Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

grejanje fokus

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
rakun
Poruka: 26
Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 15:47h

grejanje fokus

Poruka od rakun » petak, 30. dec. 2011. u 09:24h

interesuje me ako je neko imao slican problem da mi pomogne,naime radi se fokusu 18 tdci,grejanje radi dok ne otvori termostat,znaci cim se on otvori pocne da duva hladno,odnosno kad se vozi uz brdo ima grejanja,cim se pocne spustat niz pocne da duva hladno,kazaljka od temperature stoji normalno na radnoj odnosno na polovini ali grejanje pozne da duva hladno,zna li neko da me uputi u moguci kvar

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Re: grejanje fokus

Poruka od goja » petak, 30. dec. 2011. u 10:34h

Kad kazes; uz brdo grije niz ne,znaci li to da pod vecim gasom,tj vecim brojem obrtaja grije a na manjim ne? desava li se to i u mjestu,da pod vecim gasom grije a na manjem ne? Ako se desava,zapusen ti je sistem i pumpa steka...

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 30. dec. 2011. u 13:15h

rakun piše:grejanje radi dok ne otvori termostat,znaci cim se on otvori pocne da duva hladno,odnosno kad se vozi uz brdo ima grejanja,cim se pocne spustat niz pocne da duva hladno
Oprosti al ovo sto pises i nema bas smisla.
Kad se vozi uz brdo, motor se vise greje, pa se termostat otvara vise
Kad se vozi nizbrdo motor se manje greje pa se termostat vise zatvara.

Znaci, kako si zakljucio da grejanje prestaje kad se termostat otvori, posto ovo sto si prvo napisao jednostavno ne stoji?

Ovako "napamet", a prema "grejanje radi uzbrdo, a ne radi nizbrdo, i temperatura motora je konstantna" pre bih rekao da imas neki problem sa vodenom pumpom, ili protokom kroz grejac kabine (mali hladnjak), posto obicno uzbrdo ides u visim obrtajima, a nizbrdo u nizim. Naravno ovo je napamet ko sto sam napisao, i moguce je da je uzrok neki sasvim 15-ti.
Djak pesak :)

srki 81
Poruka: 145
Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h

Poruka od srki 81 » petak, 30. dec. 2011. u 14:26h

Samo protok antifriza kroz sistem je u pitanju neverujem da je do termostata treba komplet procistiti sistem i zameniti rashladnu tecnost.

rakun
Poruka: 26
Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 15:47h

Poruka od rakun » petak, 30. dec. 2011. u 22:02h

evo kako sam zakljucio ako se vozi vise od pola sata onda pocne da duva hladno,onda sam istestirao,znaci isforsirao sam ga dok nije upalio ventilator i onda pocinje da duva hladno,ako se vozi onako pola sata ima grijanje cim se malo vise vozi i upali ventilator vise nema samo hladno i tako drzi dok god se vozi,eto ako sam malo bio jasniji :)

dukioo7
Poruka: 52
Član foruma od: utorak, 3. maj 2011. u 20:16h

Poruka od dukioo7 » petak, 30. dec. 2011. u 22:21h

evo ovako skini cep sa cantre antifriza pa ga dobro operi u u benzinu ili u nitrorazredjivacu,zatim upali auto sa otvorenom cantrom znaci bez cepa i pusti ga da radi u leru sve dok ne postigne radnu temperaturu najbolje bi bilo da se upali ventilator i da se ugasi,nebi bilo lose da to radis negde u garazi zbog hladnoce da se sto pre zagreje, zatim vrati cep na cantru i probaj dali ima grejanje pozdrav

deketa
Poruka: 273
Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h

Poruka od deketa » subota, 31. dec. 2011. u 19:51h

Svojevremeno su mi savetovali da nikako neostavljam otvorenu cantru za rashladnu tecnost dok motor radi,moze da se pojavi neki kontra pritisak...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“