mondeo tdci vs tddi (u potrazi za mondišom)
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Re: mondeo tdci vs tddi (u potrazi za mondišom)
posto nisam u toku
ko se bavi spediterskim poslovima? mislim koje su to agencije,generalno. da se sutra raspitam kod njih

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pa macan je hteo nesto bitno da nam kaze koliko mi se cini
za speditere se moras raspitati u svom gradu jer ces ga tu i cariniti, a za carinu je bitno da je auto proizveden u EU tako da ti je carina 5% a ako sacekas posle nove bice 2.5% pa ces ustedeti stotinak evra..

za speditere se moras raspitati u svom gradu jer ces ga tu i cariniti, a za carinu je bitno da je auto proizveden u EU tako da ti je carina 5% a ako sacekas posle nove bice 2.5% pa ces ustedeti stotinak evra..
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
sa srecom sa uvozom, ja se povlacim iz rasprave.....
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- milan_gt
da je srece da nisi ni ulazio u raspravu.. 

- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Losa ti racunica (mada razlika nije velika).milan_gt piše:pa i nek je 500e razlika u ceni po katalozima na to dodas 5% carine i 18% pdv-a i po tome dobijas da ce ti auto biti max skuplji prilikom uvoza za 94.5 evra
94.5 je samo razlika u PDV-u, imas jos 25 razlike u carini:
(500*0.05)+(500*1.05)*0.18=119.5
Macaneli, jasno je zasto ih je vise iz Italije nego iz Svajcarske. Kad se bavis uvozom kola kao poslom 100 evrica po autu nije mala stavka. Uvoznici zive od razlike u ceni. Kad kupujes 1 komad za sebe, zanemarljivo je.
Djak pesak 

- milan_gt
sinoc na brzinu racunah i ne stavih jos tih 25e od carine koje sam inace uracunao u pdv
generalno su odrzavaniji auti u svici od italije i vece su sanse da ces dobiti redovno odrzavan auto sa pravom km..

generalno su odrzavaniji auti u svici od italije i vece su sanse da ces dobiti redovno odrzavan auto sa pravom km..
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Moj savet, ako su ti vec ogranicene finansije, jeste da juris model do 2005, zbog euro3 motora, malcice jeftiniji za odrzavanje od euro4 (razlika je u elektronici turbine koja je kod euro4 - skupa). Ima i malih razlika u ubrizgavanju zbog ekologije ali mislim da su cene za euro3/euro4 delove iste.
Dalje, kozu uzimaj samo ako ti se bas svidja, meni to i nije neki plus. Bolje da nadjes nekog koji ima Ghiu, sedista presvucena plisom i grejace sedista, mnogo korisnija stvar od koze
Sony je pozeljno da auto ima, ali nemoj dobar primerak da ti ode zato sto nema Sony, ili neku drugu glupost.
ESP, iako je trenutno obavezan u EU na novim automobilima, mislim da nije neophodan na Mondeu. Ako ne planiras da ga silis preko granice i da divljas sa njim. Ako planiras, onda ce ti dobro doci vrv.
Znaci sve zavisi od stila voznje, meni je ESP totalno nepotrebna stvar i samo bih dodatno placao popravke/senzore kad crkne, tako da mi je bolje sto ga nemam
Auto je veoma stabilan po svim vremenskim uslovima, i ukoliko ne budes stalno trazio koja mu je granica neces imati potrebu za ESPom.
Dalje, kozu uzimaj samo ako ti se bas svidja, meni to i nije neki plus. Bolje da nadjes nekog koji ima Ghiu, sedista presvucena plisom i grejace sedista, mnogo korisnija stvar od koze

Sony je pozeljno da auto ima, ali nemoj dobar primerak da ti ode zato sto nema Sony, ili neku drugu glupost.
ESP, iako je trenutno obavezan u EU na novim automobilima, mislim da nije neophodan na Mondeu. Ako ne planiras da ga silis preko granice i da divljas sa njim. Ako planiras, onda ce ti dobro doci vrv.
Znaci sve zavisi od stila voznje, meni je ESP totalno nepotrebna stvar i samo bih dodatno placao popravke/senzore kad crkne, tako da mi je bolje sto ga nemam

Auto je veoma stabilan po svim vremenskim uslovima, i ukoliko ne budes stalno trazio koja mu je granica neces imati potrebu za ESPom.
Fiesta!!
- milan_gt
samo sam mu naveo sta od auta i opreme moze da ocekuje..ja sam uvek za jacu opremu..a plis sa grejacima je vrlo retka pojava..
meni se bar jednom u mesec/dva bas dobro aktivira ESP, nije uvek do mene ali jeste do moje brzine..odron u mojoj traci u sred krivine a noc i auto u suprotnom smeru, pa ljudi koji koji se ukljucuju sa svih mogucih i nemogucih puteva (po snegu i kisi mi treba jos vise, nebitno sto uvek koristim top gume)..nije problem nesto i iskontrirati al je sa njim neuporedivo opustenije proci takve situacije i ne zahteva iskusnog vozaca a iskusni se oseca jos bezbednije, imam sa njim vise km otvorenog puta nego u gradu, ko vozi u gradu njemu i ne treba ..volvo bez ESP-a i dovoljno je da vas spase samo jednu ovakvu rizicnu nepredvidjenu situaciju i da vam spasi auto i da ne pominjem neke povrede..naravno iskljucim ga kad mi je do igranja sa repom..
..samo onaj ko ima ESP moze da ti kaze koliko je dobra ta stvar..
meni se bar jednom u mesec/dva bas dobro aktivira ESP, nije uvek do mene ali jeste do moje brzine..odron u mojoj traci u sred krivine a noc i auto u suprotnom smeru, pa ljudi koji koji se ukljucuju sa svih mogucih i nemogucih puteva (po snegu i kisi mi treba jos vise, nebitno sto uvek koristim top gume)..nije problem nesto i iskontrirati al je sa njim neuporedivo opustenije proci takve situacije i ne zahteva iskusnog vozaca a iskusni se oseca jos bezbednije, imam sa njim vise km otvorenog puta nego u gradu, ko vozi u gradu njemu i ne treba ..volvo bez ESP-a i dovoljno je da vas spase samo jednu ovakvu rizicnu nepredvidjenu situaciju i da vam spasi auto i da ne pominjem neke povrede..naravno iskljucim ga kad mi je do igranja sa repom..
..samo onaj ko ima ESP moze da ti kaze koliko je dobra ta stvar..
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
izvinjavam se sto se ubacujem, sta je asr, gledao sam kod brata na bubi, po ledu oba tocka motaju i krece sa letnjim gumama gde ja nemogu sa zimskim, jeli to asr, znam da je kontrola pri potpisivanju, dali to vazi da ima napred sper...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
ASR - start bez "šlajfovanja"
ASR sistem sprečava proklizavanje pogonskih točkova do kojeg može doći pri polasku vozila ili pri savlađivanju uspona na klizavom kolovozu. Ukoliko proklizava samo jedan točak na pogonskoj osovini, ASR sistem sprečava njegovo proklizavanje aktiviranjem kočnice, čime se obezbeđuje prenos obrtnog momenta do drugog točka na osovini. Ako proklizavaju oba točka, ASR sistem automatski smanjuje snagu motora.
ASR sistem sprečava proklizavanje pogonskih točkova do kojeg može doći pri polasku vozila ili pri savlađivanju uspona na klizavom kolovozu. Ukoliko proklizava samo jedan točak na pogonskoj osovini, ASR sistem sprečava njegovo proklizavanje aktiviranjem kočnice, čime se obezbeđuje prenos obrtnog momenta do drugog točka na osovini. Ako proklizavaju oba točka, ASR sistem automatski smanjuje snagu motora.