Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14188
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 18. dec. 2011. u 23:17h

Koliko kukate za puteve u Srbiji uopste nisu losi. Mislim, ima i losijih (recimo onaj za Batajnicu sa obilaznice je katastrofa, na njemu sam cesto vozio jer mi tetka zivi u Busijama), ali vecina su ok.

Da dodjete u severni deo Milwaukee u crnacke delove, putevi su gori nego sto bi bili da nisu asfaltirani. Rupa milion.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 18. dec. 2011. u 23:32h

NA relacijama kojima ja vozim su stvarno dobri putevi i ulice, ali kad krenem nekad ka vojvodini, Batajnici, i slicno... Uzas... :suicide:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 18. dec. 2011. u 23:42h

Talladega_500 piše:Koliko kukate za puteve u Srbiji uopste nisu losi. Mislim, ima i losijih (recimo onaj za Batajnicu sa obilaznice je katastrofa, na njemu sam cesto vozio jer mi tetka zivi u Busijama), ali vecina su ok.

Da dodjete u severni deo Milwaukee u crnacke delove, putevi su gori nego sto bi bili da nisu asfaltirani. Rupa milion.
Verujem da su putevi većinom u Americi kao naši ili čak i lošiji, ali njima su i trapovi drugačiji :)
Ovde su dobri samo oni izuzetno prometni putevi. Ali čim se predje granica razlika je očigledna.
U prinicipu putevi svuda u Evropi su drastično bolji nego naši, a vozila koja dolaze iz tih krajeva su predvidjena da se voze po odličnim putevima bez rupa. A kad dodju ovde onda im svakih par desetina hiljada kilometara treba raditi full remont na trapovima.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 18. dec. 2011. u 23:44h

Jakovo - Boljevci :suicide:
Slika

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 18. dec. 2011. u 23:51h

Dobanovci-Batajnica cekicko :suicide:
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 18. dec. 2011. u 23:53h

ruma sabac imajedna deonica ono je tuga...
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 18. dec. 2011. u 23:55h

Malo ne kapiram sto polaganju asfalta smeta niska temperatura ?
Ajde da jos i razumem betoniranje (mada i za to postoje aditivi, inace pola Rusije nikad ne bi videlo zgradu, a gradjevinska sezona bi im bila 15 dana), al kakve veze ima ladnoca sa asfaltom?
Djak pesak :)

totti

Poruka od totti » nedelja, 18. dec. 2011. u 23:56h

Ali bez konkurencije Vlasotince - Babusnica... E to jos niste videli! :lele:
Slika

dax92

 

Poruka od dax92 » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 00:03h

Molim boga da ne osetim! mrgreen
Focus ST170
Focus SVT

knez91

 

Poruka od knez91 » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 00:17h

mbole piše:Malo ne kapiram sto polaganju asfalta smeta niska temperatura ?
Ajde da jos i razumem betoniranje (mada i za to postoje aditivi, inace pola Rusije nikad ne bi videlo zgradu, a gradjevinska sezona bi im bila 15 dana), al kakve veze ima ladnoca sa asfaltom?

misli da ne smeta, nego se nasi malo " preseravaju" sta bi se onda uradilo u rusiji sibir itd, gde retko kada ide na +30(kada se kod nas radi)...

koliko ja znam tu ne ide voda da bi moglo biti problema oko temp a i sama temperatura asfalta je dosta velika prilikom ugradnje....

mada mozda i postoji razlog sada ce kolega vedran da se izjasni on je ove godine poceo slusati puteve ;)
Knežević Enterijer

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 00:24h

Ima Bole veze, asfalt se spravlja sa bitumenom koji je zagrijan na 180°C da bo bio dovoljno rastopljen i da obavije sva zrna agregata, tj. šljunka ili tucanika. Ako se ugrađuje na nižoj temperaturi ne valja, jer se bitumen stegne i nema svosjstva koja treba da ima. Ali ne valja ni kada je previše zagrijan, onda dođe do segregacije agregata, padne na dno, a gore ostane sam bitumen.
Postoje aditi koji su jako skupi bilo za asfalt(-beton) ili (cement-)beton. Rusi ih predpostavljam koriste jer kod njih je veći broj hladnih dana.
Ali kako kažu pravila može se betonirati dok je temperatira veća od 5°C.
Najbolje bi bilo raditi puteve od betonskih ploča slično kao onaj put NS-Inđija, ali ubacivati na spojevima šipke armature (fi25+) da ne bi dolazilo do razilaženja ploča. Preko njih asfaltni sloj zavisno od opterećenja. Reče nam profa da tako rade puteve u Austriji.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dax92

 

Poruka od dax92 » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 00:30h

Iosis piše:Najbolje bi bilo raditi puteve od betonskih ploča slično kao onaj put NS-Inđija, ali ubacivati na spojevima šipke armature (fi25+) da ne bi dolazilo do razilaženja ploča. Preko njih asfaltni sloj zavisno od opterećenja. Reče nam profa da tako rade puteve u Austriji.
Ne znam, meni je to nekako nesigurno, pogotovo kad vidim kakav je stari novosadski. Tim putem ni biciklom vise ne idem dok se ne sredi kompletno!
Focus ST170
Focus SVT

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 00:35h

Kako god - ja ga ne osećam, plus koristim priliku da obidjem one što idu 40 zbog lošeg puta mrgreen :haha:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 00:36h

@dax92
Idi u svajcarsku tj njihov autoput da vidis kako ljudi znaju da naprave put sa betonskim plocama :)
Ploce su stavili na vecinu autoputeva u krajnjoj desnoj traci koja je opterecena kamionima. Zato nisam nigde video nijedan kolotrag niti bilo sta slicno. Pritom je savrseno ravno, jedino sto se malo cuje zvuk kad se prelazi preko spojeva (ali bas malo, nije iritantno).
Za austriju ne znam, uvek sam spavao kad sam prolazio kroz istu :D

Ne treba imati fobiju od toga jer je to odlicna stvar pogotovo za opterecene puteve, cak i da preko ne ide asfalt (bar po onome sto ja laicki primecujem).
Fiesta!!

knez91

 

Poruka od knez91 » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 00:44h

@Iosis

kakve veze ima temperatura asfalta koji se ugradju sa spoljnom, jer ti je samo grejs vise ili manje da bi dostiga 180+- C, mozda je problem brzina hladnjenja asfalta posle, ali i za to postoji resenja da se pospe peskom (ili necim slicnim sto se nece zalepiti za asfalt) kao kada se nesto vari pa da se spreci brzo hladnje..... ali opet mislim da je to lenjost nasih radnika, i cinjenica da oni ne mogu da odrzavaju puteve prohodnim zime a ne jos da ih prave....

nego za put od betona, to je skroz ok stvar, pa kada je napravljen taj put ns-bg , koliko je on star,ako i jedan ovaj put sto ga sada prave bude u boljem stanju od toga za toliko god , skidam kapu tim putarima.... ;)
ili recimo da se desna traka na auto putu radi od betona samo za kamione a dve leve za kola.... pa bi to bolje trajalo, a kamioni ako predju ovamo da ih opletu po dzepu...
Knežević Enterijer

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 00:56h

Sa armaturom je sigurno, naravno ne 100%, ali u svakom slučaju bolje nego ploče bez armature, jer imaš bolju podlogu za asfalt i ne dolazilo do pojave kolotraga.

I kod nas se desna traka na autoputu pravi da bude jača nego lijeva, jer njome više idu teška vozila, dok lijevom više auta, a auta se ni uzimaju u obzir pri projektovanju, dok zaustavna ide najslabija. Zaustavna bi se mogla praviti od zbijenog tucanika, bilo bi jeftinije, a sprječili bi se oni divljaci i pacijenti kojima padne na pamet da voze zaustavnom. Tako su uradili na nekim putevima u Americi.

A temperatura ugrađivanja nisam 100% siguran, mall sam zaboravio, pitat ću profu, ali siguran sam da ne valja asfaltirati na niskim temperaturama.
Ali koliko se sjećam da asfalt se mnogo brže hladi i pada mu temperatura dok dođe od baze do mjesta ugradnje i bitumen gubi svoja svojstva.

EDIT:

Ako ima armatura prenosi se opterećenje sa ploče na ploču, ne dolazi do vertikalnog pomjeranja ploča (ima ali mnogo manje) i nema istiskivanja materijala ispod pa da kasnije te ploče budu smaknute i da na kraju bude pu kao taj za Inđiju. Evo slika da bude jasnije:

Slika
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 01:32h

Stari put za Suboticu od Srbobrana do Topole je da se :suicide: ..put je od betonskih ploca a kako sam cuo pravljen je jos za vreme nemaca..inace kruzni tok mora biti otvoren, rok mora da se ispostuje, pred izbore naravno..inace i obnovljena deonica prema ZR je takodje pustena u saobracaj bez tog finalnog sloja, od oktobra do maja put se bukvalno poceo raspadati, mada ima tu i do donjeg sloja valjda, bio je pun ulegnuca itd. ..prva pustena deonica (10km) autoputa NS-SU posle godinu je vec puna sitnih talasa, aj sto je sve staro u raspadu nego i ovo novo jednu sezonu ne moze da izgura...sta reci o obelezavanju radova na putu, pa kad ostave one grube prelaze prilikom skidanja asfalta, pustanju nedovrsenih deonica (linije, bankine, odmaralista na autoputu, signalizacija, putokazi itd.)..vise se ne nerviram :D kontam da dobrog puta u drzavi videti necemo, zao mi sto samo preko grane uzivam putujuci..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 08:49h

Ne znam u kakvom je stanju sada, ali vrhunski put kod nas je bio Pancevo - Vrsac, barem u trenutku kad je radjen, tj. pred EP u Kosarci...
Slika

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 19. dec. 2011. u 12:33h

Ne prica Iosis o putu kome je gazeca povrsina betonska ploca, vec o plocama koje su noseca povrsina. Preko njih ide habajuci sloj asfalta.
Inace tako je pravljen "auto bahn" kroz Nemacku. Jedna od najskupljih varijanti, ali ubedljivo najtrajnija i najkvalitetnija.
Djak pesak :)

knez91

 

Poruka od knez91 » sreda, 21. dec. 2011. u 19:45h

obise mi kola danas :diablo:
Otisao na fax, parkirao ispred masinskog instituta (dr ilije djuricica) lepo na parking, ode na fax oko 10:10 dodjem oko 13:30 vrata otvorena, (tj samo pritvorena) prvo pomislio da sam ja ostavio... slucajno otvorim kasetu i tamo nema baterijske lampe , 50din (nesto tako bilo) i jos par sitinca sto tu bude... otvorim gepek i nema prve pomoci....
da sam ga uhvatio skako bi mu po lobanji..... aj bili me uvo za sve to nego sto mi je sjb bravicu..... :suicide:
Knežević Enterijer

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » sreda, 21. dec. 2011. u 20:07h

...uh ,i onaj ocajan osecaj kad shvatis sta se desilo.....Nisam pri parama trenutno, al kupujem onu kamericu sto se aktivira na pokret i snima na internu memorju,a krije se negde u kolima. Prestigio. ne toliko zbog obijanja koliko zbog kretena u servisima kad ostavim auto.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 21. dec. 2011. u 20:12h

:D

[youtube][/youtube]

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » sreda, 21. dec. 2011. u 20:21h

da,da...znamo za taj snimak, upravo zbog ovakvih i slicnih stvari. Npr u mom slucjau ostavim auto da zamene zglob, dodjem po kola, na satu 20 ak km, vise a kazaljka za gorivo u rezervi dreči,dakle, cepo ga do ludila. Ili kao skoro,dodjem sa zamene krova a uvece me saceka zvuk i motor bez bez ulja...ili kao pre neki dan, ostavim auto da se uradi generalna, a kad konacno dodjem da ga uzmem vidim udaren branik i sjebanu farbu .. jednom su mi ukrali jebeni zmigavac onaj beli sa strane,sto nema narandzastu sijalicu...

knez91

 

Poruka od knez91 » sreda, 21. dec. 2011. u 20:24h

pa da, vidis nije to losa fora, mada relano retko kada ostavljam nesto vredno u kolima tako da mi to i nije potrebno...

mada posto sam danas zurio nisam nesto trazio, ali sutra cu pogledati gde su kamere na susednim objektima pa da trazim snimak da vidim ko je , vrv ce ponovo tuda da se muva, pa ako ga nadjem videcemo sta ce biti....
ali najcudnije mi je sto se to desilo preko dana, tj tamo nema kada neko ne prolazi...... ja da vidim da neko obija kola uradio bi nesto....
Knežević Enterijer

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 21. dec. 2011. u 20:31h

pa vi kao da zivite u zoni sumraka sto se tice servisa..sta bi da vozite par godina star auto koji nije u garanciji..vise od 10god. odrzavam kod istih momaka, a oni rastu i napreduju a isti ko prvog dana..

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“