Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mali problem, nov auto ( Focus )

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
FilipBG
Poruka: 26
Član foruma od: ponedeljak, 25. apr. 2011. u 15:47h

Mali problem, nov auto ( Focus )

Poruka od FilipBG » četvrtak, 4. avg. 2011. u 19:36h

E pa ovako clanovi su insistirali da otvorim novu temu da predstavim problem za dobrobit svih :)
Naime... auto je nov kupljen 2011... Ford focus 2 restyle.... presao je oko 3000 km .... i kad je u leru dok stoji na svakih 2...3 sekunde se malo zatrese... ali bas minimalno, ali se primecuje.... uglavnom sta bi mogao da bude problem ? :wtf:

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Re: Mali problem, nov auto ( Focus )

Poruka od bojcistv » četvrtak, 4. avg. 2011. u 20:06h

pa gdje bas na novom autu to da ti se desava. Ja mislim da je to lose gorivo (odnosno najvjerovatnije prljav rezervoar na benzinskoj pumpi na kojoj sipas gorivo) ali sacekaj da ti Dragomir kaze sta i kako. A i pod garancijom je i trebalo bi da ti ovlasceni distributer to rijesi ako ima kakav problem (mada ako su i tamo kao ovdje u Banja Luci...ne znam sta bih ti rekao..)
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » četvrtak, 4. avg. 2011. u 21:35h

nemoj da razbijas glavu pravac Grand Motors
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

FilipBG

Poruka od FilipBG » četvrtak, 4. avg. 2011. u 21:46h

Dragomir piše:nemoj da razbijas glavu pravac Grand Motors
a sta mislis odprilike da moze da bude?

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » četvrtak, 4. avg. 2011. u 21:51h

Nemoj citirati predhodni post ako na taj isti dajes odgovor . (jer se to podrazumeva)
Da znas ubuduce thumbsuph
Mozda motorcic ler dasa .. ;)

popovicvl
Poruka: 5660
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » četvrtak, 4. avg. 2011. u 22:22h

Skoro sam pisao nesto na slicnu temu. Meni na RSu kad sipam EURO BMB95 motor radi ujednaceno, a skoro sam dosuo BMB95 u nedostatku drugog i motor u leru ima konstantan rad, ali ako da ima trzalicu na svakih par sekundi. To se ne primecuje ni na kazaljci obrtomera, to je kao da trzne 10 obrtaja svakih par sekundi. normalan covek ne bi primetio, ali ja sam nenormalan cekicko .

Samo sipaj EURO BMB95 (jel to benzinac?) i prati sta se desava.

FilipBG

Poruka od FilipBG » četvrtak, 4. avg. 2011. u 22:58h

nije.... dizel je... i to sipam na na Mol-u i Eko-u samo....

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 4. avg. 2011. u 23:09h

teraj sutra u grand odmah ako je gagi rekao, veruj mi on je uvek u pravu....

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » četvrtak, 4. avg. 2011. u 23:51h

Obzirom da je auto prešao tek 3 hilljade,šta god da je u pitanju podleže garanciji,smešno bi bilo da počnu da vrdaju u grandu.Mada,poznajem neke ljude koji su kupili fordove u Auto stadu u Čačku pa su,valjda nezadovoljni uslugom itd,odlučili da se odreknu garancije i odu kod "ovozemaljskih" majstora.Ti si "popio" loše gorivo najverovatnije.Bojim se da svo gorivo stiže sa istog izvora,odnosno monopol drži NIS,a kakve su kontrole kvaliteta-ne znamo.Da li je evro 4,evro 5 ili evro "š" dizel,niko ne govori.
Šta znam pouzdano:vozim focusa sa istim motorom,gorivo sipam uglavnom u Bosni i osim što je mnogo jeftinije,auto troši skoro litar manje nego ovog našeg bućkuriša.Da napomenem da na pumpama postoji jasna razlika izmedju automata sa evro 4 i evro 5 i uvek pitaju koji evro dizel mušterija želi da sipa.I njihovu državnu naftnu kompaniju su kupili Rusi,znači,nije problem u vlasnicima firmi nego u državnim nametima i odsustvu adekvatne kontrole kvaliteta.

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 5. avg. 2011. u 01:13h

FilipBG piše:a sta mislis odprilike da moze da bude?
Sta te briga sta moze da bude problem? Auto ti je u garanciji, i to ne sme da se desava.
Moras da INSISTIRAS da se to sredi, trazi sefa, preti inspekcijom, zali se direktno centrali Forda u Nemackoj (posaljes jedan e-mail, da vidis kako skacu ovi domaci).
Serviseri vole da za takve kvarove "odje*u" musteriju, posto im je to slozeno.
Ali, tebe to ne interesuje. Nemoj da pristanes da ti vrate auto koji i dalje radi lose (skupljaj sve papire, i pismeno se zali), neka zamene ceo motor ako ne umeju drugacije.
Ako ne rese problem u zakonskom roku (45 dana, mozda je sad i 30 menjali su pa nisam siuran), duzni su da ti daju nov auto.
Djak pesak :)

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » petak, 5. avg. 2011. u 09:54h

ma sve to stoji, ali zapocetak probaj ti da promenis pumpu da vidis kakvo je gorivo na drugim jer ko da gledam kada dodjes tamo da ce ti reci da je od loseg goriva :suicide: ali lepo im kazes da si sipao na 2.3 pumpe i da je isto...

ali i ja se upotpunosti slazem sa postovima iznad, samo teraj tamo kod njih..........
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » petak, 5. avg. 2011. u 09:55h

Evo da i ja malo pripomognem sa ove pravne strane:
U svakom slucaju pogledaj ugovor o kupoprodaji koji si sklopio sa prodavcem, a ako to nemas onda imas racun sto znaci da si u tom slucaju zakljucio ugovor o kupoprodaji pod zakonom definisanim uslovima. Zakon kaze da svaki ugovarac odgovara za materijalne nedostatke svog ispunjenja (u tvom slucaju nedostatak je nepravilan rad motora).
Dalje Zakon o obligacionim odnosima (koji se uz vrlo male korekcije primjenjuje u svim republikama bivse Juge) kaze slijedece:
Clan 501,
Kad je prodavac stvari predao kupcu garancijski list kojim proizvođač garantuje ispravno
funkcionisanje stvari u toku određenog vremena, računajući od njene predaje kupcu, kupac
može, ako stvar ne funkcioniše ispravno, zahtijevati kako od prodavca tako i od proizvođača
da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu umjesto nje preda stvar koja
funkcioniše ispravno.
(2) Ovim se pravilima ne dira u pravila o odgovornosti prodavca za nedostatke stvari.
Clan 502
(1) Kupac može zbog neispravnog funkcionisanja zahtijevati od prodavca odnosno od
proizvođača popravak ili zamjenu stvari u toku garantnog roka, bez obzira na to kad se
nedostatak u funkcionisanju pojavio.
(2) On ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio usljed toga što je bio lišen upotrebe stvari od
trenutka traženja popravke ili zamjene do njihovog izvršenja.

Naravno nadam se da nece doci do ikakvog spora po ovom pitanju i da se kako ja mislim samo radi o prljavom gorivu koje si eto negdje zakacio, ali eto nikada se ne zna. Tu smo da pomognemo.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 5. avg. 2011. u 10:44h

taj grand i treba da plati cenu loseg goriva, niko zivi se nebuni niti forsira kvalitet goriva a obicno to placaju obicni smrtnici, ja sipam iz strokavog bureta sa dunava svercovanu naftu, i tri puta je bolja nego na pumi, manje trosi i neide, nego leti, samo je jbg evrodizel i nije za moj motor, sipam malo dvotaktola i teraj, po najvecim cenama prodaju najskuplje djubre na u evropi, i treba da plate pa neka lobiraju posle prodavci i serviseri, imas pravo i da vratis auto ako ti se nesvijda, i posalji fordu emali u bazu, neka znaju kakvu reputaciju sticu, sramota, sramota, sramota :( ,
ford je dobra masina, moj mondeo je presao ukupno malo jace od 600 000 km na satu, samo odrzavanje trapa i motora(ulje filteri kaisevi), par puta menjan termostast(jbg fals), lamela samo iz menjaca, i alternator mi je majstor sjbo i to me je dotuklo, ostalo nista, normalno sada izgleda kao da je pao sa beogradjanke ali vreme cini svoje, auto od 3000 km ovako, to je za javnost :'( .....

FilipBG

Poruka od FilipBG » petak, 5. avg. 2011. u 16:18h

ma auto radi savrseno u svim segmentima... vuce extra... sve je u najbojem redu... nego eto to sto malkice zatrese na leru ...
i ja isto mislim da kad budem otisao u Grand da ce da bude "lose je gorivo, to nije nasa greska... mora da se zameni npr. filter goriva i bla bla" ... sve to cu ja platiti....
u svakom slucaju idem na more za 5 dana tako da nista necu da cackam pre mora, nego kad se vratim.... samo mi fali da mi nesto zdrndaju u Gradnu pred put....
nista mu nece faliti ceo put jer radi besprekorno... kad se vratim resevam ovaj problem nadam se :)

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 5. avg. 2011. u 19:06h

e, ako ti je glupo nazovi telefonom i pitaj, kazi koji je problem i kazi da nezelis da dolazis ako se nesto placa, znaju oni sta je otprilike, trebao bi da odes, veruj mi, mozda je moguce da imas i problem na pumpi, idi oteraj i pitaj, nenajavljen, neka samo pogleda, pa u garanciji je majku mu kakav servis ....

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 5. avg. 2011. u 21:14h

Ako ti promene filter goriva (ili bilo sta drugo), a problem je i dalje tu, onda nisi duzan da platis.
Samo ne placaj i ne preuzimaj auto (mislim pismeno ga ne preuzimaj, to jest ne potpisuj), dok se ne uveris da je problem resen.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“