Ima i Xperia Ray integrisan GPS, A-GPS je samo dodatak.
Ja sam uzeo SE Xperia Pro i nisam se nimalo pokajao:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_x ... o-3779.php
240e uz paket u Telenoru na 2 godine, 400e koliko kosta nov ne bih nikad dao za telefon

Ovako sam prodao moju Nokiu E72, dodao nesto i pazario Xperiu Pro.
Uslov prilikom kupovine je bio: qwerty + veci ekran. Android se tu nametnuo kao jedini izbor, jer samo HTC i SE su imali da se kupe kod operatera, a da imaju qwerty. Izbor mi je pao na HTC Desire Z + MTS ili SE Xperia Pro + Telenor. Odlucio sam se za ovo drugo, jer sam dosad bio u Telenoru i zadovoljan sam, plus mislim da je SE za nijasnu bolji telefon, a tek ce biti jer je nov i ima bolju podrsku. To u prevodu znaci da ce dobiti update za Android 4.0, dok HTC Desire Z nece.
Za sada su utisci odlicni. Aplikacija sam instalirao mozda 15, nemam vremena za vise, samo sam dodao ono sto mi je falilo, a da vec nije stiglo sa telefonom

Sad samo da nadjem odgovarajucu aplikaciju kojom cu da izbrisem sva nepotrebna go*na koja su dosla sa njim, tipa jedno 10 fb aplikacija
Telefon radi brzo, izrada je odlicna na moje iznenadjenje. Ocekivao sam da ce biti losija jer je ceo od plastike, a pre ovoga sam imao gore pomenutu Nokiu kod koje je izrada na veoma visokom nivou. Mehanizam izvlacenja je dosta cvrst i deluje mnogo kvalitetnije nego HTCov "Z" mehanizam. Ekran je fenomenalan s obzirom da nije AMOLED, bravia engine bas pomaze. Kameru nisam cestito ni probao sem neke nocne fotke koje su na moje iznenadjenje prihvatljivog kvaliteta, s obzirom da je u pitanju telefon. Navigaciju jos nisam probao jer nisam jos stavio iGo. Steta sto nema Garmina za Android, navikao sam se na njega, odlicno me sluzio.
Mane: tastaturi fali peti red. Nije ni ovako lose, ali ipak zahteva malo vise privikavanja da brojeve 1-2-3-4-5 sve pritiskate sa levim palcem, ili da radite gimnastiku sa desnim. Ali ovo je problem kod vecine telefona ovog oblika. Baterija uz propisno koriscenje traje 1 dan. Ali jbg to je mana svih androida. Da sistem nije java virtuelna masina na linux kernelu pa i da prodje to sto ekran trosi vise zbog velicine, ovako nema sanse da se aka a da traje duze. Ovo posle E72 veoma smara, tamo sam telefon stavljao posle 4-5 dana na punjac, ovde svako vece.
I jos jedna uslovno receno mana jeste sto hoce ponekad da se zagreje kad se gleda neki klip u vecoj rezoluciji, ali nije nista strasno niti previse primetno, a zimi cak i koristi