grejači ne dobijaju napajanje, 1.8D
Moderator: Dragomir
- vlajko bgd
- Poruka: 76
- Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 09:33h
grejači ne dobijaju napajanje, 1.8D
Auto je Orion '89 1.8D (Eskort 4)
S prvim hladnim danima je počeo jako teško da pali. Proverim grejače i zamenim dva koji su bili lošiji ali opet neće. Sad sam malo čeprkao i ustanovim da žica koja dovodi struju na grejače u opšte nije pod naponom kad dam kontakt i kad bi trebalo da rade grejači. Osigurač je ispravan , na njemu ima struje i čuje se da cakne onaj automat što treba da isključi grejače nakon par sekundi rada.
Gde da tražim problem?
S prvim hladnim danima je počeo jako teško da pali. Proverim grejače i zamenim dva koji su bili lošiji ali opet neće. Sad sam malo čeprkao i ustanovim da žica koja dovodi struju na grejače u opšte nije pod naponom kad dam kontakt i kad bi trebalo da rade grejači. Osigurač je ispravan , na njemu ima struje i čuje se da cakne onaj automat što treba da isključi grejače nakon par sekundi rada.
Gde da tražim problem?
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Re: grejači ne dobijaju napajanje, 1.8D
Za pocetak osigurac pogledaj .
- vlajko bgd
Pogledao. Dobar je
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
pazi kod mene je kabal izgoreo, probaj tamo na stravcic, obicno do njega stize struja a ovamo dalje ne....
- vlajko bgd
Hvala vam ljudi. Našao sam šta je problem. Neki "majstor" je pokidanu žicu za napajanje grejača samo namotao oko susedne (kod kleme na akumulatoru) i izolirao trakom. Vremenom je to oksidiralo i puštalo toliko struje da radi prob-lampa ali za grejače to nije dovoljno. Iz tehničkih razloga nisam odgovorio ranije.