Izvinjavam se ali ne znam gde tacno da postavim ovo pitanje.
Moderator: ace1
- JaSamKul
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 16. nov. 2011. u 09:18h
Izvinjavam se ali ne znam gde tacno da postavim ovo pitanje.
E ovako.. ucenik sam Tehnicke skole - Elektrotehnicar za elektroniku na vozilima.. Sad smo zadnje u skoli radili MAP Senzor. I posle svakog rada moramo odneti izvestaj profesoru. Prosli izvestaj za "elektronski ventil " Mi je bio uzasan i profesor mi je dao na poklon 2. E sad bih zeleo ovaj MAP Senzor da uradim malo bolje pa mi treba necija pomoc..
Znam da se nalazi na usisnoj grani i da kvarovi mogu biti zaprljan filter, membrana, da kablovi od ECU do MAP senzora mogu biti osteceni.. Da moramo ispitati napon na MAP Senzoru, pa kablove od ECU Do map. Pinovi su valjda 15, 16, 78. To je sve sto znam. E ovako.. Ako neko hoce neka mi napise lepo postupak kako se ispituje MAP Senzor ? Nadam se da ste me razumeli. HVALA
Znam da se nalazi na usisnoj grani i da kvarovi mogu biti zaprljan filter, membrana, da kablovi od ECU do MAP senzora mogu biti osteceni.. Da moramo ispitati napon na MAP Senzoru, pa kablove od ECU Do map. Pinovi su valjda 15, 16, 78. To je sve sto znam. E ovako.. Ako neko hoce neka mi napise lepo postupak kako se ispituje MAP Senzor ? Nadam se da ste me razumeli. HVALA

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Izvinjavam se ali ne znam gde tacno da postavim ovo pita
jesi guglao malo?
- JaSamKul
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 16. nov. 2011. u 09:18h
Jesam. Nasao sam nesto sitno. Da sam nasao na google-u ne bih postavio pitanje ovde. 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pa reko nisi cim si dobio dvojku na poklon 
sent from white land..

sent from white land..
- mbole
- Poruka: 14942
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Gde ides u skolu,BG,KG,NS ili Nis?
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... PX2050.pdf
Ово је мануал за моторолине сензоре притиска , тј . оно што је МАП сензор када му уклониш конектор , и кућиште . Не раде сви сензори тако што је сигнал напон који варира. Код неких варира фреквенција .
Мотрола прави више различитих серија оваквих сензора , ова је само прва ан коју сам налетео , а има и оста других произвођача .
http://www.bosch.com.au/content/language1/html/4596.htm
Ово је за Бош. Имаш у углу да скинеш техничке податке . Преведеш то , прецрташ шеме и дијаграме , препричаш својим речима и имаш 5 као врата. Још и ако разумеш све то ... Волеће те муштерије за коју годину
Ово је мануал за моторолине сензоре притиска , тј . оно што је МАП сензор када му уклониш конектор , и кућиште . Не раде сви сензори тако што је сигнал напон који варира. Код неких варира фреквенција .
Мотрола прави више различитих серија оваквих сензора , ова је само прва ан коју сам налетео , а има и оста других произвођача .
http://www.bosch.com.au/content/language1/html/4596.htm
Ово је за Бош. Имаш у углу да скинеш техничке податке . Преведеш то , прецрташ шеме и дијаграме , препричаш својим речима и имаш 5 као врата. Још и ако разумеш све то ... Волеће те муштерије за коју годину