožnji i zvuku izmeđi BMB 98 i BMB 95,tandrću ventili, što bi rek'o naš narod.
She said it was her or the Ford, since it wouldn't start, i'm stuck with her.
The Interceptor
Y. A. D. - Youth Against Diesel
"Ja bez tebe k'o Ford bez 'rđe. Jednostavno ne ide"

duleruma

Poruka od duleruma » subota, 10. sep. 2011. u 16:09h

od kako je auto kod mene presao sam nekih 1400 km i nije trošio ulje,danas su mi rekli da su mi mozda otisli hidropodizači ili čak i bregasta,u ponedeljak ga vozim kod majstora,pa cemo videti.jel zna neko koliko me zamena hidropodizaca moze izaci?

duleruma

Poruka od duleruma » nedelja, 8. jan. 2012. u 09:12h

pozdrav svima,srecna nova godina i bozic. evo mene posle dugo vremena.dakle,isao sam kod majstora,motor ok,bregasta ok, stradala je boš pumpa,moju je skinuo i vec dva meseca je na remontu,zato sto me je zaboravio i nije poslao :( a privremeno mi je ugradio drugu,nizeg pritiska,pa sad imam probleme sa prvim palenjem,verglam po 2o tak sekundi,ali svako sledece pali na po kljuca.e sad posto me majstor zeza za taj remont,nikako da ga zavrsi,imam par pitanja: da li da ostavim ovu pumpu sto mi je ugradio da li je to pametno,i koliko kosta druga pumpa za moj auto ako neko zna

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 8. jan. 2012. u 09:26h

MISLIM to sto ti je stekcalo nema veze sa uljem i motorm, (ulje i treba da je to, resino sa guscim nema dobro podmazivanje u startu zimi) to j bila dizna, e a kako da se cuje bas posle zamene ulja, verovatno ga je zupcio i promasio paljenje, dizne zapusile, cuje se kao da laicki udara ventil, bas jako kao metal o metal, to je dizna, neznam sta da ti kazem, kaja nije fabricki predvidjena za taj auto nemoj, ako je jos manjeg pritiska ima da stekce sacuvaj boze, svaka budzevina je strasna, uvek sve vracas na fabricki, za pumpu neznam sta da kazem procackaj u otpadi pa zovi, to bi trebao da ozupci ko zna.

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 8. jan. 2012. u 09:28h

duleruma piše:od kako je auto kod mene presao sam nekih 1400 km i nije trošio ulje,danas su mi rekli da su mi mozda otisli hidropodizači ili čak i bregasta,u ponedeljak ga vozim kod majstora,pa cemo videti.jel zna neko koliko me zamena hidropodizaca moze izaci?
dal ima on hidro podizace, ja mislio da on nema hidro podizece i da je to dizna, ko je rekao majketi ko se razume za gusce ulje, elem jel duva motor na merac kada je vruc, nije strasno ali pokazuje stanje motora

duleruma

Poruka od duleruma » nedelja, 8. jan. 2012. u 09:44h

nema hidropodizace,dizne su odlicne bar mi je tako receno i ne duva ni malo na čep

duleruma

Poruka od duleruma » nedelja, 8. jan. 2012. u 09:46h

i taj majstor mi je rekao da je imao lose paljenje pa ga je zupčio.za sad ide odlicno sa tom pumpom nizeg pritiska,ne cuje se nista,samo to prvo paljenje...

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 8. jan. 2012. u 09:49h

onda kupi normalnu fabricku pumpu za njega, ali teraj nekoga ko zna da je ozupci i stekcanja nece biti, i obavezno ako su fabricko predvidjene dizne na njemu, ako su stvarno dizne ok, mozda tereba samo da se ociste, jer je bio lose ozupcen, trazi istu pumpu

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 8. jan. 2012. u 09:53h

duleruma piše:i taj majstor mi je rekao da je imao lose paljenje pa ga je zupčio.za sad ide odlicno sa tom pumpom nizeg pritiska,ne cuje se nista,samo to prvo paljenje...
pa znao sam da je dzarao zupcenje konj, i ako nisi napisao :(
pa kazem ti ako je menjao uilje, i pomerio malo pupmu- paljenje, da ispadne kao majstor, ispao je konj, jer je upropastio paljenje, zato je dizna lupala, sad ti radi dzabe pumpu, ja bi vratio staru, trebao da vrati na staro a ne optuzio ulje i predlozio gusce ulje :diablo: , pa nije ovo farngestajn golf dvojka da ga popravljas svaki minut, ja bi vratio na staro i ponovo ozupcio na staro, i pobegao bi ood njega kao djavo do krsta, oni tako pale, jesu te pumpe lose, nema pomeranja paljenja u ranije, nije dobro za potrosnju i zvuk, samo fabricki i nebrini, nisu inzinjeri dzabe to uradili, ako hoces da pali bolje, ako imas takvu zelje, stavi alnaser od focusa tddi ja mislim da pase ili od tdci sa malo budzevine, fabricki slabo vrte.

duleruma

Poruka od duleruma » nedelja, 8. jan. 2012. u 09:59h

to za potrosnju si u pravu,trosio mi je 4,5-5 sad bogme 6

duleruma

Poruka od duleruma » nedelja, 8. jan. 2012. u 10:03h

i da.... valjda zbog tog verglanja isprazni mi se akumulator,šta ja znam za nekih mesec dana.da napomenem da auto jako malo vozim,dva tri puta nedeljno po 5,6 km mesecno predjem po mozda 5o tak km :)

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 8. jan. 2012. u 10:09h

moras da uparis dizne i pumpu, to je isto kao kada bi pustio vodu u instalaciju na jedan bar u prizemnju, da tece na treci sprat, znaci pumpa taj pritisak te dizne, moze da se ubudzi ali u paru, mada najbolje za sve fabricki, najmanja potrosnja, ili od drugog boljeg proizvodjaca pumpa sa slicnim pritiskom, sada mu je paljenje dobro ili malo kasni, ali pumpu ili uradi ili kupi ispravnu ili vrati satru, uparenu sa tim diznama, i samo dobro ozupci, to nemoze ko nezna, ili zna ili nezna, nema zna pa hoce nece, male sanse su da pogodi dva zupcasta i pumpu...

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 8. jan. 2012. u 10:13h

duleruma piše:i da.... valjda zbog tog verglanja isprazni mi se akumulator,šta ja znam za nekih mesec dana.da napomenem da auto jako malo vozim,dva tri puta nedeljno po 5,6 km mesecno predjem po mozda 5o tak km :)
pa tako kada ti konj uprosti auto, ja bi ga do sada tri puta isekao sekirom, prodao u staro gvozdje, i zapalio, posle servisa da neradi lepo, da te zavlace tera te da budes bolji majstor od njega, i da pravi budalu od tebe, i da budem bez auta a sve sam paltio i auto i servis, ja bi poludeo, to se i meni desilo jednom, vrlo stresna situacija, polako kako sam ti rekao, neduva na merac znaci vredi, uradi polako kako sam ti rekao i opusteno, navozaces se, nemoj da ga gazis kada je hladan, i kada pocne da duva na merac, moze jos 100 000, a imas jos 50 000 km lufta da ga prodas, pa neka popravlja sledeci :jeeej:
trosio ti je 5,3-5,8 , sada ti trosi 8
da si sam zamenio u garazi ulje, ne bi imao ovaj problem ;) filetr ulja i vazduha obavezno nije neka investicija, makar svaki drugi put, i zimi mesaj pola evrodizela pola d2 zbog parafina, i sipaj malo dvotaktola da podmaze to, samo jednom kada namestis pumpu
E da i ovo, nedaj da ti zatezu i steluju kvacilo, ono je samostelujuce i kavo je takvo je, kada nemoze vise menja se korpa druk i lamela OBAVEZNO FIRME LUK,i nijedne druge, nema zatezanja tegljenja sajle i pucanja plastike, posto vidim da ce da imas iste majstore kao i moja sestra, druge probleme neces imati.

duleruma

Poruka od duleruma » nedelja, 8. jan. 2012. u 10:29h

pa neka popravlja sledeci :jeeej:
thumbsuph izgleda da ce biti ovako :D

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 8. jan. 2012. u 10:34h

pa dobio si odgovor, neces valjda da kupis auto zamolis majstora da ti unisti, i prodas unistem :wtf: , dal je toliko komplikovano da se ozupci auto kako treba :lele:

duleruma

Poruka od duleruma » nedelja, 8. jan. 2012. u 13:59h

sutra ga vozim kod drugog majstora po preporuci,pa ce mo videti

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 8. jan. 2012. u 14:05h

samo kazi da je poceo da lupka posle pomernja pumpe i da je stavio drugu pupmu nizeg pritiska i ponesi svoju

duleruma

Poruka od duleruma » nedelja, 8. jan. 2012. u 14:20h

ali moja je jos kod ovog prvog na "remontu" . moracu prvo kod njega po pumpu.on je sigurno jos nije poslao nigde kao sto sam vec i napisao,krelac me zaboravio skroz,kad sam ga zvao da pitam sta se desava on meni koja pumpa koji dule koji eskort,pet minuta mu trebalo da skonta....

mexiko
Poruka: 28
Član foruma od: utorak, 9. nov. 2010. u 01:07h

Poruka od mexiko » ponedeljak, 9. jan. 2012. u 14:49h

Prijatelju, podji ti pravo kod njega i trazi da ti vrati tu pumpu, nema tu zivkanja telefonom. Da je on nije kome prodao? Za toliko vremena bi novu donio novu iz Njemacke i to sve da pjeske ide po nju.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“