Mondeo 2.0 TDDI zujanje u kabini
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 33
- Član foruma od: utorak, 1. feb. 2011. u 14:24h
Mondeo 2.0 TDDI zujanje u kabini
Pozdrav,
Imam Mondeo 2.0 TDDI 2002. godiste.
Cujem neko cudno konstantno zujanje u kabini kada auto radi, a narocito se cuje kada krenem da gasim auto(ovaj zvuk neki delic sekunde duze traje od momenta prestanka rada motora). Inace auto se sasvim ok ponasa i bio sam u servisu kod Ljubinka - on kaze da to nije nista (mada nisam siguran da li je uopste cuo kako treba).
Takodje zadnji levi stabilizator mi skripi(bas jak zvuk pusti) pri nailasku na vecu prepreku (ivicnjak), a u voznji je sve u redu - Ljubinko i za to rekao da nije nista opasno.
Da li mozete da mi pomognete ?
Hvala
Imam Mondeo 2.0 TDDI 2002. godiste.
Cujem neko cudno konstantno zujanje u kabini kada auto radi, a narocito se cuje kada krenem da gasim auto(ovaj zvuk neki delic sekunde duze traje od momenta prestanka rada motora). Inace auto se sasvim ok ponasa i bio sam u servisu kod Ljubinka - on kaze da to nije nista (mada nisam siguran da li je uopste cuo kako treba).
Takodje zadnji levi stabilizator mi skripi(bas jak zvuk pusti) pri nailasku na vecu prepreku (ivicnjak), a u voznji je sve u redu - Ljubinko i za to rekao da nije nista opasno.
Da li mozete da mi pomognete ?
Hvala
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Re: Mondeo 2.0 TDDI zujanje u kabini
Što se tiče škripanja sličan problem sam imao na mom Mondeu.U pitanju su bile gumice zadnje balans štangle.Nisu skupe, lako se menjaju.
Za zujanje u kabini javiće se neko ko bolje poznaje moguće uzroke (možda ventilator u kabini, alternator, turbina, roleri na PK kaiševima?)

Za zujanje u kabini javiće se neko ko bolje poznaje moguće uzroke (možda ventilator u kabini, alternator, turbina, roleri na PK kaiševima?)

- mbole
- Poruka: 14998
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Najvise lici na ventilator kabine/klime. Probaj da ga ugasis potpuno, pa da vidis jel to.
Moze da bude i od muzike.
Moze da bude i od muzike.
Djak pesak 

-
Mislim da nije ventilator, jer se cuje i kad je ugasena i muzika i ventilator. 

-
Bio sam kod majsotora i skripanje je bilo od gumica balans stangle, koje sam relativno skoro promenio ali im je kvalitet izrade katastrofalan...
U svakom slucaju podmazivanje tih gumica je resilo problem skripanja, a zujanje je od pumpe za gorivo (navodno nije jos kriticno za zamenu).
Hvala na informacijama !
U svakom slucaju podmazivanje tih gumica je resilo problem skripanja, a zujanje je od pumpe za gorivo (navodno nije jos kriticno za zamenu).
Hvala na informacijama !
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
-
Nije isto ali para usi i jedno i drugo 

- bojan43
- Poruka: 20
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 18:27h
javljam se posle duzeg vremena cisto da pitam.dal si resio problem sa zujanjem?
smrt fasizmu,sloboda cacak 2:0
-
Izvinjavam se na predugoj pauzi, to zujanje i dalje postoji i potice od pumpe. Presao sam tako oko 30 k i nikakav problem nisam imao, sem tog zvuka(koji nije previse glasan ali postoji).