Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Deckonja » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 13:46h

Ne znam po kom clanu ce navesti a i bas me briga, nisam osl pa da se zanimam stavkama.
Ako neko hoce da dokaze suprotno neka slobodno krene u raspravu sa gore pomenutim uniformisanim licem...
Dobro pozicionirane maglenke pomazu u nocnoj voznji, bar ja imam takva iskustva...

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 13:50h

Pa zato sto ne poznajemo zakon i svoja prava iz njega, neki od njih su se i naucili da prepadaju narod ko drumski razbojnici.

Nego sta nego cu da krenem u rasparavu, i to ne samo u raspravu, vec cu istog trenutka da okrenem 92 i da prijavim da me maltretira.
Djak pesak :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 14:38h

meni mnogo manji problem pravi policija u odnosu na somove u saobracaju. Danas svako govedo ima kola,krediti omogucili. Malopre jedva izbegoh sudar na bulevaru jer tip radi polukruzno tamo gde ne sme,i seče dve trake . Jedva sam stao. I to na istom mestu gde mi se pre neki dan desilo identično,samo je u pitanju bio fiat stilo.

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 14:43h

Mnogo vecu odgovornost za takve slucajeve bi trebalo da snose oni koji regulisu saobracaj.

Recimo na izlazu iz Tempa jednostavno nema raskrsnice, vec ljudi moraju da idu do kvantasa i tamo okrecu polukruzno (a tu bar ima mesta za raskrsnicu).
Ili isti slucaj samo u Omladinskih brigada, ne secam se koji je od onih trznih centara. Al su zato stavili da je zabranjeno polukruzno na onom prvom velikom semaforu, gde postoji poseban semafor za skretanje u levo, i gde bi polukruzno bilo savrseno bezbedno.

Ne znam koji se mamlazi bave regulisanjem saobracaja zadnjih godina, ali su ocigledno slabo ucili skolu.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 15:03h

mbole piše: Ili isti slucaj samo u Omladinskih brigada, ne secam se koji je od onih trznih centara. Al su zato stavili da je zabranjeno polukruzno na onom prvom velikom semaforu, gde postoji poseban semafor za skretanje u levo, i gde bi polukruzno bilo savrseno bezbedno.
Ako mislis na raskrsnicu Omladinskih brigada sa Jurija Gagarina (posle TC Idea), tu je drugaciji problem: zbog intenziteta saobracaja, kad se na toj raskrsnici radi polukruzno, desava se da vozilo koje radi polukruzno potpuno zakrci saobracaj, jer je samo jedna traka za skretanje levo, pa se desava da bukvalno samo jedan auto prodje na zeleno. Ista stvar i sa Gandijevom na ukrstanju sa Jurija Gagarina, s tim sto su tu dve trake za skretanje levo.
Slika

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 15:24h

pa zar nemate uslovno levo, po ns-u ima i drzi nekih 7-8sec dovoljno da se 3-4 kola provuce.....

a za maglenke, pa raspravljati se mozes ali oni uvek nadju nesto :suicide: jedino ako hoce da naplate onda se vredi svadjati... , mada meni vise smeta kada neko po danu ima duga upaljena nego maglenke, ako su one lepo nastelovane sve je super....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 16:12h

mbole piše:Samo ne znam za koji ce prekrsaj da im napisu kaznu.
Mada iskreno meni nikad nije bilo jasno cemu sluze upaljena svetla za maglu kad nije magla, osim da bi izgledali "opasno". Da nesto pomazu da bolje vidis... jok.
Mondeo MK3 recimo baca svetlost u obliku slova V tako da maglenke taman popune ovaj prazan deo sa obe strane, uglavnom licno mi jako smeta slabo osvetlenje u nocnoj voznji pa u svakoj prilici kad mogu tj. kad ne smetam palim i duga i maglenke..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 16:53h

totti piše:Ako mislis na raskrsnicu Omladinskih brigada sa Jurija Gagarina (posle TC Idea)
Ne na tu. Nego na onu sa Djordja Stanojevica, kod Telenora (kad ides od opstine, prvi semafor nakon sto prodjes prugu).

Ima poseban semafor za skretanje u levo kad ides od opstine. U trenutku kad je tu upaljeno zeleno, upaljeno je samo jos zeleno isto tako za skretanje na levo samo kad ides od Jurija Gagarina, i bocno zeleno za skretanje desno iz Djordja Stanojevica u Omladinskih brigada (samo je to odvojeno ostrvom).
Tako da onaj ko bi tu napravio polukruzno, apsolutno nikome ne smeta, i nikoga ne koci.

E sad, sto 98% njih ne ume da napravi polukruzno, nego se nabiju i motaju odmah uz ostrvo, umesto da prvo normalno udju u raskrsnicu, to je vec druga prica, mada ovde ni to ne bi smetalo.

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 23:35h

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/271485 ... Novog-Sada

Ja neznam kakvi su to ljudi sto se provlace ispod spustene rampe i zna da dolazi voz :lele: strasno i tragicno
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 23:58h

Jako cudni.
Svaki dan vidim bar po jednog takvog kako se provlaci izpod rampe u Batajnici.
Posle im djavo kriv.

Sto rece Petrija:
"kazu, malo ga udario voz"
...
"gde to ima da te voz malo udari"

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 16. avg. 2011. u 09:07h

Evo objašnjena zbog čega su tako prelazili, citiram komentar sa 021.rs:
Nekad rampa stoji i po pola dana spustena a nekad je dignuta i kad voz prolazi!!!

SVI znaju da je to sr**e neispravno i svi prolaze i kad je dignuto ili spusteno...!

Osecam gnev jer su za ovo odgovorne iskljucivo nadlezne svinje (i ove i one) koje DVADESET godina NE POPRAVLJAJU TU RAMPU!!!

To je stalna praksa, tek kad ljudi izginu, neki idijot se tek onda zapita...!

Oh Boze, neka im je laka zemlja.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 16. avg. 2011. u 12:00h

mbole piše: Ne na tu. Nego na onu sa Djordja Stanojevica
E ta jeste kretenska, semafori su namesteni tako da ne seces one iz suprotnog pravca, a ipak je zabranjeno polukruzno. Svaki put kad idem u Tehnomaniju popizdim, jer treba da napravim citav krug okolo... :mad:
Slika

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » utorak, 16. avg. 2011. u 12:31h

Idiotu koji je odgovoran za stanje te rampe treba istu zabiti u bulju... Jbt treba da pogine troje ljudi da bi se oni pocesali da posle 20 godina MOZDA razmisle o popravci... :mad:
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 16. avg. 2011. u 12:49h

Spreciti a ne leciti, u nasem slucaju lek jos nije izmisljen...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 16. avg. 2011. u 13:42h

Na isti način su prošle godine poginuli u Vrbasu.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » utorak, 16. avg. 2011. u 14:04h

Tragedija se desila, i u opšte nije bitno zašto su prolazili spuštenu rampu ;) ...

Ja sam pre neki dan u Maloj Krsni video dvojicu biciklista kako prolaze spuštenu rampu bukvalno sekund pre prolaska voza...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 16. avg. 2011. u 15:09h

Kos Lazarevca postoji slicana rampa koja se spusti jedno 15 minuta pre dolaska voza, ali bukvalno mislim! Ali 'ajde ti tuzi nadlezne sto nisu lepo namestili rampu... :suicide:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 16. avg. 2011. u 15:18h

Ljudi, o cemu mi pricamo ovde? Stavite prst na celo i zapitajte se ko je kriv, onaj ko prelazi preko pruge a ne proveri SVOJIM OCIMA da li ima voza iz oba pravca, ili onaj ko ne popravlja rampu? Znak pre pruge postoji u 99% slucajeva (sem ako ga neko ne skine da bi ga prodao u stari aluminijum), a ako imas znak, ti si u duznosti da povecas opreznost, a ne da se oslanjas na ispravnost rampe. Ako se vec provlacis ispod branika (bili oni spusteni zato sto je rampa sjebana ili su spusteni jer voz dolazi), znaci da rizikujes, znaci proveri da li ima voza, a ne da ne gledas i racunas "nema ga"... E pa u tom slucaju nema ni tebe.
A ako su podignuti branici, svakako proveris pre nego sto predjes prugu i nema problema.

Ako se vi oslanjate iskljucivo na rampe, blago vama. Ja i za rampe koje znam da uvek rade, stanem i pogledam levo-desno pre nego sto predjem prugu. A vecina prelaza je takva da je katastrofalno lose uradjena, mislim sto se tice asfalta, tako da ne izgubim nista sto stanem da vidim jel ima voza.

Da ne ispadne da branim nadlezne, daleko od toga. Samo ne mogu da shvatim da neko iz gneva i teranja inata prema nadleznima sto ne popravljaju rampu rizikuje svoj zivot. To mi je cista glupost.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 16. avg. 2011. u 15:38h

Dule u pravu si.
Moja predpostavka iz ovog ( http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Cetv ... -Sada.html ) teksta je, da auto koji je prešao prije njih nije se dovoljno odmakao od prelaza tako da on se nije mogao skloniti sa pruge. Ali svedno, kako mi cimer reče tu je sve ravno i pregledno, ne mogu da vjerujem da nije vidio voz radnije.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 16. avg. 2011. u 15:44h

Ok, auto ispred se nije dovoljno pomerio, pa oni nisu mogli da predju... Ako vec nisu pogledali i videli voz na vreme, neka ostave auto na sred sina i izadju iz njega i spasu sebe kad vec ne mogu auto!
Fiesta!!

Neša
VIP

Poruka od Neša » utorak, 16. avg. 2011. u 15:58h

@Iosis pazi sta pises kad su ovakve stvari u pitanju,ovo je forum otvorenog tipa i svako cita...

15s trepti upozoravajuce svetlo pre nailaska voza. U ovom slucaju vozac Ford Sijere je odveo i sebe i jos dva zivota u smrt.
Duratorq DI 16v

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 16. avg. 2011. u 16:18h

ocigledno je u pitanju nepaznja vozaca, (mada i ja gde imaju rampe ne gledam levo desno) ali ako imas ideju da prodjes ispod (pored) treba po 3x sa svake str da pogledas.... ali kako pisete ovaj stao ispred njega , pa dajte ljudi bio bi pun gas i u njega, sta me briga za kola samo da se spasim ili bi isao na rampu......
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Neša
VIP

Poruka od Neša » utorak, 16. avg. 2011. u 16:52h

knez91 piše:ali ako imas ideju da prodjes ispod (pored) treba po 3x sa svake str da pogledas.... ali kako pisete ovaj stao ispred njega , pa dajte ljudi bio bi pun gas i u njega, sta me briga za kola samo da se spasim ili bi isao na rampu......
jesi li i ti svestan sta pises
Duratorq DI 16v

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 16. avg. 2011. u 17:02h

ja kad idem preko rampe,osim sto mi ne bi palo na pamet da se provlacim, uvek osim gledanja okolo, napravim situaciju tako da ispred mene nema automobila koji bi me zaustavio ako naidje voz,tj da mogu da remnem po gasu

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 16. avg. 2011. u 17:38h

100puta u Resniku kod mene ja stojim na rampi i cekam,a ljudi samo pice pored mene,i mogu vam reci da je par puta bilo za malo da ih stigne voz.. Ne razumem cemu rizikovati zivot za 5min vremena.. Inace uvek gledam levo,desno,ne verujem ni rampama,ni suvozacima,ni nikom.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“