Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 13:19h

Dozvoljeno je. Za preticanje je zabranjeno da ti predjes punu liniju, ako ti ostanes u svojoj traci dok vrsis preticanje, niko to ne moze da ti zabrani. To je moj zdrav razum, a pricao sam i o tome sa drugom koji treba da diplomira na saobracajnom i znam da mi je i on to spomenuo da nije prekrsaj ukoliko ostanes u svojoj traci dok pretices. A realno, koji ti tu prekrsaj pravis? Posto se preticanje zabranjuje preko pune linije, a ti nikad ne ides preko te linije :)
Znaci ne ugrozavas vozila iz suprotnog smera, a ako vec ima dovoljno mesta da prodjes pored vozila koje pretices, ni njega ne ugrozavas.
Ja to oduvek radim kad je saobracajna traka dovoljno siroka, cak par puta i pored pandura, niko mi nije pravio problem.

@milan_gt
Znam da je kaznjivo, ali razumemo se posto i ti tako vozis, znas sta mi smeta i zasto to radim thumbsuph Ne pokusavam da glumim neko ludilo u saobracaju ili da sam mnogo brz, ali kad neko ide ispod ogranicenja, i samo se lepi uz kamion koji (razumljivo) isto ide ispod ogranicenja, bez namere da ga obilazi... To mi je nelogicno, tako da uvek preticem. U CH npr. svi do jednog na svakom putu idu tacno po ogranicenju i obilaze sve sto ide sporije, znaci svaki auto obilazi. To me je strasno iznenadilo tamo kad sam bio, nesto sto u Srbiji nikad nisam video.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 14:18h

U Arizoni čak kažnjavaju one koji voze sporo, sporije od 40 km/h, a narvno da to nije traktor ili neka radna mašina koja ne može brže.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 14:22h

Kazu, da u Kini jedu pse mrgreen
P.S. Vozim ludo i brzo hahahaha

mbole
Poruka: 14942
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 14:59h

dule0911 piše:Dozvoljeno je. Za preticanje je zabranjeno da ti predjes punu liniju, ...
U principu da, izuzev:
1. Ako postoji znak kojim je zabranjeno preticanje. Znak zabranjuje preticanje u bilo kom obliku, nezavisno od toga da li prelazis ili ne punu liniju. Obilazenje mozes da izvrsis cak i ako postoji znak.

2. Ukoliko je u pitanju vozilo za prevoz dece (obelezeno odgovarajucim znakom). Kada je ono zaustavljeno radi ulaska/izlaska, duzan si da se zaustavis iza njega. Znaci njega ne smes da obidjes.
Djak pesak :)

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 16:09h

@dule
takvih je puno, nesme da pretice kamion i onda se zalepi za njega, pa jos jedan za, i onda nema sanse da pretices jedan po jedan....
mada i ja recimo nekad odustanem od preticanja, jer recimo da ga obidjem i cim ga obidjem za jedno 1km skrecem, onda uglavnom vozim iza njega ali tako da izmedju mene i njaga moze da stanu jedna kola ako neko hoce da pretice...

danas vozim bulevarom vojvode stepe (od kruznog pa ka b. kneza milosa) i lepo dve trake ja 55-60svi me obilaze ja reko aj i ja cu , obidje me neka astara ja za njom (tacnije iza nje) idem oko 65-70km/h, kada na kraju :.!.: cetri radara stoje uperena na ovaj smer i kablovi odvuceni u kombi koji soji pored radara :ozid: jbg, videcemo.....

nema druge nego voziti 50km/h i biti miran......
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 16:25h

Vezano za preticanje kolone vozila... Ne bi me cudilo da i preticanje npr. tri vezana kamiona na auto putu tretiraju kao nedozvoljeno ... :wtf:
Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 17:14h

Postoje izuzeci kada ima više traka u istom smeru. ;)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 21:44h

Uštedeću vam odgovor na pitanje da li znate šta predstavlja ovo na slici,a vezano je za ovu temu. Komična situacija na kraju.

Vraćam se malopre kući, 4 trake, nema pešačkog, meni zeleno, idem, kada neki majmun istrčava da pretrči sve 4 trake, pri tome jasno me vidi,ali je zapeo da to uradi. Ja morao na kočnicu iako ne idem brzo,morao sam i istovremeno na sirenu dok sma kočio. Prolazim pored njega kad on krene mene da psuje, što naravno čujem i razumem jer mi je otvoren krov. Odgovorim ja njemu odgovarajuće dok nastavljam dalje, kad tip krene zamnom da trči. Pošto me već iznervirao neki taksista debeli i glupi sam kim sam se prethdno napušavao (idjot, smeta mu što ja idem ulicom sa prvenstvom,pa nešto neguduje i sere,a mora da čeka da svi prođemo ali je valjda de*il zamislio da je to više nego što može da čeka),nisam višeo imao zadršku i na 15 ak metara odatkle nađem parking i zaustzavim auto dok ovaj trči ka meni. Ostavim ga upaljenog , i krenemnapolje a ovaj već skinuo majicu (kao oni youtube strretfight klipovi) i stiže me i baca je prema kolima i kreće. Ja prema njemu da ga odurnem do kola ,kad on krene da se povlači. Vidim ja nešto u njegovim očima il strah ili je pripit. Pitam ga jel si pijan idjote, a on kaže jesam :) Ja ga drmnem samo po rukama da ih spusti iz garda i kažem mu da će naići na nekoga koga boli uvo dal je pijan ili laže da je pijan,i da zna da kada pretrčava ulicu po mraku, vozač može da ga nevidi i pokupi lako....kad on kaže..hvala, fer si! WTF? (do malopre me jurio) ...i ja odem, i parkiram se,kad imam šta da vidim. Ostala mu majica na mom gepeku iz trentutka kad je nasrtao :) bilo bi odlično da možemo videti kako kući objašnjava ženi ili devojci zašto je došao go do pola.

Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 21:54h

lol
Čoveče, tvoj život je spektakl u dolby surround 3D 16x9 tehnologiji :clap:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 22:20h

Ostavi majicu mackama, da im bude toplije... :)
Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 22:23h

Ja sam mislio da si ubio macku i prekrio je majicom iz postovanja :rotfl: :rotfl:
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 22:25h

nije losa ideja, posto je dosla jedna nova, fancy maca. zift crna, prefinjenih pokreta,ali sa crvenom ogrlicom oko vrata.Dakle,negovana, sad ce da navlaci macore, ko ono na slici gore u postu (redaljka),a kod mene mekan krov. Jebodrom.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 22:29h

Ahahahaha jebodrom hahahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Natopi pre toga majicu samo sa necim zanimljivim da se zadrzi u istoj, da ne moras opet da je pokrivas ;)
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 22:34h

Ljudi vi se zezate sa nemoćnim čovekom, ja uskoro stavljam novi krov, mekši,bojim se da ce još gore stanje biti. Moram posle da nakačim neke slike iz saobraćaja,odavno nisam, da povadim iz telefona . Za ovu temu

mbole

Poruka od mbole » utorak, 13. sep. 2011. u 00:28h

totti piše:Vezano za preticanje kolone vozila... Ne bi me cudilo da i preticanje npr. tri vezana kamiona na auto putu tretiraju kao nedozvoljeno ... :wtf:
Kretanje vozila razlicitim brzinama kada na putu postoji vise traka za kretanje u istom smeru ne smatra se preticanjem (nebitno da li je u pitanju autoput ili obicna ulica sa vise traka).

Danas sam svracao kod sudije za prekrsaje, i glupavi pandur je napisao u prijavi da sam pretekao vozilo sa desne strane.
Jesam, ali to nije prekrsaj, posto na tom delu puta postoje tri trake za kretanje u istom smeru. Samim tim to se ne smatra preticanjem, pa je potpuno sve jedno da li sam prosao sa leve ili sa desne strane. Sto je naravno gospoja sudija uvazila.

E sad, sto je ustvari bilo jos po nesto, to je druga prica, al ovo sto je napisano u prijavi nije prekrsaj :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 13. sep. 2011. u 01:02h

Šta se dešava kada je ulica široka, npr kao Braće Jerković i imamo autobus koji staje,ali faktički ima dovojno prosotra da ga obiđeš bez da ulaziš u suprontu traku. Kako se to tumači?

mbole

Poruka od mbole » utorak, 13. sep. 2011. u 08:20h

Pa napisali smo malo gore Dule i ja.
Ako stoji onda ga obilazis, ako se jos uvek krece onda ga pretices.
Kad polazi sa stanice, moras da ga propustis.
Kad ga obilazis moze uvek, osim ako je autobus za prevoz dece.
Ako ga pretices moze ako ne prelazis punu liniju i ako nema znaka zabranjeno preticanje.

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 16. sep. 2011. u 16:30h

2 године рада , сувозач на операцији....

Са 100+ км на сат изгубљена контрлаа над аутомобилом . Прво у канал , а после у мостић преко канала . Све што је могло је поиспадало , укључујући и шоферку ...

Крај једног сна !

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 16. sep. 2011. u 16:49h

Link mogu da vide samo oni koji su prijatelji onom čiji je album. :/
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 16. sep. 2011. u 16:56h

Ne vidimo ništa.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

van
VIP

Poruka od van » petak, 16. sep. 2011. u 16:57h

Slika

Uploaded with ImageShack.us

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 16. sep. 2011. u 17:02h

Suvozaču želimo brz i uspešan oporavak!
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » petak, 16. sep. 2011. u 17:07h

ostali samo dugmici :lele:

nego danas idem iz ns-a natovaren u pm (pun zadnji deo, tj oborena sedista pa sve iza puno) lik ispred mene sa alfom ide normalno 50km/h i pri toj brzini da zmigavac i odma na kocnicu i poce da mota da se parkir, ja poludeo, jos isao blizu iza njega jedva stado, prodje ga pokaza mu rukama sta radi , kad on kao ja sam dao zmigavac , pa ebo te ja u zmigavac kada ga das kada pocnes da motas :diablo: , i eto ja bi bio kriv......
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

van
VIP

Poruka od van » petak, 16. sep. 2011. u 17:08h

А таунусова упорна спона не пуца ни при оваквом ударцу :)
А сувозач је био заглављен 30 мунута у колима и то у каналу . Ја сам мислио да је смрсако ноге , а човек је имао срећу да ништа није поломио , само се гадно угрувао . И имао је несрећу да седне са вовачем у ауто . Иначе ово је била прва вожња по путу , а богами и последља

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » subota, 17. sep. 2011. u 12:53h

Zanci posle ravno 9 meseci od kada sam napravio saobracajku (moju stetu imate u temi + dzip koji me je udario + auto na koji me je bacio + slomljen znak STOP u koji sam udario posle svega) ja kriv jer sam prosao na znak STOP ukupna kazna 12700 din plativo na tri rate i 4 boda. Mislim da nije strasno kako sam mislio da ce biti ...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“