Pozdrav,
imam problem sa menjačem, naime kada je hladan motor teško ubacuje u drugu, akada se zagreje menjač je precizan i mekan
ali ponekad pri vožnji iskoči iz treće.
Ako neko može da me posavetuje da li može da se bilo šta učini ili je novi menjač.
Hvala
PS ulje je zamenjeno
mondeo mk2 menjač
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 67
- Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 22:04h
Re: mondeo mk2 menjač
Imao sam isti problem, pa je posle zamene jedanog plasticnog dela ( neki vid spojke ) na kraju jedne ( od dve ) sajle od rucice menjaca bilo opet sve u najboljem redu, lako se menja ali je deo skup - originalan je pre cetiri godine bio oko 3.000,oo.
Taj plasticni deo se nalazi na delu sajle koji je u motornom prostoru, prilazi mu se odozdo.
Taj plasticni deo se nalazi na delu sajle koji je u motornom prostoru, prilazi mu se odozdo.
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
isti slucaj kod mene... zimi dok ne promesa ulje u menjacu tesko ide u bilo koju brzinu (to traje par minuta) i mislim da je problem u gustini ulja. ispada iz prve na nizbrdici, a u drugu jedino ne krkne sa duplim kvacilom.
-
- Poruka: 33
- Član foruma od: subota, 21. maj 2011. u 12:42h
Hvala na odgovorima, prvo to i jeste problem što sam sipao ređe ulje koje i ide, novi hidraulički ležaj (fordov), lamelu i korpu, a spojke na krajevima menjača sam menjao pre godinu dana. Ali dobro si primetio iz treće hoće da ispada kad idem uzbrdo, naglo dam gas i po neravnom terenu, naravno ne uvek, nekad dva tri puta dnevno pa budem miran sedam dana. Što se tiče druge to sam se još i navikao kada se ugreje bude super to je par kilometara i rekli su mi da je najverovatnije oštećen sinhron. a za ispadanje iz brzine nemam još rešenje.