Koji mobilni koriste FCS clanovi
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi
HTC nema qwerty,ali zato ima windows..da li je on vredan qwerty tastature?
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Hardverski qwerty je zakon, bar za mene. Zato sam izmedju ostalog i uzeo E72.
E sad ne znam sta tebi vise odgovara.
E sad ne znam sta tebi vise odgovara.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Pa šta će ti windows, po mom mišljenju još gora ,opcija od symbiana. Kad već kupuješ smartphone, biraj onaj koji će najviše moći da rade takve stvari,tj ima najvecu softwersku podrsku,a to je android.Meni je takođe bez qerty tastature telefon kao da mu nesto fali. stvar navike
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jedno zanimljivo poredjenje iPhone-a i Nokie E70 
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone
Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Moj glas za bilo šta što ima Android u sebi naspram bilo čega što koristi skrnavi Mobilni Zvrndovs 6.x
Nema veze što je S-E, baš nemam ništa protiv njih... još uvek šetuckam M600i, i to je po meni najbolji dizajn biznis telefona ikada (iako su - ili baš zato što su - marnuli delimično foru Blekberiju i onda je unapredili). Doduše Android i UIQ su babe i žabe, ne može da se poredi... ali kvalitetom, za moj pojam, čak u nekim stvarima odskaču ispred HTC-a.
Inače, kapacitivni touch na velikom ekranu bez hardverskog qwerty-ja - to još i đene-đene. Mali ekran, bez hardverske tastature, ako planiraš da kuckaš poruke prstima... to je uvertira za teško samoubistvo sa predumišljajem, ili bar poziv na terminalno uzemljivanje telefona. Nemam pojma, možda može da se skine neka ne-fabrička ekranska tastatura kojom mogu da se prevaziđu ti problemi, a možda ima i fabrički bolje urađenih telefona -- ali ja se sa time nisam susreo.
Kapiram doduše da nije svako isti. Ne mere to ovako preko žice, dok se ne opipa - ništa.
@Mickey038 - bravo za Sensation.

Inače, kapacitivni touch na velikom ekranu bez hardverskog qwerty-ja - to još i đene-đene. Mali ekran, bez hardverske tastature, ako planiraš da kuckaš poruke prstima... to je uvertira za teško samoubistvo sa predumišljajem, ili bar poziv na terminalno uzemljivanje telefona. Nemam pojma, možda može da se skine neka ne-fabrička ekranska tastatura kojom mogu da se prevaziđu ti problemi, a možda ima i fabrički bolje urađenih telefona -- ali ja se sa time nisam susreo.
Kapiram doduše da nije svako isti. Ne mere to ovako preko žice, dok se ne opipa - ništa.

@Mickey038 - bravo za Sensation.

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- mbole
Hmmm, za "ikada", ja bih glasao za Nokiu 6310i.BojanM piše: M600i, i to je po meni najbolji dizajn biznis telefona ikada
Nema nista od ovih dzidza-bidza, al je zato telefon

Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
Pa dobro, ako ćemo tako da se igramo, Nokia 3410 mi je držala i po 10 dana sa jednim punjenjem baterije.
Ali, napisao sam biznis telefon, što podrazumeva da može da se na brzinu nakuca mail, otvori neki web sajt, otvori ili izmeni poneki Office fajl... Koliko god voleo 6310i (mada je nisam šetao, jer mi je oduvek dizajnom lepši bio prethodnik, 6210) ona nije smartfon
i nema full qwerty tastaturu...

pozdrav, Bojan

- mbole
Pa ona je i pravljena ko biznis telefon u svoje vreme.
Ali kao TELEFON
A ne mlatimudijalni biznis mikro racunar sa kamerom i mogucnoscu telefoniranja
6210 i 6310i su bile maltene identicne, s tim da je 6310 dobio GPRS, blutut i kalendar
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... Phone2=317
Ali kao TELEFON

A ne mlatimudijalni biznis mikro racunar sa kamerom i mogucnoscu telefoniranja

6210 i 6310i su bile maltene identicne, s tim da je 6310 dobio GPRS, blutut i kalendar
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... Phone2=317
Djak pesak 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
6310i je bio odlican i po jos jednoj cinjenici - kvalitetu izrade. Ja bolje napravljeni telefon od toga nisam drzao u ruci. I iskreno, ne zato sto je moj, ali od svih telefona koje sam imao, njemu moze samo da pridje E72. I to ne bas blizu, ipak je 6310i majka (a tad kad sam imao 6310i na kratko, on je vec bio star 2 godine, pa je opet bio u boljem stanju i bolje izradjen od E72).
A bateriju isto drzi danima, ne secam se tacno koliko.
A inace odlicno poredjenje E70 i iPhone-a
Mada, monopol nad aplikacijama pomalo ima smisla. Sve sto kupis znas da ce 100% da radi, bas iz razloga jer ne moze svako da pravi aplikaciju. I kad imas vise apple uredjaja, ista aplikacija ce se automatski sinhornizovati svuda, i svuda ce raditi normalno... Znam ovo jer imam druga koji bukvalno ima celu paletu apple proizvoda, i ima smisla. Da se razumemo, ja mrzim apple iz dna duse i nikad necu nesto njihovo uzeti, samo pricam ono u sta sam se licno uverio
Jos jedna stvar. Zao mi je sto je Nokia napravila deal sa MSom. Bili bi mnogo konkurentniji cini mi se da su ostali na starom putu. Symbian koliko god mator bio, spremale su se odlicne revizije istog, plus on po mom misljenju ima neke adute koje nijedan drugi OS nema. Naime, jedini je koji je od starta pravljen za mobilni telefon, a ne za prenosne uredjaje sireg spektra. iOS, Android i WM su pravljeni za sve i svasta. Meni je to licno mana, jer svi srcu mnogo vise struje u odnosu na Symbian. Nije ni symbian savrsen daleko od toga, ali ja sam 90% zadovoljan sa njime. Android me nervira bas jer srce struju, WM nije nesto rasprostranjen kad god da uzimam telefon, pa ga ni nema na onim telefonima koje hocu.
A bateriju isto drzi danima, ne secam se tacno koliko.
A inace odlicno poredjenje E70 i iPhone-a

Mada, monopol nad aplikacijama pomalo ima smisla. Sve sto kupis znas da ce 100% da radi, bas iz razloga jer ne moze svako da pravi aplikaciju. I kad imas vise apple uredjaja, ista aplikacija ce se automatski sinhornizovati svuda, i svuda ce raditi normalno... Znam ovo jer imam druga koji bukvalno ima celu paletu apple proizvoda, i ima smisla. Da se razumemo, ja mrzim apple iz dna duse i nikad necu nesto njihovo uzeti, samo pricam ono u sta sam se licno uverio

Jos jedna stvar. Zao mi je sto je Nokia napravila deal sa MSom. Bili bi mnogo konkurentniji cini mi se da su ostali na starom putu. Symbian koliko god mator bio, spremale su se odlicne revizije istog, plus on po mom misljenju ima neke adute koje nijedan drugi OS nema. Naime, jedini je koji je od starta pravljen za mobilni telefon, a ne za prenosne uredjaje sireg spektra. iOS, Android i WM su pravljeni za sve i svasta. Meni je to licno mana, jer svi srcu mnogo vise struje u odnosu na Symbian. Nije ni symbian savrsen daleko od toga, ali ja sam 90% zadovoljan sa njime. Android me nervira bas jer srce struju, WM nije nesto rasprostranjen kad god da uzimam telefon, pa ga ni nema na onim telefonima koje hocu.
Fiesta!!
- mbole
Ja je jos uvek imam, od neke davne 2002 ako se dobro secam. I radi savrseno, mada je retko koristim.
Kupio sam nov samo zato sto mi je trebao 3G (ne na telefonu, trebao mi je kao veza za notebook).
Kupio sam nov samo zato sto mi je trebao 3G (ne na telefonu, trebao mi je kao veza za notebook).
Djak pesak 

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Bio sam vise nego srecan vlasnik Nokie 6210 nekih 4 godine. Fantastican telefon za vreme kada se pojavio mada i dan danas bi mogao da bude 'drugi' telefon u dzepu, upravo onaj koji planiram da imam za redovnu 'glasovnu kominikaciju'.
Mada mi je i 3210 ostao u lepom secanju
.
A da je Nokia ostala dosledna Symbian-u verovatno bih umesto HTC-a sada koristio E7 ili N8.
Mada mi je i 3210 ostao u lepom secanju

A da je Nokia ostala dosledna Symbian-u verovatno bih umesto HTC-a sada koristio E7 ili N8.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- BojanM
- BOFH
Očigledno nam se biznisi razlikuju.
Msm fakat, 6310i je teško nadmašiti po kvalitetu izrade, sveukupno pogođenom balansu dostupnih opcija i performansi... jednostavno, to je (za non-smartphone) etalon uspešnog poslovnog telefona. Jedini je problem što je tržište otišlo dalje, nije više tolika mudrost napraviti telefon koji radi stabilno i "drži mrežu" (tamo gde moj pomenuti Sony Ericsson M600i najnormalnije primi poziv, neke S60 Nokie mogu samo da plaču) a dodatne opcije vrlo dobro dođu ako ti je posao takav da si daleko od kancelarije po ceo dan a da moraš da održavaš neku formu komunikacije ili da završiš deo posla u putu.
A i što u onom poređenju reče baja - izeš fon ako ne možeš njime da restartuješ web server.
OK, iPhone se dosta poboljšao od tih dana... i dalje me ne zanima. 
E da, uzgred: SE M600i nema kameru. Ne znam kako je sada po tim firmama i ustanovama gde smo tada radili, ali desilo se par puta da kolegama obezbeđenje pokupi mobilne telefone zbog kamere - dok je moj telefon bio uvek na dohvat ruke.
@Dule0911 - samo jedna sitna hronološko-istorijska korekcija... Istina je da je Symbian pravljen sa mobilnim telefonima na umu, ali ne bih se složio da je od starta bio takav
pošto je njegov najdirektniji preteča i "donator" osnove na kojoj je građeno ono što je postalo Symbian - bio EPOC OS, koji je pokretao (sad već praistorijsku) Psionovu liniju PDA uređaja:

Kad se samo setim koliko je to bilo skupo za nabaviti ovde...

A i što u onom poređenju reče baja - izeš fon ako ne možeš njime da restartuješ web server.

E da, uzgred: SE M600i nema kameru. Ne znam kako je sada po tim firmama i ustanovama gde smo tada radili, ali desilo se par puta da kolegama obezbeđenje pokupi mobilne telefone zbog kamere - dok je moj telefon bio uvek na dohvat ruke.

@Dule0911 - samo jedna sitna hronološko-istorijska korekcija... Istina je da je Symbian pravljen sa mobilnim telefonima na umu, ali ne bih se složio da je od starta bio takav

Kad se samo setim koliko je to bilo skupo za nabaviti ovde...
pozdrav, Bojan

-
- Poruka: 46
- Član foruma od: ponedeljak, 2. maj 2011. u 23:16h
Ja sam konzervativniji. Samsung D 900 i.
- mbole
Mozda nije mudrost, al to im slabo ideBojanM piše:Jedini je problem što je tržište otišlo dalje, nije više tolika mudrost napraviti telefon koji radi stabilno i "drži mrežu"

To moze, al za to bih pre koristio (i koristim) namensku spravu tipa nekog 10" lapatopa, koji to em daleko bolje radi, em cesto kosta manje od napucanih telefona. A nije ga tesko nositi sa sobom.BojanM piše:a dodatne opcije vrlo dobro dođu ako ti je posao takav da si daleko od kancelarije po ceo dan a da moraš da održavaš neku formu komunikacije ili da završiš deo posla u putu.
Eh, setih se jos jedne bitne razlike izmedju telefona i ovih danasnjih igracaka.
Zvono!!!
Ovo bre danas prave neki pacifisti sa prefinjenim sluhom

Kad zazvoni stara nokia, to se CUJE!!! Ma cujes ga i u diskoteci. Ovo danas sve nesto metiljavo, ne moze posteno ni da me probudi

Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
Paradajz ili rajčica, efekat je isti (što se mreže tiče).
A za laptop se slažem, ako treba da nosiš sav posao sa sobom (pa i tada, radije neki pomalo napucani 12" notebook nego najjeftiniji 10" sa 1-jezgarskim Atom procesorom i bzvz niskom rezolucijom gde se u nekim programima ne vidi pola opcija na ekranu)... Jedino što, po mom poimanju cele priče, poenta sa napucanim mobilnim telefonom i nije da ti zameni u potpunosti kompjuter, već samo da ti omogući "korak više" u situaciji kada nisi poneo laptop (zašto da vučem non-stop par kilograma opreme ako nije nužno?) a ispadne neka frka na koju treba da se smesta reaguje. Za početak, pametan telefon možeš da iskoristiš kao kakav-takav remote terminal za pristup nekom pravom računaru 
Inače, potpis na konstataciju o glasnoći zvonjave...

Inače, potpis na konstataciju o glasnoći zvonjave...
pozdrav, Bojan

- mbole
Pa bas zato 10".BojanM piše:zašto da vučem non-stop par kilograma opreme ako nije nužno?
Nije ga tesko poneti jer nema par kila vec tipicno oko kilo i 200 (ja i inace vecito vucem nekakav ranac sa sobom), a u poredjenju sa telefonom...
Sa druge strane, i dosta je jeftiniji od 12", koristis ga "vrlo ponekad", a tada obavi posao sasvim OK. Jedno jezgro? Pa dosta bi bilo i pola, za ono za sta je potreban

No naravno, svako ima svoj sistem koji njemu najvise odgovara

Djak pesak 

- focus1207
- Poruka: 14
- Član foruma od: utorak, 2. avg. 2011. u 13:05h
Koristim Nokiu N73 music editon vec 3 godine tada placen 200 evra
i Samsung c5212
sa dve kartice zbog posla, uzeo sam ga za 1 dinar preko telekoma, ali evo i posle 20 meseci ga otplacujem, sve u svemu zadovoljan sam sa oba, dok se ne pokvare ne kupujem druge. 

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
HTC se pokazuje u najboljem svetlu. Jednostavno se rukuje, kretanje kroz menije mi je znatno lakse i jednostavnije, aplikacija ima pregrst, internet radi odlicno... Mane su mu: dosta se greje prilikom duze upotrebe, baterija traje nesto vise od 24 sata a puni se oko 3-4 sata, kuciste deluje nezno, pa imam utisak da ako bude pao na pod (kao sto je Nokia 6110 nekoliko desetina puta padala bez ikakvih ostecenja) moze da bude problem.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
ovo imam 2 godine tacno, kamera mu je vrh 5 sa auto fokusom, treba mi za klince, uvek imas pri ruci tel kad prave gluposti, ubacio garminovu navigaciju xt sa markerima upozorenja za saobracajne kamere, ali na srpskom, odlicno me je sluzio

http://www.google.com/products/catalog? ... CC0Q8wIwAQ

danas odem po N8, kazu da nokija prelazi na windovs i da ne diram do nove nokiju jer ce pasti cena, savetuju htc ali obicno imaju losiju kameru od nokije, kvaliteni su i imaju bolji operativni sitem- htc, a onda sam video ovaj, znaci cekam da dojde na neki paket i uzimam, makar cekao celu godinu, ovo je vrh po meni

http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones ... -50002715/
[youtube][/youtube]
e napomena, 3 d uzivo mnogo bolje izgleda, mnogo, ovako na snimku i uzivo nema veze
http://www.google.com/products/catalog? ... CC0Q8wIwAQ
danas odem po N8, kazu da nokija prelazi na windovs i da ne diram do nove nokiju jer ce pasti cena, savetuju htc ali obicno imaju losiju kameru od nokije, kvaliteni su i imaju bolji operativni sitem- htc, a onda sam video ovaj, znaci cekam da dojde na neki paket i uzimam, makar cekao celu godinu, ovo je vrh po meni

http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones ... -50002715/
[youtube][/youtube]
e napomena, 3 d uzivo mnogo bolje izgleda, mnogo, ovako na snimku i uzivo nema veze

-
- Ljubitelj životinja
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

ma isto je i za kes .....http://www.mobilnisvet.com/mobilni-malioglasi/9, jedina pogodnost rate, ali i ugovor na dve godine

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
A sta mislite o ovome? http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2374 ... /MILESTONE
Svi komentari su pozitivni..
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
i o ovome svi imaju pozitivne komentare a niko je ne zeli koristiti 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- BojanM
- BOFH
Prelistaj temu, već par puta su i ovde navođena (takođe uglavnom pozitivna) iskustva sa Motorolom Milestone, kako drugih ljudi tako i moja lično.
@ssf01, to još i može da prođe, ali motika...

@ssf01, to još i može da prođe, ali motika...

Poslednja izmena: BojanM, na dan subota, 6. avg. 2011. u 20:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
Baš je cool, i verovatno je ne nosi svaki ljopac. Jedino što vidim kao "zamerku" jeste što nema sekundardnu kameru,ali to je sve.Dusan64 piše:A sta mislite o ovome? http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2374 ... /MILESTONE