Ford Fiesta 1.3 '97 endura problem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 28. okt. 2011. u 17:46h
Ford Fiesta 1.3 '97 endura problem
Auto normalno pali, normalan ler gas..Problem se javlja kada hocu naglo da mu dam gas. Kod usisnog sistema prvo se cuje neki vakum (auto se ugusi i ne prima gas, trokira)
Umerenim gasom, saltanjem 1, 2, 3, kada se nadjem na nekih 70-80km/h auto se takodje ugusi (secne) i ne prima gas nadalje, ugusi se i kao da trokira.
Zamenio sam: filter goriva, filter vazduha, oprao cep na motoru (sito u cepu i prikljucak za 2 creva koji se prikljucuju na cep), zamenio svecice, kao i kablove... Problem je uvek isti...Provero senzore, problem jos uvek tu...molim vas pomozite, poludecu....hvala unapred
Umerenim gasom, saltanjem 1, 2, 3, kada se nadjem na nekih 70-80km/h auto se takodje ugusi (secne) i ne prima gas nadalje, ugusi se i kao da trokira.
Zamenio sam: filter goriva, filter vazduha, oprao cep na motoru (sito u cepu i prikljucak za 2 creva koji se prikljucuju na cep), zamenio svecice, kao i kablove... Problem je uvek isti...Provero senzore, problem jos uvek tu...molim vas pomozite, poludecu....hvala unapred
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
Re: Ford Fiesta 1.3 '97 endura problem
nisam majstor, ali mislim da ne šteti proveriti da nema falš vazduh.. usisno crevo, ali možda i dihtung IACV-a (idle valve) na usisnoj komori, odnosno ako imaš i prigušivač pre njega..
.. čep misliš uberlauf, ono sito iznad otvora za uljevanje ulja ?? meni su u ovlašćenom puknuli jedno od ona 2 tanka creva jer su nagazili u probnoj vožnji a uberlauf je bio prljav... i posle toga sam jedva došao kući
..drugo je dali su prljave dizne, mislim drugo jer treba da se iskeširaš za čišćenje dizni
a DIAG daje neku grešku ??
..a auspuh, zadnji lonac ??
.. čep misliš uberlauf, ono sito iznad otvora za uljevanje ulja ?? meni su u ovlašćenom puknuli jedno od ona 2 tanka creva jer su nagazili u probnoj vožnji a uberlauf je bio prljav... i posle toga sam jedva došao kući
..drugo je dali su prljave dizne, mislim drugo jer treba da se iskeširaš za čišćenje dizni
a DIAG daje neku grešku ??
..a auspuh, zadnji lonac ??
Poslednja izmena: dimges, na dan subota, 29. okt. 2011. u 11:42h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Iz ličnog iskustva sa vrlo sličnim simptomima (ali ne sa istim motorom
) i eliminacijom koju si i ti uradio, obično je dežurni krivac na relaciji dizne - pumpa.

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
iskljuci protokomer i probaj da vozis bez njega
-
bez protokomera se gasi i nece ako je vec ugasen ni da upali,cuo sam da ima neko sredstvo za ciscenje dizni kupio sam na pumpi i skoro sam potrosio dozu i dalje se nista ne desava ima li neko jos neki predlog sta da uradim
Poslednja izmena: branuca, na dan utorak, 3. jan. 2012. u 14:30h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
Samo ultrazvucno ciscenje dizni . . .
A za to srestvo si samo bacio pare. . .
Ja sam skoro cistio karb starog auta i iz ultrazvucne kadice je izasao kao nov . . . U komletu ociscen, dizne ko nove. . .
Te tecnosti sto idu u rezervoar su cista prevara . . .
A za to srestvo si samo bacio pare. . .
Ja sam skoro cistio karb starog auta i iz ultrazvucne kadice je izasao kao nov . . . U komletu ociscen, dizne ko nove. . .
Te tecnosti sto idu u rezervoar su cista prevara . . .
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
presteluj ventile
-
- Poruka: 145
- Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h
Samo DIZNE na ciscenje 

-
zamenio sam ulje pre mesec dana i ventili su stelovani a o tom ultrazvucnom nikad cuo nisam uopste u toku
- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
Ne znam odakle si (jer nisi naveo lokaciju na profilu) , ali u svako slucaju raspitaj se ko u tvom kraju radi ciscenje u ultrazvucnoj kadici. . .
To kad odradis , resices se problema. . .
Ovo ti pricam iz iskustva , ja sam svasta radio i pokusavao , a ovo me je spasilo u trenutku kada sam hteo da zapalim auto zbog problema koji su me na svakom putu proganjali o jako velike potrosnje . . .
Ja sam radio u servisu slavonce u Novom Pazaru i vise sam nego zadovoljan uslugom . . .
To kad odradis , resices se problema. . .
Ovo ti pricam iz iskustva , ja sam svasta radio i pokusavao , a ovo me je spasilo u trenutku kada sam hteo da zapalim auto zbog problema koji su me na svakom putu proganjali o jako velike potrosnje . . .
Ja sam radio u servisu slavonce u Novom Pazaru i vise sam nego zadovoljan uslugom . . .
-
iz bora sam i ovde je malo majstora, neznam kod koga da odem bar dizne da ocistim..
-
potrosio sam sredstvo za ciscenje dizni za 50l goriva koje se kupuje na pumpama,,problem i dalje stoji.......ima li neko jos neku ineju!!!!!!!!! 

- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
ako nemožeš da voziš daleko, demontiraj dizne u Boru i odnesi ih na ultrazvučno čišćenje gde najbliže ima, vrati očišćene i neka ti ih montiraju .... mada je najbolje da se sve obavi na istom mestu