Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fokus TDCI 2004

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Fokus TDCI 2004

Poruka od dax92 » petak, 19. avg. 2011. u 01:02h

Vratio sam se jos pre par dana, i nikako da okacim neku slicicu od tamo. :)
E sad, u povratku smo merili potrosnju. ispalo je 5.9 na 100 km. 740 km je od punjenja do punjenja. Oko 300 km auto put, ostatak reginalni putevi poput ibarske. Za prvih 200 km (dok nismo dosli do auto puta) kazaljka se pomerila samo za jednu sirinu kazaljke na pokazivacu. :jeeej: Na uato putu je brzina bila oko 125-130 sve vreme, klima, natovareni... Nisam uopste kilavio na ostalim putevima, tako da je potrosnja jako dobra po meni.

A sad nesto slicica... Slika Slika Slika Slika
Nisam ga gurnuo i ostavio u vodi, samo sam ga oprao tamo! mrgreen
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Slikao sam odmah neke ogrebotine, ali se ne vide lepo jer je i bio prljav auto, a i nisam mogao da slikam to bolje tad. Ovih dana cu lepo slikati, a do tad samo ove imam... Slika Slika

E sad, imao sam i jedan "problem" ako se uopste moze nazvati problemom. Posledji dan boravka tamo, kad sam upalio kola, ostala je da gori upaljena lampica sa akumulatorom... Ugasio sam auto, opet upalio i nije bilo nicega... :wtf:
Probam onda da vidim hoce mi izbaciti neku gresku na ekranu od km, i jedino ove stvari sam dobio... Slika Slika Slika
Onda mi nije jasno zasto mi je bila upaljena lampica tempomata kad ga nemam... :wtf: I za sta sluzi ova druga na desno od tempomata?
Kad sam stigao kuci, otvorio haubu da proverim ulje (cisto radi reda), i vidim da mi je crevo ka interkuleru malo pustalo vazduh. Jedva primetno je, zanemarljivo, a onda primetim i ovo... Slika Zna li neko moze li se to srediti i kako? Nisam pronasao nacin da se skine ta guma koja drzi sraf... Pretpostavljam da ne utica nista na performanse, ali bih ipak voleo da to sredim...
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 21. avg. 2011. u 23:46h

Danas pokusao da slikam sve ogrebotine, al' se nista ne vidi!! hahahaha hahahaha
Vidi se da sam dobro odradio voskiranje, pa mi farba izgleda kao ogledalo! hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 12. nov. 2011. u 17:31h

Dolaze hladni dani, pa je doslo i vreme ze drugu obucu...
Na zalost, ovo cu moci da gledam samo na slikama... Slika Ali samo do proleca. :)

SlikaSlika
Malo sam se plasio hoce li stati 14" na ove celjusti, medjutim, upale su skoro u milimetar! mrgreen

Slika Slika Slika

@sasa_f1, sad imamo istu debljinu gume!! hahahaha
Focus ST170
Focus SVT

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 12. nov. 2011. u 17:56h

dede nabavi neke ratkapne.. :D slikacu vam sta rade ''17 na pola metra zlatiborskog snega dok se vi po bgu plasite bljuzge i nabavljate zimsku obucu tako u kompletu :D

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 12. nov. 2011. u 18:17h

Ne plaše se beograđani bljuzge, o moj Užičane, već onoga što bljuzga sakriva. Al' ko voli da se kuraži ili misli da će svaki put na vreme da uoči udarnu rupu, slobodno neka tera 17-ice, srećno mu balansiranje.

A da ne bih (jedino) trovao temu, lep je Foci ali ima Milan pravo, lepše bi mu stajale neke ratkapne od golih felni :)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 12. nov. 2011. u 18:40h

nista ''17 ne fali ni posle skoro 120k kod mene predjenih..i jos je lep cele godine :D

makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Poruka od makinjo » subota, 12. nov. 2011. u 21:09h

Mora da su u Uzicu lepi putevi. :) . Izvinjavam se na offu .
Inace meni se svidja auto i bez ratkapni ali ukusi su razliciti :)

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 13. nov. 2011. u 16:31h

Svidja se on meni i ovako (al' kad izuzmem felne mrgreen ). Bas sam razmisljao za ratkapne, al' nisam video nista pristojno. Nagovarao me komcija na neke spinere! hahahaha
A nisam toliko trazio 14" zbog rupa tokom zime, vec zbog cene guma. Za komplet guma sam ustedeo oko 50 evra u odnosu na 15" (o 16" i da ne govorim). Jedna ova Winter1 je bila 4800, dok je 15" (195\60 r 15 bila 5900).
A primetio sam da je sad Focus dosta udobniji nego na 16", i manje se cuje buka koju prave gume.
Focus ST170
Focus SVT

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 13. nov. 2011. u 16:34h

onda ''14 vozis i leti i jos vise ustedis a i auto ti udoban kao i zimi :D

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » nedelja, 13. nov. 2011. u 16:38h

Ili lepo predje na busplus mrgreen

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 13. nov. 2011. u 16:54h

Aaaaaa, ne... 16" ostaju za leto, i njih ne menjam! Neka je malo neudobniji, ali se bar lepse vozi na otvorenom putu (krivinama).
Kakav crni bus plus... Kupim jednu kartu, i overavam je po 2-3 puta, dok god moze! mrgreen To bas iz inata radim.
Focus ST170
Focus SVT

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 10. dec. 2011. u 19:29h

Danas me sacekalo jako "prijatno" iznenadjenje.
Jutros dok je otac isao na posao, neka pijana devojka predje na njegovu stranu i "ocese" ga duz cele leve strane. Nije uspeo da se skloni dovoljno, i za sada znam samo da je prednja leva felna (celicna) iskrivljena, guma probusena, i duz cele strane je verovatno ulubljen (bocni jastuk se otvorio)... Znam da nikom nije bilo nista, posto je otac posle nastavio na posao.
Bilo je nekih dogovora, da moj otac kaze da je vozila sestra od ove devojke, kako bi oni mogli da naplate od osiguranja stetu, a i da ne na.ebe devojka koja je vozila (bila je pijana, i pre par meseci je operisala rak dojke). Auto trenutno stoji kod auto limara nekog u Banovcima.

Sutra idem da pogledam kola, i verovatno da se nadjem sa porodicom devojke koja ga je udarila.
Zna li neko pouzadnog auto limara u Beogradu? Cena mi nije bitna, posto ce oni odmah placati popravku (posle procene iz osiguravajuce kuce).
Focus ST170
Focus SVT

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 10. dec. 2011. u 19:41h

platice osiguranje, nema ta devojka nista sa placanjem, a mozete i naknadno da popunite eu izvestaj, a ti lepo kad ti iz osiguranja popisu sta je za zamenu sta za popravku ti lepo u grand motors da uzmes predracun i sa njim pod nos onom iz osiguranja pa cete se dogovoriti za malo manju cifru a i posle popravke ce ti ostati taman toliko da dodas i kupis novijeg focusa..a nemoj nista da pravis dok ti iz osiguranja sve ne popisu..i budes fin sa tim proceniteljem da ti popise sto vise stvari :D
Poslednja izmena: milan_gt, na dan subota, 10. dec. 2011. u 19:47h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 10. dec. 2011. u 19:46h

Ma, pitanje je da li ce ovi iz Granda hteti ako se ne radi kod njih, a da mi daju predracun... Mada je to dobra ideja. thumbsuph
A ovi su hteli da nam ucine, i da se auto odmah radi, posle izlaska ljudi iz osiguranja, pa da oni plate popravku.
Ne znam jos, sutra cu snimiti situaciju, pa cu znati sta dalje...
U glavnom, voleo bih da nadjem nekog dobrog limara koji bi to odradio kvalitetno, i bez ikakvog fusarenja. Tj, fusarenje necu dozvoliti nikako!!
Focus ST170
Focus SVT

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 10. dec. 2011. u 19:49h

znaci radi kako ti predlazem i uzivaj, ti u grand ides sa namerom da ti daju ponudu, od kud oni znaju da neces da radis kod njih..i nema ta porodica sta da placa popravku za tebe, nemoj to da prihvatis jer preko eu izvestaja vozacu ko je kriv ne idu nikakve sankcije (jedino dobija po novom zakonu vece osiguranje od 20% za sledece osiguranje) dakle ne isplati se ni njima ni tebi da ti plati ta porodica, treba osiguranje to da uradi..

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 10. dec. 2011. u 19:55h

Ima logike... :)
Hvala! Sutra cu bas ici da pogedam kola, pa cu znati otprilike kako da se postavim. Mada sumnjam da te necu poslusati. :beer:
Focus ST170
Focus SVT

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 10. dec. 2011. u 19:59h

meni je jedan sa kolima ogrebao celu stranu yamahe, steta oko 200e a naplatio sam 264.000 din, poslusaj me..zvao sam muriju ali smo ipak popunili eu izvestaj i pozdravili se, i bio sam malo kurcevit pa i ako su stete po eu izvestaju do 200.000 posle par dana su mi priznali vise i isplatili 264.000, mislim da je presudilo da mi isplate vise zato sto je i murija dolazila, Dunav osiguranje u pitanju
Poslednja izmena: milan_gt, na dan subota, 10. dec. 2011. u 20:02h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 10. dec. 2011. u 20:01h

Sva sreca, pa je otac bio pametan, i popunili su izvestaj. Kaze da u ponedeljak ovaj covek nosi u osiguranje.
Jbg, ja sam i za Golfa 2 koji je vredeo max 1000 evra uzeo na kraju oko 1500.
Focus ST170
Focus SVT

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 10. dec. 2011. u 20:04h

ti treba sa eu izvestajem da ides u njegovo osiguranje..pa ti procenitelj dolazi sa tobom kod auta jer ti nije u voznom stanju..

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 10. dec. 2011. u 20:11h

Auuuu, opet cu morati sve sam da zavrsavam, samo sto ovaj put nisam ja imao udes... :(
Onda cu morati da pokupim taj izvestaj. Najgore mi je sto ne znam skoro nista. Rekli su mi za udes tek pre 2 sata, a udes bio jutros u 6.
Focus ST170
Focus SVT

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 10. dec. 2011. u 20:13h

pa sta, ja bih se potrudio za tolike pare..ostace ti min 1000e u dzepu ako sve odradis kako treba..i obavezno budi fin sa proceniteljem i gledaj ni jednu sitnicu da ne preskoci jer njihovo osiguranje njega pritiska da sto manje napise a ti ga pritiskaj da sto vise napise.. :D

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 10. dec. 2011. u 20:15h

Ma, hteo ne hteo, moracu to ja da izjurim sve, jer bi to moj otac drugacije odradio (verovatno nesto sfusario)...
Hvala na pomoci! Imas :beer: od mene kad budes svracao u BG, ili na nekom okupljanju!
Focus ST170
Focus SVT

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 10. dec. 2011. u 20:16h

ma nema na cemu, ti slobodno pitaj sta god te bude bunilo u toku postupka naplate..

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » subota, 10. dec. 2011. u 22:08h

sranjeta velikoga
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 11. dec. 2011. u 11:19h

Kupi SAT reviju:

"Osim reportaže s policijskim presretačima, najnoviji broj revije SAT piše i o tome zbog čega vozači, čak i kad ispune Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi, ipak moraju da plate štetu iz svog džepa i šta sve rade osiguravajuća društva kako bi izbegla da ispune svoje obaveze"!
Slika

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“