Koji mobilni koriste FCS clanovi
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi
Za taj drugi minus potraži neku aplikaciju sigurno ima i za Android, jer ima takvih za Symbian.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Taman to htedoh reć', ima ovo (http://forum.xda-developers.com/archive ... 82129.html) ali zahteva da se telefon root-uje... moguće je da ima i neka aplikacija koja radi i na "vanilla" telefonima.
A što se tiče alarma, i meni to ponekad nedostaje, ali tako mu to dođe sa smartfon-ovima... pošto je to u suštini kompjuter koji ima neku proceduru butovanja, morao bi da ima potpuno odvojen modul za sat/budilnik, što im je neisplativo/komplikovano, pa su zato tu opciju tiho eliminisali.
A što se tiče alarma, i meni to ponekad nedostaje, ali tako mu to dođe sa smartfon-ovima... pošto je to u suštini kompjuter koji ima neku proceduru butovanja, morao bi da ima potpuno odvojen modul za sat/budilnik, što im je neisplativo/komplikovano, pa su zato tu opciju tiho eliminisali.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- miske17
- Poruka: 278
- Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h
zanima me dal ima neko iskustva sa nokiom c6, ona sa qwerty tastaturom, mnogo mi se svidja telefon, kupio bih ga al ne znam ikog ko ga ima, pa da mi kaze vredi li
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
To ti je u suštini 5800 XM, isti procesor, skoro isti softver, kamera sa malo više Mpixela (3.2 -> 5) + tastatura i 6GB memorijske kartice manje (8GB -> 2 GB).
Ako ti je do performansi, isplativije je da nađeš 5800XM (nov ili polovan, svejedno), a ako ti je do tastature bolje juri nešto sa jačim procesorom.
Ako ti je do performansi, isplativije je da nađeš 5800XM (nov ili polovan, svejedno), a ako ti je do tastature bolje juri nešto sa jačim procesorom.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- totti
Sta sam ja to mogao da uradim... Jutros proverim trenutno stanje za Oktobar, kad ono poruka: Trenutno zaduzenje bez pretplate i PDV-a je 924 din
I to za samo dva dana
Da li je moguce da telefon non-stop sam vrsi neki update? Samo sam aktivirao FB nalog i sacuvao sa mail-a 6 attachment-a (obicne melodije za telefon). Sad sam stavio Mobile Networks na off, pa cu koristiti internet samo gde ima Wi-Fi...

Da li je moguce da telefon non-stop sam vrsi neki update? Samo sam aktivirao FB nalog i sacuvao sa mail-a 6 attachment-a (obicne melodije za telefon). Sad sam stavio Mobile Networks na off, pa cu koristiti internet samo gde ima Wi-Fi...

- BojanM
- BOFH
Android zaista *uvek* vrši neki update, ako si ga vezao sa nekom online galerijom (flickr, Picasa, ne znam da li važi i za FB galeriju) onda će ti i fotke koje praviš telefonom automatski slati u tu galeriju, ako si ga vezao sa svojim google account-om (što obično urade "po difoltu" ako uzimaš fon kod operatera) onda ti se čak i imenik sinhronizuje sa Google serverima... Ali čekaj, u pretplati imaš valjda neku količinu megabajta?! Ako nemaš, pod hitno uzimaj, jer ti se apsolutno ne isplati da ga koristiš sa običnim postpaid-om, on nagura finih 50+ megabajta mesečno čak i da ga ne takneš ni jedanput, samo dok ti proverava društvene mreže i mail, a gde je igranje, čitanje maila, twitter, gledanje sajtova, korišćenje google maps-a....
Jedina druga stvar koja mi pada na pamet je da si slao neke poruke u inostranstvo i koristio naša slova, pa da si tako nagurao tu cifru...
Jedina druga stvar koja mi pada na pamet je da si slao neke poruke u inostranstvo i koristio naša slova, pa da si tako nagurao tu cifru...

pozdrav, Bojan

- fancy
- Kontakt:
Samo sam aktivirao FB nalog i sacuvao sa mail-a 6 attachment-a (obicne melodije za telefon)
Jbg, šta ćeš više

Pravilo br. 1 Ukoliko nemaš mobilni Internet u okviru paketa, jednostavno ga ne koristiš.
Pravilo br. 2 Ukoliko imaš mobilni Internet u okviru paketa, non-stop proveravaš koliko ti je još stalo. Osim ako nisi u Telenoru gde količina prenesenih podataka nije ograničena.
Wi-Fi je keva, naučićeš da izlaziš po kafićima gde ga ima

- totti
@BojanM
Jesam ga vezao sa Google account-om, a inace koristim paket prenesi 325 u Telenoru, nemam ni malo megabajta u pretplati
. Mada, sad sam mu iskljucio Mobile Networks, ne bi valjda trebao vise sam da "sara"? Nove mail-ove ne prikazuje dok ga sam ne refresujem. Koristicu samo Wi-Fi u kaficu, kao sto Fancy kaze.
@Fancy
Kafici u koje idem imaju Wi-Fi
, ali me slogiralo kako sam uspeo da nakucam 925 din za samo dva dana, a fakticki nista konkretno nisam uradio
Da zakljucimo, ako sam iskljucio Mobile Networks, a ubuduce koristim iskljucivo Wi-Fi, ne bi trebalo ovo da mi se desava? Ili...?
Jesam ga vezao sa Google account-om, a inace koristim paket prenesi 325 u Telenoru, nemam ni malo megabajta u pretplati

@Fancy
Kafici u koje idem imaju Wi-Fi

Da zakljucimo, ako sam iskljucio Mobile Networks, a ubuduce koristim iskljucivo Wi-Fi, ne bi trebalo ovo da mi se desava? Ili...?

- Iosis
- VIP
Ako budeš koristio samo Wi-Fi neće ti naplatiti ni dinara.
Ja sam slično prošao, samo mnogo manje mi je zderao s računa.
Na mom 5800 ima lista prioriteta po kojim on pristupa internetu. Kada sam ga kupio net preko operatera je bio prvi na listi, a Wi-Fi mreža na koju sam se konktovao druga. Odem ja tako na you tube, pustim neki klip, ide 10 sek i stade. Koji mu je moj... Neće ni da se konektuje, meni tad padne na pemet da je možda išao preko mobilne na net. Ono jes, sreća pa nisam imao mnogo kredita, skinuo mi je 90 din. Od tada sam stavio da me svaki put pita koji mrežu hoću da koristim odnosno koji access point. A podešavanja u profilima za net sam uradio sledeće. Ime MTS Interent pa ima podešavanja: Access point name: gprsinternet, ja sam mu izbrisao ono t na kraju i tako nema šanse da prođe preko mobilne na net. Jedio ako sam negdje gdje nemam nikakav Wi-Fi onda dopišem t i radi.
Ima sada dosta mjesta u gradu gdje imaš hot spot za Wi-Fi, kafići, parkovi, trgovi. Bar je takva situacija u NS-u, vjerujem da je i u Bg-u. Čak ne moraš ni ulaziti u kafić, nego staneš sa strane pa malo se grebeš.
Ja sam slično prošao, samo mnogo manje mi je zderao s računa.
Na mom 5800 ima lista prioriteta po kojim on pristupa internetu. Kada sam ga kupio net preko operatera je bio prvi na listi, a Wi-Fi mreža na koju sam se konktovao druga. Odem ja tako na you tube, pustim neki klip, ide 10 sek i stade. Koji mu je moj... Neće ni da se konektuje, meni tad padne na pemet da je možda išao preko mobilne na net. Ono jes, sreća pa nisam imao mnogo kredita, skinuo mi je 90 din. Od tada sam stavio da me svaki put pita koji mrežu hoću da koristim odnosno koji access point. A podešavanja u profilima za net sam uradio sledeće. Ime MTS Interent pa ima podešavanja: Access point name: gprsinternet, ja sam mu izbrisao ono t na kraju i tako nema šanse da prođe preko mobilne na net. Jedio ako sam negdje gdje nemam nikakav Wi-Fi onda dopišem t i radi.

Ima sada dosta mjesta u gradu gdje imaš hot spot za Wi-Fi, kafići, parkovi, trgovi. Bar je takva situacija u NS-u, vjerujem da je i u Bg-u. Čak ne moraš ni ulaziti u kafić, nego staneš sa strane pa malo se grebeš.

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
Da, ima i ovde dosta hot spotova, mada ja ne idem po parkovima kao ti i ne slusam price o dojenju...
Sad cu ga pratiti vise puta dnevno da li nesto skida, valjda mu je to to
.
A za ovo "grebanje" po kaficima... Samo da ne bude kao u Balkan ekspresu: Ti, ti budjavi, dodji ovamo... Ili kao u nacionalnoj klasi: Samo da vidim koliko moze da razvije...

Sad cu ga pratiti vise puta dnevno da li nesto skida, valjda mu je to to

A za ovo "grebanje" po kaficima... Samo da ne bude kao u Balkan ekspresu: Ti, ti budjavi, dodji ovamo... Ili kao u nacionalnoj klasi: Samo da vidim koliko moze da razvije...

- BojanM
- BOFH
Totti, tako je, Settings, Wireless controls, Mobile Network odčekirati. Možda se u tvojoj verziji Androida malo drugačije zovu opcije, ali to je suština...
A Android bez data pretplate je skoro kao da imaš mobilni telefon sa pokvarenom baterijom... nije da ne može da radi, samo nije preterano "mobilan"
Čudi me da te nisu upozorili na 'data' potrošnju, meni su mozak prosvrdlali i ovde u Vip-u i u Grčkoj u Vodafonu kada sam uzimao kartice... Grku je prvo pitanje bilo "a koji OS koristi vaš telefon"
Rumuni me isto gađaju svaki put kada nestane mreže pa uletim u roaming, porukom "dobro proverite da li vam je isključen mobile network roaming bla bla"...
A Android bez data pretplate je skoro kao da imaš mobilni telefon sa pokvarenom baterijom... nije da ne može da radi, samo nije preterano "mobilan"

Čudi me da te nisu upozorili na 'data' potrošnju, meni su mozak prosvrdlali i ovde u Vip-u i u Grčkoj u Vodafonu kada sam uzimao kartice... Grku je prvo pitanje bilo "a koji OS koristi vaš telefon"

pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Izem ti takav OS koji je toliko ovisan o internetu...
- totti
Bojane, ma ni reci upozorenja
. Ocekivao sam da ce nesto skidati, ali ovoliko...
Sreca pa pogledah jutros, zamisli da sam ga kontrolisao tek za jedno 15-ak dana...

Sreca pa pogledah jutros, zamisli da sam ga kontrolisao tek za jedno 15-ak dana...

- Iosis
- VIP
Za 15 dana bi dao cjelu platu samo za telefonski račun. 

- BojanM
- BOFH
Dobro došao u cloud computing.Iosis piše:Izem ti takav OS koji je toliko ovisan o internetu...

Ali svu šalu na stranu... Android, kao OS? Može sasvim fino da radi i bez bilo kakvog interneta, samo jednostavno nećeš moći da iskoristiš njegov pun potencijal. Pravo je pitanje mogu li korisnici tog OS-a bez svojih FBova, G+ova, Tvitera i ostale ekipe...?

pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Iskreno meni ide na živce to što guraju u prvi plan te aplikacije za twiter, facebook i ostale društvene mreže. Znam da je na SE Vivaz na (da tako kažem) stand by displeju bila ikonica za twiter. E to mi je išlo na živce, šta će mi twiter kad nemam tamo nalog, a ja bih tu npr stavio prečicu za nešto što je meni korisnije. Player, bilješke ili nešto treće...
Korisim fb, ali nisam toliki zaluđenik da moram svake sekunde bilo gdje u gradu da uđem na fb, twiter, space i ostalo. Mogu sačekati dok dođem do nekog mjesta gdje ima Wi-Fi ili dok ne dođem kući. Čak i kad sam napolju idem na net ako se zadesim negdje gdje čekam nekoga ili ako se vozam biciklom stanem pored hot spot-a da odmorim.
Korisim fb, ali nisam toliki zaluđenik da moram svake sekunde bilo gdje u gradu da uđem na fb, twiter, space i ostalo. Mogu sačekati dok dođem do nekog mjesta gdje ima Wi-Fi ili dok ne dođem kući. Čak i kad sam napolju idem na net ako se zadesim negdje gdje čekam nekoga ili ako se vozam biciklom stanem pored hot spot-a da odmorim.
- BojanM
- BOFH
Jbg, društveno umrežavanje svuda i u svakom trenutku, to je ono što danas prodaje tehničku robu/usluge. Ja to nisam mogao da svarim ni kod Blekberija pre 7-8 godina, pa mi ni sad to "ne igra" - ali priznajem da mi (na stranu sve ostalo) mnogo odgovara što imam instant messenger i email klijent gde god da se nalazim.
pozdrav, Bojan

- miske17
daj neki primer sa jacim procesorom ? ako znasfancy piše:To ti je u suštini 5800 XM, isti procesor, skoro isti softver, kamera sa malo više Mpixela (3.2 -> 5) + tastatura i 6GB memorijske kartice manje (8GB -> 2 GB).
- fancy
- Kontakt:
Ako je Nokia u pitanju - E72, N900, E6, E7... zavisi od tvojih potreba 

Spoiler
Show
Znaš, ja sam se ložio da moj 5800 XM zamenim za nešto sa tastaturom i C6 je bio prvi izbor... onda sam ga video kod prijateljice i shvatio da je to zapravo isti telefon, nikakvo realno poboljšanje ne donosi osim tastature, a za dodatak iste nisam bio spreman da platim potrebnu razliku u ceni... pa čaki ni duplo manju - plus, nije mi se odricalo 8GB memorije koja je majka Mara za sve normalne ovozemaljske potrebe
Na kraju sam, gledajući telefone, zaključio da ni moj sledeći telefon neće imati tastaturu, jednostavno, previše je naplaćuju
Verovatno će moj sledeći telefon biti SE Xperia Arc koji je uz paket koji koristim relativno prihvatljive cene. Bez tastature, ali sa ogromnim ekranom, još bolje za gledanje serija / filmova dok čekam klinca sa raznih aktivnosti 

- totti
Se Xpiria arc deluje sjajno, jos ako si u MTS-u
, kod njih je povoljniji nego u Telenoru. Meni je samo, u ovom trenutku, bio malo "poskup", ali cu gledati da se castim sa njim za Novu godinu... 

- miske17
ma ja bih uzeo c6, al je bio jedno vreme ovaj 0-1 on nema qwerty tastaturu 
sad cekam neku kombinaciju za taj telefon :p mnogo mi sad da ga kupujem :p

sad cekam neku kombinaciju za taj telefon :p mnogo mi sad da ga kupujem :p
- fancy
- Kontakt:
Meni C6-01 deluje kao dosta bolji telefon od C6, zapravo, kad sam ga video "izlečio" sam se od želje za tastaturom... doduše, veličina ekrana je ista kao na mom, tako da, na kraju dana, ni on nije bio dovoljno bolji od mog 5800 da bih uleteo u trošak 

Upravo sam u MTS, tako da... videću kako (i da li) mi neke šeme "sa strane" budu išle, pa...totti piše:Se Xpiria arc deluje sjajno, jos ako si u MTS-u, kod njih je povoljniji nego u Telenoru. Meni je samo, u ovom trenutku, bio malo "poskup", ali cu gledati da se castim sa njim za Novu godinu...

- Iosis
- VIP
Ma ok supet to što ima, ali ne mora da bude u prvom planu. Kao da je to najvažnija stavka.BojanM piše:Jbg, društveno umrežavanje svuda i u svakom trenutku, to je ono što danas prodaje tehničku robu/usluge. Ja to nisam mogao da svarim ni kod Blekberija pre 7-8 godina, pa mi ni sad to "ne igra" - ali priznajem da mi (na stranu sve ostalo) mnogo odgovara što imam instant messenger i email klijent gde god da se nalazim.
U ostalom najbolje da naprave prečice koje možeš sam da podešavaš, biraš šta hoćeš da ti bude na dva klika.
Do sada, ali definitivno najbolje urađene prečice i kompletan meni je imao SE G900i. Taj telefon i nije neki po perfomansama, ali bože moj, izašao je 2006. jeste touchscreen, sa numeričkom tastaturom, ali prečice koje ima su odlčne. Da sad ne dužim... Žao mi što je crko, inače kad budem imao viška para tražit ću ga samo da ga imam iz uživanja.

- miske17
tebi se desava da imas visak paraIosis piše:inače kad budem imao viška para tražit ću ga samo da ga imam iz uživanja.