Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Klima pušta - ford focus c max

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
gandhi
Poruka: 8
Član foruma od: četvrtak, 11. avg. 2011. u 14:36h

Klima pušta - ford focus c max

Poruka od gandhi » četvrtak, 11. avg. 2011. u 18:51h

Imam jedan "mali" problem sa klimom. Radi se o Ford focus C Max, 1.6, 2005. god. , 109 KS.

Naime,klima mi je radila normalno,i ovih dana u ovlaštenom servisu je bila akcija punjena klime. Kako sam ja kupio polovno auto nisam znao koliko je imam, a to mi se cinila dobra prilika i tako sam i otiso da je napunim. I sada kad su je napunili, nakon 2 dana mi je prestala radit. Oni su stavili neke pigmente i sta ja znam sta sve ne, i nisu nista vidili. Opet su mi napunili i opet je iscurila za 2-3 dana. Opet odem kod njih i opet mi je napune ali malo manje freona, a stave više tog pigmenta. I naravno opet sve iscuri. I opet odem kod njih, i oni nesto cackaju ovo ono, i kazu da bi to ako mislim popravit trebalo platit.

Neznam ko je kriv,ali klima mi je radila i sad vise neradi. Mozda se sve to slucajno tako dogodilo. Ne zelim optuzivat. Ali meni je taj popravak malo poskup, jer oni naplacuju po satu + dijelovi koje trebam zamjenut (a oni neznaju sta je to tocno). Sad moze to bit neka gumica od 1 euro,a moze nesto tamo za 500 eura.

Spominju mi neki raspršivač da je mozda on otiso posto nevide nigdje drugo taj pigment, a da se dode do toga moraju mi cjelu plastiku u kabini dignut.....(a naplacuje se po satu...).

Pa me zanima, zna li iko sta bi to moglo bit (radi pa neradi),i sta je taj rasprsivac i koliko to kosta? :wtf:

popovicvl
Poruka: 5660
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: Klima pušta - ford focus c max

Poruka od popovicvl » četvrtak, 11. avg. 2011. u 19:40h

Moguce je da je ventil ostao zablokiran i da ti je iscureo freon.

gandhi

Poruka od gandhi » četvrtak, 11. avg. 2011. u 21:59h

Mislis ventil tamo gdje se puni klima ili?
A 3 puta su je punili,valjda bi skontali :(

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 11. avg. 2011. u 22:40h

Da ventil gde se puni. Jbg, ako su ti nisu nigde cackali oko klime, osim dopunili, onda ventil je stradao.

Jedno malo putanje, rekao si da je klima radila, ali ti si morao da je cacnes? Cemu sve to?

gandhi

Poruka od gandhi » četvrtak, 11. avg. 2011. u 23:03h

Radila je. Ali kako sam kupio auto nisam znao kad je zadnji put punjena,a bila ta akcija neka. Nebi je ni diro,nego u ovlastenom servisu, pa kontam sta mi moze skodit... i eto opet ona stara: ako radi - ne diraj! :punnish:

p.s.
sumnjam da je taj ventil, jer su stavili taj neki pigment unutra. pa valjda bi vidili da tu curi

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 11. avg. 2011. u 23:07h

Znaci bukvalno su ti je pokvarili. Nista im ja ne bih platio..

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 11. avg. 2011. u 23:20h

gandhi piše:Radila je. Ako radi - ne diraj! :punnish:
Kod nas je ovlascen servis veoma ozloglasen po pitanju strucnosti, a velika je mogucnost da je to poslovna politika u regionu (citaj: balkan, sad cu da te oderem). Sad pravac u neki cestit, proveren servis klime, neka ti pogledaju, a ti im objasni o cemu se radi da majstori ne lutaju. Mozda nisu punili klimu, mozda te namestaju za izuvanje, ko zna...

Od sad pa nadalje, jedan mali savet. Pregledaj kocnice, trap, gume, proveri dijagnostiku motora i ne diraj dok sam ne zakuka. Dotle puno udobnih i bezbednih kilometara ti zelim.

gandhi

Poruka od gandhi » petak, 12. avg. 2011. u 08:06h

@ Dusan
ma nisam im ni platio, ali su htjeli ukoliko bi mi je popravili da im platim... meni se to ucinilo malo preskupo, jer placam po satu , a nemaju pojma sta je. Mogu i ja tako popravit. Jer da su rekli "bit ce ti 100 (200, 500) eura" pa da ja mogu sebe sracunat,a ovako nista.

@ popovicvl
hvala. tako sam i mislio nekako. zato i pitam ovde sta je taj "rasprsivac". gledo sam malo po netu i ta rijec mi nije nista bas konkretno izbacila.

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 12. avg. 2011. u 08:26h

Da nisu pominjali isparivac a ne rasprsivac?
Isparivac ti je u sustini hladnjak koji se nalazi u kabini
Djak pesak :)

gandhi

Poruka od gandhi » petak, 12. avg. 2011. u 08:39h

moze bit da sam krivo cuo. A sta je to i znas li mozda otprilike koliko je to para?

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 12. avg. 2011. u 09:40h

Koliko je para ne znam, al ne verujem da je bas jeftin. Plus, treba rasturiti maltene pola auta da dobacis do njega
To je "hladnjak". Izgleda skoro kao hladnjak za vodu, samo sto je manji. Kroz njega prolazi hladan gas (tu je vec gas, malo pre toga se nalazi "dizna" gde od tecnosti postaje gas). Vazduh preko njega prolazi, on ga hladi i dalje se ubacuje u kabinu.
Slika
Djak pesak :)

popovicvl

Poruka od popovicvl » petak, 12. avg. 2011. u 10:22h

Isparivac je prakticno najskuplji deo klime. Bas on da pusta tek tako, ne verujem. On uglavnom pukne ako je bilo udesa sa autom, ali sam od sebe ne.

Javi nam sta je bilo.

gandhi

Poruka od gandhi » petak, 12. avg. 2011. u 12:31h

Evo sam sam bio kod dvojice rec cemo malo boljih auto servisa.

Ovaj jedan me napo kad sam mu reko sta je bilo. Ko da sam mu djete ubio :D . Kaze kralj: "samo ti vodi u neke tamo servise pa onda meni dodi kukat sta mi je bilo...!" poceo se derat na mene,ko da sam je ja pokvario. Tad sam se okrenuo i otiso.

A ovi drugi su pristupili ozbiljno, pregledali malo ovo ono, i kazu da je valjda taj hladnjak otiso. jer na njemu se vide malo pigmenata. ali im sumnjivo da je za 2 dana moglo tuda sve istec. I oni su mi rekli da do sada nikom nije taj isparivac nije otiso. Jedino ako sam udario autom pa unutra sve unistio (a nisam). I taj hladnak dode 100-150 eura :'(

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“