Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Chat (free talk)
Uf, bas su morali da doniraju americke modele, to ce veoma brzo da umre kod nas jer kapiram da ce ga popravljati Pera i Zika sa delovima od tamica 

Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ako primetiš u pitanju su vojni saniteti, teško da će US Army da vozi Transit.
Poklonjenom konju, itd.

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ne bih da me odmah napadne pola foruma, ali ovi F350 su sigurno kvalitetniji i izdržljiviji od bilo kog Transita, posebno kad su military specs.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Jbt, vrednost moje glave je procenjena na pola foruma
Evo ja se slažem da je tim 350icama upravo tu gde su donirane i mesto

Evo ja se slažem da je tim 350icama upravo tu gde su donirane i mesto

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- dule0911
-
Ups, pogresno ste me shvatili.
Ja takodje tvrdim da su ovi kvalitetniji (pod time mislim izdrzljiviji u surovoj eksploataciji) od Transita, problem je sto kad se nesto pokvari na njima (a auti su - znaci kvare se), pitanje koji ce dom zdravlja imati para da to sredi kako treba, i koliko ce posle toga preci takav kamioncic. Takodje, ulje ko zna koje ce da mu sipaju, itd itd...
Zato sam rekao, da mi je vise zao kad sjebu ovakvu masineriju nego neki komercijalni kombi koji vidjam svaki dan na ulici, kao sto je trenutno slucaj sa Jumperima/Boxerima koje imaju u domovima zdravlja
Ovo je ipak pojava na putu, i bice mi zao da ga kroz par godina vidim ruiniranog zbog neodrzavanja, kao i sva vozila iz drzavnih sluzbi.
Mada je opet i pitanje da li ce ih domovi zdravlja stalno koristiti pa da prelaze neke velike kilometraze i da se kvare, posebno ako je Triton V8 unutra. Mislim, zbog potrosnje. Mada opet pare za to gorivo vrv idu od poreza (tj od nas gradjana) tako da ce se voziti svaki dan
Ja takodje tvrdim da su ovi kvalitetniji (pod time mislim izdrzljiviji u surovoj eksploataciji) od Transita, problem je sto kad se nesto pokvari na njima (a auti su - znaci kvare se), pitanje koji ce dom zdravlja imati para da to sredi kako treba, i koliko ce posle toga preci takav kamioncic. Takodje, ulje ko zna koje ce da mu sipaju, itd itd...
Zato sam rekao, da mi je vise zao kad sjebu ovakvu masineriju nego neki komercijalni kombi koji vidjam svaki dan na ulici, kao sto je trenutno slucaj sa Jumperima/Boxerima koje imaju u domovima zdravlja

Mada je opet i pitanje da li ce ih domovi zdravlja stalno koristiti pa da prelaze neke velike kilometraze i da se kvare, posebno ako je Triton V8 unutra. Mislim, zbog potrosnje. Mada opet pare za to gorivo vrv idu od poreza (tj od nas gradjana) tako da ce se voziti svaki dan

Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
Pošto ne doniraju baš anonimnim domovima zdravlja, želim da verujem da će oni koji su ih opremili (Grand) biti predusretljivi što se tiče nabavke adekvatnih delova.
Apropo, čini mi se da je CK Norveške bio donator ovde za jedan tojotin lend kukuruzer, ali fakat više stoji nego što se vozi... doduše, ako su mi informacije tačne, to nije zbog trenutne neispravnosti, kvarila se jeste (razni je điraju), ali su je i popravljali... nego zato što ima neku ogromantnu beMzinjaru koja troši k'o gladna godina. Njen "teren" je kada se u sred zime treba popeti na neku čuku u Miročkim selima, i za to je vazda spremna, pali kao mina i na -20, izlazi svuda.
Za "civilne" intervencije? tu su Jumper i Vivaro.
Apropo, čini mi se da je CK Norveške bio donator ovde za jedan tojotin lend kukuruzer, ali fakat više stoji nego što se vozi... doduše, ako su mi informacije tačne, to nije zbog trenutne neispravnosti, kvarila se jeste (razni je điraju), ali su je i popravljali... nego zato što ima neku ogromantnu beMzinjaru koja troši k'o gladna godina. Njen "teren" je kada se u sred zime treba popeti na neku čuku u Miročkim selima, i za to je vazda spremna, pali kao mina i na -20, izlazi svuda.
Za "civilne" intervencije? tu su Jumper i Vivaro.

pozdrav, Bojan

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ne brini se Dule, koliko god da ga Mile i Djoka nikako ili loše održavaju, ovi ne crkavaju nimalo brzo
gorivo ionako sipaju od bonova
ali lako je nabaviti delove za njih, bilo ko od nas bi odmah sada mogao da naruči bilo koji deo i to bi stiglo u roku od nedelju dana, pritom im cifre uopšte nisu strašne

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- BojanM
- BOFH
Ford Mondeo prešao 2.161 kilometara sa jednim rezervoarom
Norveški duo na duge staze Knut Wilthil i Henrik Borchgrevink putovali su 2.161,5 km sa jednim rezervoarom od 70 litara goriva u svom Ford Mondeo karavanu ECOnetic tehnologije. Krenuvši iz Murmanska u Rusiji, 1.6 litarski Mondeo dizel putovao je 40 sati pre nego što je ostao bez goriva u Uddevalli, mestu severno o švedskog grada Gothenburga. Dvojac je vozio klasični Mondeo ECOnetic tehnologije na svom putovanju i ostvario potrošnju goriva od 3,2 litre na 100 kilometara, 1,1 litra odnosno 25 posto manje nego službeno objavljena potrošnja goriva od 4,3 litre na 100 kilometara.
“Uzmemo li u obzir teške uslove na putu na koje smo nailazili tokom putovanja u Rusiji, veliko kamenje, duboke rupe i brdo za brdom, potom 1.000 km mokrih puteva i jak vetar kroz Finsku i Švedsku, potrošnja je još impresivnija,” rekao je Henrik. Mondeo ECOnetic tehnologije koristi u svom pogonskom agregatu najnoviju tehnologiju niske emisije CO2, aerodinamiku i informativni sistem za vozača kao na primer Auto-Start-Stop, pametno regenerativno punjenje, aktivno zatvaranje rešetke, Ford ECO način vožnje, indikator promene brzine i produženi prenos. Doprinos daju i ulja koja smanjuju trenje (u menjaču i motoru) , pneumatici sa smanjenim otporom kotrljanju i spušteno vešanje. Sve je to doprinelo da Mondeo ECOnetic tehnologije postigne vanredne rezultate u potrošnji, ali i emisiju CO2 od samo 114g/km što je za mnoge evropske zemlje važno i zbog poreza.
(Izvor: MotorBlog.rs, link u naslovu teksta)
Norveški duo na duge staze Knut Wilthil i Henrik Borchgrevink putovali su 2.161,5 km sa jednim rezervoarom od 70 litara goriva u svom Ford Mondeo karavanu ECOnetic tehnologije. Krenuvši iz Murmanska u Rusiji, 1.6 litarski Mondeo dizel putovao je 40 sati pre nego što je ostao bez goriva u Uddevalli, mestu severno o švedskog grada Gothenburga. Dvojac je vozio klasični Mondeo ECOnetic tehnologije na svom putovanju i ostvario potrošnju goriva od 3,2 litre na 100 kilometara, 1,1 litra odnosno 25 posto manje nego službeno objavljena potrošnja goriva od 4,3 litre na 100 kilometara.
“Uzmemo li u obzir teške uslove na putu na koje smo nailazili tokom putovanja u Rusiji, veliko kamenje, duboke rupe i brdo za brdom, potom 1.000 km mokrih puteva i jak vetar kroz Finsku i Švedsku, potrošnja je još impresivnija,” rekao je Henrik. Mondeo ECOnetic tehnologije koristi u svom pogonskom agregatu najnoviju tehnologiju niske emisije CO2, aerodinamiku i informativni sistem za vozača kao na primer Auto-Start-Stop, pametno regenerativno punjenje, aktivno zatvaranje rešetke, Ford ECO način vožnje, indikator promene brzine i produženi prenos. Doprinos daju i ulja koja smanjuju trenje (u menjaču i motoru) , pneumatici sa smanjenim otporom kotrljanju i spušteno vešanje. Sve je to doprinelo da Mondeo ECOnetic tehnologije postigne vanredne rezultate u potrošnji, ali i emisiju CO2 od samo 114g/km što je za mnoge evropske zemlje važno i zbog poreza.
(Izvor: MotorBlog.rs, link u naslovu teksta)
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ne znam koliko će vam biti zanimljiva ova priča, ali eto da podjelim sa vama.
Izašao sam se vozati biciklom i sjeo da odmorim u Limansom parku. Nedugo zatim tačno ispred mene se sastaju 4 ženske. Tu negdje oko 30 godine, sve četiri su doooobre.
Da ne bi rekli kako sam ja nekulturan pa sam prisluškivao, nisam takav, nego nisam mogao nikako da ne čujem razgovor jer su bile na 2 metra od mene, a žene k'o žene kada počnu priču ne pričaju tiho.
Znači sastaju se one, tri dolaze sa desna od kojih jedna gura kolica, a jedna dolazi s ljeva koja takođe gura kolica. Jedna s desna govori svom psu da lizne ovu što im dolazi sa moje lijeve strane.
Moje misli u tom trenutku su bile: Je l' mogu ja malo da liznem.
Počinje priča o dojenju
na šta ova pita da li tebi beba još sisa? Ja sam pomisli, pa kome će sisat, neće valjda tati.
E onda počinje ona druga mamica koja ima povelike grudi da priča o svom poprsiju uz sve to da ih rukama stišće i mjesi. Kaže kako nisu joj mnogo velike, nego su to sada jer doji bebu. E tu nisam imao nikakvo mišljenje nego sam zino k'o tele.
Sreća pa se pokupiše i odoše inače bih spopao jednu od njih, zbog njihove priče, drugo zbog sveg njihovog saginjanja da bi vidjele bebu. Najvjerovatnije bi stradala plavuša koja je došla s moje desne strane jer je imala najkraću suknjicu ispod koje su se ocrtavale tange.
Izašao sam se vozati biciklom i sjeo da odmorim u Limansom parku. Nedugo zatim tačno ispred mene se sastaju 4 ženske. Tu negdje oko 30 godine, sve četiri su doooobre.

Da ne bi rekli kako sam ja nekulturan pa sam prisluškivao, nisam takav, nego nisam mogao nikako da ne čujem razgovor jer su bile na 2 metra od mene, a žene k'o žene kada počnu priču ne pričaju tiho.

Znači sastaju se one, tri dolaze sa desna od kojih jedna gura kolica, a jedna dolazi s ljeva koja takođe gura kolica. Jedna s desna govori svom psu da lizne ovu što im dolazi sa moje lijeve strane.
Moje misli u tom trenutku su bile: Je l' mogu ja malo da liznem.

Počinje priča o dojenju

E onda počinje ona druga mamica koja ima povelike grudi da priča o svom poprsiju uz sve to da ih rukama stišće i mjesi. Kaže kako nisu joj mnogo velike, nego su to sada jer doji bebu. E tu nisam imao nikakvo mišljenje nego sam zino k'o tele.

Sreća pa se pokupiše i odoše inače bih spopao jednu od njih, zbog njihove priče, drugo zbog sveg njihovog saginjanja da bi vidjele bebu. Najvjerovatnije bi stradala plavuša koja je došla s moje desne strane jer je imala najkraću suknjicu ispod koje su se ocrtavale tange.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dule0911
-
- Iosis
- VIP
Siguran brate da nisam sanjao, još uvjek mi pred očima to sve. 

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Alo bre nemoj lagati 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Sad mi tek nije jasno zašto sam prestao voziti bicikl

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
cek da otvorim temu vodic kroz svedsku,pa ces da vidis zlo inaopako
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
tebi aco sam slike trazio odavno a tebi iosis no comment,isprazni se negde 

rust is not a crime
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Bakica uništila salon automobila
Prodavci automobila u salonima širom sveta su svašta videli i doživeli, i spremni su na sve, ali
zaposleni u Volkswagenovom salonu u nemačkom mestu Apolda, zaista nisu bili "spremni" za vremešnu (77 godina) Marlies Schiller.
Pomenuta starija gospođa je pre nekoliko dana došla u salon da kupi automobil, i kada se odlučila za automobil koji joj se sviđa, krenula je u probnu vožnju. Tu su počeli problemi - naime, gospođa Schiller nije ni izašla iz salona, a već je uspela da napravi štetu od skoro 200 hiljada evra! Bakica se malo zanela pa je "vozila" po salonu i pri tome "počistila" pet novih automobila. Kada je napokon uspela da nađe put iz salona, on je vodio pravo kroz stakleni izlog. Na ulici iza izloga se "srećom" nalazio automobil u koji se bakica "zakucala" i napokon zaustavila. Epilog svega je da je gospođa Schiller prošla bez ogrebotine, ali je za sobom ostavila pustoš.
Kako prenose lokalni mediji, policajac koji je došao na uviđaj je rekao kako je "aparat za kafu u salonu jedina stvar koju je gđa Schiller uspela da promaši". I to je nešto, zar ne?

Prodavci automobila u salonima širom sveta su svašta videli i doživeli, i spremni su na sve, ali
zaposleni u Volkswagenovom salonu u nemačkom mestu Apolda, zaista nisu bili "spremni" za vremešnu (77 godina) Marlies Schiller.
Pomenuta starija gospođa je pre nekoliko dana došla u salon da kupi automobil, i kada se odlučila za automobil koji joj se sviđa, krenula je u probnu vožnju. Tu su počeli problemi - naime, gospođa Schiller nije ni izašla iz salona, a već je uspela da napravi štetu od skoro 200 hiljada evra! Bakica se malo zanela pa je "vozila" po salonu i pri tome "počistila" pet novih automobila. Kada je napokon uspela da nađe put iz salona, on je vodio pravo kroz stakleni izlog. Na ulici iza izloga se "srećom" nalazio automobil u koji se bakica "zakucala" i napokon zaustavila. Epilog svega je da je gospođa Schiller prošla bez ogrebotine, ali je za sobom ostavila pustoš.
Kako prenose lokalni mediji, policajac koji je došao na uviđaj je rekao kako je "aparat za kafu u salonu jedina stvar koju je gđa Schiller uspela da promaši". I to je nešto, zar ne?

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Da su znale na koga ce da nalete, ne bi tog dana ni ustajale iz kreveta...Iosis piše: Nedugo zatim tačno ispred mene se sastaju 4 ženske. Tu negdje oko 30 godine, sve četiri su doooobre.![]()

Al' da mi je samo da sam ti video facu tada...

- Iosis
- VIP
Baba se izgleda najela pogrešnih gljiva.
Faca je bila:

Faca je bila:

- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Jebote, kakvih likova ima..
prodajem ja na oglasima neku TV policu i sad stiže poruka:
062822...: Jel prodata polica tv
ja: Nije
062822...: Koja vam je zadnja cena
ja: 75€
062822...: Imam 40e ako moze doso bi ja po to <---------
ja: Ne prodajem u delovima.

062822...: Jel prodata polica tv
ja: Nije
062822...: Koja vam je zadnja cena
ja: 75€
062822...: Imam 40e ako moze doso bi ja po to <---------

ja: Ne prodajem u delovima.

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
heh ja sam isto prosao,prodavao skuter ispod svake cene suzuki burgman 150ccm,2006g trazio 1800e za registrovan...isto stize poruka...jel to moze za 1000e da dolazim sutra...poruku sam obrisao jer nisam imao snage da odgovorim....
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Iosis
- VIP
Kakvi likovi!
Ni manje ni više nego 40€, a još veći je šampion taj što hoće za cjelih 800€ manje.
A ovo ste možda već vidjeli.

Ni manje ni više nego 40€, a još veći je šampion taj što hoće za cjelih 800€ manje.

A ovo ste možda već vidjeli.

- BojanM
- BOFH
Ja se samo gadim te opšte manije ubijanja cene, kao da je neko rekao "navatajte ljude na priču - e pa ja imam toliko, hoćeš-nećeš"... možda to bajo prolazi na Bliskom Istoku, ali ovde kultura cenkanja baš i nije na zavidnom nivou... a čak ni kod njih se to ne radi ultimatumima. 
Inače to što ste vas dvojica naveli su otprilike samo još dve stavke na listi koja broji jedno 15-20 takvih primera za koje sam čuo ili ih lično iskusio u poslednjih nekoliko meseci.

Inače to što ste vas dvojica naveli su otprilike samo još dve stavke na listi koja broji jedno 15-20 takvih primera za koje sam čuo ili ih lično iskusio u poslednjih nekoliko meseci.
pozdrav, Bojan

- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
ajde to za polovnu robu jos nekako i varim,mislim navikao sam se na to ali kad ljudi udju u radnju da kupe pancerice ili rolere i sa vrata te pitaju koliki oni popust imaju na to
pa jbt mislim se u sebi jel tako pitaju i kada idu da kupe hleb i mleko 

rust is not a crime
- Iosis
- VIP
Čedo baš si spomenuo u suboti nizak vodostaj Dunava, pogledaj ovo.
Gledano od plaže Oficirac.

Kad je vodostaj normalan ovde je otprilike trećina širine Dunava između vodocrpne zone i sa druge strane obala pored rafinerije.

Gledano od plaže Oficirac.

Kad je vodostaj normalan ovde je otprilike trećina širine Dunava između vodocrpne zone i sa druge strane obala pored rafinerije.