Zamena sijalice zadnjeg svetla
Moderator: Dragomir
- Rih
- Poruka: 276
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
Zamena sijalice zadnjeg svetla
Primetio sam malopre da mi ne radi zadnje levo svetlo(ne stop,već "obično").
Planiram da to sutra zamenim sam,glupo mi je da za to idem kod električara...
Znate li da mi kažete kako se dolazi do sijalice,koju sijalicu kupujem(oznaka i snaga)??? U pitanju je Focus mk1 karavan.
Planiram da to sutra zamenim sam,glupo mi je da za to idem kod električara...
Znate li da mi kažete kako se dolazi do sijalice,koju sijalicu kupujem(oznaka i snaga)??? U pitanju je Focus mk1 karavan.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Zamena sijalice zadnjeg svetla
pa verujem da rajko ume da zameni sijalicu 
Sent from my Samsung Galaxy S2

Sent from my Samsung Galaxy S2
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Imaš li svoje korisničko uputstvo?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- coanew
- Poruka: 112
- Član foruma od: petak, 17. dec. 2010. u 11:44h
- Rih
E,znao sam....da ćeš ovako nešto napisati.pa verujem da rajko ume da zameni sijalicu
Osatalo je kod nekog od prethodnih vlasnika,negde u Italiji....Imaš li svoje korisničko uputstvo?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
http://www.focusplanet.com/downloads/fo ... manual.pdf
Ovo je za amerikanca, ali kapiram da je makar mehanički procedura slična... interesantan deo počinje od 230-i-neke strane.
Inače bi, po pravilu, trebalo da rezervnu sijalicu već imaš u kolima, ako ne - ponesi tu koju menjaš u prodavnicu i traži istu.
Ovo je za amerikanca, ali kapiram da je makar mehanički procedura slična... interesantan deo počinje od 230-i-neke strane.
Inače bi, po pravilu, trebalo da rezervnu sijalicu već imaš u kolima, ako ne - ponesi tu koju menjaš u prodavnicu i traži istu.
pozdrav, Bojan

- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
ma odeš kod Rajka i riješen problem!
Samo nemoj da ti kaže da sijalica ne dobija struju!! 

Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- Rih
BojanM,hvala za uputstvo,ali i dalje ne mogu da skontam kako da dodjem do te sijalice....
Zna li neko šta konkretno treba uraditi,da li treba skidati štopaljku spolja (mislim da treba) i kako? Nju drže 2 vidljiva šafa i šta još? Šta sa unutrašnje strane,iz leve pregrade u gepeku, treba odviti?
Menjao sam ove sijalice na drugim autima,ali nigde nije bilo ovako zakukuljeno....
Zna li neko šta konkretno treba uraditi,da li treba skidati štopaljku spolja (mislim da treba) i kako? Nju drže 2 vidljiva šafa i šta još? Šta sa unutrašnje strane,iz leve pregrade u gepeku, treba odviti?
Menjao sam ove sijalice na drugim autima,ali nigde nije bilo ovako zakukuljeno....
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
idi kod rajka i gledaj pa pamti ili pisi kako se to radi da znas drugi put..pomogao bih ti ali ne vozim focus karavan..
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
@ Rih
Nadam se da ce ti ova slika pomoci

Nadam se da ce ti ova slika pomoci

- Rih
Shelby,hvala,ali džaba...pronašao sam i ja ovo,odvijem ova dva šrafa,ali štopaljka neće da spadne,kao da je još našto drži na kontra strani.Ako probam na silu,bojim se da je ne polomim...
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
pokušaj lagano sa šarafcigerom sa kontra strane ali LAGANO. I obavezno stavi krpicu na vrh šarafcigera da ne ogrebeš lim ili plastiku od štopke. Mom prijatelju nikako se nije mogla skinuti na fokusu II ali smo je ovom metodom polako uspjeli skinuti.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9932
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
imas jedan klin koji je ubodni tj ubada se u neko leziste treba samo da povuces malo jace,naravno odvrnes dva sarafa prvo
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Rih
Štopaljka konačno skinuta! Drže je dva šrafa,dva klina sa strane(suprotno od šrafova,uz samu ivicu) i jedna žabica izmedju šrafova....Ne moše se skinuti šrafcigerom gurajuci je unazad (ka sebi) ,vec u stranu.Najednostavniji način je tresti je levo-desno,gurajući u stranu.
Zamena sijalice i vraćanje štopaljke je rutinski posao.
Hvala svima na savetima!
Zamena sijalice i vraćanje štopaljke je rutinski posao.
Hvala svima na savetima!