Focus - dva problema
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2009. u 10:41h
Focus - dva problema
Poštovane kolege, imam dva manja problema sa Focusom 1.8 tdci 2004 godiste, pa mi treba savet i misljenje.
Prvi problem.
Prilikom putovanja na more primetio sam da mi se na nizbrdicama, dakle tamo gde se koci motorom, klima iskljucuje tj. prestaje da duva hladan vazduh. Cim se doda gas i motor, da tako kazem, pocne da vuce, klima proradi. Slicno i u gradskoj voznji, kad se oduzme gas prestane da radi, pa se ukljuci . U normalnoj voznji na otvorenom putu klima radi dobro. Da li je u pitanju kvar ?
Drugi problem.
Tapacirung na vratima nije bas utegnut. Na vozackim vratima krcka i skripucka a i na suvozackim nije mnogo bolje. Probao sam da pritegnem srafove ali nisam puno dobio. Da li to moze da se sredi na neki nacin?
Prvi problem.
Prilikom putovanja na more primetio sam da mi se na nizbrdicama, dakle tamo gde se koci motorom, klima iskljucuje tj. prestaje da duva hladan vazduh. Cim se doda gas i motor, da tako kazem, pocne da vuce, klima proradi. Slicno i u gradskoj voznji, kad se oduzme gas prestane da radi, pa se ukljuci . U normalnoj voznji na otvorenom putu klima radi dobro. Da li je u pitanju kvar ?
Drugi problem.
Tapacirung na vratima nije bas utegnut. Na vozackim vratima krcka i skripucka a i na suvozackim nije mnogo bolje. Probao sam da pritegnem srafove ali nisam puno dobio. Da li to moze da se sredi na neki nacin?
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: Focus - dva problema
za klimu,imamo isti problem,dragomir mi je rekao da je kompresor oslabio i na malim obrtajima ne daje pravi ucinak,mjenjanje istog je jedini lijek.tapacirung je vjerovatno neko skidao pa nije sve vraceno kako treba a i kako god da ga vratis opet ce skripuckati,cvrcati,licno sam sve skidao vise puta uzaludno...
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Za drugi problem...uzmi WD40 i sa slamcicom isprskaj spoj tapacira i vrata. Strcaj ga gde god treba, WD je pravi prijatelj u nevolji. Ja ga tocim gde stignem, motorni prostor, unutrasnjost vrata, sve klizajuce delove, bravice, sarke, spojeve na tabli, limu, vesanju, trapu, elektro motore, ma svuda. Krpom obrises viskove na tabli i cao. WD cuva od korozije, poboljsava kontakte na mikronskom nivou, podmazuje u nekoj meri, ubija cvrcke, posle njega sve jednostavno klizi.
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Poslije njega imas samo jad i cemer i glavobolju...to je samo trenutna sreca,najbolje ime mu je odvijac! samo za to valja. Sad se moze povesti cjela prica oko wd40,moje iskustvo je nikakvo po pitanju njega i nikom ne preporucujem da ga koristi nizasto sem da poprsce srafove koji su zapekli/zardjali ili sarke koje ne rade kao i slicni sklopovi,ali samo dok se ne razradi...za brave,nikako!
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zadnje vreme se malo teze nalazi, ali za takve namene sam koristio Sinol u spreju (ulje za oruzje). Naravno, skuplji je od WD-a.
Djak pesak 

- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Meni je WD mama za sve. Ponekad mi dodje da ga razmutim kao cedevitu i popijem
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
popovicvl piše:Meni je WD mama za sve. Ponekad mi dodje da ga razmutim kao cedevitu i popijem