Svecice, Mondeo 2002b
Moderator: Dragomir
- admir83
- Poruka: 5
- Član foruma od: subota, 27. nov. 2010. u 15:16h
Svecice, Mondeo 2002b
Treba mi pomoc! Auto mi je trzao i posumnjao sam na svecice. Orginalne su oko 1200 kom. Ja sam nasao BOSHOVE po 300 din koje odgovaraju. Auto mi je sada kao nov. Da li ima razlike u svecicama i da li smem da vozim sa ovim!?
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Svecice, Mondeo 2002b
Ako si uzeo odgovarajuce (toplotna vrednost i dimenzije), vozi.
Ne znam na koju razliku mislis. U kvalitetu? Naravno da postoji, inace ne bi bilo jeftinih i skupih.
Davno se ne druzim sa benzincima, al mi 300 kinti deluje dosta jeftino za original Bosch (mozda gresim).
Ne znam na koju razliku mislis. U kvalitetu? Naravno da postoji, inace ne bi bilo jeftinih i skupih.
Davno se ne druzim sa benzincima, al mi 300 kinti deluje dosta jeftino za original Bosch (mozda gresim).
Djak pesak 

- bo.
- Poruka: 1040
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Ako su slučajno od Mondea Mk2, Zetec, (neznam koji imaš, 1,8 ili 2,0), onda pod hitno to vadi van i bacaj.
Poslednja izmena: bo., na dan ponedeljak, 25. jul 2011. u 13:43h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
to i ja gledam sad, 300din motocraft nesto mi to mala cena za te svecice... ali moguce da su neka buvljacka kopija 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- mbole
Sto? Ako su odgovarajuce, ne bi smele da naprave nikavu stetu. Mozda ce slabije raditi, krace trajati same svecice...bo. piše:Ako su slučajno od Mondea Mk2, Zetec, (neznam koji imaš, 1,8 ili 2,0), onda pod hitno to vadi van i bacaj.
Nemam iskustva sa konkretnim motorom, ali generalno ne bi smelo da bude problema, zato me zanima sto bi trebalo da ih baci?
Inace 2002 ne moze da bude Mk2.
Djak pesak 

- bo.
Znam da 2002g nemože biti Mk2, Mk3 se proizvodi od 10.2000g.
Razlika je u motorima, Mk1 i 2 su imali Zetec motore dok Mk3 ima Duratec motore.
Razlika je i u dužini navoja svjećica i u toplinskoj vrijednosti.
Motorcraftove svjećice su u HR oko 20 eura komad, za Mk3.
Zašto da ih baci - zato jer je meni ............... (ove točkice su za psovke i pogrdna imena) stavio svjećice od Mk2 2,0 zetec motora. Vozio sam se kojih mjesec dana max, a onda.. Rezultat svega je da su 2 svjeće izgorile u motoru, bio sam bez auta 20 dana i ostao bez soma eura.
Zbog svjećica.
Razlika je u motorima, Mk1 i 2 su imali Zetec motore dok Mk3 ima Duratec motore.
Razlika je i u dužini navoja svjećica i u toplinskoj vrijednosti.
Motorcraftove svjećice su u HR oko 20 eura komad, za Mk3.
Zašto da ih baci - zato jer je meni ............... (ove točkice su za psovke i pogrdna imena) stavio svjećice od Mk2 2,0 zetec motora. Vozio sam se kojih mjesec dana max, a onda.. Rezultat svega je da su 2 svjeće izgorile u motoru, bio sam bez auta 20 dana i ostao bez soma eura.
Zbog svjećica.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
aj da citiram opet Gagija...
najjeftiniji je originalni deo
najjeftiniji je originalni deo
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- mbole
Ja sam naslov teme (mondeo 2002b) shvatio kao godiste auta. Zato pisem da nema Mk2 2002.
Ako sam dobro shvatio tebi su stavili neodgovarajuce svecice (mislim na svecicu neodgovarajuce toplotne vrednosti i/ili duzine navoja), pa ti je zato stradao motor?
Ili je bila "na papiru" kako treba, a ustvari neka fals?
Ili nesot trece?
Ako sam dobro shvatio tebi su stavili neodgovarajuce svecice (mislim na svecicu neodgovarajuce toplotne vrednosti i/ili duzine navoja), pa ti je zato stradao motor?
Ili je bila "na papiru" kako treba, a ustvari neka fals?
Ili nesot trece?
Djak pesak 

- bo.
Da, stavio je neodgovarajuće svjećice i zato je stradao motor.
Majmun od "majstora" je otišao u dućan po nove i kako nije bilo za Duratec, uzeo je od Zeteca 2,0. Kaže, to ti je isto.
To je bilo 2007 dok pojma nisam imao o Fordu i nažalost da postoji ford forum..
Za toplotnu vrijednost neznam, ali znam da je od Mk2 duži navoj skoro 1 cm.
Auto smo odvezli tamo gdje smo ga i kupili, rekao nam je da 3 godine imamo "besplatan" servis što se rada tiče. Usput, stavili su unutra 10W40 (pojma nemam čije ulje).
Htjeli smo promjeniti remenje, ulje, filtere, svjećice, jer smo ga uzeli nedavno pa reko da znam šta je unutra.
Nije bilo u ovlaštenom servisu nego u auto kući gdje prodaju polovne aute.
Zbog tako niske cijene sumnjam da su od Mk2, jer za Mk3 su skuplje.
Majmun od "majstora" je otišao u dućan po nove i kako nije bilo za Duratec, uzeo je od Zeteca 2,0. Kaže, to ti je isto.
To je bilo 2007 dok pojma nisam imao o Fordu i nažalost da postoji ford forum..
Za toplotnu vrijednost neznam, ali znam da je od Mk2 duži navoj skoro 1 cm.
Auto smo odvezli tamo gdje smo ga i kupili, rekao nam je da 3 godine imamo "besplatan" servis što se rada tiče. Usput, stavili su unutra 10W40 (pojma nemam čije ulje).
Htjeli smo promjeniti remenje, ulje, filtere, svjećice, jer smo ga uzeli nedavno pa reko da znam šta je unutra.
Nije bilo u ovlaštenom servisu nego u auto kući gdje prodaju polovne aute.
Zbog tako niske cijene sumnjam da su od Mk2, jer za Mk3 su skuplje.
- Drivee
- Poruka: 30
- Član foruma od: petak, 27. nov. 2009. u 15:21h
motorcraft platinum je 5400 za 4 kom, menja se na 100000 pa ti vidi da li se isplati uzimati bilo sta..
pozdrav
pozdrav
- admir83
Ja sam licno odabrao ove svecice i to bas po vrsti i duzini navoja. identicne su, pa valjda nece napraviti takav haos za par stotina kilometara dok ne uzmem motocraft org. I da, koja je oznaka za topl vrednost i gde pise da bih i to uporedio.
- mbole
AKo sam dobro potrefio tip motora treba da je CJB (2.0i, 107KW).
U tom slucaju boschova svecica za njega je: HR 7 KPP 33+
Imas i dve verzije svecica ako teras plin: HR 6 DC+, i HR 6 KI 332 S
Pogledaj:http://www.bosch-automotive-catalog.com ... ation=true
Ili jednostavno idi u neku "normalnu" prodavnicu i trazi da pogledas bosch katalog.
Nisi napisao odakle si, pa ne mozemo da te uputimo na neku konkretnu radnju.
U tom slucaju boschova svecica za njega je: HR 7 KPP 33+
Imas i dve verzije svecica ako teras plin: HR 6 DC+, i HR 6 KI 332 S
Pogledaj:http://www.bosch-automotive-catalog.com ... ation=true
Ili jednostavno idi u neku "normalnu" prodavnicu i trazi da pogledas bosch katalog.
Nisi napisao odakle si, pa ne mozemo da te uputimo na neku konkretnu radnju.
Djak pesak 

- admir83
Ok! Hvala! Da nisam se na ovom postu predstavio. Admir Tuntic iz Priboja sam. Provericu ove oznake!