Crko motor
Moderator: Dragomir
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Re: Crko motor
Kao sto si i sam rekao meri se mikrometrom tako da na oko tesko mozes da vidis kolika su ostecenja,meri se u 100 deo milimetra tako da je bolje da prvo premeris jer kad vratis lezaj na standard pitanje je da li ce da se javi taj sicusni ali dovoljan zazor koji ce praviti probleme,to mozes da uradis ako prodajes auto pa oces nekom da uvalis ali ako radis za sebe racunaj da ces posle ponovnog otvaranja motora morati opet da stavljas nove lezaje i da obradjujes radilicu ako na njoj vec ima ostecenja.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Naravno,necu stavljati lezajeve ako ne valja radilica. Onda ide na obradu,tj mozda ima sanse da se izvucem jeftino bez da ugrozim motor,a ako ne odgovara, onda ce sve verovatno biti uradjeno, Znacu sutra.
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ја нисам схватио , да ли ти се упалила лампица за притисак уља када се то десило што се десило , са мотором или ти не ради лампица па није ни светлела ? Ако је исправна и била је угашена , не би могло да се деси да залепи лежај .
Прегледај радилицу где належу летеће лежајеви и погледај да ли има оштећења , рисеве и било каквих других недостатака , ако има радилица треба на обраду , а ако нису страшна оштећења , стави нове лежајеве врати картер и возии .
А ако хоћеш 2.0 мотор из мондеа , од свог узмеш картер , усис уљне пумпе , замајц и квачило и водену пумпу и алтернатор . Остало иде све од мондеа . А ко нађеш мнегде ком. од ескорта RS2000 и и неке потребштине , можеш да имаш 150 кс олико и RS2000 а у лакшем мотору .
На e-bay имају да се нађу нови 2.0 zetec мотори ка резервни део . Цео мотор , са чеповима на свим отоврима , у дрвеној кутији . Мислим да могу да се нађу испод 800 фунти. Он на које сам ја налетао су blacktop махом , значи новији .
Прегледај радилицу где належу летеће лежајеви и погледај да ли има оштећења , рисеве и било каквих других недостатака , ако има радилица треба на обраду , а ако нису страшна оштећења , стави нове лежајеве врати картер и возии .
А ако хоћеш 2.0 мотор из мондеа , од свог узмеш картер , усис уљне пумпе , замајц и квачило и водену пумпу и алтернатор . Остало иде све од мондеа . А ко нађеш мнегде ком. од ескорта RS2000 и и неке потребштине , можеш да имаш 150 кс олико и RS2000 а у лакшем мотору .
На e-bay имају да се нађу нови 2.0 zetec мотори ка резервни део . Цео мотор , са чеповима на свим отоврима , у дрвеној кутији . Мислим да могу да се нађу испод 800 фунти. Он на које сам ја налетао су blacktop махом , значи новији .
-
- Ljubitelj životinja
hvala. Posao uskoro zavrsen, trebalo je da se ispolira radilica. Nadam se da je auto sutra gotov. kakvi crni konji,kad covek ostane bez kola, vozio bi i 65, i bio zadovoljan. Sredicu ovaj motor uskoro, nemam vise ni zelje ni volje da prbacujem i zezam se (il mi se sada tako cini)
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Nemoj brate da se zezas sa ozbiljnim stvarima.
Oko sitnica i gluposti si se zezao i placao sumanute cifre da uradis, a sada kada treba da resis motor kako treba ti se zezas.
Jeftinije ti je da ides taksijem, a sada uradis sve kako treba, nego da zuris i posle kukas.
Bolje budi bez auta jos koji dan ali uradi to kako valja.
I opet se vracam na moju staru pricu, sredi lepo taj motor i prepravi taj plin na sequent i batali konje i gluposti.
Ici ce ti auto bolje nego sada i verovatno trositi manje plina.
Oko sitnica i gluposti si se zezao i placao sumanute cifre da uradis, a sada kada treba da resis motor kako treba ti se zezas.
Jeftinije ti je da ides taksijem, a sada uradis sve kako treba, nego da zuris i posle kukas.
Bolje budi bez auta jos koji dan ali uradi to kako valja.
I opet se vracam na moju staru pricu, sredi lepo taj motor i prepravi taj plin na sequent i batali konje i gluposti.
Ici ce ti auto bolje nego sada i verovatno trositi manje plina.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
- Ljubitelj životinja
ocu naravno,al bez kola ne mogu ,postajem nervozan i besan
. tako da cu ga sada vratiti u stanje koje je bilo pre kvara. Nemam sada $ da placam celu generalnu. Prosli mesec izuh 700 eur za mator auto (registracija,amortizeri, nov krov) i nema sanse da sada se cedim da placam celu generalnu,majstor rece da ce biti preko 500 eur to. za sada cu otkloniti kvar (zameniti ulje,staviti nove lezajeve,srediti radilicu, dihtunge, filtere.. ),a mozda sledeci mesec generalku pa sekvent onda(mnogo dobra stvar, danas ga je drug stavio na 325 njegov, i bas smo ga testirali malko). Na kraju cu da ga cipujem i stavim drugi izduv i to ce biti to kako mi izgleda.

-
- Ljubitelj životinja
nema ništa od ovoga, mora da se menja radilica, dakle, onda cu da radim sve . Šta je ,tu je. Nego molim vas za savet gde bi mogao da nadjem radilicu kod nas i koji modeli koriste istu?
- Sajin
- Poruka: 79
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 12:09h
Ima kod mene u Srbobranu kompletan mondeo I 2.0 karavan stranac , ispravan . Ako te interesuje nesto tako mogu se raspitati za cenu i br .telefona. Pozdrav !
- Cika Dule
- Poruka: 443
- Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h
Možda je glupo pitanje, ali koja je šansa da nađes isti polovan motor pošto je to sigurno jeftinija varijanta.
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!
-
- Ljubitelj životinja
ovi od 130 ks dosta retki. Verovatno bi opet morao da se zezam,prbacujem ECU, bregaste TB na neki drugi 1.8...imam par RS motora u ponudi,ali nijedan ne mogu da proverim dal lepo radi, nego bi opet morao da se zezam,otvarma i dokupljujem delove. Posto ne planiram da prodajem auto jer bi bilo neisplativo, bolje da znam da imam sredjen motor, sad kad se vec ovo dogodilo.U susitni,nemam izbora, il cu da popravim,il stavim tudj motor koji opet moze da mi rikne kad ne ocekujem. Cini mi se pametnije da znam sta vozim i to radim bez straha ili stlanog stresa.
- Sajin
- Poruka: 79
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 12:09h
Ovaj mondeo je 130 ks . Motor je ispravan -palio ga covek letos dok sam bio kod njega. Najbolje povesti majstora .
- Cika Dule
- Poruka: 443
- Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h
Pa ako ti rs-ovi motori koje ti nude nisu preskupi isplati se da ga prepakujes. U principu su to izdržljivi motori i uz malo srece bi dobio 140+ konjica. Na netu imaš dosta primera ubacivanja datog motora u kabria pa guglaj malo. Što se tiče instalacija, mogu ti samo reći da pošto ti je motor van ovo ti je super prilika da središ celu instalaciju i prelemiš ako moraš nešto (ili prepakuješ rs-ovu).RS_cabrio piše:ovi od 130 ks dosta retki. Verovatno bi opet morao da se zezam,prbacujem ECU, bregaste TB na neki drugi 1.8...imam par RS motora u ponudi,ali nijedan ne mogu da proverim dal lepo radi, nego bi opet morao da se zezam,otvarma i dokupljujem delove. Posto ne planiram da prodajem auto jer bi bilo neisplativo, bolje da znam da imam sredjen motor, sad kad se vec ovo dogodilo.U susitni,nemam izbora, il cu da popravim,il stavim tudj motor koji opet moze da mi rikne kad ne ocekujem. Cini mi se pametnije da znam sta vozim i to radim bez straha ili stlanog stresa.
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!
-
- Ljubitelj životinja
Majstor me razvlaci i drzi auto vec duze vremena. Konacno je juce skinuto sve i na kraju sam se umesto stavljanja drugogo motra,ipak odlucio za (nazalost),skuplju,ali sigurniju varijantu a to je sredjivanj ovoga.
- zamena radilice
- lezecei lezajevi
- leteci
- zupcasti kais
- dihtunzi
- hilznovanje
- zamena ulja i filtera
- vodjice i gumica ventila
- ravnanje glave
- karike
propast....a i dalje nemam tempomat.
- zamena radilice
- lezecei lezajevi
- leteci
- zupcasti kais
- dihtunzi
- hilznovanje
- zamena ulja i filtera
- vodjice i gumica ventila
- ravnanje glave
- karike
propast....a i dalje nemam tempomat.
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
A ja imam dva tempomata 

-
- Ljubitelj životinja
konačno auto ponovo kod mene,posle nedelja razvlačenja. Hteo bih glavni sat da vraim na nulu sada kad je motor sredjen da pratim lakese oko zamene ulja. Gde se to radi i koja je cena ovo usluge?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Moraš da zoveš mene

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове