Cudan zvuk
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Cudan zvuk
U pitanju je caletova fiesta 2000god,1.8tddi,prilikom paljenja auta cuje se neki cudan zvuk ispod posude sa servo uljem koji traje nekih desetak sekundi pa prestane,tj u nastavku posude je kao neki motor ili sta li je vec,naj slicnije je zvuku serva kada se volan namota skroz u jednu stranu pa krene blago da bruji,sta bi to moglo da bude,znam da poseta majstoru ne gine ali cisto da imam uvida u problem ...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Cudan zvuk
Pa verovatno jeste isto to što se čuje kad se namota volan skroz u jednu stranu, a to je (kako su meni objasnili) servo pumpa kojoj je "vek resursa" već fino potrošen...
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Cekaj jel on ima klasicnu servo pumpu ili elektromotor?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ako sam dobro razumeo tvoje pitanje i ako pravilno tumačim TIS - pod uslovom da imaš klimu uz taj Endura-DI motor onda je servo pumpa potpuno električna i iz jednog dela je sa rezervoarom hidrauličnog ulja. U svim ostalim slučajevima je pumpa posebna komponenta, pogonjena pomoćnim kaišem.
pozdrav, Bojan

-
U pravu si,bas je ta,iz jednog dela je i pumpa i posuda za ulje ...