U kolima sam imao i miseva i macaka, ali njih sam se lako resio. Ove gremline ne mogu da isteram ni dimom zapaljenih guma.
Pre neki dan vidim da kapa ulje na liniji servo pumpa-alternator-kompresor. Odem do majstora i utvrdimo da je procurela pumpa servo pumpe na selni, dotegnemo to, sve OK, ne kapa, ali alternator se "napio" ulja i sad nece da puni. Na tabli lampica tinja. Sinoc posle krace gradske voznje nisam mogao da upalim auto da preparkiram, ni da okrene. Nabacio kablove sa Focusa i naravno upalio, sve normalno, ne sija lampica.
Pitanje je dal' da operem alternator ili je nesto ozbiljnije i da ga nosim na remont?
Ne puni alternator
Moderator: Dragomir
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
Re: Ne puni alternator
ako ga znas rasklopiti i sklopiti, mislim da ce ciscenje (pranje nitro razredjivacem) pomoci 

- mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ja se ne bih bas zaleteo na nitro. Isuvise je agresivan.
Prvi izbor bi bio perhloretilen (mozes da ga nadjes u radnjama za hemijsko ciscenje, obicno hoce da ti prodaju litar-dva). Naravno navuci rukavice.
Prvi izbor bi bio perhloretilen (mozes da ga nadjes u radnjama za hemijsko ciscenje, obicno hoce da ti prodaju litar-dva). Naravno navuci rukavice.
Djak pesak 

- speed
- Poruka: 42
- Član foruma od: subota, 25. jun 2011. u 22:03h
promjeni četkice, pre jeftine su da se zajebavaš sa čiščenjem kad ga svakako ideš otvrati, izgubit ćeš jednako vremena a napravio si posao kako spada
Women drivers = Urban IED's