Ista je posuda i za prednju i za zadnju
Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
- dule0911
-

- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
Koliko si dugo drzao prskalicu za zadnju soferku? Ja moram da drzim i do 3-4sec pre nego sto krene da izlazi tecnost, valjda kad je ne koristis duze voda se povuce nazad u posudu.
Fiesta!!
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
prodaj sa ovimdarko darko piše: probao sma malo da procackam nista.......
Spoiler
Show

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
ma drzao sam 10 tak sekundi nista, i nista, i napred nije radilo pa sada proradilo....
cekic otisao sa starim mondeom
cekic otisao sa starim mondeom
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pa stvarno nema logike da obe vuku iz iste boce 
negde ti supljo crevo pa tu izlazi..
negde ti supljo crevo pa tu izlazi..
- dule0911
-

Pa na nekima autima imas 2 boce (npr moja stara fiesta), zato je to i pitao 
Fiesta!!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9970
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
zar to crevo ne ide preko krova?Pogledaj nebo ko ti curi negde ostace fleka
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- darko darko
nema nigde da curi, da se nije malo smrzlo ....
- darko darko
pazi buraza koliko je spustio potrosnju
, ja nikada nisam uspeo ispo 4,9
[youtube][/youtube]
ubedljivo manje trosi od mk2
[youtube][/youtube]
ubedljivo manje trosi od mk2
- darko darko
e zanima me sta se koristi za odrzavanje koze, drugo na kljucu mi stoji neka plastika sa slovo t i neki broj, jel to kod od kola ? i na koliko pupmate gume ove 17...
- Daniel
- Poruka: 6095
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
za gume, kad otvoris vrata nemas napisano na B stubu na koliko da duvas?
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- darko darko
nema samo lepak od nalepnice...
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
otvori cep od rezervara i videces propisane pritiske u zavisnosti od opterecenja, ako pocne da ti vise trosi spoljne ivice (iako je na reglazi trap u redu) duvaj na 2.7-2.8 bara, tj. moras pritisak prilagoditi svojoj voznji..
brza voznja/veci pritisak od propisanog/guma se jednako dere/malo neudobnija voznja..
brza voznja/propisan pritisak/stradaju spoljne ivice/guma se vise greje/guma se vise trosi..
brza voznja/veci pritisak od propisanog/guma se jednako dere/malo neudobnija voznja..
brza voznja/propisan pritisak/stradaju spoljne ivice/guma se vise greje/guma se vise trosi..
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Imas po marketima preparate za kozu, bas sam nedavno uzeo Casablanca tecni losion sa pumpicom, lak je za upotrebu..duze vreme sam koristio i Sonax, odlican je ali trazi dosta vremena za mazanje, poliranje itd. ...
- darko darko
e da bio sam na centriranju trapa kod karla u smederevo, kod njega sam radio i odrzavao zadnjih preko deset godina i nikada nije napravio gresku, pa i jeste nije strasno gresi se ponekad- al nikad, sve je pregledao sredio sve u redu, sve gumice i amortizere, sve ok, mala intervencija na stelovanju i kaze slobodno nove gume, e bas mu hvala, jos da imam kesa za dva seta zimski i letnji pa ajde
, ima dve felne su malo udarene, vrlo malo, obe desne, pa cu prvo njih da sredim da ne bi deforisale gume tresle, mada na ove 17 tice se neoseca nista veovatno sto su veliki tockovi .....
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Super je što si počeo da koristiš tačkedarko darko piše:.....
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- darko darko
Namestena prskalica za zadnju soferku, bila zapusena, morao sam da skinem, pa da produvam, inace potrosnja sada kada ga gazim malo zesce sada
- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
Kod mene na pumpi se prodaje cist refuz.
Natocio sam gorio za testere u providan balon i za deset minuta se na dnu stvorio strasan talog . . .
Nizasta nije , imao sam strasne probleme na golfu sa karbom zbog goriva , nosio sam ga na ultrazvucno i evo pre par dana mi se zahebale dizne opet . Ponovo skidane , pa svaku diznu izduvavao . . . Strasno. . .
Cim otidjem negde dalje tankam ga do daske na nekoj boljoj pumpi. . .
Natocio sam gorio za testere u providan balon i za deset minuta se na dnu stvorio strasan talog . . .
Nizasta nije , imao sam strasne probleme na golfu sa karbom zbog goriva , nosio sam ga na ultrazvucno i evo pre par dana mi se zahebale dizne opet . Ponovo skidane , pa svaku diznu izduvavao . . . Strasno. . .
Cim otidjem negde dalje tankam ga do daske na nekoj boljoj pumpi. . .
- dule0911
-

Ta potrosnja ti je super, realno 
Meni trosi vise od toga za 0.5-1L, ali dobro ja vozim vise BG po guzvi od tebe.
Meni trosi vise od toga za 0.5-1L, ali dobro ja vozim vise BG po guzvi od tebe.
Fiesta!!
- darko darko
PA Onda ti je super, ja sam zasao u bg samo mozda 3-4 puta, u bg je haos, pogotovo ako padne kap kise, od kada ne radim nevozim po bgdu i milina, samo sto kaze dule majstor, i ja sam sipao za caleta kad je ostao bez goriva, istina je, u umcarima kada dodje subota, pijacni dan, toliko kradu da je prvrsilo svaku meru, valjda tada nema ispekcije a guzva i odmah se oseti razlika, kada je radan dan i tu i tamo modzda 0,5 posto, ali subotom, 20 procenata sigurno (NE TOCE U BALONE I KANTE,PA NEKADA I U METALNE KANISTERE,), i kada sipas u kantu odvaja se talog, mulj od nafte, cak je lozak mnogo bolji od nafte, strasno, e ED smrdi drugacije, bas smrdi na ED, ali subotom se toci manje sigurno, luda kuca, zatvraju u 7 pise radi do 8, nema divljina je cudo, raj za ovakve, pa da imam na 20- 30 km normalnu pumpu nebi im prisao, imam aviu na auto putu i planiram da sipam samo na nju, inace vise ce da me uniste sigurno, cak i sa dunava svercovan trideset puta ksrsten ED koji sam kupovao je 100 puta realno bolji, testirano i provereno- uporedjeno, mozda dolivaju lozak u bazen sa ED i uzimaju raliku, ne bi me cudilo, posle kada rokne pumpa sta bi
.
Ko zna sta se tu rad,i bas cu da proverim (ja sam to nekada radio sa natfom 98..), ali sve pumpe u okolini drze dva lika koji su nekada svercovali naftu bas sa dunava, jedan je iz grocke, a ova kod mene mislim da je drugi lik iz lestana, mislim sta reci, ispekcija najvise voli njih, uvek imaju sa burek .
Jel sipate vi dvotaktol, ja nisam, evro dizel treba da je suv, neznam kako se to odnosi na dvotaktol, gagi kaze wurt ili kako vec.
Ko zna sta se tu rad,i bas cu da proverim (ja sam to nekada radio sa natfom 98..), ali sve pumpe u okolini drze dva lika koji su nekada svercovali naftu bas sa dunava, jedan je iz grocke, a ova kod mene mislim da je drugi lik iz lestana, mislim sta reci, ispekcija najvise voli njih, uvek imaju sa burek .
Jel sipate vi dvotaktol, ja nisam, evro dizel treba da je suv, neznam kako se to odnosi na dvotaktol, gagi kaze wurt ili kako vec.
- dule0911
-

Ne sipam dvotaktol, samo pomenuti wurth aditiv sa vremena na vreme, ali i njega retko kad. Aditiv mi je pomogao jednom kad sam sipao lose gorivo pa mi se auto gasio u leru, posle 2 rezervoara sa aditivom problem nestao i da cuknem u drvo vec 20k km se nije ponovio 
Fiesta!!
- darko darko
pa gde sada sipas gorivo, jedino velike jugopetrolove pumpe, ili avia, sta predlazes, mol je malo zajebo stvar, jel moze taj wurt na 20 l, mislim nemora na ceo rezervoar .
- dule0911
-

Na bocici pise od 30-50L.
Ja sam sipao prvo iskljcivo na MOLu, sad iskljucivo na EKO. JP nisam nikad, 2-3 puta na OMV kad mi je bas zafalilo a nemam MOL/EKO blizu.
EKO mi i najvise odgovara jer mi je najbliza
A pomenuti problem sa gorivom sam imao na MOLu (mala pumpa kod plavog mosta).
Izvor: http://www.wurth.co.uk/catalogue/pdfs/UK-CD_06_0005.pdfDosage:
300ml are sufficient for 30 – 50 litres of
diesel fuel.
Ja sam sipao prvo iskljcivo na MOLu, sad iskljucivo na EKO. JP nisam nikad, 2-3 puta na OMV kad mi je bas zafalilo a nemam MOL/EKO blizu.
EKO mi i najvise odgovara jer mi je najbliza
A pomenuti problem sa gorivom sam imao na MOLu (mala pumpa kod plavog mosta).
Fiesta!!
- darko darko
i ja sam imao isto sa d2 bas na toj pumpi, ja mislim letos, taman sam se obradovao jer su dobili d2 kad ono 
najvaznije pitanje, wurt se kupuje gde, na pumpi?
najvaznije pitanje, wurt se kupuje gde, na pumpi?
- darko darko
e sipao sam na eko evro dizel sa wurt dizel aditiv na pola rezervoara, ali nepise kao na linku comon rail, nego pise samo aditive dizel, dok na poledjini pise lepo za pumpe visokog pritiska i dizne, sipa sam pre nafte, dali je to to, znaci ima sve samo nema za comonrail sisteme u naslovu, ili sam se zajebao.
I jos nesto, prostirka u gepeku leze tacno na rezervni tocak, zar ne bi trebalo daima neku dodatnu tvrdu podlogu izmedju.
danas sam isao do beograda, sa klincima, prosek 5,8 auto put gradska voznja, na auto putu vozen od 110 do 130-140, prosek sa gradskom voznjom u bg, i nje bila neka guzva pa verovatno zato, ali kad sam sam poceo da dolazi do 7 litara, pa i precice ako nastavim ovako
...

Je*em im mater, kazu da je to to, a sada vidim da ima i CR!
Jel moze da smeta ovo nesto.
I jos nesto, prostirka u gepeku leze tacno na rezervni tocak, zar ne bi trebalo daima neku dodatnu tvrdu podlogu izmedju.
danas sam isao do beograda, sa klincima, prosek 5,8 auto put gradska voznja, na auto putu vozen od 110 do 130-140, prosek sa gradskom voznjom u bg, i nje bila neka guzva pa verovatno zato, ali kad sam sam poceo da dolazi do 7 litara, pa i precice ako nastavim ovako

Je*em im mater, kazu da je to to, a sada vidim da ima i CR!
Jel moze da smeta ovo nesto.
- Zelj@
- Poruka: 541
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Ja sipam taj aditiv bemliga sve je ok,samo što sam sipao iz par puta,ono kako naspem 30-ak eura goriva tako dospem odokativno
Mislim da ni kod mene nema ta čvrsta podloga iznad Rez. gume
Mislim da ni kod mene nema ta čvrsta podloga iznad Rez. gume