Ford Fiesta 1.4 tdci MY 2007.
-
- Poruka: 79
- Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 15:47h
Re: Ford Fiesta 1.4 tdci MY 2007.
Hvala, vrlo koristan link. Koliko sam ja mogao odavde da zaključim, klasičan mali servis. Na koliko km/godina bi trebalo da se menja kočiona tečnost, antifriz, kočnice (da ne lupim sada pločice ili paknovi) u stvari veliki servis?
-
Pre koji dan moj autić i ja prebacili smo 70.000km. Od prilike znate sve važnije događaje iz prošlosti. Stavljene zimske gume i uspešno uhvaćen i ubiven jedan cvrčak o kome sam i ranije pisao. Jednom prilikom sam sasvim slučajno otktio da je plastika kod vrata od gepeka nešto labavija i da kada se prodrma pravi one iritirajuće zvuke. Polako je taj deo odvojen od ostatka, izvučene žabice i videli smo da fali deo flica. Filc smo nadomestili sunđerom i sve vratili kako je bilo. Crvčka neeeeemaaa!!!!

A od danas i novonastala situacija na zadnjem sedištu našeg ljubimca

malo je gužva ...

A od danas i novonastala situacija na zadnjem sedištu našeg ljubimca

malo je gužva ...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Možda je gužva, ali su slatke to muke. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 16:44h
Lepa ti fiestica.I ja imam jednu doduše 2003 g. 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
trebace ti mondeo karavan za dvoja kolica, ili jedna velika..

-
Sva sreća pa je stariji odustao od kolica, a za mlađeg se nekako snalazimo. Mondeo karavan bi mi stvarno seo, mada mi je prvi pik ipak C-Max 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
xa, znaci to je.. i kod mene je to 10000% ... a bio sam ubedjen da je keder na vratima..varicak piše:...i uspešno uhvaćen i ubiven jedan cvrčak o kome sam i ranije pisao. Jednom prilikom sam sasvim slučajno otktio da je plastika kod vrata od gepeka nešto labavija i da kada se prodrma pravi one iritirajuće zvuke. Polako je taj deo odvojen od ostatka, izvučene žabice i videli smo da fali deo flica. Filc smo nadomestili sunđerom i sve vratili kako je bilo. Crvčka neeeeemaaa!!!!

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
I ja imam isti taj problem . . .
To lupkanje plastike na vrdtima gepeka .
Kad se vozi po malo neravnijim i iskrpljenim putevima (a dao bog kod nas ih je dosta) , ovo ume strasno da iritira. . .
Ali u takvim slucajima samo pojacam muzikicu i problem je privremeno resen . . .
No ipak cu to morati da otklonim.
Sad sam se setio:
pretpostavljam da je na 1.4 benzin i tdci isti menjac. . .
Zanima me da li imate problemcica kad ubacate u rikverc . . .
Meni nesto teze upada u rikverc , odnosno mora precizno da se nadje gde je , jer kad ga nozmalno gurnem desno i nazad , ponasa se kao da je na leru ili uz malo krcanje ali se auto ne pomera. Tek kad ga malo jace gurnem upadne u rikverc , obicno iz drugog-treceg puta . . .
Inace sve ostale brzine jako su precizne , a kvacilo lepo hvata , lamela je solidna dakle . ..
U cemu bi mogo da bude problem?
To lupkanje plastike na vrdtima gepeka .
Kad se vozi po malo neravnijim i iskrpljenim putevima (a dao bog kod nas ih je dosta) , ovo ume strasno da iritira. . .
Ali u takvim slucajima samo pojacam muzikicu i problem je privremeno resen . . .
No ipak cu to morati da otklonim.

Sad sam se setio:
pretpostavljam da je na 1.4 benzin i tdci isti menjac. . .
Zanima me da li imate problemcica kad ubacate u rikverc . . .
Meni nesto teze upada u rikverc , odnosno mora precizno da se nadje gde je , jer kad ga nozmalno gurnem desno i nazad , ponasa se kao da je na leru ili uz malo krcanje ali se auto ne pomera. Tek kad ga malo jace gurnem upadne u rikverc , obicno iz drugog-treceg puta . . .
Inace sve ostale brzine jako su precizne , a kvacilo lepo hvata , lamela je solidna dakle . ..
U cemu bi mogo da bude problem?
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mislim (nisam siguran) da se menjac na dizelu i benzincu razlikuje, a ako je u toj fiesti isti ib5 kao i u focusu, onda je to normalna pojava, samo malo jace ubacuj i nema frke 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Fiesta!!
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
normalno je to... nekad nece da upadne u rikverc, tad vrati u ler, pusti kvacilo i pritisni opet i upada bez problema... zasto je to tako, ne znam al znam da na ovu foru uspeva uvek 

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
Upravo tako! Joše kodFieste ručica menjača kao na FAP-u
Kod mene je ovo još izraženije kada je zima, kao sada i dok je auto hladan. Verovatno dok se ne ugreje ulje u menjaču.

- DULEmajstor
Pretpostavljao sam da je njihova mana , a ne kvar , ali reko ajd da pitam da se kojim slucajem ne pogorsa nesto . . .
Ne prestavlja mi ovo neki problem , naviknucu se vremenom. . .
Ne prestavlja mi ovo neki problem , naviknucu se vremenom. . .
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
kako mislis kao na FAP-u...ja bas mislim da je precizan menjac i da moze brzo da se saltavaricak piše:Upravo tako! Joše kodFieste ručica menjača kao na FAP-uKod mene je ovo još izraženije kada je zima, kao sada i dok je auto hladan. Verovatno dok se ne ugreje ulje u menjaču.

- DULEmajstor
Upravo to , menjac je bas precizan , samo eto taj rikverc malo sto pravi problema. . .
-
- Poruka: 46
- Član foruma od: ponedeljak, 2. maj 2011. u 23:16h
I ja sam navikao da nekad ide teže u rikverc. Malo strpljenja kako je napisao i prethodnik i problem riješen.
-
Menjač jkeste jeko precizan, ali je ta ručica.... ali šta je tu je. Kada se sve uzme u obzir Fiesta je po meni dobar auto.
- DULEmajstor
Sreli smo se danas ispred Josanicke Banje na putu za Kopaonik (siguran sam da si bio ti) , auto izleda jos lepse uzivo nego na ovim slikama . . . Svidja mi se ova boja , a i krovni nosac mu lepo stoji . . . 

-
U kratkom roku su mi crkle sijalice u oba fara. trajale su nekih 1.5 godina. Fabričke su trajale neke 3 god. To je verovatno posledica rada sijalica non stop i čestoga paljenja i gašenja. Hteo bih da čujem vaša iskustva sa sijalicama i šta bi preporučili, šta staviti, da lepo sijaju i da dugo traju. I da li vam se čini da Fiesta i nema baš preterano dobree farove? Ako sam promašio temu neka me neko ispravi pa da nastavimo diskusiju gde treba. Da li neko zna gde bi na Fiesti kao mojoj mogli da se stve LED-ovi za dnevno svetlo?
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
kupi original fordove sijalice, meni na maglenkama vec skoro 2godine traju (90% od ukupne voznje njih palim) ...
a led dnevna jedino takve farove ako planiras da kupis, a ono lepljenje po branicima i unutar farova po mom ukusu ne stoji fiesti... osim ako se lepo uradi cisto bela boja i da se stave xenoni... to jedino podrzavam.
a led dnevna jedino takve farove ako planiras da kupis, a ono lepljenje po branicima i unutar farova po mom ukusu ne stoji fiesti... osim ako se lepo uradi cisto bela boja i da se stave xenoni... to jedino podrzavam.
-
Xenoni su mi već preveliko budženje i to neću raditi sigurno. I ja mislim da ću ponovo staviti original sijalice unutra. Ako sam te dobro razumeo maglenke koristiš kao dnevna svetla, koju sijalicu imaš unutra H11 ili nešto drugo?! Da li ti "organi" prave problema zbog toga? Ja nemam maglenke, ali imam kompletnu instalaciju osim prekidača u kabini. Koja je najjeftinija varijanta da se to nekako sredi?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Vožnja sa maglenkama kad nema magle, a pogotovo kad samo njih koristiš kao dnevna svetla nije po zakonu, izvesno je da će ti
praviti problem ako te zaustave 

-
Zato sam i pitao kolegu da li mu prave probleme. Mada znam da kod Škode, praktično u jednom faru postoje i maglenka i dnevno svetlo. Ne znam zašto je to problem kod ostalih automobila.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ni ja nisam imao maglenke pa sam ih kupio... mislim da je 24e komad... ja ne znam dal imam instalaciju pa sam razvukao sam instalaciju i obican prekidac u kabini...
sad cu za neki dan da zamenim prekidac jer sam dobio na poklon fabricki prekidac (pozicija, svetlno, prednje maglenke, zadnje maglenke) ...
..
meni ne prave probleme iz razloga sto i milicija vozi sa maglenkama pa tolerisu, ali kad se okome onda kazna ne gine...
ako mene slusas najbolja investicija u osvetljenje na fiesti je xenon. u planu mi je ugradnaj h4 full bi-xenon 6000k i h11 6000k u maglenke...
sad cu za neki dan da zamenim prekidac jer sam dobio na poklon fabricki prekidac (pozicija, svetlno, prednje maglenke, zadnje maglenke) ...
..
meni ne prave probleme iz razloga sto i milicija vozi sa maglenkama pa tolerisu, ali kad se okome onda kazna ne gine...
ako mene slusas najbolja investicija u osvetljenje na fiesti je xenon. u planu mi je ugradnaj h4 full bi-xenon 6000k i h11 6000k u maglenke...
- DULEmajstor
Sto se tice farova, vec u prvoj nocnoj voznji sam primetio da su losi , na mom starom golfu koji napred ima cetiri fara, svetlost obasjava put na skoro duploj daljini nego kod fieste , to mi je u pocetku strasno smetalo.
Sad sam se navikao i ne prestavlja mi problem .
Dobre su bosh sijalice , ali samo ako su original, mora da se pripazi.
Na koji nacin da proverim da li imam instalaciju za maglenke?
Koliko kosta taj original prekidac? Ja imam samo pozicija-svetla .
Sad sam se navikao i ne prestavlja mi problem .
Dobre su bosh sijalice , ali samo ako su original, mora da se pripazi.
Na koji nacin da proverim da li imam instalaciju za maglenke?
Koliko kosta taj original prekidac? Ja imam samo pozicija-svetla .