problem sa menjacem(sierra mk1)
Moderator: Dragomir
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
problem sa menjacem(sierra mk1)
U pitanju je N9 petobrzinski menjac koji normalno ulazi u sve brzine kada je auto ugasen.
E sad, ono sto mi nije jasno, pri otpustanju kvacila nece da krene, kao da je izbacen iz brzine.
Ustvari, krece samo u 4-toj brzini, to je ono sto me ustvari cudi...
Pa rekoh da pitam, mozda neko zna nesto u vezi toga.
E sad, ono sto mi nije jasno, pri otpustanju kvacila nece da krene, kao da je izbacen iz brzine.
Ustvari, krece samo u 4-toj brzini, to je ono sto me ustvari cudi...
Pa rekoh da pitam, mozda neko zna nesto u vezi toga.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: problem sa menjacem(sierra mk1)
Да му ниси сјебао неки од преноса на снопове , па да се помоћно вратило и не окреће ? . 4 брзина је директна , 1:1 пренос и она само закључа улазну и излазну осовину. Све остале брзине иду преко зупчаника
- Deckonja
- Sierra junkie
Problem je sto nisam ja vozio taj auto, vec bivsi vlasnik koji se kune da je samo odjednom izgubio brzine.
Auto je provereno gazen a ovo sto kazes je verovatno tacno, nema drugog objasnjenja.
Ljudi prosto nisu svesni svoje besvesti i obicno daju nepotpune informacije...mislim na one koji naprave sebi problem.
Hvala van
Auto je provereno gazen a ovo sto kazes je verovatno tacno, nema drugog objasnjenja.
Ljudi prosto nisu svesni svoje besvesti i obicno daju nepotpune informacije...mislim na one koji naprave sebi problem.
Hvala van
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Otisao zupcanik na spojnickoj ili na donjem snopu koji zupci u nju.A cetvrtu imas zato sto je direktna.Posavetuj se sa onim svojim drugaricama mozda ti pomognu 

Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pa kidanje ricni se i ne desava "polako", to je "ili ima ili nema", kad ih otkine, otkine ih. Znaci nista te nije slagao.Deckonja piše:Problem je sto nisam ja vozio taj auto, vec bivsi vlasnik koji se kune da je samo odjednom izgubio brzine.
Djak pesak 

- Deckonja
- Sierra junkie