Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
e ovako, posto mi rekose da zbog njega auto hoce da izbaci dim po nekad, rekoh da ocistim lepo taj EGR ... problem je u tome sto hocu da ocistim al ne znam gde se nalazi.
Drugar mi rece da je to ovo al nije siguran :
moje pitanje : Sa cim treba ocistiti EGR ili treba kupiti nov ?
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi Phase Evolution Opus 500.1+Mac Audio Select 12withAlpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...
Ne da mi se sada traziti i bunariti slike tih EGR ventila , ocistio sam ih zilion komada , moze da utice na potrosnju ali samo ako je zacepljen i ne radi , ovako kad je prljav ne verujem da ces nesto osetiti.
A sto se ciscenja tice veruj mi da je mukotrpno , sva ta garez i otpad se zalepi i bude jedna jako kompaktna masa, i potrebno je dosta vremena da se lepo opere.
Ja sve to bubnem u ultrazvucnu kadu i za sat vremena je kao novo.
ocekujem da je slicno cisljenju prostora oko dizne - posto su podloske bile problem pa je pustalo naftu i vremenom se stvrdnulo (alat za ciscenje cekic i spic )
mada bih voleo da znam sta se koristi kao sredstvo... mislio sam sa faminom al dragomir rece da treba nesto na bazi kiselina, a to je ?
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi Phase Evolution Opus 500.1+Mac Audio Select 12withAlpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...
911s [SK] piše:Šta si koristio kao tečnost u kadici?
Kupujem tecnost koja je bas za takve stvari , zove se Hemin Ultra , 50 eur 20 lit tecnosti , to se mesa s vodom i ukupno dobijem 50 litara , ovo je najblazi oblik hemije , nije stetan za ruke , moze se babra rukama , kako pere ruke razbija
citam na ostalim forumima,a i ljudi mi kazu da je EGR najbolje ostaviti zatvoren/zacepljen,znaci da nije u funkciji! Pa ja vas pitam da li je to tacno,jer primjetio sam da mi auto bolje vuce sa EGR-om,ali tek poslije 2-3k obrtaja,jer je vjerovatno egr zastopan! I kako da cistim EGR na Mondeu 98',jer vidim da nije isti kao kod ostalih,ima neku membranu?
Течност за прање дизни би требало да је на бази перхлорида , то је оно што се употребљава на хемиском чишчењу. Перхлориди су и измишљени као не запаљиво средство за чишћење делова авио мотора .
EGR ili radi na vakum (zao mu treba membrana) ili ima elektro motoric sto se vidi iz slike koju sam par postova ranije prilozio , elem nije tacno da je bolje da je EGR zatvoren , a na tvom modelu jelte treba da se izvadi , ako ide ultrazvucno da se potopi do membrane , opere i vrati na auto.
http://www.wynns.rs/index.php?id=86
Da dignem temu iz mrtvih, posto i ja treba da ga cistim... Rado bih to uradio pre putovanja za Hrvatsku.
Na jednom Forumu sam nasao da je covek koristio ovo sredstvo, i kaze da je stvarno pomoglo. EGR posle tretmana nije bio prljav oupste, i kako on kaze, auto prodisao!
[youtube][/youtube]
Evo, i ovde je koriscen taj sprej.
Jel imao neko iskustva sa njim, jel ga koristio?
Kaze da je koristio i ovo sredstvo za ciscenje sistema ubrizgavanja. http://www.wynns.rs/index.php?id=84
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara
Ja sam skoro cistio EGR na fokusu,koristio sam carbon cleaner,tj sprej za ciscenje karburatora,ima ga od raznih proizvodjaca,znaci nisam verovao sta je izbacio iz auspuha posle toga,to je bila crna dimna zavesa koja je prekrila put ,prst pred okom nisam video ...
Pa, mogu misliti koliko se garezi i masnoce nakupi. Zato bih malo da mu procistim "disajne" puteve (pa i mi lakse disemo kad procackamo nos! ).Jesi li osetio neku razliku u ubrzanju (mozda i u potrosnji) ? I gde si nabavio taj sprej?
Ja sam vidjao u Metrou cini mi se bas neki od ova 2.
Znam za jednu ok radnju u 27. marta kod Postanske stedionice, trebalo bi da tamo imaju.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara