problem sa ler gasom
Moderator: Dragomir
- miske17
- Poruka: 278
- Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h
problem sa ler gasom
Imam problem sa ler gasom, kad palim auto, nece gasi se, tjst nece da ostane u ler gasu, nego se ugasi. Ako 5 minuta drzim auto na 2000 obrtaja, (kao da mu treba da se zagreje ili sta vec) posle toga oce lepo da radi, msm ne gasi se. A desava mi se u voznji da se ugasi, kad usporavam pred semafor, ili skretanje. jednostavno se ugasi, u trecoj, drugoj nebitno u kojoj brzini se nalazim. Jedan drugar kaze mozda je otiso neki motorcic za ler gas. Pomoc dobrodosla
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- miske17
Re: problem sa ler gasom
kolko kosta taj motorcic? jel mogu sam da ga zamenim?
- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Nadji polovan na nekom otpadu 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Za početak oprati mehanički deo motorića u ultrazvučnoj kadici pa tek onda pristupiti zameni.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- miske17
kolko kosta to i jel imas nekog za preporuku u bg-u da odradi ciscenje, mozda samo treba da se ocisti, skupo mi je da kupujem nov deo
- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Pa svaki servis koji ima ultrazvucnu kadicu za pranje dizni moze to da odradi,msm da nebi trebalo vise od 500din da uzme za to... 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ako i posle čišćenja loše radi onda je motorić za zamenu.miske17 piše:kolko kosta to i jel imas nekog za preporuku u bg-u da odradi ciscenje, mozda samo treba da se ocisti, skupo mi je da kupujem nov deo
Probaš sa raznoraznim polovnjacima sa otpada... valjda ćeš ubosti neki da valja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Bas sam danas prao motoric ler gasa. Motoric se nalazi kod mene na kutiji filtera vazduha, i crevo vodi do usisne grane. Rasrafis i crevo i motorcic. Motorcic se rastavlja na elektro motor i ventil.
Kupio sam sredstvo za pranje motora K2, ima ga na Molu (285 din), naspricao dobro, unutra, spolja, sacekao da odstoji 5 min, pa ponovo sve dok ispadaju grudvice i crnilo. Ispirao sam toplom vodom. I tako sam isprao crevo. Ima sta da se vidi. Osusi sve to lepo, a u elektro motor sam uspricao malo WD-a. Spakovao sve na svoje mesto i eto.
Ja sam imao problem kad mi radi klima, tj. kompresor nakon pustanja gasa padnu obrtaji nisko, hoce da se ugasi. Nakon pranja auto mnogo odlucnije pali, a dok radi klima padnu obrtaji na ler (900) i tu stanu.
E sad ako ti je crkao elektro motoric (ili mozda struja ne dolazi do njega, drugi problem), moras kupiti polovan (20 E) i odradi opet ciscenje po ovom postupku jer mozda zeza necistoca i njega. Ler motoric treba prati svremena na vreme i nema zime.
Kupio sam sredstvo za pranje motora K2, ima ga na Molu (285 din), naspricao dobro, unutra, spolja, sacekao da odstoji 5 min, pa ponovo sve dok ispadaju grudvice i crnilo. Ispirao sam toplom vodom. I tako sam isprao crevo. Ima sta da se vidi. Osusi sve to lepo, a u elektro motor sam uspricao malo WD-a. Spakovao sve na svoje mesto i eto.
Ja sam imao problem kad mi radi klima, tj. kompresor nakon pustanja gasa padnu obrtaji nisko, hoce da se ugasi. Nakon pranja auto mnogo odlucnije pali, a dok radi klima padnu obrtaji na ler (900) i tu stanu.
E sad ako ti je crkao elektro motoric (ili mozda struja ne dolazi do njega, drugi problem), moras kupiti polovan (20 E) i odradi opet ciscenje po ovom postupku jer mozda zeza necistoca i njega. Ler motoric treba prati svremena na vreme i nema zime.
- miske17
Radi meni motorcic, desava mi se sledece, kad palim auto u 95 posto slucajeva nece da padne u ler nego se ugasi. posle 4,5 minuta bude bolje, ali i tad zajebava, najbolje radi posle nekog vremena voznje. a i tad kad stajem pred semafor, usporavam padnu obrtaki ispod 900 i ugasi se. Nervira me mnogo.
Pope jel imas isti auto kao ja? skoro sam menjao filter za vazduh nisam nigde okolo video nesto slicno. pogledacu sutra malo bolje pa cu da vidim sta se desava.
Pope jel imas isti auto kao ja? skoro sam menjao filter za vazduh nisam nigde okolo video nesto slicno. pogledacu sutra malo bolje pa cu da vidim sta se desava.
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
ako rikne IACV, nemože uopšte da se vozi, t.j. nema uopšte ler gas, treba da staviš lim na pedali. A drugi simptomi mogu da budu i od prljavog IACV, treba očistioti i izduvati . Drugo što može da "smanji" ler gas toiplog motora je prljav filter za benzin, prljave dizne, zapušen uberlauf. svečice; takođe je dobro da se proba i sa 96 blaifrau benzinom komparativno u odnosu na 98 oktanskim...
.. nego niko nije napisao o kom motoru se radi
.. nego niko nije napisao o kom motoru se radi
Poslednja izmena: dimges, na dan nedelja, 31. jul 2011. u 22:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- miske17
1.6 efi, ali nije 16v,
Danas cu da proverim iberlauf i da vidim ako budem imo vremena da ocistim ovo motorce za ler gas. ako ne onda kad se vratim sa mora
@ ociscen ventil ler gasa, oseca se boljitak, redje se gasi, ne u meri u kojoj se gasio pre ciscenja. ali i dalje imam isti problem. Dizne sam cistio pre mesec dana, tjst majstor je ocistio, tako kaze. kablovi za svecice su relativno novi, ima mesec dana. Svecice cu da proverim ovih dana, al nznm kako.
Danas cu da proverim iberlauf i da vidim ako budem imo vremena da ocistim ovo motorce za ler gas. ako ne onda kad se vratim sa mora
@ ociscen ventil ler gasa, oseca se boljitak, redje se gasi, ne u meri u kojoj se gasio pre ciscenja. ali i dalje imam isti problem. Dizne sam cistio pre mesec dana, tjst majstor je ocistio, tako kaze. kablovi za svecice su relativno novi, ima mesec dana. Svecice cu da proverim ovih dana, al nznm kako.