Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji mobilni koriste FCS clanovi

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od makinjo » četvrtak, 18. avg. 2011. u 18:33h

Jel moze neko da napise kakva je nokia c5-03 ? :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 2. sep. 2011. u 14:09h

Da li neko zna kako se moze kupiti ovaj telefon u srebrnoj boji kod nas? dve radnje koje sam zvao,kazu da nemaju i da ga neće nabavljati :

http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_808-3186.php

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » petak, 2. sep. 2011. u 17:06h

Nokia 5228. Nista posebno, ali skroz pouzdan telefon, mada mislim se da ga zamenim za 5800 xpres music :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 2. sep. 2011. u 20:08h

5800 je za prepuruku! thumbsuph
Imam ga oko godinu i po dana i super je!
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 2. sep. 2011. u 22:17h

Ja koristim od februara 5800 XM, sve super, osim bugova u softveru koji se dese poneka, ali iako su rjetki znaju mnogo da iznerviraju.
Pisao sam o telefonu, prelistaj par stranica unazad ako te zanima. Ima tu još nekih stvari koji mi ne štimaju, ali od širokog izbora ipak sam njega izabrao. :D
Jedna od najboljih stvari je displej, nije AMOLED i najnovija tehnologija ali se sasvim sve dobro vidi (na suncu je lošiji od SE telefona koje sam imao prije), a druga stvar što je resistive. Lijepo radi i sa prstima i olovkom, dosta precizan na prste mogu nabrojat koliko sam puta nešto pogrešno stisnuo.
Još dobra stvar kod resistiva i pisanja olovkom što ima prepoznavanje rukopisa, i onda kada sam na fakultetu stavim ga na sto i poruku pišem TEHNIČKOM OLOVKOM SA IZVUČENOM MINOM kao da pišem po papiru. Displej nema nikakvih ogrebotina.

Eh da, zvuk na zvučnike je fantastičan, nije mnogo glasan, ali je kvalitet... FENOMENALAN!
Jedini nedostatak je brzina procesora i malo RAM-a, samo 128 MB, tako ako mu uključim player, operu i otvorim 3-4 taba napuni RAM. To mi se nije dešavalo sa SE G900i koji je imao takođe 128 MB.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » petak, 2. sep. 2011. u 22:42h

5800 XM je telefon koji sam prvenstveno hteo i da kupim,ali kad sam uzimao postpaid, nije ga bilo, a postpaid mi je trebao. A inace telefon po meni ima sve sto moze da mi zatreba i Wi-fi i GPS. Imao sam priliku da vidim da garmin na njemu radi perfektno. thumbsuph
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 2. sep. 2011. u 22:54h

Razlog zbog čega je pretegnuo ovaj model, a ne neki Android jer ima već fabrički podešavanje proxy servera i za 200€ sam dobio sve.
Garmin radi perfektno, pokazuje u 10 metara ako ima jak signal. Jedino što meni se dešava da zabaguje Garmin kada gledam kartu (ali ne prilikom navigacije) nego opcija browse map. Onda moram da izađem iz Garmina preko ''task menadžera''.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dax92

 

Poruka od dax92 » petak, 2. sep. 2011. u 23:19h

Iosis piše:Jedino što meni se dešava da zabaguje Garmin kada gledam kartu (ali ne prilikom navigacije) nego opcija browse map. Onda moram da izađem iz Garmina preko ''task menadžera''.
Jedina zamerka pored ovoga sto nekad zabaguje. Znaci, imam samo te 2 zamerka na telefon za ovih godinu i po dana koliko ga imam. JOs sam mu prosle godine, cim sam ga kupio, nabavio foliju za ekran. Folija se vremenom izgrebala, ali znam da je ekran kristalno cist kad skinem foliju.
Za 300 din koliko kosta, pa menjacu je i svake godine ako treba!
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 2. sep. 2011. u 23:23h

Ma nemaš potrebe za folijom, evo i ovaj moj čist. A nedržim ga u futroli.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 2. sep. 2011. u 23:25h

Ili kupis telefon koji ima staklo preko ekrana.. mrgreen
Kad vec pricate o navigacijama.. Ja imam google maps i to radi super s tim sto je sranje. mrgreen Salim se,radi super,s tim sto je program sam po sebi glup,tj.nije neka navigacija. I skinem iGo navigaciju za koju cujem da je dobra i radi program isto dobro s tim sto apsolutno nece da nadje satelit. Sve je upaljeno (cim google maps radi,mada sam i gledao i upaljeno je),ali nema sanse,drzao sam ga i po 20min da gleda u nebo i nece da nadje. Fast Gps je updajtovan,znaci trebao bi odmah da nadje satelit,ali nece. Jel zna neko u cemu bi mogao da bude problem?

dax92

 

Poruka od dax92 » petak, 2. sep. 2011. u 23:37h

Meni se to desilo kad sam menjao mape. Isao na ekskurziju u Prag, i ubacim komplet mape Ceske. U Ceskoj sam pokusao da koristim navigaciju, medjutim mrzelo me da cekam da nadje satelit, pa sam na kraju bez veze ubacivao. Vljda tako treba kad je nova mapa :wtf:
I kad sam tek kupio telefon, nije mogao da nadje signal jako dugo. I onda kad je prvi put nasao, radilo kako treba sve dok nisam menjao mape.

Dusan64@ mislio sam na onu plastiku preko ekrana! mrgreen :punnish: A folija mi je izgrebana jer sam na pocetku uvek koristio nesto "ostro" (tanko) za kucanje.
Focus ST170
Focus SVT

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 2. sep. 2011. u 23:57h

Imaš više vrsta navigacija, da se tako izrazim. A-GPS, GPS, Wi-Fi, network, bar je tako kod 5800.
A-GPS (Assisted - GPS) koristi bazne stanice mobilnih operate, položaj određuje tako što šalje i prima pakete ka bazama i na osnvu vremena proračunava poziciju. Ja je ne koristim jer tada mi skida sa računa, nije mnogo, ali za duži put ode dopuna.
GPS, tj. integrisani modul GPS-a u telefonu prima signal sa satalita, minimalno 3 da bi dobio 2D sliku (samo horizontalna pozicija), a za 3D sliku (horizontalna pozicija + nadmorska visina) minimalno 5 satalita.
Wi-Fi uzima pozicu koja je upisana u hot-spot.
E sad, GPS-u treba da nađe satalite od 3-10 minuta, zavisi od jačine signala, da li si među visokim zgradama, u šumi, na otvorenom itd.
Kako sam ja primjetio ako uključim A-GPS i GPS, poziciju odredi za max 5 sekundi, tada mi skine manje od dinara i ako je signal sa satalita dobar navigaciju preuzima GPS, ako uđem u područije lošeg prijema sa satalita navigaciju preuzima A-GPS i skida sa računa.
Tako da probaj malo pročačkati opcije, izađi napolje negdje na otvoreno pa probaj naći satalite.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 3. sep. 2011. u 00:18h

Pa cackao sam... A-GPS je svez,External GPS je automatski,i jednostavno nece da nadje NI JEDAN satelit. Dok Google maps radi u sekudni. Da li je moguce da program nije dobar?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 3. sep. 2011. u 01:01h

I meni Google maps radi tako brzo, oni izgleda drugačije određuju poziciju. Ne znam kakav ti imaš paket, ali meni bi GM mnogo derao kredit. Jer znam kada ovako malo gledam mape preko wireless-a skine po 4-5MB za 15 minuta, zamisli da to ide preko mobilne mreže. :suicide:
A gdje si bio kad si tražio satalite, u prostoriji ili vani? Meni u sobi neće da nađe ni jedan, ili jedva jedan i po kada priđem prozoru. lol

makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Poruka od makinjo » subota, 3. sep. 2011. u 02:10h

Eto i ja sam se ponovio sa nokiom e 71 :clap:

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 3. sep. 2011. u 18:23h

Napolju,video je nebo. Ali uopste ne moze nista da nadje,i zakljucio sam da najverovatnije ne radi zato sto je softver skinut ovako sa neta i nije legalan.. To je jedino objasnjenje.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 7. sep. 2011. u 15:46h

i ja sam do skoro koristio 5800 sa Garminom i svim karatama Evrope..od pre neki dan sam ponosan vlasnik Samsung-a Galaxy S2, neverovatan telefon..

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 7. sep. 2011. u 15:49h

Za moj ukus je prevelik, iako jeste impresivan. Ali nemam tolike dzepove :D
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 7. sep. 2011. u 15:52h

brzo se naviknete, u dzep fino staje i neosecate ga zato sto je neverovatno lak..

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 28. sep. 2011. u 13:14h

Da li neko koristi (ili njemu neko blizak) SE Xpiria ray? Hocu da uzmem telefon i on mi je najrealnija od tri opcije, uz SE Xpiria arc (koji mi je malkice preskup) i Samsung Galaxy Ace (koji je najpovoljniji od ova tri). Neko misljenje?
Slika

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » sreda, 28. sep. 2011. u 13:23h

Ja zamenio N80 za N96. :woohoo:

Slika
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

totti

Poruka od totti » subota, 1. okt. 2011. u 14:07h

Uzeo sam SE Xpiria ray... :woohoo:
Prvi utisak - fenomenalan ekran :bravo:
Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 1. okt. 2011. u 18:53h

Daj jos neke utiske? Da li menjati X2 za njega? Kako se ponasa taj android?

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 2. okt. 2011. u 01:21h

totti piše:Uzeo sam SE Xpiria ray... :woohoo:
Dooooobar marketinski potez: SEX....Piria ray :)
Djak pesak :)

totti

Poruka od totti » nedelja, 2. okt. 2011. u 10:34h

Da, cita se "seks prija, eeeeej"... :rotfl:
Dusan64 piše:Daj jos neke utiske? Da li menjati X2 za njega? Kako se ponasa taj android?
Sa androidom se jos nisam "zezao", prebacivao sam fajlove i imenik ceo dan, zato ne mogu da kazem ni utiske o bateriji, koja je jedva izdrzala od 7-18h. Plus strana je da je jako brz, minus strane (za sada) - ne radi alarm kad je telefon iskljucen i nema opciju (kao kod nekih starijih SE) kreiranja liste iz imenika koja jedino moze da te dobije, a za ostale si stalno zauzet, uz obavestenje tebi kao belezenje propustenog poziva na telefonu.
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“