Ispod 10L benzina u rezervoaru nece da upali
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: nedelja, 26. jun 2011. u 18:18h
Ispod 10L benzina u rezervoaru nece da upali
Interesuje me da li neko ima slican problem, naime kod mog fokusa SE 2000 ccm automatik, ako kolicina benzina padne na 10 l, auto nece da upali a ako je u voznju samo se ugasi, kao da nema nista, isto i kad idem uzbrdo, kad je kolicina negde oko 15 L, izgubi gas. Da li je to neka zastita za pumpu i da li to moze nekako da se prepravi da se spusti limit na 5L npr. Hvala unapred na odgovoru.
- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Ispod 10L benzina u rezervoaru nece da upali
Pumpa u rezervoaru 100%. Oslabila, jos malo pa ce stati potpuno. Isti simptomi, sve isto se i meni dogadjalo.
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
focus usa 2000-2002 ima taj problem sa kucistem pumpe.resenje je sipati pola rezervoara ili druga pumpa sa kucistem.
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: nedelja, 26. jun 2011. u 18:18h
Hvala, sada sam i uhvatio neki ritam rada, mada moram da imam uvek pola rezervoara ako hocu da idem negde uzbrdo, jer mu nestane benzina ako ima manje od pola rezervoara, ostane bez daha na jacim usponima, kao da mu ode sav benzin iz rezervoara.
- Drivee
- Poruka: 30
- Član foruma od: petak, 27. nov. 2009. u 15:21h
isti slucaj sa mondeo mk3..ja na plin pa izdrzavam..koliko li je ta pumpa..
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Kolega je u starom Renault 21 imao takav problem. Bio mu je zaglavio plovak, na kojem je instalirano i crijevo na benzin, tako da uvijek uzima gorivo sa površine. Razradio je to, i nije ponovo imao problema.
- Drivee
Danas menjam pumpu, kineska 4950 din.Ali zanimljivo je sto ako vozis na tng garancije ne postoje 
Mora da se skida ceo rezervoar dole da se zameni sem ako se neprosiri rupa ispod zadnjeg sedista makazama za lim.-sto je upravo uradjeno..Javljam dalja desavanja

Mora da se skida ceo rezervoar dole da se zameni sem ako se neprosiri rupa ispod zadnjeg sedista makazama za lim.-sto je upravo uradjeno..Javljam dalja desavanja
-
Drivee tvoj mondeo ima problem sa elektricnim konektorom na samoj pumpi u rezervoaru i njega promeni obavezno.
- Drivee
Odakle ti to, sta kako

-
Odakle ti to, sta kako? izvini nisam razumeo tvoje pitanje
- Drivee
pa kazes da ima prob sa el konektorom itd..odakle to znas ..sta znas, kako znas..ja sam mislio da promenim pumpu..DRAGANFORD piše:Drivee tvoj mondeo ima problem sa elektricnim konektorom na samoj pumpi u rezervoaru i njega promeni obavezno.
-
znam iz licnog iskustva.crkla je pumpa na mpndeu 3 ali je dzek koji ide na pumpu bio istopljen.
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
Sto ne znaci da se na svakom mondeu istopio dzek...
Poslednja izmena: riddick, na dan ponedeljak, 1. avg. 2011. u 13:36h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Endura DE
-
pa naravno nije svaki dan badnji dan ali ipak se desi
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Ja samo znam da je "o-ruk" sistem malo kome dobro donio. Možeš zamijeniti 10 dijelova koji koštaju xy evra, pa da utvrdiš da je kvar u nekoj žičici ili sličnoj sitnici. Valjda se kreće od početka, ispitujući sve po redu, od same instalacije, crijeva, pa tako dalje. Evo ja bih se opkladio da nije pumpa u pitanju, i da ćeš se zaje*ati što ćeš izvaditi dobru originalnu pumpu (koja kad se jednom skine van auta, i odstoji neko vrijeme više neće valjati), a umjesto nje staviti kinesku zamjenu koja će crknuti poslije 10 000 km, i još ćeš za nju dati 100 ili koliko već evra.
- underwood
- Poruka: 88
- Član foruma od: utorak, 7. sep. 2010. u 02:26h
ja samo da kažem da sam imao isti problem sa pumpom i da je bilo upravo ovo o čemu DRAGANFORD prica. auto nije hteo da upali, svi mislili da je pumpa crkla, međutim džek se istopio i pumpa nije imala kontakt sa strujom. džek sređen i pumpa šljaka od tad prošlo 10000 km-a 

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Nema garancije jer jelte vozis na plin , a pumpa voli da crkne i od ne koristenja , kao i ostatak sistema ubrizgavanja.Drivee piše:Ali zanimljivo je sto ako vozis na tng garancije ne postoje
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4