Fiesta benzin ili tdci
- nenad031
- Poruka: 51
- Član foruma od: nedelja, 21. avg. 2011. u 11:29h
Fiesta benzin ili tdci
Planiram da kupim Fiestu 2002-03.
Prelazim oko 10000 godisnje, vozio bi je 3-4 godine.
Sta je bolja opcija 1.4 80ks ili 1.4 tdci, benzinka sa plinom.
Dajte mi jake argumente, nemojte onako povrsno, ipak je za mene ovo ozbiljna kupovina.
Hvala
Prelazim oko 10000 godisnje, vozio bi je 3-4 godine.
Sta je bolja opcija 1.4 80ks ili 1.4 tdci, benzinka sa plinom.
Dajte mi jake argumente, nemojte onako povrsno, ipak je za mene ovo ozbiljna kupovina.
Hvala
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Fiesta benzin ili tdci
Moji argumenti su sto popravljam automobile i to fordove.
Prednost dajem 1.4 tdci zbog mnogo razloga.
Prednost dajem 1.4 tdci zbog mnogo razloga.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Pretpostavjam da vecinu km prelazis po gradu (Uzicu, ako se ne varam?)? Da sam na tvom mestu, gledao bih TDCI jer znacajno manje trosi.
Ne znam zasto su mnogi u zabludi i kupuju male benzinske motore za voznju po gradu. Svima je argument da je to mali motor i da malo trosi, al' on mora da se stisne da bi isao ok, a samim tim i pije znatno vise. Potrosnja plina mislim da bi bila oko 10-11 l.
Clan Shomy_ksh ima Fijestu sa tim motorom i kaze da po gradu trosi do 6l.
Ne znam zasto su mnogi u zabludi i kupuju male benzinske motore za voznju po gradu. Svima je argument da je to mali motor i da malo trosi, al' on mora da se stisne da bi isao ok, a samim tim i pije znatno vise. Potrosnja plina mislim da bi bila oko 10-11 l.
Clan Shomy_ksh ima Fijestu sa tim motorom i kaze da po gradu trosi do 6l.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- djole3113
- Poruka: 142
- Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
- Kontakt:
Pozdrav Nenade.Neću da se obraćam sa "zemljak" jer je to najgluplji od najglupljih izraza na svetu
.Dizel fiestu kupiš,registracija je više nego povoljna,potrošnja je jako mala,održavanje prihvatljivo a tdci ide mnogo bolje od ekvivalentne benzinjare. Naravno,svaki konkretan auto je priča za sebe,mogu da budu napravljeni istog dana i posle par godina da neki bude kao nov a neki za otpad.Zavisi od toga ko je vozio,kako je održavan itd sve je to već ispričano mnogo puta.Nađeš fiestu koja ti se dopada,pregledaš je i ugovaraš cenu.Ostaviš pare za servis i to je to,voziš 

- nenad031
Danke, novi drugari.
Jedini razlog koji me malo plasi za tdci je strah koji su mi uterali "poznavaoci" koji kazu da je plivajuci zamajac siguran izdatak kod Fieste, kao propada redovno, ne znam kakve su dizne.
A inace mi je to najprivlacnija varijanta.
Jedini razlog koji me malo plasi za tdci je strah koji su mi uterali "poznavaoci" koji kazu da je plivajuci zamajac siguran izdatak kod Fieste, kao propada redovno, ne znam kakve su dizne.
A inace mi je to najprivlacnija varijanta.
- djole3113
- Poruka: 142
- Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
- Kontakt:
Ti "poznavaoci" očigledno ne znaju da svaki noviji automobil ima neku,uslovno rečeno,manu.Tačnije neko slabo mesto,nešto što će pre ili kasnije morati da se menja.Kako bi drugačije proizvođači uzeli pare na rezervnim delovima.A što se tiče forda uopšte,za te pare koliko košta(posebno polovan) ne može se naći bolji auto.A fiestu kad nađeš i ako si našao odvezeš na pregled,kad ustanoviš da nema suštinskih problema pređeš na ugovaranje cene.Ja imam stariji model fieste sa tddi motorom,mogu ti reći da je auto odličan.A tek tdci
Varijabilni zamajac je doživljavan kao veliki problem jer je izvesno vreme bio jako skup,sada su cene mnogo prihvatljivije. Samo nađi fiestu pa da nas bude još više 

Poslednja izmena: djole3113, na dan ponedeljak, 22. avg. 2011. u 18:23h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2783
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- rista
- Poruka: 123
- Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 14:21h
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Plivajuci zamajac treba shvatiti kao potrosni deo. Ima svoj rok trajanja (koji nije bas mali) i nakon toga se menja.
Kao sto ne ocekujes da ces sa jednom korpom i lamelom voziti auto do kraja njegovog veka, tako ne ocekujes ni da ce plivajuci trajati vecito.
Kao sto ne ocekujes da ces sa jednom korpom i lamelom voziti auto do kraja njegovog veka, tako ne ocekujes ni da ce plivajuci trajati vecito.
Djak pesak 

- nenad031
Meni komsija danas preporucio focusa 2002 tddi, kupio mu kum, provozali smo ga, dobar, komforan.
Dal je on bolji izbor od fieste po pitanju servisa i rezervnih delova, za potrosnju i gume znam da je skuplji.
Dal je on bolji izbor od fieste po pitanju servisa i rezervnih delova, za potrosnju i gume znam da je skuplji.
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pa uslovno receno jeste bolji izbor, jer od skupih kvarova jeste jeftiniji od fieste. Posto ima "obicne" dizne, a ne common-rail, pumpa goriva isto cenim da je jeftinija za servis nego na fiesti tdci, i nijedan focus tddi nema plivajuci zamajac. A fiesta tdci isto nema bas svaka plivajuci. Neke imaju, neke ne, nema pravila da se utvrdi koja ima a koja ne, zavisi i od trzista i od opreme.
Ja da biram izmedju ova dva, imao bih tezak izbor
Srce bi reklo focus, a razum uff nisam siguran, vrv fiesta 
Ja da biram izmedju ova dva, imao bih tezak izbor

Fiesta!!
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
ma onda focus
... ako ga planiras na duze zadrzati kod sebe... Komforan i nekako mi je mocniji od fieste dosta. Sa njim nema kompromisa 

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec