Tremodavac, termostat ili sta?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: utorak, 3. jan. 2012. u 14:02h
Tremodavac, termostat ili sta?
Pozdrav svima, imam Fiestu 1.25 Zetec, 75KS, 98 godiste. Imam problema sa ukljucivanjem ventilatora u gradskoj voznji. Kada vozim brze temperatura je na sredini skale i to je ok, ali kada je u gradu guzva i kada se podigne temperatura nece da ukljuci ventilator, gde ga je ranije ukljucivao pred kraj skale (niti bilo gde drugde). Direktno sam spojio ventilator na akomulator i on radi. Ranije sam isprobavao ventilator dok je auto hladan tako sto ukljucim klimu i on se odmah zatim ukljuci, sada ni to nece. Skinuo nsam tremodavac ako je to sto mislim (nalazi se na samom ventiilatoru) i nista se ne desava, tek kada sam taj konektor kratko spojio zicom kada ukljucim klimu ukljuci se i ventilator, drugacije nikako nece. Ako je bitno, grejanje u kabini radi normalno. Na autootpadu sam stavio drugi taj termodavac ali se ni tad nije ukljucio ventilator kad sam ukljucio klimu. Samo se termodavac zagrejao skroz i ako nije bio montiran na ventilator nego je slobodno visio. Ne znam da nije u pitanju termostat, da li on pali ventilator i gde se on nalazi? Svaka pomoc bi mi dobro dosla! UNAPRED HVALA NA POMOCI!!! 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Tremodavac, termostat ili sta?
To nije termo davac vec reostat za prvu brzinu.
Ti na fiesti nemas termo prekidac vec termo senzor i nalazi se na aluminiskoj racni sa leve strane glave motora iznad menjaca.
Reostat se greje i mora da stoji na svom mestu na nosacu ventilatora da bi ga hladilo.
Ti na fiesti nemas termo prekidac vec termo senzor i nalazi se na aluminiskoj racni sa leve strane glave motora iznad menjaca.
Reostat se greje i mora da stoji na svom mestu na nosacu ventilatora da bi ga hladilo.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek