Aca06 piše:Pa tvoja kompresija je duplo veca nego moja posle ibertura. Kako si ustanovio da ti ne radi turbina?
Kada se u vožnji doda gas, jednostavno se ništa ne dešava. Možda je moj izraz da turbina ne radi prejak, ali jednostavno je tako. Kao da vozim stari model Mercedesa, i to 200d.
Jesenas sam bio u prilici da probam identičan model, i jednostavno, što kažu ljudi, ne smeš da daš gas,baš se oseti kada mu turbina da krila. Nisam klinac da se palim na brzine i ubrzanja, ali sam probao i video kako to treba da izgleda- Opet ponavljam, ako to ima neke veze sa stanjem barem glave motora, pre par dana kada je baš bila vrelina, na otvorenom sam probao uprkos svemu koliko može razviti, i dostigao je 140kmh takav kakav je, a temperatura je bila uvek ispod pola.
Za letvu volana mi je jasno, pušta ulje, i to je to, ali pokušavam koliko mogu da razjasnim situaciju. Dok radi u leru, probano je sa skinutim crevom koje vodi od turbine, ne baca ulje. Inače kada miruje, tj.motor ugašen, barem kako mi kaže jedan mehaničar, u turbini kada se rukom pomera osovina, ima dosta lufta, ako nešto znači, motor je suv.
Da budem iskren, pošto je auto od pre par dana kod mene, ne znam kada je uopšte bilo kakav servis radjen, u smislu filtera goriva, ne znam da li je moguće da ako je on loš, tj.prljav, toliko utiče na opisani problem.
Pravo da vam kažem, auto mi se svidja, fina je limuzinica, udobna, stabilna, rupe i krivine ne oseća,lim je skroz ok, imam neki osećaj da bi mogao biti kako treba, ali nekog

tu ima.

!!!