Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Tremodavac, termostat ili sta?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dzile84
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 3. jan. 2012. u 14:02h

Tremodavac, termostat ili sta?

Poruka od dzile84 » utorak, 3. jan. 2012. u 14:37h

Pozdrav svima, imam Fiestu 1.25 Zetec, 75KS, 98 godiste. Imam problema sa ukljucivanjem ventilatora u gradskoj voznji. Kada vozim brze temperatura je na sredini skale i to je ok, ali kada je u gradu guzva i kada se podigne temperatura nece da ukljuci ventilator, gde ga je ranije ukljucivao pred kraj skale (niti bilo gde drugde). Direktno sam spojio ventilator na akomulator i on radi. Ranije sam isprobavao ventilator dok je auto hladan tako sto ukljucim klimu i on se odmah zatim ukljuci, sada ni to nece. Skinuo nsam tremodavac ako je to sto mislim (nalazi se na samom ventiilatoru) i nista se ne desava, tek kada sam taj konektor kratko spojio zicom kada ukljucim klimu ukljuci se i ventilator, drugacije nikako nece. Ako je bitno, grejanje u kabini radi normalno. Na autootpadu sam stavio drugi taj termodavac ali se ni tad nije ukljucio ventilator kad sam ukljucio klimu. Samo se termodavac zagrejao skroz i ako nije bio montiran na ventilator nego je slobodno visio. Ne znam da nije u pitanju termostat, da li on pali ventilator i gde se on nalazi? Svaka pomoc bi mi dobro dosla! UNAPRED HVALA NA POMOCI!!! :ford:

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Tremodavac, termostat ili sta?

Poruka od Dragomir » utorak, 3. jan. 2012. u 21:20h

To nije termo davac vec reostat za prvu brzinu.

Ti na fiesti nemas termo prekidac vec termo senzor i nalazi se na aluminiskoj racni sa leve strane glave motora iznad menjaca.

Reostat se greje i mora da stoji na svom mestu na nosacu ventilatora da bi ga hladilo.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“