Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Ne mora nikog ni da čukne, dovoljno da se vrata gepeka otvore. Nama se jednom na Kia Pride desilo da su se vrata otvorila, no tad je samo ispala papuča koja je bila među stvarima.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Meni ovo uopste nije za smejanje. Talentima od mame i tate bi poslao krivicnu prijavu za zanemarivanje deteta.knez91 piše:sve je to lepo videti , malo covek da se nasmeje...
Djak pesak 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
ma da se nasmejes na njihovu glupost..... jer se to stvarno retko vidja..... a da se razumemo da bi ih i ja kaznio, ali ne sa prijavom nego nekim drustvenim radom tipa ciscenje ulice ili tako nesto i plus odlasci kod socialnog radnika (ili kako se vec zove) za vaspitavanje roditelja kako da se ponasaju prema detetu 

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
A sta ako ja idem ispred i naglo prikocim,a ovaj tata jos jace nabije na kocnicu da me ne udari? Gde ce dete da zavrsi,narocito ako je malo ( a jeste)?
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
pa mozda cak u tvom gepeku
a sta ces vidis sta se sve desava ( pogotovo ovi poznati ) uzeli dobra kola, pa po gasu misle da su sila i jbg sve ima granice..... ali najtuznije je sto uvek strada neko ko je ni kriv ni duzan....... ima onaj jedan snimak o udesima , pa pokazuje sta se desi sa detetom koje majka drzi nazad
ali to ne mozes dokazati nekome....

a sta ces vidis sta se sve desava ( pogotovo ovi poznati ) uzeli dobra kola, pa po gasu misle da su sila i jbg sve ima granice..... ali najtuznije je sto uvek strada neko ko je ni kriv ni duzan....... ima onaj jedan snimak o udesima , pa pokazuje sta se desi sa detetom koje majka drzi nazad

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
-
- Ljubitelj životinja
taj sma i hteo link,n,e ovog za biciklistu, pejstovo pogrešno 

- fancy
- Kontakt:
Pazi kad mi je to u jednom momentu palo na pamet 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ukoliko neko poznaje vlasnika plavog focusa mk1 karavan, BG 206 ŠŽ, neka mu kaže da sledeci put necu kociti, i da krene da koristi svoje retrovizore...
Krenuo da ga obilazim na autoputu sa cirka 110-120km/h, kad sam mu prisao na 5m covek nonsalantno bez migavca ulece u levu traku, ja sam usporio ne znam ni ja kako na par cm od njegovog branika (sreca pa je bila uzbrdica)... Cenim da je on isao nekih 60-70, ja sam do 50-60 usporio, kazem opet sreca sto je bila uzbrdica... Naravno posle se vuko ko slina dok nisu poceli radovi pa smo svejedno bili u koloni.
Makar da se izvinuo s rukom ili sva 4 migavca, ma nista...
Evo jednog slucaja gde u udarcu od pozadi ja ne bih bio kriv. Bar mi zdrava logika nalaze tako, ne znam sta pise u zakonu.
Krenuo da ga obilazim na autoputu sa cirka 110-120km/h, kad sam mu prisao na 5m covek nonsalantno bez migavca ulece u levu traku, ja sam usporio ne znam ni ja kako na par cm od njegovog branika (sreca pa je bila uzbrdica)... Cenim da je on isao nekih 60-70, ja sam do 50-60 usporio, kazem opet sreca sto je bila uzbrdica... Naravno posle se vuko ko slina dok nisu poceli radovi pa smo svejedno bili u koloni.
Makar da se izvinuo s rukom ili sva 4 migavca, ma nista...
Evo jednog slucaja gde u udarcu od pozadi ja ne bih bio kriv. Bar mi zdrava logika nalaze tako, ne znam sta pise u zakonu.
Fiesta!!
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

rust is not a crime
-
- Ljubitelj životinja
Nego nešto čitam sada, i jel će morati sada sve 4 zimske gume da se voze ili može smao dve i ot kada počinje to?
- fancy
- Kontakt:
Od 1.11.11 - sve 4. Tako je bar rečeno prošle godine u nekom momentu kad se shvatilo da ljudi neće moći to da ispoštuju na vreme.
-
- Ljubitelj životinja
nemaju ljudi par aza to sranje, sad ce jos da kupuju polovne
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
moze biti da nemaju ali jebeno vrede gume. mogu govoriti sta god hoce "ne treba mi, mogu ja i bez" mozda mozes al koliko bezbedno to je pitanje.
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- dule0911
-
Ako je dobra, i polovna zimska je bolja od nove letnje. Pritom mislim, kad ti stvarno zatreba zimska, tipa da zakocis na ledu i slicno. E sad sto je letnja bolja u skoro svim ostalim situacijama (sem na snegu i ledu) je nesto drugo.RS_cabrio piše:nemaju ljudi par aza to sranje, sad ce jos da kupuju polovne
Plus, jeftinije je kupiti gume nego platiti kaznu. A ako neko nema para, jbg neka ide autobusom. Glupo zvuci ali nazalost tako je.
Tuzno je samo sto vecina ljudi sad vozi zimske cele godine, sto leti isto predstavlja problem, ali zakon to ne sankcionise tako da...
Inace, jel zna neko od kog datuma je obavezno imati novu prvu pomoc? Znam da je to nekad ove godine, ali ne znam tacno kad, a jos je nisam kupio.
Fiesta!!
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
cekaj kakva sad nova prva pomoc??? nije valjda da su je opet menjali? ili je to ona od pre godinu dana sto su uveli?
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
- dule0911
-
Ona od pre godinu dana. Samo nije odmah bilo obavezno imati je, nego je taj datum bio negde ove godine - jedino sto ne znam da li je vec prosao ili ima jos vremena do istog 

Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Koliko se sećam, "nov komplet" za prvu pomoć je obavezan još od 20.9.2010. za novoregistrovana vozila, a onima čije je vozilo već registrovano ostavljen je period od 12 meseci da se prilagode zakonu, tj. da uzmu nov komplet. Dakle 19.9.2010. je "Dan PP"... 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
bas tako.... i tu treba puknuti tridesetak evropejaca 

- BojanM
- BOFH
Ja bih zaobišao prodavnicu gde to prodaju za 30e, inače je cena 19-23... uzeo sam je pre godinu dana (kada su "na prvu loptu" cene divlje formirane) za 2100 kinti... vidim da je ovih dana 2499 regularna cena, mada ima da se nađe i koji evro (i po) jeftinije.
pozdrav, Bojan

- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
A sto kupujete nov komplet?
Dovoljno je da u postojeci dodate ono sto je promenjeno.
Dovoljno je da u postojeci dodate ono sto je promenjeno.
Djak pesak 

- dule0911
-
Pa za mondea sam komplet kupio na bubanj potoku za 800din, a uz njega dobio i sajlu, trougao... Cenim da je 0 sto se tice kvaliteta, zato hocu nov da kupim 
A i mislim da ima ona fora (ako je pandur toliko dokon) da komplet mora da bude sertifikovan ili tako nesto. Plus postoji valjda i neko pravilo da ako se jednom otvori komplet, mora drugi da se kupi
(u ovo nisam siguran ali znam da je bilo price o tome).
Komplet koji imam u fiesti i ne planiram da menjam jer mislim da ispunjava nove zahteve, iako je mator. Ali je jedini krsteni komplet koji posedujem.
Za novi komplet, jer imate neke preporuke od kog proizvodjaca uzeti, ili je samo onaj Galenikin u opticaju?

A i mislim da ima ona fora (ako je pandur toliko dokon) da komplet mora da bude sertifikovan ili tako nesto. Plus postoji valjda i neko pravilo da ako se jednom otvori komplet, mora drugi da se kupi

Komplet koji imam u fiesti i ne planiram da menjam jer mislim da ispunjava nove zahteve, iako je mator. Ali je jedini krsteni komplet koji posedujem.
Za novi komplet, jer imate neke preporuke od kog proizvodjaca uzeti, ili je samo onaj Galenikin u opticaju?
Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
Na žalost nije, zato što ima elemenata koje ne možeš da nađeš u slobodnoj prodaji... kao npr. uputstvo o davanju prve pomoći u izdanju Crvenog krsta, koje - ako su moje informacije tačne - fizičko lice ne može da kupi... a ono je, verovali ili ne, obavezni sastavni deo kompleta prve pomoći.
Šta se dešava ako se ono skvasi, iscepa, izgubi, uništi... niko ne zna.
Drugo, samo na oriđiđi kompletima stoji ispisano na kutiji da on odgovara (za automobile) tipu B i standardu SRPS Z.B2.001 i ima ispisan rok trajanja
- što su takođe obavezni elementi, a dopunjeni kompleti ih nemaju.
Treće, ali priznajem da ovo već zalazi u domen urbane legende i priča za malu decu, kažu da su pubovi drndali neke likove ovde po lokalu ako im je komplet prve pomoći otvaran... što apsolutno nema nikakve veze sa mozgom i zakonom, ali čovek koji mi je to ispričao je navodno video svojim očima situaciju a ne znam ga kao nosioca plemićke titule (baron i sl.) tako da... šta god.
Četvrto, poslednje i najbitnije - pametniji su naši zakonodavci nego Mercedes i ostali koji daju "univerzalni" komplet prve pomoći uz svako vozilo. Pošto treba omogućiti Galenici dodatni izvor prihoda suspendovaćemo i zdravu logiku...
@Dule, preteče me u pisanju... ima i Tosama i još par proizvođača, sve je to isti vrag. Pošto je poenta cele priče uzimanje para, i svi živi trube već godinu dana kako niko nije osposobljen za davanje prve pomoći i da je nekada bolje ne dirati ništa nego pokušavati nešto što će doneti više štete nego koristi, onda uzmi lepo najjeftiniji koji nađeš a da je urađen po standardu i mirna glava.

Drugo, samo na oriđiđi kompletima stoji ispisano na kutiji da on odgovara (za automobile) tipu B i standardu SRPS Z.B2.001 i ima ispisan rok trajanja

Treće, ali priznajem da ovo već zalazi u domen urbane legende i priča za malu decu, kažu da su pubovi drndali neke likove ovde po lokalu ako im je komplet prve pomoći otvaran... što apsolutno nema nikakve veze sa mozgom i zakonom, ali čovek koji mi je to ispričao je navodno video svojim očima situaciju a ne znam ga kao nosioca plemićke titule (baron i sl.) tako da... šta god.

Četvrto, poslednje i najbitnije - pametniji su naši zakonodavci nego Mercedes i ostali koji daju "univerzalni" komplet prve pomoći uz svako vozilo. Pošto treba omogućiti Galenici dodatni izvor prihoda suspendovaćemo i zdravu logiku...
@Dule, preteče me u pisanju... ima i Tosama i još par proizvođača, sve je to isti vrag. Pošto je poenta cele priče uzimanje para, i svi živi trube već godinu dana kako niko nije osposobljen za davanje prve pomoći i da je nekada bolje ne dirati ništa nego pokušavati nešto što će doneti više štete nego koristi, onda uzmi lepo najjeftiniji koji nađeš a da je urađen po standardu i mirna glava.
Poslednja izmena: BojanM, na dan utorak, 9. avg. 2011. u 17:33h. Ukupno izmenjeno 1 put.
pozdrav, Bojan

- dule0911
-
Pa da, bila je prica da je neko uvezo komplete po specifikaciji i standardu, ali su bili dosta jeftiniji nesto tipa 10-12e, pa su ih posle par nedelja povukli iz prodaje, neki razlog su vec izmislili, kako je Galenikin komplet jedini validan ili nesto... Ali to je bilo davno pa sam se ponadao da je nesto promenjeno u medjuvremenu, tj da su se pojavili i od drugih proizvodjaca.
A to sa novim kompletom je cisto uzimanje para, zato u fiestu i ne planiram da stavljam drugi komplet sve dok mi neko ne bude pravio problem zbog istog (citaj, pandur hteo da naplati kaznu).
I nemoj tako, znas, tkanina truli, mora da ima rok trajanja
A to sa novim kompletom je cisto uzimanje para, zato u fiestu i ne planiram da stavljam drugi komplet sve dok mi neko ne bude pravio problem zbog istog (citaj, pandur hteo da naplati kaznu).
I nemoj tako, znas, tkanina truli, mora da ima rok trajanja

Fiesta!!