Gume
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Re: Gume
Bravuris 2 treadwear 340, presao 10k km na njima pa mogu da kazem da je potrosnja skroz OK, sto je najbitnije ravnomerno se trose..
Ovaj manji deo bloka u crvenom kvadraticu je spusten za 2.5mm (na novoj gumi) u odnosu na veci deo u zutom cetvorouglu (taman mi dobrodoslo da ispratim potrosnju), do sada je potroseno oko pola od tih 2.5mm, procenjujem da ce izdrzati jos nekih 10k km dok veci deo bloka ne dodje u ravan sa manjim delom (pogotovo jer cu sledece sezone rotirati gume) sto izadje 20k km na 2.5mm..

Mali komentar i za zimske Eskimo HP, presle 5k km, jedva da se vide da su vozene, na zadnijma se ni ne vidi
, ove sezone rotacija, kontam da ce ih pre vreme pregaziti nego velika kilometaza
..
Ovaj manji deo bloka u crvenom kvadraticu je spusten za 2.5mm (na novoj gumi) u odnosu na veci deo u zutom cetvorouglu (taman mi dobrodoslo da ispratim potrosnju), do sada je potroseno oko pola od tih 2.5mm, procenjujem da ce izdrzati jos nekih 10k km dok veci deo bloka ne dodje u ravan sa manjim delom (pogotovo jer cu sledece sezone rotirati gume) sto izadje 20k km na 2.5mm..

Mali komentar i za zimske Eskimo HP, presle 5k km, jedva da se vide da su vozene, na zadnijma se ni ne vidi

- m1kac
- Poruka: 178
- Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 20:41h
I ja planiram da uzmem iste te u istoj dimenziji. Drug vulkanizer mi je preporucio, tako da ne bi trebalo da bude losa. Najverovatnije cu ja upariti telefon i gume.FilipBG piše:Sta mislite o Nokian WR A3 .... u dimenziji 205/55/R16 ... nasao sam ih za 9800 din?

-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Ja imam Nokian Z G2,a sta znaci ona oznaka na gazistu gume ide" 23 pa kao neka kapljica pa 45678 " ???
http://www.vrelegume.rs/test/nokian-letnji-pneumatici/
http://www.vrelegume.rs/test/nokian-letnji-pneumatici/
- Cedo
- VIP
Izgleda da mi ove zimske gume imaju gresku, pre tacno godinu dana su kupljene i presle su tacno 5000km..jos prosle godine sam osetio da prave odredjenu buku, a sad sam dodatno obratio paznju i to je najizrazenije pri skretanju (pogotovo na manjim brzinama), kocenju i na losijim putevima..jbg tad mi to nije bilo strasno i osim toga sve je bilo OK, pa nisam vise ni obracao paznju, ali kad sam ih juce montirao lepo ispregledam sve cetiri i primetim da su neravne uzduz po sredini gaznog sloja, ista stvar na sve cetiri, oko 1cm po sirini nije u nivou sa ostatkom gume i to po celom precniku gume (kao da je taj deo naknadno ubacen, cak se i boja gume malo razlikuje i vidi se mesto spoja
da covek ne poveruje, pojma nemam kako je to moglo da nastane), kao da ih je neko rucno ravnao pa je negde ostalo vise a negde manje "mesa", deluje talasasto, izvitopereno u tom delu...problem je vidljiviji na gumama koje su bile nazad, valjda jer su se manje potrosile, ove sto su bile napred su se donekle izravnale..uglavnom svratim danas do te velike vulkanizerske radnje (u pitanju su uvoznici jednog od najpoznatijih proizvodjaca guma i ostalih u njihovom vlasnistvu, dosta sam rekao
, necu jos da dajem komentare dok ne vidim sta ce se desavati) ali taman su zavrsili radno vreme, popricao sa jednim od radnika, opipao gumu i odmah je video da nisu OK, kaze dodji u ponedeljak sa racunom..pa javljam sta je bilo...

- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Danas mi Focus dobio novu obucu. Tigar Winter1 185\70 r14 4800 po gumi.
Ako nekom u blizini Beograda jos treba, neka se javi. Mislim da je ovo jedna od najnizih cena, ako ne i najniza koliko sam primetio i trazio.

Ako nekom u blizini Beograda jos treba, neka se javi. Mislim da je ovo jedna od najnizih cena, ako ne i najniza koliko sam primetio i trazio.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Cedo
- VIP
Predat zahtev za reklamaciju, u garantnom listu u isto vreme, izmedjuostalog, pisu sledece dve stvari (sto se tice resavanja reklamacije):
4.4. Ukoliko je reklamacija opravdana obestecenje kupca se vrsi novim proizvodom ili novcem u visini cene novog proizvoda.
4.8. Proizvodjac pneumatika zadrzava pravo da nakon isteka zakonskog roka, propisanog od strane nadleznih organa Republike Srbije, reklamaciju resava u skladu sa kompanijskim i Evropskim standardima o procentualnom resavanju reklamacija.Kupcu se u ovom slucaju odobrava iznos sredstava prihvacene reklamacije u visini proporcionalnoj preostaloj dubini dezena reklamiranog pneumatika.
Inace zakonski rok je 45 dana a reklamacije resava covek ovlascen od GoodYear-a koji periodicno obilazi prodajne centre, ocekujem poziv ovih dana..
Goodyear UltraGrip 8 u Subex-u 11,100din u 205/55R16 dimenziji, brzinski index je T, u H je 1000din skuplje http://subexgume.com/
4.4. Ukoliko je reklamacija opravdana obestecenje kupca se vrsi novim proizvodom ili novcem u visini cene novog proizvoda.
4.8. Proizvodjac pneumatika zadrzava pravo da nakon isteka zakonskog roka, propisanog od strane nadleznih organa Republike Srbije, reklamaciju resava u skladu sa kompanijskim i Evropskim standardima o procentualnom resavanju reklamacija.Kupcu se u ovom slucaju odobrava iznos sredstava prihvacene reklamacije u visini proporcionalnoj preostaloj dubini dezena reklamiranog pneumatika.
Inace zakonski rok je 45 dana a reklamacije resava covek ovlascen od GoodYear-a koji periodicno obilazi prodajne centre, ocekujem poziv ovih dana..
Goodyear UltraGrip 8 u Subex-u 11,100din u 205/55R16 dimenziji, brzinski index je T, u H je 1000din skuplje http://subexgume.com/
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
a jel to ti prodajes ili kupujes? spoljna ivica je vise pojedena pa moze biti i da su leti vozene pa opet moze biti da su se pregrejale i iskrivile..a najverovatnije do trapa..
opet one na boljoj strani imaju bar 6-7mm

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Spoljna ivica oborena... ne vrede mnogo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Moje su jos novije i manje potrosene ali na snegu se ponasaju kao letnje! One i kao nove ne briljiraju na snegu,a kamo li polovne.
Dobre su na suvom i vlaznom i sporo se trose. Sto znaci da su ove presle boga oca i ne vredi ih kupovati.
Dobre su na suvom i vlaznom i sporo se trose. Sto znaci da su ove presle boga oca i ne vredi ih kupovati.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ja uzeo Gislaved m+s 185/60r14 4kom ... 2kom sa 7,3mm sare a 2kom sa 6 i nesto mm sare... 9000din sve 4 
el ima neko misljenje za tu marku, meni nepoznatu, iskreno prvi put je cujem... Gislaved ??

el ima neko misljenje za tu marku, meni nepoznatu, iskreno prvi put je cujem... Gislaved ??
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Sa Focusom mi iz Italije stigle neke gume Star Performer (valjda je to proizvodjac koliko sam na netu nasao) TNG UHP.
Jel cuo neko za njih? Koliko sam video na rade dimenzije manje od 15", a rade i do 20"...
Jel cuo neko za njih? Koliko sam video na rade dimenzije manje od 15", a rade i do 20"...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Gislaved su Conti gume za polarne predele, bila nekad švedska fabrika (osnovana još u 19. veku) a sad je od svega toga ostalo samo ime. Nemam ideju kakve su po karakteristikama, ali me ne bi čudilo da je "miks" gume malo premekan za naše podneblje.
Star Performer je evropski brend tajvanskog proizvođača Nankang. Ono što je možda zanimljivo sa Wikipedia stranice o njima:
Star Performer je evropski brend tajvanskog proizvođača Nankang. Ono što je možda zanimljivo sa Wikipedia stranice o njima:
Products&Quality
Nankang Rubber Tire Corporation has Ford Motor Company's Q1 Certification and in 1994 obtained ISO-9001 accreditation.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin