nov zamajc ali problem!!
Moderator: Dragomir
- milosninkovic
- Poruka: 150
- Član foruma od: nedelja, 20. sep. 2009. u 23:08h
- Kontakt:
nov zamajc ali problem!!
ne smem da odem kod gagija vec sam ga smorio nekim pitanjima,a nisam ni platio
ali nesto mi nije jasno! zasto mi je papucica gasa skroz na dnu!?moram cak i patosnicu da skidam! i kad ga potpisujem i menjam brzine pod opterecenjem,nesto mi proklizava u motoru ili menjacu...cuje se kad na 3ooo naglo pustim gas i brzo stisnem kvacilokao da odvoji menjec ali zamajac nastavlja da se okrece uz cudnu buku fijuuu tup????mirnije radi,cini mi se da i manje trosi,nema zveckanja na leru ni pri palenju i gasenju,ali pri zescoj voznji nesto jauce 
- BokiRS
- Neizleciv

- Poruka: 4458
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: nov zamajc ali problem!!
Nije to auto sa kojim se potpisuje i menjaju brzine tako
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- milosninkovic
- Poruka: 150
- Član foruma od: nedelja, 20. sep. 2009. u 23:08h
- Kontakt:
pa nije ali moram nekad da uletim u makazice i da povuce u startu.... zustrije vozim ali ovo me vec pocinje da izludjuje
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Ne moraš.milosninkovic piše:pa nije ali moram nekad da uletim u makazice...
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
I dizel ne radi u tim obrtajima u koje ti teraš potpisivanjem i stiskanjem gasa do patosa, već smo ti pričali.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- popovicvl
- Poruka: 5690
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Nije na meni da ti pricam kako se ophodis prema autu, ali TDCI ce ti se ponasati onako kako se ti ponasas prema njemu. Ispoljavace sve moguce defekte. TDCI nema sta da trazi od snage preko 3500 rpm.
Inace pazi kako vozis nije ti to stvar da se pohvalis.
Inace pazi kako vozis nije ti to stvar da se pohvalis.
- mbole
- Poruka: 15199
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ni u morotu ni u menjacu ne moze nista da prokliza.milosninkovic piše:nesto mi proklizava u motoru ili menjacu...cuje se kad na 3ooo naglo pustim gas i brzo stisnem kvacilokao da odvoji menjec ali zamajac nastavlja da se okrece
Jedino mesto gde nesto moze da proklizava je lamela/korpa
Naravno da zamajac nastavlja da se okrece. Pa vezan je direktno za radilicu. On i ne moze drugacije.
Moraces malkice bolje da opises sta se desava, posto ovo bas i nema mnogo smisla.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- dax92
-

- Poruka: 7683
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
A da ti kupis nekog bezninca kad tako vozis? 
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
pa i ja sam to radio kad je mondeo bio noviji, pa mi lamela trajala 260 000, i to polvna, ko zna koliko je presla pre mene, i ne bi crkla da nisam vukao tamica smederevo umcari, prvom, nije imao snage drugom, imao je telice pozadi, upalio je posle 15 km, pa nisam imao ovakve probleme, i majstor mi je rekao da je odlicna kilometraza za lamelu i da je do vozaca, ja neznam sta mu radi, a i neverujem da dragomir nezna, to nikako nemoze da mi udje u glavu, zasto bi on onda pustio ovakvu temu na forumu, ko zna kakav je sporet kupio.....
batice ajde snimaj to skripanje lupkanje, ili suvozac, nebi da te nosim na dusi
, kako to izgleda, misli da vecinu zanima ta scena, mucimo mozak zamiljajuci....
batice ajde snimaj to skripanje lupkanje, ili suvozac, nebi da te nosim na dusi
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
pa dobro, gagi "preporučuje" ostriju vožnju sa TDCi motorom al ni Gagi ne preporučuje vađenje duše motoru 
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- mbole
Ljudi moji nije 3000 obrtaja bas tako visoko. Ne znam bas kakvi su prenosni odnosi na Focusu, al kod mene na starom 1.8TD je to za malo ostriju voznju, taman za saltovanje (jeste treba da menjam lamelu
, al nakon 120.000).
Procitajte ponovo, on stisne kvacilo i PUSTI gas i tada mu se nesto cuje. Nije pominjao stiskanje gasa.
Procitajte ponovo, on stisne kvacilo i PUSTI gas i tada mu se nesto cuje. Nije pominjao stiskanje gasa.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
darko darko piše:i ne bi crkla da nisam vukao tamica smederevo umcari, prvom, nije imao snage drugom, imao je telice pozadi
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-

- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@mbole
TDCI posle 3500 nema poente terati, sem ako se pretice pa da se izvuces, ali to se desava 2-3 puta godisnje.
Jednostavno do 3500 mu je najveca snaga, posle je samo gubi.
TDCI posle 3500 nema poente terati, sem ako se pretice pa da se izvuces, ali to se desava 2-3 puta godisnje.
Fiesta!!
- mbole
Ok, al od 3000 do 3500 ima jos 500 obrtaja.
Malo li je na ovu skupocu?
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- darko darko
dovukao sam traktor pun sodera u servis kada mu je zapusio filter, pusticu neke klipove kasnije, kako se vadi dusa911s [SK] piše:darko darko piše:i ne bi crkla da nisam vukao tamica smederevo umcari, prvom, nije imao snage drugom, imao je telice pozadi
- dax92
-

500 obrtaja koji se za cas navuku!mbole piše:Ok, al od 3000 do 3500 ima jos 500 obrtaja.
Bar je kod mene na Focusu bilo da kad na oko 3200 promenim brzinu, tad ima i u sledecoj brzini snage da odmah zalepi za sediste, i ne da da ustajem...
I stvarno, nema nikakvg smisla menjati brzinu na vise od 3500.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ja da se ne javljam onda ? (4500)dule0911 piše:@mbole
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- darko darko
i ja, moje iskustvo mi kaze jedno, a sto procitam ovde, pa dodje mi da nekupim forda nikada, pa se setim sta sam ja radio, i nista mi nije jasno, nista 
sta njemu stalno tandrce, to mi nije jasno, tako je meni sito sve tandrkalo na wv, isto, svi su se cudili....
sta njemu stalno tandrce, to mi nije jasno, tako je meni sito sve tandrkalo na wv, isto, svi su se cudili....
- dax92
-

Ti si onda poseban slucaj (uz kolegu sasa_f1Shomy_ksh piše:ja da se ne javljam onda ? (4500)dule0911 piše:@mbole
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Dzaba sve, kad nemas klip gde Fiesta ide 185 km/hShomy_ksh piše: ja da se ne javljam onda ? (4500)

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Duletu je verovatno polazna tacka njegov 2.0TDCi 130ks koji raspolaze max snagom na 3800, a euroIV verzije na 3500 (superchips dyno kaze na 3300o/min), to prakticno znaci da je jurcanje i kad se salta na 2500
, tako je kod Mk3 sa ovim motorom (130) i menjacem..naravno da se ne ponasa svaki TDCi tako, neki se teraju i preko 4000 bez problema, uglavnom moze se lepo osetiti pad snage na odredjenim obrtajima, pa preko toga ne treba ici..jbg neko gleda obrtaljku pa ceka dok ne dodje do crvenog polja ili blokade
..
- dule0911
-

- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Upravo tako cedo, cim se priblizim 4k samo se dere a ne ide 
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Fiesta!!
- dax92
-

Na Focusu TDCI je na 3750 max snaga (po fabrickim specifikacijama), i oseti se pad snage cim predje taj broj obrtaja.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
imam na 175totti piše:Dzaba sve, kad nemas klip gde Fiesta ide 185 km/hShomy_ksh piše: ja da se ne javljam onda ? (4500)
al stvarno, evo vec 2godine, tj sad će treća vozim 1,2 ~80kmhdax92 piše:Ti si onda poseban slucaj (uz kolegu sasa_f1Shomy_ksh piše:ja da se ne javljam onda ? (4500)dule0911 piše:@mbole
Jednostavno do 3500 mu je najveca snaga, posle je samo gubi.)
- darko darko
jedno pitanje ja al idem u off, jel su noviji automobili 2006 osetljiviji mnogo od recimo 98 ili ja tripijum