Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
cvilijams
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Re: Video clipovi

Poruka od cvilijams » četvrtak, 21. jul 2011. u 20:55h

Nisam dizao ton,cak nisam ni pricao,kucao sam. :D Poenta moje price da vi koji tvrdite da je vozac u slucaju obaranja pesaka uvek kriv jednostavno nije tacno,ni po jednom zakonu kako starom tako i novom.

POZZZ
CarSoundSystem

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 21. jul 2011. u 21:27h

dule0911 piše:Inace, slicna situacija koja se desila ocu moga druga. Covek je STAJAO na semaforu sa golfom, crveno svetlo. Lik bez kacige sa ribom iza sebe na motoru se zakucao u njega i poginuo.
Au, al' opisa moj udes sto sam imao... Isto Golf, isto stajao ja na semaforu, samo sto je mene opalio kolima od poazdi, i nije poginuo. Nadam se da mene nece zadesiti ovakav sudija, pa da i ja nadrljam sto me on pijan naguzio... :blink:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 21. jul 2011. u 21:32h

Jeste, napisao sam "po automatizmu kriv", a bilo bi bolje da sam napisao "po automatizmu okrivljen", to priznajem... Mada sam očekivao da će nastavak rečenice "tj. apsolutno sigurno će da ga gone u krivičnom postupku" biti dovoljno pojašnjenje.

Nema krivice dok se ne dokaže suprotno, toliko se valjda podrazumeva. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 21. jul 2011. u 21:38h

Nazalost propustio sam da nesto na pocetku razjasnim (nisam bio siguran pa sam se raspitao u medjuvremenu).

Kada pesak prelazi na crveno svetlo, ti nisi kriv po zakonu o saobracaju, to jest nisi nacinio saobracajni prekrsaj. Ako sve prodje bez povreda, tu je kraj.

Medjutim, u slucaju da je neko (bilo ko) povredjen, tada na snagu stupa krivicni zakon, koji ima sasvim druga merila, i koga maltene (ne bukvalno naravno) ne interesuje to sto je pesak krsio propis.
Tak tada nastupa ovo o cemu sam prvo pisao to jest "opasna naprava" i "povisen stepen odgovornosti", posto je to deo krivicnog zakona.
Znaci nece ti napisati prekrsajnu kaznu sto nisi propustio pesaka (jer nije ni trebalo), ali imaces sudjenje za krivicno delo, pa kako prodjes, to jest koliko uspes da dokazes da nisi bio u mogucnosti da sprecis da do povrede dodje.

Kada se sudaris i recimo da si kriv za sudar, a u sudaru ima povredjenih osoba, imas dve odgovornosti.
Jendu po zakonu o saobracaju, sto je prekrsaj
Drugu po krivicnom zakonu, za nanosenje povreda (lakih, teskih)...
Ukoliko si pri tom bio pod dejstvom alkohola sleduje ti i delo sa umisljajem.

Za naletanje od pozadi motorom na vozilo koje je propisno zaustavljeno i kome radi signalizacija, trebalo bi da je dosta jednostavno da se dodje do oslobadjajuce presude za vozaca vozila. No sudjenje mora da se odrzi u svakom slucaju. Verovatno los advokat (ili bez njega), tesko je diskutovati kada se ne poznaju svi detalji.
Djak pesak :)

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 21. jul 2011. u 21:49h

dule0911 piše:Da si udario dedu ti bi bio kriv, da nisi dedi bi naplatili kaznu.
Koliko ja znam i komunisticki zakon je bio isti sto se tice pesaka, samo sto to vecina nije znala. U prevodu, gde god da udaris pesaka kriv si, i to je to...
NIJE ako je pesacki blizi od 100 metara neodgovaras.....

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 21. jul 2011. u 21:52h

dule0911 piše:Nazalost, uvek si kriv. Procitaj malo bolje prethodne komentare, a i zakon malo detaljnije pa ces se i sam uveriti, nazalost tako je :(

Inace, slicna situacija koja se desila ocu moga druga. Covek je STAJAO na semaforu sa golfom, crveno svetlo. Lik bez kacige sa ribom iza sebe na motoru se zakucao u njega i poginuo. Pogodite sta je bilo, bio je kriv, iako je stajao u mestu, ali on ga je ubio... Kazna naravno nije bila jaka ali opet, kako je pa mogao da izbegne budalu koja se zakucava u njega dok on stoji :wtf: :/
daj bre sta pricas, tako nesto nepostoji, svako ko te udari od pozadi je kriv, bez obzira dali je dozvoljeno zaustavljanje ili ne

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 21. jul 2011. u 22:10h

Da, da i slične urbane legende, ajde pokažite mi gde to piše da je svako ko te udari od pozadi kriv?

A drugo, gde je Dule napisao da je motor u ovog opucao otpozadi?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 21. jul 2011. u 22:15h

Ne pise nigde, ali evo navescu jedan primer...
Otac se vracao s posla, isao ibarskom u koloni. Zena koja je vozila ispred mog oca i nekog kombija je iz samo njoj poznatog razloga naglo zakocila (nije postojalo nikakvo iskljucenje, sporedna ulica, parking, ili bilo sta drugo gde bi mogla da skrene), kombi se zakucao u nju, a moj otac samo malo udario kombi, tek da iskrivi prednji branik, krila i haubu malo. Na kraju ju on bio okrivljen za udes, jer nije drzao propisano odstojanje, i placao je kaznu (u to vreme bila 9000 din). :lele:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

cvilijams
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Poruka od cvilijams » četvrtak, 21. jul 2011. u 22:25h

Pa vrlo prosto onaj ko te udari s'guza kriv je zato sto nije drzao dovoljno rastojanje da moze da bezbedno iza tebe zakoci.To i jeste glavni problem vozaca u Srbiji jer evo sinoc idem u levoj traci pored genexa 100-110 i lik mi bukvalno ljubi branik i prosto ja samo malo jace da pritisnem kocnicu on mora duplo jace i tada dolazi do sguzavanja recimo da je to jedan primer.Uvek je kriv onaj koji te udari u zadnji kraj sem ako ti nisi pijan,vozilo ti neregistrovano,nemas vozacku...

A pretpostavio sam da je lik zabio ovog s'guza jer mi je nelogicno da je ovaj stajao a ovaj ga zabio u bok ili da je bas ceono.Opet kazem moja pretpostavka.

POZZZ
CarSoundSystem

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 21. jul 2011. u 22:27h

Mnogo bre ljudi bukvalno shvataju lol
dule0911 piše:Ako je mene drug slagao onda i ja vas lazem
Eto da opet ponovim, jedino cega se secam sigurno jeste da je covek stajao, da ga je ovaj udario, i da je svejedno dobio uslovno kaznu posto je lik na motoru poginuo. Da li je vozac auta pritom bio lud/pijan/bolestan, ovaj ga udario s boka/ceono/pozadi, toga se apsolutno ne secam ;)
mbole piše: tesko je diskutovati kada se ne poznaju svi detalji.
QFT :beer:

Moj post je bio vise u fazonu "eto, i to je moguce da se desi", a ne sad da analiziramo u sitna crevca :)

Mada ne znam sto vas sve to toliko cudi, koliko puta su se ljudi krivi izvlacili na sudu, zasto ne bi nekoga okrivili bez osnova, samo zato sto se zateko na pogresnom mestu u pogresno vreme.

Da navedem jos jedan primer gde znam da su okrivili coveka, po mom misljenju nije kriv ali jbg... Situacija sledeca. Smederevski put, eko pumpa posle Vince, ukljucivao se na put sa pumpe sa autom, pogledao levo jedno 100-200m do prve krivine koliko moze da se vidi, nije video nikoga, i krenuo da se ukljucuje na put. U tom momentu motorista nalece na njega sa preko 200 i ostaje na mestu mrtav. Covek je kriv sto ga je ubio jer ga nije propustio, a pritom kad je pogledao njega nije ni bilo, jer je bio iza coska krivine, cim je ovaj covek okrenuo glavu i krenuo, motor ga je sustigao. Naravno osecam da su mu nakarikali svasta posto je preminuli tatin sin poznat u lokalu koji je godinama kukao da hoce motor, dok mu ga deda nije kupio, i onda je posle par dana poginuo.
I zbog takvog debila imas traumu ceo zivot sto si ubio coveka.

edit:
Postovi premesteni gde treba.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 21. jul 2011. u 22:29h

Ne piše nigde, hvala najlepše. Neko treći eventualno?

Molim samo da se zakon čita onako kako piše, a ne kako to uvreženo narod tumači. Prouzrokovanje udesa usled neprilagođenosti uslovima u saobraćaju (što piše u zakonu, i što se - činjenica - vrlo često manifestuje sustizanjem vozila ispred i udarom u njegov zadnji deo) i tvrdnja da je onaj "zguza" uvek krivac nisu i ne mogu da budu ista stvar.
pozdrav, Bojan

Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 21. jul 2011. u 22:38h

cvilijams piše:evo sinoc idem u levoj traci
Ne smes da vozis levom trakom. Po zakonu. Smes samo da obilazis levom trakom,ne i da vozis. I ja sam jedan od tih sto ce da ti se sedne na branik dok se ne pomeris,poludim kad moram da vozim slalom zbog ljudi koji misle da su mnogo brzi da bi ih neko prosao.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 21. jul 2011. u 22:39h

Prilagoditi voznju uslovima na putu , cuvena recenica u nasem zakonu...... po kojoj te moze kako hoce, dal od napred da li zguza da te sudija ka*a... :suicide:
Ovo je ona varijanta ti imas ta prava, pa ta pa..... ali ako sudija (policajac, nebitno) kaze drukcije, njegova se vazi a ne tvoj...
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 21. jul 2011. u 22:51h

Dusan64 piše:Ne smes da vozis levom trakom. Po zakonu. Smes samo da obilazis levom trakom,ne i da vozis. I ja sam jedan od tih sto ce da ti se sedne na branik dok se ne pomeris,poludim kad moram da vozim slalom zbog ljudi koji misle da su mnogo brzi da bi ih neko prosao.
A vrv je mislio da je i on obilazio, ili tako nesto. Na nemackom ima naziv za te sto ti se nabijaju u branik - "Drängler" :D

Inace i ja ne razumem ljude koji voze levom trakom a imaju nekoga iza sebe ko brze vozi. Ja vozim levom trakom kad nemam nikoga iza sebe i to samo u odredjenim delovima - citaj, gde je los put pa izbegavam kolotrage. Ali se u branik reeeeetko kad nabijam, bas se trudim da to ne bude nikad, pogotovo kad se ide malo brze autoputem.

A ti "Drängler"-i su najgora sorta ljudi. Pre neki dan sam imao iskustvo sa jednim.
Idem iz pravca nbgd, ispred mene jos 2-3 auta, svi se krecu nekom normalnom brzinom - oko 60km/h, radovi na gazeli. Prosli smo radove, kod steka se autoput vraca u normalu, u desnoj traci neki voze sporije, ovi ispred mene ubrzavaju na solidnih 90-100 i obilaze ove desno. A iza mene, cim su prestali radovi, lik sa opel astrom blica, blica, blica, nabija se na 10cm u branik, blica, blica... Ja kuliram, jer inace mi je bilo svejedno, plus imam ljude ispred i pored sebe, i da hocu ne mogu da se sklonim, plus ovi ispred obilaze, ne idu sporije pa da kazem da smetaju. I tako smo isli, prosli autokomandu (od koje vise nije gasio duga svetla nego mi stoji u braniku sa upaljenim dugim svetlima), negde kod forme ideale meni pukne film. Pritom su i dalje ljudi u desnoj traci, i dalje ovi ispred mene u levoj, znaci totalno neka normalna voznja. E onda sam video da iza Astre nema nikoga u levoj traci, i raspalio po kocnici. Naravno posto nije bilo skroz naglo kocenje nego namerno kocenje, pratim situaciju u retrovizoru da me ne udari lol i usporio sam do nekih 50 mozda i manje, da nas ovi u desnoj traci obilaze. A lik nije mogao ni desno da me obidje od vozila. Od tog momenta se smirio, prebacio u desnu traku i vozio sporo kao i ostali, ja lagano nastavio levom kao i ranije, sustigao ostale i vozio normalno...
Naravoucenije: mogao sam da naletim na debila koji bi me ili zakucao ili sustigao pa pucao/izgurao sa puta/nesto trece... Imao sam srece, i nikad ne treba tako reagovati. Ali sam isto tako skapirao da koliko god on bio brz i glumio ludilo - usrao se. Od tog momenta je izgleda skapirao da nije najbrzi.
Fiesta!!

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 21. jul 2011. u 23:27h

Nisi me razumeo,nisam ja bezobrazan u voznji,uopste. I totalno razumem ljude koji izadju na autoput i voze 60km/h,vozim i ja nekad,ali kad mi voze 60km/h levom trakom a desna traka prazna,a ja vozim kola za posao i moram da stignem negde,a on zeva ko de*il okolo i uopste ne provaljuje sta radi.
Koliko god da ja brzo vozim,uvek ima neko brzi i ja se pomeram u desnu traku cim ima uslova za to,pa se cak pomerim iako cu morati da usporim znatno,ako vidim da se neko iza mene zaleteo i jednostavno planira da se krece brze od te neke moje brzine. Mozda covek vozi nekoga u kolima ko se povredio,ima hiljadu mozda i nisam ja tu da odlucujem kako ce on da vozi.
Nema nista gore od vikend vozaca i onih "brzih" koji ce bezuspesno da pokusavaju da ubrzaju iako voze juga i on jadan ne moze brze,a on jbg je mnogo brz i mora da vozi levom trakom. I takvim ljudima ja ljubim branik,pa ce mozda nekad nauciti da gledaju u retrovizore dok voze i moozda ce shvatiti da nije toliko tesko da se pomere da ja prodjem,da ne pricam koliko je bezbednije nego da ih obilazim sa desne strane.

P.S. Nacno si mi bolnu temu,svaki dan me to nervira.. :ozid:

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 21. jul 2011. u 23:32h

dax92 piše:Ne pise nigde, ali evo navescu jedan primer...
Otac se vracao s posla, isao ibarskom u koloni. Zena koja je vozila ispred mog oca i nekog kombija je iz samo njoj poznatog razloga naglo zakocila (nije postojalo nikakvo iskljucenje, sporedna ulica, parking, ili bilo sta drugo gde bi mogla da skrene), kombi se zakucao u nju, a moj otac samo malo udario kombi, tek da iskrivi prednji branik, krila i haubu malo. Na kraju ju on bio okrivljen za udes, jer nije drzao propisano odstojanje, i placao je kaznu (u to vreme bila 9000 din)
U slucaju udaranja od pozadi, postoje dve svari u zakonu.
1. Vozac ne sme naglo da menja brzinu i pravac kretanja osim u slucaju neposredne opasnosti (istrcao pesak na primer).
2. Vozilo mora da se krece na dovoljnom odstojanju da bi moglo bezbedno da se zaustavi, u svakoj "normalnoj" situaciji.
Pod normalnom situacijom se podrazumeva da vozilo ispred tebe takodje koci, ali ne i da je na put pala stena u koju je on udario, da je auto iz druge trake iznenada presao i sudario se sa ovim ispred tebe. To nisu situacije koje vozac ikako moze da predvidi.

U slucaju "trilinga", imamo sledecu situaciju (pod uslovom da je sve kako je opisano).
vozac prvog vozila - kriv - zato sto je bez razloga naglo promenio brzinu vozila
vozac drugog vozila - kriv - zato sto nije drzao dovoljno odstojanje
vozac treceg vozila - kriv - zato sto nije drzao dovoljno odstojanje

Kod naplate stete vozac prvog i drugog vozila dele odgovornost za udes, odnosno za stetu koja je na prvom vozilu ucinjena na zadnjoj strani, a na drugom vozilu na prednjoj strani, drugim recima svako placa svoje.
Vozac treceg vozila nadoknadjuje stetu vozacu drugog vozila koja je na drugom vozilu na zadnjoj strani.
Vozac treceg vozila placa sam svoju stetu.

Naravno ovo je "idealna" situacija, kakva retko postoji. U to se mesaju advokati, dobre ili lose izjave vozaca, inertnost policajaca na uvidjaju i sudija...
Dusan64 piše:Ne smes da vozis levom trakom. Po zakonu. Smes samo da obilazis levom trakom,ne i da vozis. I ja sam jedan od tih sto ce da ti se sedne na branik dok se ne pomeris,poludim kad moram da vozim slalom zbog ljudi koji misle da su mnogo brzi da bi ih neko prosao.
Ajde da i ovo malo rascistimo, posto je ocigledno da auto skole jako kilavo obradjuju taj clan zakona.

Naime na atuo putu van naselja, krajnja leva traka je iskljucivo za preticanje i njom nije dozvoljeno voziti.

Na delu auto puta koji prolazi kroz grad, kao i u ulicama koje imaju vise traka, dozvoljeno je kretanje krajnjom levom trakom, izuzev za teretna vozila preko 3.5 tona, i ona smeju da se krecu tom trakom samo u slucaju da nameravaju da skrenu levo i to najvise 70 metara pre raskrsnice.
Medjutim poostoji i drugi stav tog clana koji kaze da si obavezan da se sklonis iz leve trake ako te sustize vozilo brze od tebe. E taj clan svi "zaborave". To vazi vec decenijama.
U novom zakonu je malkice promenjena formulacija, pa sada glasi:

На путу у насељу са најмање две саобраћајне траке за исти смер, возач може да се креће возилом саобраћајном траком која се не налази уз десну ивицу коловоза, ако тиме не омета возила која се крећу иза његовог возила.

Takodje u novom zakonu postoji jedna odredba koja je nova, i koliko vidim mali broj vozaca je poznaje i postuje (takozvano "cesljanje"):

Уколико је на путу са више саобраћајних трака за кретање у истом смеру онемогућен саобраћај на једној од трака или се трака завршава, возач који се креће у истом смеру, у саобраћајној траци поред, дужан је да омогући укључивање једног возила у траку којом се он креће.

Recimo pri "skupljanju" traka pred Gazelom, vazi ovo novo pravilo.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 21. jul 2011. u 23:39h

Prvo sto je mene instruktor naucio je da bezim u desnu traku kad god mogu. I ne verujem da postoji instruktor koji to nije govorio. Znaci sve sto se desava posle je samo mentalni sklop vozaca. Totalno na stranu zakon,ja nisam znao za ovaj clan zadnji sto si citirao,ali mi je nekako savrseno NORMALNO da propustim coveka koji vise nema gde da vozi,a opet iznervira me kad neko stane pa pusti 4-5njih ispred sebe.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 21. jul 2011. u 23:40h

evo moja situacija. Idem normalnom brzinom ulicom kneza miloša prema skupštine. Negde na raskrsnici sa maršala tita, tj kod Londona, vozila pod pratnjom počinju da se tu nešto motaju i guraju. Ispred mene taxi. Odmah posle raskrsnice, policajac (dežurni saobraćajac) videvši ove gejove da dolaze, nesmotreno zakoračuje u raskrsnicu, na šta taxista mahinalno legne na kočnicu i ja udarim taxistu. Taxista je bio ok, napade ovog murkana kako tako ulazi . Sve se desilo dok su sa moje leve strane prolazili ovi smradovi i mlate onim palicama ili šta već, i u tom trenutklu ja sam pogledao šta se to dešava i šta se čuje. Eto,tako se potrefila situacija. Murkan bio mlad, kaže da jeste njegova greška,ali kad su došle starije kolege, objasnile mu i meni nakrkali kaznu.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 21. jul 2011. u 23:45h

@mbole
To poslednje sto si naveo odavno vazi na zapadu, kod nas i dalje vazi zakon jaceg :)
mbole piše: Na delu auto puta koji prolazi kroz grad, kao i u ulicama koje imaju vise traka, dozvoljeno je kretanje krajnjom levom trakom, izuzev za teretna vozila preko 3.5 tona, i ona smeju da se krecu tom trakom samo u slucaju da nameravaju da skrenu levo i to najvise 70 metara pre raskrsnice.
Hm, pitanje... A da li se autoput kad prolazi kroz grad tretira kao i ostali bulevari sa vise traka ili bas kao autoput - samo sto je smanjena brzina na 80? Po nekoj mojoj logici (ne znam da li je ispravna) - autoput je autoput, dal prolazio kroz selo ili kroz Beograd, nebitno je. Jer ako sme da se krece levom trakom onda se tretira kao i svaki drugi bulevar, sto po mom misljenju i nema neke logike.
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 21. jul 2011. u 23:48h

ja sam danas na gazeli pustio normalno ljude da se ukljuce(nisam ni znao da je to obaveza), ,ali ima i onih skotova koji cekaju poslednji sekund, i pod punom brzinom oce da se ubace ,a imaju sterlicu veliku kao zgrada koja se vidi 500 metara pre nego što dođu do uključenja ,ali ih boli uvo. I neverovatno je koliko ljudi lose cene brzinu i mogucnost kola u ovakvim situacijama....jednom mi se tako neki intelektualac sa vozilom marke volkswagen (naša omiljena marka) polo, zaleteo da se ubaci na skretanje u desno koje se nalazi na vrhu ulice, tamo u medaku, ,posle plavog mosta (ulica koja ide uzbrdo pored mol pumpe). (skroz na vrhu,znaju ljudi,uslovna strelica je na semaforu) Zaleteo se odozdo,i ja vidim da je rizicno, al on napinje kao sumanut, ..degen, kre*en...al ja se iznerviram i reko ,ajd da vidmo sta ce sada biti, spustim brzinu u drugu i uđem u toj brzinu u krivinu . Amater, valjda nije znao da kola mogu tom brzinom da idu kroz krivinu (racunao da moram da ukocim valjda pre krivine), i odjedanput skripa guma, otimanje, bacanje.mislim da nije imao ni abs, jer je nastavio pravo da ide, umesto da skrene, dok mu se nije zaustavio auto od kocenja naglog....neverovatna kombinacija rizika i blama.
Poslednja izmena: RS_cabrio, na dan četvrtak, 21. jul 2011. u 23:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 21. jul 2011. u 23:53h

RS_cabrio piše:ali ima i onih skotova koji cekaju poslednji sekund, i pod punom brzinom oce da se ubace ,a imaju sterlicu veliku kao zgrada koja se vidi 500 metara pre nego što dođu do uključenja ,ali ih boli uvo.
Svaki dan to gledam. I vrsio sam eksperimente u kojima ima jos 3-4 kola ispred mene,pred suzenje,i ja kocim,pustam coveka da udje,ali ne,on hoce ispred svih,mnogo ce to da mu znaci.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 21. jul 2011. u 23:55h

to je takav mentalitet. Simptomaticno je (ili je samo igra slucaja kod mene),da su uglavnom vozaci SUV vozila.

Koliko ja gramatičkih grešaka imam i malih slova,neverovatno......verujem da ko čita se sažalio na nivo nepismenosti,pa zato ne komentariše. samo mke mrzi da ispravljam, smučio mi se komp i pisanje

mbole

Poruka od mbole » petak, 22. jul 2011. u 00:05h

@RS_cabrio
Kaznu si dobio u skladu sa zakonom. Sad druga je stvar sto se to nama ne svidja (imam i sam par takvih slucajeva).
Jednostavno nisi drzao dovoljno odstojanje, jer ako je taksista samo zakocio, trebalo je i ti da uspes da zakocis (da si drzao odstojanje).
Mogao si da se vadis, odnosno da umanjis sebi kaznu time sto si bio ometen u tom trenutku od strane "crveno-plavih".
Ja sam imao slican slucaj, kada je zenska iz susedne trake krenula da se "ubacuje", ja pogledao levo ka njoj, dok sam vratio pogled, tip napred stao, ja ga cuknuo. Kriv. Kazna minimalna.

@dule0911
U sustini cim ima znak da je auto put, onda je auto put, cak i kada to sustinski nije (recimo nema ograde na delu kroz Bg).
Taj deo je dosta nepismeno uradjen u novom zakonu tako da se uopste ne zna sta se desava u toj "sivoj zoni" autoputa koji prolazi kroz grad.
Naime:
На аутопуту и мотопуту са више саобраћајних трака намењених кретању возила у једном смеру, возач моторног возила мора се кретати крајњом десном саобраћајном траком, осим ако није заузета возилима која се крећу у колони, као и приликом претицања.

Medjutim onaj clan koji sam malopre citirao se odnosi na PUT u nasselju. E sad ovde je nejasno sta je "jace" da se tako izrazim. Odnosno da li je autoput samo potkategorija puta (sto meni deluje logicno), u kom slucaju bi se na njega primenjivao i onaj clan koji sam citirao u prethodnom postu, ili je on neka "posebna sorta", pa se prethodno pomenuti clan ne primenjuje na njega.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 22. jul 2011. u 00:17h

ali sta cemo sa time sto je moja normalna paznja bila ometena vandrednom situacijom na putu koju su izazvali ovi majmuni u kolma koja teraju sve u stranu,krse propise,i naravno prolaze dalje? davno to bese, i zaboravio sam, verovatno sam platio kaznu,mamu im.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 22. jul 2011. u 00:21h

Skoro sam se svadjao ja se jednim takvim. Bukvalno nisam imao gde da se pomerim,da verem auto po ivicnjacima ne pada mi na pamet,i stade on pored mene iako je sad vec mogao da prodje i krene da mase sa onim sranjem i da se dernja nesto,na sta mu ja onako sve po redu a ovaj iza njega ga potera da krene pa mi nije mogao nista..

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“