Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo tdci - crni dim

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

bokko
Poruka: 44
Član foruma od: četvrtak, 14. apr. 2011. u 21:18h

Re: Mondeo tdci - crni dim

Poruka od bokko » četvrtak, 4. avg. 2011. u 22:31h

Dizne ne klikcu ,motor radi savrseno . Stare dizne su bas zveckale kliktale jos ako bih klimu upalio to je bilo ludilo. Prvi put sam primjetio da dimi i strasno slabo vuce kad je puklo crijevo izmedju intekulera i egr,zamijenjeno je to crijevo ali je on nastavio da dimi.Kad je zacepljen egr dosta manje dimi i to samo kad se stisne jace gas a kad je bez blokade bas dimi,proban je novi egr ali isto se desava.

bkrmar
Poruka: 110
Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h

Poruka od bkrmar » petak, 5. avg. 2011. u 01:30h

Malo da situaciju okrenemo na salu. Izvinite, morao sam :D

"Vrhunski servis u Nemackoj" - ciji je vlasnih Turcin :D

Salu na stranu...

Ajde postavi snimak da vidimo mi koliko dimi i da uporedimo sa nasim dizelima.
Evo ti neke ideje koje ne zahtevaju mnogo novca, a mozda rese problem. Samo da napomenem da "nabacujem" ideje, dakle ne sprdam te, nego da ne bude posle da ljudi sa foruma nece da pomognu (cak i ljudima koji su nasli za shodno da omalovazavaju druge ali to sad nije bitno....)

Da li taj motor ima jednu ili dve lambda sonde? Mozda su mnogo zaprljane ili pri kraju pa salju pogresno ocitavanje u kompjuter...
Uzmi skini intercooler i operi ga iznutra, zna nekad i zbog toga da dimi.
Operi usisnu granu iznutra, iznenadices se koliko moze da bude prljava i zacepljena.
Ocisti MAF senzor (protokomer) sprejem za ciscenje elektronike.

Ja sam sad radio kod Branka remont dizni i najskuplja varijanta (znaci SVE novo osim bakelitnog kucista) je bila 150 EUR po dizni. Nije mi jasno sta to ima da se radi za 300EUR kada je nova oko 400EUR.

Kad vec imas (kao sto kazes) 1200 EUR za remont dizni, idi u BT Diesel kod Branka, daj jos 80EUR da ti i on potvrdi da su dobre.
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

bokko

Poruka od bokko » petak, 5. avg. 2011. u 09:46h

Ma dizne su 100% ok to je ozbiljan servis nije kao ovi nasi salabajzeri dobio sam za svaku diznu testove na 5 strana ako nadjem skeniracu da vidite. Maf senzor sam cistio a usisnu kad sam skinuo to je bila katastrofa kilo garezi je bilo u nju. Juce ga je probao drugar koji ima istog mondea 2.0 tdci samo 2003 nema elektroniku na turbinu i na egr ako to ima ikakve veze i rekao je da mnogo bolje ide a ja kad sam sjeo u to auto cini mi se da ne moze da mrdne kao da ga gusi nesto bas slabo ide ali ne dimi i turbina mu malo jace zvizdi. Danas cu da skinem intekuler pa cu javiti rezultate a sonde pojma nemam dje se nalaze.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 5. avg. 2011. u 13:01h

Auto nema sonde nikakve.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

bokko

Poruka od bokko » petak, 5. avg. 2011. u 18:21h

Auuu braco ili ja nemam pojma ili treba pola auta da rastavim da bih skinuo interkuler....ima li neko da je vec ovo radio da mi kaze kako najlakse da ga skinem?

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » petak, 5. avg. 2011. u 18:47h

skines prednj branik pa polako

mktdci 2.0
Poruka: 11
Član foruma od: petak, 14. okt. 2011. u 22:10h

Poruka od mktdci 2.0 » subota, 15. okt. 2011. u 20:23h

bokko piše:nisam strucnjak i ne znam nista o zupcenju ali mislim da je ogromna razlika izmedju motora iz siere iz 1980....i mondea iz 2006
mondeo ima lanac umesto zupcastog kaisa. mrgreen

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 15. okt. 2011. u 21:12h

kada sam tek kupio mondeo tdci ('06 130ks 6b el ventil geometrije turbine) kao tvoj hteo je da izbaci malo dima, zatvorio sam mu egr i od tad ni praske na punom gasu, jedino kad ga stvarno punis od starta pa izmedju saltanja (prva druga treca) tek toliko da se vidi da je dizel i to primete samo oni koji idu iza, ja u retrovizoru ne vidim, dakle petom uz zlatibor 160 na preko 3200 obrtaja i nema ni trunke dima..

mktdci 2.0

Poruka od mktdci 2.0 » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 21:14h

Pozdrav,
Meni je na mondeu puklo crevo koje ide od turbine ka intercooleru ili necemu slicnom ne razumem se bas najdobro. I kad nagazim gas cuje se kako pisti na toj pukotini na crevu i nema dovoljno, a polovno oko 10e, samo sto vazduha da da istera garez iz izduvne grane. Cena novog je 13700 RSD cekicko ga je tesko naci. I kad uporedimo cenu plivajuceg zamajca i tog creva, zamajac je jeftin. Probao sam da ga krpim ali nije izdrzalo duze od 20 dana, a ne moz eni da se vulkanizira zato sto nij ecista guma. Kad sam ga okrpio i namontirao izacio je oblak dima i garezi i osetno bolje vukao, ali opet zvizdi i dimi kad se nagazi po gasu.

'bokko' Mozda je i kod tebe isti problem pa zato cujes da mozda turbina zvizdi i dimi.

bokko

Poruka od bokko » ponedeljak, 31. okt. 2011. u 20:32h

problem i dalje nije resen mada se nisam nesto ni trudio. Nije crijevo interculer provereno. milan_gt ---dobar mondeo :ford:

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 31. okt. 2011. u 20:40h

thumbsuph

mktdci 2.0

Poruka od mktdci 2.0 » sreda, 8. feb. 2012. u 23:02h

hello,
nasao sam konacno polovno crevo i zamenio, auto ide ko blesav, nema crnog dima kao ranije, a javlja se kad nagazim papucicu od gasa ... :bravo:
drugi auto... :woohoo:

milan-tdci
Poruka: 42
Član foruma od: ponedeljak, 28. feb. 2011. u 17:16h
Kontakt:

Poruka od milan-tdci » nedelja, 4. mar. 2012. u 14:22h

komon rail pumpa se ne uzubljava ili vec kako to vi kazete pumpa nije sigurno mene zanima kako da ja resim taj egr i sta je to kako izgleda jer moze slika ili link sa youtuba meni lose radi ujutru kad ga upalim a sve je novo i dizne i pumpa i grejaci a ipak oko 1 min radi lose trese se motor i dimi belo pozadi pas dosta ali samo oko 1 min i posle je sve ok sta moze da bude

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“