Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus CarPC Projekat [Focus Sold...]

Unutrašnje uredjivanje.
Odgovori
zikson
Poruka: 32
Član foruma od: utorak, 23. nov. 2010. u 13:11h
Kontakt:

Focus CarPC Projekat [Focus Sold...]

Poruka od zikson » subota, 3. sep. 2011. u 00:31h

Pozdrav svima,

Krenuo i ja najzad sa pakovanjem racunara u mog Focus-a.
Sve je počelo kupovinom ThermalTake 7" LCD-a i ubacivanjem u mog clia. Acer laptop u gepeku zakačen direktno na pojačalo. Nije bilo neke preterane modifikacije sem razvlačenja kablova i povezivanja ali sve se to vodilo kao privremeno (godinu dana :) ). Mehanizam izvlačenja ekrana je brzo počeo da zakazuje tako da se već planiralo njegovo rasturanje. Od komponenata je bilo: ThermalTake LCD, Acer Aspire Laptop, Garmin GPS, TpLink Wifi adapter, Pioneer GM-X374, Pioneer 20cm trosistemci na polici i SAL woofer u pravljenoj "cevi".
Sistem je radio ok sem što me je strašno smaralo da stalno ručno uključujem i isključujem komp., pojacalo je bilo vezano preko malog prekidača u gepeku pa mi je drug posle nekog vremena poklonio kablove jer ga mrzelo da dolazi stalno da mi upali auto :).
Krajem prošle godine sam slupao clia (ne mojom krivicom), sredio ga, prodao i početkom ove godine kupio Focusa. Imao sam malih problema u startu (veliki servis, kompresor klime, komplet kvačila u roku od nedelju dana) ali za sad sam stvarno prezadovoljan autom. Čim sam se malo oporavio od udara na džep krenuo sam sa pakovanjem kompa.

Plan je da se uradi sledeće:
* Rasturanje LCD-a i modifikacija kako bi radio bez mehanizma (završeno)
* Modifikacija table i ubacivanje LCD-a (završeno)
* Postavljanje kompa i povezivanje (u toku)
* Ozvučenje (pravljenje skretnica za zvučnike)
* Periferije (gps, wifi, obd2)
* Automatsko uključivanje i isključivanje PC-a preko Arduino-a
* Povezivanje daljinskog na volanu sa Arduino-m
* ???

Fotografije procesa u poruci ispod.

p.s. molim moderatore da premeste temu u drugi forum ukoliko sam pogresio.
Poslednja izmena: zikson, na dan petak, 25. maj 2012. u 14:51h. Ukupno izmenjeno 3 puta.

zikson
Kontakt:

Re: Focus CarPC Projekat [In Progress...]

Fotografije:
Kako je to izgledalo u Cliu:
SlikaSlika
Rasklopljen monitor:
Slika
Ugrađena elektronika za automatsko uključivanje i simuliranje otvaranja mehanizma:
Slika
Industrijski PC:
Slika
Modifikacija table:
SlikaSlikaSlikaSlika
Radovi sa poliesterom i izgled posle farbanja:
SlikaSlikaSlikaSlika

http://youtu.be/uzloaWDtNoY

http://youtu.be/x7zmmkFX0BI
Poslednja izmena: zikson, na dan utorak, 8. nov. 2011. u 23:09h. Ukupno izmenjeno 8 puta.

zikson
Kontakt:

Rezervisano (Ostalo)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 8. sep. 2011. u 19:25h

Zanimljivo! Nego koje su komponente u računaru (procesor, RAM, HDD, grafička)?
Displej je predpostavljam touch, a za pisanje koristiš windows-ovu on screen tastaturu koja se koristi na tabletima?

P.S. Bole te brige, voziš se i igraš counter strike. :woohoo: :vid budale:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

zikson
Kontakt:

Poruka od zikson » subota, 10. sep. 2011. u 17:00h

Racunar je bio Celeron 1.5, 512Ram-a, 40gb hdd ali je tokom sinocnjeg vezivanja nesrecno nastradao. Ceo dan smo vezivali i provlacili kablove i nismo obratili paznju na polaritet. :(
Na proslom racunaru u autu je bila sedmica, ima dosta dobru on-screen tastaturu koja se izvlaci sa strane ekrana. Ovaj komp je slabiji pa sam morao xp ali posluzice i ona njegova tastatura. Za multimediju centrafuse ima odlicnu tastaturu, u igo isto postoji dobra. Windows tastatura samo za net zatreba.

Update: Uspeo sam da popravim komp. skinuo nagorele diode na ulazu napajanja i prespojio direktno :jeeej:

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » subota, 10. sep. 2011. u 18:02h

Koliko to vuce snage? Bas sam pre neki dan gledao kombincaiju htpc racunara sa miniITX plocom koji vuce 25W u full load-u + 9W za lcd monitor + mini tastatura i sve to ugradjeno u auto napred.Jos samo da iskopam link :)

edit: evo ga i link :) http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... ac-Ion-A-E

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 10. sep. 2011. u 18:09h

Ako smem da primetim, te diode su očigledno obavile svoju funkciju - tj. zaštitile kompjuter od inverznog polariteta - pa stoga baš i nije bio potez mudrosti prespojiti napajanje direktno. :ne:

Da sam na tvom mestu, zamenio bih diode, jer nikad ne znaš kada će ti zatrebati da ponovo čačkaš nešto oko struje na kolima (ti ili neko treći) i da li će opet PC biti slučajno vezan nepravilno, a par dioda košta značajno manje od novog kompjutera. Dopada mi se u kojem pravcu ideš sa ovim projektom, ali ne dozvoli da zbog takvih sitnica unazadiš dobru ideju. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 11. sep. 2011. u 15:05h

E još mi sad pitanja pada na pamet. :D Koliko ti može akumulator izdržati sa ugašenim motorim i upaljenim kompjuterom?
E ovo je možda malo glupo pitanje: Kako ide gašenje, ona klaskia shut down ili nešto drugačije? :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

zikson
Kontakt:

Poruka od zikson » ponedeljak, 12. sep. 2011. u 11:00h

@Nozzlezator: Komp po specifikaciji vuce oko 30w, monitor ispod 9w.

@BojanM: Znam za to. Ubaciću diodu ali na sam konektor. Bile postavljene na baš nezgodno mesto i dosta daleko od konektora, čudi me da nije spalilo vod u pločici (napajanje ide kroz neki od srednjih slojeva).

@Iosis: Koliko će izdržati, videćemo. Kablovi su spremni u gepeku :D Trenutno shutdown (hibernate) ručno. Kad završim pločicu za Arduino, postaviću tajmer da na npr 5 min posle skidanja sa kontakta ode na hibernaciju, do tad samo da zaustavi muziku npr.

Juce ceo dan sve radilo ekstra ali mi jutros strelica zakovala u gornji levi ugao. Proveriću kasnije šta se desilo. Verovatno se resetovala kalibracija pošto sam ga par puta resetovao ili se otkačio flat kabal od touch-a.

Update: Od temperature se plastika oko ekrana malo iskrivila i nategla touch, cim sam malo oslobodio proradio je kako treba.

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » sreda, 28. sep. 2011. u 23:00h

Svaka cast za projekat. Brutalno izgleda... thumbsuph

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » subota, 8. okt. 2011. u 14:39h

Svaka čast za odrađen posao...

Reci mi da li se primećuje razlika u kvalitetu zvuka između klasičnog mp3 plejera i pravljenog Car Pc-ja???

Meni je zbog toga par puta palo na pamet da uradim ovako nešto...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

zikson
Kontakt:

Poruka od zikson » subota, 29. okt. 2011. u 10:08h

Tnx. U odnosu na neki prosecan mp3 mislim da nema razlike ali ako se pusti Flac ili bilo koji drugi lossless snimak itekako ima razlike. Trazio sam po netu ali nema ni jedan fabricki headunit koji moze da pusti flac. Uporedjivao sam istu pesmu na MP3-192 i Flac, razlika je ogromna. Koliko god da pojacam flac snimak ostro se cuju visoki, bas ne probija dok je kod MP3-a uzas slusati pojacano (strogo bez ikakvih ekvilajzera i budzenja zvuka).

Evo kako izgleda Garmin na njemu: http://youtu.be/uzloaWDtNoY

brndusic
Poruka: 20
Član foruma od: nedelja, 21. nov. 2010. u 23:12h

Poruka od brndusic » subota, 5. nov. 2011. u 20:45h

@zikson,

svaka čast za projekat... Mene interesuje kako se skida siva plastika sa table, nna šta trebam da obratim pažnju pri skidanju?? Dali imaš možda nekih slika dok skidaš tu plastiku.

Ja bih je skinu da je ponovo ofarbam ili yalepim foliju yato što je ova boja nastradala od tečnog mirisa koji se na nju izlio...

robykb312
Poruka: 31
Član foruma od: ponedeljak, 7. nov. 2011. u 17:34h

Poruka od robykb312 » utorak, 8. nov. 2011. u 11:09h

Ovo izgleda fantasticno! Svaka cast... :ford: primetio sam i ove dugmice za ventilaciju da si promenio...jel mozes da mi kazes kako i gde si kupio ove?

zikson
Kontakt:

Poruka od zikson » utorak, 8. nov. 2011. u 22:59h

Hvala na lepim recima. Porucio sam JoyConEX iz USA (interface za daljinski na volanu). Trebalo bi da stigne za nekih mesec dana tako da tad nastavljam sa radovima. Kupio sam i jednu aktivnu skretnicu. Jos mi je ostalo da nabavim jedan aktivni usb hub kako bih mogao da ukljucim sve sto sam zamislio.

@brndusic: Plastika se skida odvijanjem 4 srafa koji se nalaze sa leve i desne strane otvora za radio. Cim ga izvadis, videces. Posle toga se samo povuce (ima 3 zabice na kojima se drzi). Ja sam smirglom obrusio staru farbu i u prodavnici boja trazio da mi zamesaju istu boju kao sto je bila. Obicnim pistoljem za farbanje je preprskano.

@robykb312: To je fabricka digitalna klima.

Evo jos jednog klipa kako izgleda Centrafuse koji koristim za muziku:
http://youtu.be/x7zmmkFX0BI

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 12. dec. 2011. u 22:30h

Ne znam da li si se odlucio za konfiguraciju ali mislim da bi ti ovako nesto pasovalo:
http://www.msi.com/product/mb/E350IS-E4 ... ?div=Basic
Dodas 4gb rama i za 85e imas odlicnu kombinaciju, ali bas odlicnu, za tvoju namenu. Trosi manje od Atoma a radi bolje.
Ja sam ovo uzeo svojim matorcima za skype, takodje taj komp sluci i meni kao HTPC, full HD radi glatko sa smesnim opterecenjem procesora, a i smesnom potrosnjom struje :)
Plus sto je mene iznenadilo, win7 radi sasvim fino sa nekim matorim 120GB diskom. Jeste, malo mu vise treba da se "oporavi" tj bude funkcionalan posle logovanja, ali hej, taman ti to dobro dodje dok isteras auto iz garaze itd :D
Kapiram da bi takav problem resio neki jeftini SSD, dobio bi na brzini, i smanjio rizik da ti obican HDD crkne od vibracija (sem ako stavis neki HDD za koji ti je apsolutno svejedno).

Plus ako stavis ovo gore na neku manju rezoluciju ekrana (a posto stavljas 7' svakako je mala), mozes cak i da se igras na tome :D
Fiesta!!

zoranmami
Poruka: 62
Član foruma od: ponedeljak, 24. jan. 2011. u 12:59h

Re: Focus CarPC Projekat [Focus Sold...]

Poruka od zoranmami » petak, 6. jun 2014. u 22:07h

@zikson brate svaka cast na oom podvigu. koji je model fokusa ,godiste jer idim da ima digitalnu klimu pozdrav!?
Ford Fokus 1.6 100 ks 2004 god

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Re: Focus CarPC Projekat [Focus Sold...]

Poruka od sasa_f1 » subota, 7. jun 2014. u 00:12h

Covek nije bio na forumu godinu dana.

Odgovori

Povratak na „Styling enterijera“