Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Lincoln MKT

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13869
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Lincoln MKT

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 8. jun 2009. u 05:00h

2010 Lincoln MKT je bitan model za Američkog proizvođača vozila iz nekoliko razloga. U pitanju je čak šesti novi ili značajno unapređeni model iz Lincolna u poslednjih 12 meseci, a ujedno je prvi Lincoln koji je dizajniran iz početka. A možda najznačajniji razlog leži u tome da je MKT prvi model sa novim EcoBoost motorom. EcoBoost je Fordovo ime za twin turbo, direct injection motor sa koji treba da pruži snagu kao da ima dva cilindra više i da poprilično smanji izduvne gasove. Iako MKT izlazi u prodaju tek za nekoliko meseci, novinari su dobili priliku da testiraju nekoliko novih proizvoda sa EcoBoost motorom (pored MKT na testu su bili dostupni i Lincoln MKS i Ford Flex). I posle vožnje može se zaključiti da je MKT odlična zamena za veliki V8 SUV, među kojima spada i Lincolnov Navigator. Za poređenje na testu Ford je takođe imao jednog od glavnih konkurenata, $60,000 Audi Q7 sa 4.2L motorom. Audi u nijednom momentu nije mogao da se nosi sa MKT na testu ubrzanja iako razvija gotovo identičnu snagu (350 ks). Za sve je zaslužan 3.5L EcoBoost V6 motor koji razvija 355 ks i 474 Nm obrtnog momenta na samo 1,500 RPM. To je dovoljno za ubzranje do 100 km/h za 6.5 sekundi i maksimalnu brzinu od 200 km/h. Za one kojima je to mnogo, kupac i dalje može da dobije MKT sa 3.7L V6 motorom koji razvija 275 ks dok je šest brzina automatski menjač jedina opcija. Ukoliko vas brzina i ne interesuje previše onda će potrošnja sigurno oduševiti. Lincoln tvrdi još uvek radi na brojevima, ali da će MKT trošiti maksimalno 14.7 litara u gradu i 10.7 litara na autoputu što su fantastični brojevi za ovaj 2,225 crossover. Od vozila u klasi jedino Buick Enclave sa 288 ks motorom ima istu potrošnju dok ostala konkurencija kao što su Audi Q7, BMW X5 i Acura MDX značajno zaostaju. Sa dizajnerske strane MKT je tipičan Lincoln i deli dosta linija sa konceptom predstavljenim pre nekoliko godina. Enterijer dobiva sve pohvale pošto je prelepo dizajniran sa kvalitetnim materijalima i dugačkom listom standardne i opcione opreme. Tokom vožnje MKT je takođe tiši od Q7 i MDX tako da je na kraju možda najveći konkurent Fordov Flex, sa kojim MKT deli platformu i većinu delova. Početna cena iznosi oko $44,000 dok je za EcoBoost model potrebno izdvojiti oko $50,000. Iako cena na prvi pogled izgleda malo visoka, treba spomenuti da EcoBoost model pruža većinu opcione opreme kao standard, uključujući AWD. Po ceni Lincoln MKT se nalazi između Buick Enclaive, koji je oko $10,000 jeftiniji, i luksuznih Nemaca, koji sa istom opremom koštaju oko $10,000 više. Da li je MKT vredan svoje cene? Prvi utisak kaže da jeste, ali je potrebno sačekati nekoliko meseci da serijski model izađe u prodaju pre nego što konačna ocena bude donešena.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Iosis
VIP
Poruka: 8420
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Lincoln MKT

Poruka od Iosis » ponedeljak, 8. jun 2009. u 15:43h

Ovo je nasljednik Navigatora, jel tako?

Narocito mi je drago sto je bolji od Q7! :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 8. jun 2009. u 17:51h

Ovo nije naslednik Navigatora. Navigator je SUV sa V8 motorom, zadnja vuca ili 4x4, body-on-frame.

Ovo je crossover, platforma automobila, prednja vuca ili AWD, sa V6 motorom.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21532
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 8. jun 2009. u 20:11h

Šta god da je apsolutno je odvraaaaatan!

Nego jel to u Americi neki fetiš da auto ima spojene štopke,tj da budu celom širinom auta ? :S

Podseća me na buljavog evropskog Scorpia sa tim apsurdnim štopkama...

Slika
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. jun 2009. u 04:23h

Retki su slucajevi. Ima takvih vozila, ali ih ne mozes cesto videti.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 9. jun 2009. u 13:28h

Hmmm, nije SUV, a poredili su ga sa Q7 koji je u SUV kategoriji.
Kada se ocekuje Navigatorov nasljednik?
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. jun 2009. u 15:40h

Ne verujem da ce biti naslednik Navigatora. Nisam cuo nista sta bi znacilo da ce Lincoln da ugasi Navigator.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 11. jun 2009. u 00:48h

Ne ne, krivo si me shvatio. Nisam ni mislio da se Navigator ugasi, to bi bas bilo steta. Nego kada ce da izadje noviji Navigator, recimo Navigator Mk2.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 11. jun 2009. u 01:00h

Navigator Mk 3 je izasao proslo leto u prodaju.

Mk 1
Slika

Mk 2
Slika

Mk 3
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 11. jun 2009. u 19:05h

Koliko vidim ovo je sve isti model samo redizajniran :) Bar po vratima/sofer sajbni/krovu...
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 12. jun 2009. u 00:14h

Americke automobile obicno rade manje dizajnerske promene (kao u ovom slucaju) svakih 3-5 godina i onda vece dizajnerske promene (sa novom platformom, motorima ...) svakih 12-15 godina.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 12. jun 2009. u 13:33h

Eh pa zato ja pitam kada ce sledeci model, a ono vec ima Mk3. Ali stvarno vise lici na facelift nego na novi model.
A to za 12-15 godina je malo dugacak period. Nije bilo mnogo prije 20 godina, ali sada kad tehnika svaki dan napreduje to je ipak mnogo da radi novi motor svakih 15 godina i novu platformu. Nije ni cudo sto su im ostali motori sa 2V i 3V jos uvjek. Ja bi to jos 2000. poceo sa zamjenom motora i stavljao sa 4V po cilindu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 12. jun 2009. u 16:30h

Nema potrebe, Navigator ima 315 hp sto je vise nego dovoljno za njegovu klasu, a pri tom takvi veliki motori sa ne bas mnogo hp po litri mogu preci nevidjeno mnogo.

Ford vec neko vreme koristi takve motore u pickupima i ima ubedljivo najbolje i najkvalitetnije pickupe u Americi.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 12. jun 2009. u 22:55h

OK to stoji da su kvaliteni ali koliko sam procitao da broj ventila ima veze za zivahnostcu motora i odziv na gas. Tako da je onaj sa 4V zivahniji i bolje se odaziva na gas. A mnogo ljudi ce prija da kupi auto koji je ziv nego neki tromiji. Jeste da je on 315 hp ali ako ga poredis sa nekim drugim od 315 hp ali motor ima 4V onda ipak onaj ce da bude startniji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. feb. 2010. u 04:10h

Danas sam u gradu video MKT EcoBoost (twin-turbo) po prvi put.

Auuuuu covece nisam ga mogao stici na autoputu sa V8 Mustangom. Na kraju kad ga je konacno zaustavio semafor vidim da neki stariji covek vozi.

Slika

Slika

Slika

Slika

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“