Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od fancy » ponedeljak, 4. jul 2011. u 16:00h

knezevic piše:pre neki dan kada je bila pena party isao busom i tada je bilo opusteno, samo sto sam se smrzao dok sam dosao kuci :ozid:
Nisu ti objasnili da se pena u nekom trenutku osuši i spadne? lol
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 4. jul 2011. u 16:43h

pa jeste osusila se ali kada sam dosao na pola puta, a do tada sam se smrznuo ko pi...
kakav off :D
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » subota, 9. jul 2011. u 19:01h

Da li u novim saobraćajnim dozvolama ima broj motora automobila?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 9. jul 2011. u 19:50h

pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 9. jul 2011. u 20:01h

Ja to i kazem,a drug mi objasnjava da nema.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 9. jul 2011. u 20:27h

Objašnjavali su i meni da satelit može da ti izbroji koliko para imaš u džepu...
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 11. jul 2011. u 00:08h

RS_cabrio piše:Ja to i kazem,a drug mi objasnjava da nema.
Skoro smo to izbistrili: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =65&t=8774

Uputi ga na: http://tehnickipregledi.rs/wp-content/u ... vozila.pdf
posto je pravilnik koji se nalazi na zvanicnoj stranici MUP-a zastareo (iz 2008). Ustvari nikada se nije ni primenjivao, jer je cekao novi zakon, a u medjuvremenu su napravili i novi novi pravilnik.
Djak pesak :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 12. jul 2011. u 22:45h

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 15. jul 2011. u 23:40h

Evo kazne koju je dobila sestra za voznju zutom trakom. Pise i na slici, ovo se desilo u 29. Novembra. Inace tu nije stalno zuta traka vec ujutru 7-9 i posle podne 14-18.

Slika

Cak i na ovom snimku se moze videti da nije direktno vozila zutom trakom (ali isto tako se ne moze reci da nije vozila :) ). Naime stala je samo u zutu traku da pokupi sestru sa trotoara (vidi se migavac na poslednjoj slici, a na prvoj se vidi da tek tu prelazi u zutu traku). Naravno znam da to na sudu nikad ne bi mogla da dokaze, ali eto dokaza da sistem nije sjajan. Sta je trebala, da stane u sred bele trake i da blokira put? :rotfl:
Inace ovo crno sto se vidi na soferci nisam ja uradio niti skener, takav je papir dosao u koverti, ne kapiram zasto je tu crno :punnish:
Kaznu ce platiti, nego reko da podelim sa ostatkom kako ista izgleda, pa kacite i vi vase ako ste dobili nesto, da znamo sta da ocekujemo.

Imam jedno specificno pitanje. Da li se dele poeni za ovo ili ne?
Posto, nigde ne pise, a nije mi jasno zasto ne pise, mislio sam da su do sada uveli poene. Jedan moguci razlog jeste sto vlasnik vozila nema vozacku dozvolu, ali mi onda nije jasno kome idu poeni - cisto sumnjam da su ovi iz MUPa toliko dobri da nikome ne daju poene.
Ako je tako, daj da registrujem auto na majku, a ona vrati svoju dozvolu, ionako ne vozi :D

Isto znam za slucaj drugarice (to nisam video u stampanom formatu samo cuo iz price) koja je stala kod sajma da ostavi drugaricu na stanici autobusa, kamera je slikala i panduri poslali kaznu za to, isto kao i gore voznja po zutoj traci.
Jer ako gledamo ono sto je najbitnije (bezbednost u saobracaju, sto je i u naslovu naseg divnog zakona) onda je u oba slucaja zaustavljanje bilo bezbedno i propisno, u protivnom bi rizikovao i vozac automobila jer bi stao na sred puta, i pesak koji bi morao da prelazi put busevima i taksistima.
I odmah da zaustavim one koji kazu da je nepropisno zaustavljanje u oba slucaja. Secam se da je u novom zakonu negde jasno naznaceno da se zaustavljanjem ne smatra radnja u kojoj vozilo stoji, motor je upaljen, vozac na svom mestu, i sve to traje krace od 3min.
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 15. jul 2011. u 23:49h

Gejovi...ja samo čekam da počne da mi stiže. ovo je lep post. E sada mene interesuje ono što si ti napisao dole, da li je negde i nekako definisano nešto kao što uzimanje pešaka,jel postoji izričita zabrana ili nešto što bi se moglo odnositi na to. nisam nikad razmišljao uopšte o stajanju u gradu da neko uđe jel to legalna akcija (ubiju mi perforormanse ako pustim nekog unutra hahahaha ). Jel nešto u zakonui sprečava da stanem i pustim nekoga u kola npr van mesta predviđenog za to (mada ne znam koje bi to bilo).

Ako je tako, neka se žali, buni,zove tu koju je pustila u kola kao svedoka ipa da vidimo.

Drugari,oćemo li mi da se skupimo pa da probamo da kupimo nešto od ovoga: http://www.phantomplate.com/ vreme je.

još jedna stvar, jel ovo slikano pre ili pošto je pokupila sestru?

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 15. jul 2011. u 23:54h

Ove nove kamere ni ne koriste blic tako da cenim da bi ovo bilo bespotrebno (mozda se varam jer nisam zalazio u tematiku).

Inace ne znam jel zabranjeno stajati za pesake, ali da jeste zabranjeno, koja je poenta toga? Sta sad treba da vozim od pocetka Brankovog mosta sve do ulaska u Zemun, da bih izbegao zutu traku da stanem? Stvarno glupost.
Fiesta!!

knez91

 

Poruka od knez91 » petak, 15. jul 2011. u 23:59h

au, pa oni to bas ozbiljni..... mislim da treba da ides na sud i probas to da skines jer kada im obrazlozis da nije uredu da stanes na sred puta (bele trake) da bi pokupio nekoga...... Ako nista sledeci put ce znati, neka stane na sred pa neka upali sva cetri zmigavca i neka kulira tada joj onda ne mogu nista ;)

A sto se tice poena, to ne znam da li daju ali kako se dodeljuju to znam... kazna ide na adresu gde je registrovano vozilo poziva se onaj koji je napravio prekrsaj da dodje u sup i da mu se uteftere pojeni , ako se ne moze utvrditi ko je vozac sa (da se vidi na snimku) ili nece da se javi taj koji je vozio onda se ti pojeni dodeljuju vlasniku vozila.... sto u tvom slucaju ne moze jer taj na koga ti je registrovan nema dozvolu a onda ce mu jos recnuti kaznu sto je vozio bez dozvole :suicide:

a meni cale isto ima vozacku i ne vozi kola uopste :bravo: tako da cu mu je zapleniti da mogu kod njega da upisujem bodove ako mi kamera ne uhvati lice ;)
Knežević Enterijer

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 15. jul 2011. u 23:59h

glupost je sistem u kojme zivimo,tako da nelogicnosti u odnosu na zdrav razum nisu neobicne, cak verujem da su dominantne. Mozda je to prva stvar koju treba videti i razjasniti? koliko dana od prekrsaja joj je ovo doslo?

Sto se tiče blica, meni sevala neka kamera na uglu sa cvijićevom i beogradskom

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 16. jul 2011. u 00:03h

Prekrsaj napravljen 11.6., kazna dosla na adresu 13.7., znaci vise od mesec dana.
Nisam znao da u BGu imaju i te sa blicem, ove sve sto gledam mi se cini da nemaju blic (ili meni nikad nije opalio pa zato :D ).

@knez91
Pa moze ona da ide na sud, i sa svedokom (ima jednog svedoka u autu i jednog na trotoaru) ali sve nesto sumnjam da bi dobila (usrani) sistem.
Fiesta!!

knez91

 

Poruka od knez91 » subota, 16. jul 2011. u 00:06h

pa to si upravu, svasta ima kod nas.... pogledaj kazna je 50jura, a za 1 dan kada su pustene kamere u rad napravljeno je oko 600prekrsaja , :suicide: pa te kamere su se otplatile posle 3dana.......
taman ga i ja hteo pitati za vreme od prekrsaja....

ne znam da li ce ovo pomoci jer sto dule kaze i ja mislim da nemaju blic, mada mozda i ima jer ovo poslednja slika izgleda kao kada slikas kola po mraku ili danu sa blicem, ona sva crna samo table bele..... tako da ako neko radi u supu za kamarama (ali ne onim kod arene hahahaha ) neka javi sta ima thumbsuph

veruj mi vredi probati, jer se ovo po meni ove moze nazvati bag sistema..... nije u pitanju voznja zutom trakom nego zaustavljanje u zutoj trazi.... jel to dozvojeno ?
Knežević Enterijer

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 16. jul 2011. u 00:07h

neka ide. Ja sam dva puta na sudu dobio. Jednom me murkan neki na motoru stigo za prolazak na crveno ,imao sam svedoka i stvarno nisam ,govedo se nešto istripovalo.

Drugi put sam ladno sludeo sudiju i iako sam bio kriv , tvrdio sam da murkan nije video dobro, i da sam došao sa druge strane. I priznala mi. Ali jedam zgrešio tada bio ,mada ne namerno,vec zato što je ispred mene bio autobus, i nisam video strelicu na putu koja obelezava pravac,a posel bilo gotovo kad sam skrenuo za njim.

izgleda da moramo da počnemo da radimo na tome da se krećemo brže nego što kamere reaguje. ili da nađemo nešto što baca svetlost u pravcu kamere

mbole

Poruka od mbole » subota, 16. jul 2011. u 03:14h

Ajde da za pocetak baratamo paragrafima :)
Clan 333 stav 1 tacka 11 kaze da je kaznjivo ono sto nije u skladu sa clanom 34
Новчаном казном у износу од 5.000 казниће се за прекршај лице који поступи супротно одредбама из следећих чланова овог закона:
...
11) члана 34,

clan 34 glasi:
За кретање возила возач мора да користи површину намењену за саобраћај оне врсте возила којим управља, осим у случајевима предвиђеним овим законом.
Возач возила који се креће површином која није намењена за саобраћај те врсте возила, ако је овим законом то дозвољено, обавезан је да управља возилом са нарочитом пажњом.

Poeni se ne pominju u clanu 333, znaci nema oduzimanja poena.

Nazalost kretanje vozila zutom trakom je dozvoljeno samo vozilima pod intervencijom i vozilima pod pratnjom.
Ne postoji izuzece, osim u slucaju nuzde, da smes da se zaustavis u zutoj traci. Nuzda podrazumeva kvar na vozilu, sudar i tome slicne stvar, a nuzda nije to da ti treba da ostavis ili primis devojcicu/zenu u auto.

Da nije bila u zutoj traci kamera je ne bi ni konstaovala. To nama deluje sasavo (i verovatno zaista i jeste alo o tome drugi put), al jednostavno zutu traku treba posmatrati kao da uopste ne postoji. Drugim recima da se zaustavila u "beloj" traci, ne bi nacinila prekrsaj. Al posto se kretala zutom trakom (nebitno zasto), nacinila ga je.

Ako bi bas htela da se "vadi" prvo na sta bih gadjao je da je drugi auto sa slike nago zakocio ispred nje i da je ona skrenula u zutu traku da ga ne bi udarila.
Naravno pre toga bi advokat trebalo da trazi kompletan snimak, da bi se videlo da li ovo ima smisla (sa ovih slika ima, posto ona ocigledno ide brze od ovog drugog auta na slici, ali ovo su samo 2 sekunde, ne vidi se sta je bilo pre toga)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 16. jul 2011. u 03:27h

Pažnja... Slika ...post samo za one koji imaju strpljenja. :vid budale:
dule0911 piše:I odmah da zaustavim one koji kazu da je nepropisno zaustavljanje u oba slucaja. Secam se da je u novom zakonu negde jasno naznaceno da se zaustavljanjem ne smatra radnja u kojoj vozilo stoji, motor je upaljen, vozac na svom mestu, i sve to traje krace od 3min.
Džabe zaustavljaš, kad jeste nepropisno zaustavljanje u oba slučaja. mrgreen Malo te je sećanje izdalo, jer kaže:
ZOBS Član 7.
23) zaustavljanje vozila je svaki prekid kretanja vozila na putu u trajanju do tri minuta, pri čemu vozač ne napušta vozilo, osim prekida radi postupanja po znaku ili pravilu kojim se reguliše saobraćaj,
A nepropisno je zbog ovoga:
ZOBS Član 66.
Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
[...]
9) na stajalištu za vozila javnog saobraćaja i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno,
10) na putu na kome su kolovozne trake fizički odvojene, osim ako je to dozvoljeno saobraćajnim znakom,
[...]
19) na saobraćajnoj traci za uključivanje, isključivanje, zaustavnoj traci, saobraćajnoj traci za vozila javnog prevoza i tramvajskoj baštici
[...]
Izuzetno, vozač vozila kojim se obavlja auto taksi prevoz putnika može zaustaviti vozilo na mestima iz stava 1. tač. 6), 9), 10), 11) 12), 13) i 18) ovog člana, kao u saobraćajnoj traci za vozila javnog prevoza kojom se ne kreću tramvaji, i to
samo za vreme potrebno za ulazak, odnosno izlazak putnika.
Uzgred, iako su ovde za dva pomenuta slučaja bitne tačke 9) i 19) stavio sam, kao interesantnu, i tačku 10)... dakle i u slučaju kada nema žute trake ali je ulica sa fizički odvojenim saobraćajnim trakama (na primer deo Cvijićeve i Dimitrija Tucovića u BGDu, ako se dobro sećam) - čak i bez postavljenog znaka zabrane je parkiranje i zaustavljanje zabranjeno, osim tamo gde je to (eventualno) izričito dozvoljeno.

Uzgred #2, kad već citiram a relevantno je, neko je spomenuo sva 4 žmigavca:
ZOBS Član 61.
Vozač vozila je dužan da na javnom putu uključi sve pokazivače pravca na vozilu, ukoliko je propisana obaveza postojanja takvog uređaja za to vozilo:
1) za vreme ulaska ili izlaska putnika,
[...]
6) ako se zaustavi na kolovozu, osim prilikom parkiranja na obeleženom parkingu, odnosno zbog postupanja po saobraćajnom znaku ili pravilu saobraćaja.
A pošto ovo sve do sada nema veze sa konkretnom stvari koju je mbole već raščlanio... samo ću da dodam da vredi ponekad čitati sam tekst kazne, pošto mora da stoji po kom osnovu se izriče kaznena mera. Dakle, ovde je samo i isključivo vožnja žutom trakom sankcionisana, a zaustavljanje nije (pošto se verovatno desilo izvan vidnog polja kamere). Inače, da je kamera zabeležila taj detalj, opušteno su mogli na to da nakarikaju i član 333/1/29. (prekršaj gore pomenutog čl. 66/1/19, zaustavljanje u žutoj traci), pa bi kazna bila duplo veća. :( Prema tome, posmatrajte to sa vedrije strane. :)

Koga zanima, evo konkretno za koje su prekršaje predviđeni kazneni poeni: link

@mbole
mbole piše:Da nije bila u zutoj traci kamera je ne bi ni konstaovala. To nama deluje sasavo (i verovatno zaista i jeste alo o tome drugi put), al jednostavno zutu traku treba posmatrati kao da uopste ne postoji.
Prvi deo je po meni OK (da se zaustavila u "beloj" traci ne bi joj stigla kazna, pošto kamera ne bi reagovala - mada ni za to nisam 100% siguran, pošto postoji ljudski nadzor kamera, a video se snima u kontinuitetu) ali:
mbole piše:Drugim recima da se zaustavila u "beloj" traci, ne bi nacinila prekrsaj. Al posto se kretala zutom trakom (nebitno zasto), nacinila ga je.
Čisto da bude jasno - i zaustavljanje u "beloj" traci koja nije krajnja desna saobraćajna traka je takođe prekršaj (član 333 st. 1 tč. 28), isto 5.000 kinti. Efekat je možda isti, ali razlika je po suštini između prekršaja za koji nije stigla sankcija i prekršaja koji nije ni napravljen, zar ne?
pozdrav, Bojan

Slika

mbole

Poruka od mbole » subota, 16. jul 2011. u 03:42h

BojanM piše:Čisto da bude jasno - i zaustavljanje u "beloj" traci koja nije krajnja desna saobraćajna traka je takođe prekršaj (član 333 st. 1 tč. 28), isto 5.000 kinti. Efekat je možda isti, ali razlika je po suštini između prekršaja za koji nije stigla sankcija i prekršaja koji nije ni napravljen, zar ne?
Mislio sam naravno na krajnju desnu "belu" traku.
Da se zaustavila u "levljoj beloj traci" spadala bi u domen onih kojima bi naradije.... cuti budalo uapsice te :)

Nego... pravnici...
Jel "pije vodu" ovo sa izbegavanjem drugog auta?
Naravno u slucaju da snimak malo pre i posle ako ga imaju, ne pokazuje nesto suprotno.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 16. jul 2011. u 04:18h

OK, kontekst me je malo zbunio. :)

A pravnik nisam, al' kad sam već dao dinar da uđem u kolo - ne pije vodu, jer ne smeju ni takvi manevri da se rade ako nije krajnja nužda, ugrožena bezbednost itd. Ako dva vozila koja navodno naglo koče ne mogu da se zaustave pri "gradskim" brzinama na tih 30-tak metara koje pokriva kamera, onda oba vozila debelo krše ograničenje ili ne drže rastojanje... znači u najavi, prekoračenje brzine i neprilagođenost uslovima u saobraćaju i možda obilaženje vozila sa desne strane... bolje je i ne pokušavati da se uđe u tu dubiozu, bar što se mog mišljenja tiče. :)
pozdrav, Bojan

Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 16. jul 2011. u 13:18h

Procitao sam sve i sve sto cu reci jeste da nam je zakon debilan. :)
Ne vidim poentu tolikog ogranicavanja zaustavljanja da ne moze cak ni putnik da udje/izadje iz vozila. Glupost. Ok, neke stavke iz tog zakona podrzavam tipa da ne treba satajati na autobuskom stajalistu ali stajanje za manje od 20sec da neko udje/izadje je smejurija.
Znaci po njihovoj logici, ti ne smes da pustis putnika u auto na sledecoj trasi: obrenovacki put, od ukljucenja za zeleznik sve do mostarske petlje su trake fizicki odvojene. Vozis dete u skolu i ides iz Obrenovca, hoces da ga ostavis dole kod ade da ode na brdo peske - cvrc, ne mozes. I to tako sve dok se ne ukljucis u sarajevsku i stanes na sred puta tj u srednjoj (beloj traci) ili skrenes na parking pre pocetka sarajevske (ili neki pre toga). Poenta prica jeste da na celoj trasi po zakonu ne smes da pomislis na uzimanje/iskrcavanje putnika, sto je po mom misljenju idiotski - bilo moje misljenje ispravno ili ne :)

I da, ako ja dobro tumacim sve ovo, nigde nisam nasao da je zaustavljanje za istovar putnika zabranjeno u 29. Novembra u jedinoj beloj traci. Jer ta traka je krajnje desna traka, nema nijedne druge blize zutoj traci. A posto u zutoj ne sme da stane, put nije fizicki odvojen, ne vidim (bar ne u ovim citiranim detaljima) razlog zasto ne bi mogla izmedju raskrsnica lepo da upali sva 4 migavca, pokupi pesaka (uzgred je svi psuju, sto je i normalno) i nastavi dalje.

Kao i sve u Srbiji, i ovaj zakon nije napravljen za "bezbednost" saobracaja, vec da se uzimaju pare narodu. Ili da citiram coveka koji je nazalost u pravu:
[youtube][/youtube]
Fiesta!!

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » subota, 16. jul 2011. u 13:49h

dule0911 piše:Vozis dete u skolu i ides iz Obrenovca, hoces da ga ostavis dole kod ade da ode na brdo peske - cvrc, ne mozes.
Zapravo mozes zato sto je to traka za skretanje desno na raskrsnici mrgreen

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 16. jul 2011. u 13:54h

Ne smes, saobracajne trake su fizicki odvojene.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 16. jul 2011. u 14:03h

Nije da se ne slažem (jeste u pojedinim segmentima debilan, i jeste čovek u pravu), ali problem je širi od ZOBSa i stranke na vlasti. Ni najbolje napisan zakon, sa pravičnim rešenjima i dobro odmerenim aršinima "po difoltu" nije dobar ako se ne primenjuje kako treba. Novi ZOBS je, da stvar bude gora, samo jedan od primera (mada širokim masama možda najvidljiviji, pošto direktno udara po džepu sve vozače) -- da i ne nabrajamo sve debilizme u, recimo, Zakonu o radu...

Na žalost, i za 29. novembar važi primarno pravilo iz člana 62. ZOBS da vozač "ne sme da zaustavi, odnosno parkira vozilo na mestu na kome bi ono [...] predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja" -- a čini mi se da je ostavljeno na slobodnu procenu žandara šta sve predstavlja kršenje tog pravila. E sad... "smetnja" je svako zaustavljanje u pola radnog dana, pri konstantnom "špicu" od 08h do 21h, pa još nedobog iza nekog vozila parkiranog na trotoaru, ili ispred hidranta, ili ispred kolskog prilaza zgradi, ili preblizu stanici, ili preblizu raskrsnici, ili preblizu pešačkom prelazu, ili tamo gde znak izričito zabranjuje, ili ili ili... sigurno bi našao nešto, pošto neka magična lokacija gde ništa od toga nije primenjivo garant nikom živom ne odgovara.

Samo da bude jasno šta hoću da kažem: "primena zakona kako treba" ne znači čak ni samo "primenjuje se svako slovo zakona" ili "jedan aršin za sve", mada su to svakako osnovne premise koje se često ne poštuju... Ali kada bi, za konkretnu stvar (npr. od Brankovog mosta pa do Zemuna nemaš gde legalno da zaustaviš kola) bila makar ponegde predviđena infrastruktura, lakše bi se sve to podnelo. Ovako imaš samo "legalno" ograničavanje prava, a nikakav napor da ti se omogući da to pravo negde iskoristiš. Za pola minuta zadržavanja da ostaviš nekoga treba da ulaziš u sporedne ulice, ili da tražiš slobodan parking... glupo i beskorisno, samo tera ljude da svesno krše zakon.

EDIT: Inače. Pažljivijim čitanjem onog člana 66. u delu koji se odnosi na taksiste, tek sam sad uočio da ih nisu izuzeli od primene tačke 19, zabrane zaustavljanja u žutoj traci. Tako da čak ni taksista ne sme da primi putnika osim ako je to a) na parkingu, b) na stajalištu za taksi ili druga vozila javnog prevoza putnika ili c) na nekom drugom mestu gde se po svim uobičajenim merilima ne ometa značajno tok saobraćaja. U BGD to znači da je 90% zaustavljanja taksija na ulici - prosto rečeno - ilegalno. A logika se spasila begom kroz prozor još pre nekoliko pasusa.
Poslednja izmena: BojanM, na dan subota, 16. jul 2011. u 14:29h. Ukupno izmenjeno 1 put.
pozdrav, Bojan

Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 16. jul 2011. u 14:24h

Apsolutno se slazem sa tobom za sve, da se ne ponavljam sad, oko debilizma primene zakona. I eto ta dva pravca ja i ti sto smo naveli nisu nazalost jedini primer gde nema predvidjenih mesta za zaustavljanje vozila, kad nam zakon to vec ne dozvoljava da radimo na kolovozu. Od sada ako vidim negde pandura u blizini ili da mi se primice, odmah otvaram haubu i krecem da se nerviram sto mi se pokvario auto :D

A ovo za taksiste je vrh, stvarno, pobedili su sa zakonom.
Zakon o radu jos uvek ne znam najbolje ali cenim da je jos gori od ovog :D
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“