auto na hho
Moderator: ace1
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Re: auto na hho
od vodonika se odustalo jer se nije naslo prikladno skladiscenje vodonika...verujem da neko jos uvek na tome rade jer ko prvi otkrije njemu zasluge pripadnu bez obzira sto nije prvi poceo...
hho nema skladiscenje gasa vec koliko proizvede toliko potrosi...
hho nema skladiscenje gasa vec koliko proizvede toliko potrosi...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Skladistenje jeste i dalje problem, ali to ne znaci da je napustena tehnologija ili da se uopste ne koristi. Ima par serijskih automobila i par veoma uspesnih prototipova u razvoju. Naravno, sve to nisu automobili na koje smo bas navikli sto se dometa/performansi/zvuka tice, ali boze moj ni oto motori nisu od prvog dana bili ovakvi kakvi su sad 

Fiesta!!
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
@dule
mislim da ce se to desiti mnogo ranije mozda cak 10-25god...... nafte je sve manje i sve je skuplja tako da se mora nesto da se menja.....
gledao sam nesto na nekom sajmu da ce izbaciti auto (cinimi se reno ali nisam siguran) karavan od 250hp koji trosi 4l na 100km, i ima kombinovani pogon nafta, i baterije(struja).......
mislim da ce se to desiti mnogo ranije mozda cak 10-25god...... nafte je sve manje i sve je skuplja tako da se mora nesto da se menja.....
gledao sam nesto na nekom sajmu da ce izbaciti auto (cinimi se reno ali nisam siguran) karavan od 250hp koji trosi 4l na 100km, i ima kombinovani pogon nafta, i baterije(struja).......
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ljudi realno cene dizela, benzina onaj ko prodaje moze da podize koliko hoce jer su ljudi primorani da voze na to gorivo...ako se HHO usavrsi toliko da ljudi vide njegovu moc, verujte mi da ce i cenu vode da oteraju u tacku...
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- mbole
- Poruka: 15021
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kratak rezime dosadasnje price:
1. verujemo tipovima sa interneta kad napisu par jednacina, koje dosuse nismo ni procitali, a jos manje shvatili, iako ti tipovi od toga zaradjuju pare
2. verujemo nepoznatom liku, na videu sa youtube-a, koji jednostavno tvrdi da to radi, i koji takodje prodaje to isto
3. ne verujemo poznatom naucnopopularnom casopisu kada napise da to ne funkcionise, i zasto ne funkcionise
4. ne verujemo kada nam neko objasnjava da formule i teorije koje je prevarant iz tacke 1 napisao ne piju vodu
5. ne verujemo videu ozbiljne TV kuce, koja je sprovela prakticno i nezavisno ispitivanje, prikazala kako se prevara izvodi, da su tipovi koji to rade vec osudjivani za prevare...
6. znamo da je problem skladistenje vodonika, iako mozemo da ga nadrukamo na xxx atmosfera i upakujemo na taj nacin poveliku kolicinu, koja i dalje nije dovoljna, ali verujemo da ce sokocalo koje uspeva da napravi oko 5 litara za minut na atmosferskom pritisku ipak uspeti da nesto uradi (jeste, i more ce da se ugreje ako svi krenemo da soramo u njega, al u limburgu mesecu).
Jedini zakljucak koji ja mogu da izvedem iz ovoga je da ili ste se jednostavno zainatili i sada ne bi priznali da vas deru da ste se zaje*ali (sto je sasvim ljudski i razumem, jako je tesko priznati da su te "odradili"), ili ste tolko zaslepljeni mogucnostima "da nesto bude dzabe" da realnost jednostavno ne prihvatate.
Isto tako su reagovale i Dafinine i Jezdine stedise, i to kada su vec i vrapci znali da su jednostavno pokradeni.
1. verujemo tipovima sa interneta kad napisu par jednacina, koje dosuse nismo ni procitali, a jos manje shvatili, iako ti tipovi od toga zaradjuju pare
2. verujemo nepoznatom liku, na videu sa youtube-a, koji jednostavno tvrdi da to radi, i koji takodje prodaje to isto
3. ne verujemo poznatom naucnopopularnom casopisu kada napise da to ne funkcionise, i zasto ne funkcionise
4. ne verujemo kada nam neko objasnjava da formule i teorije koje je prevarant iz tacke 1 napisao ne piju vodu
5. ne verujemo videu ozbiljne TV kuce, koja je sprovela prakticno i nezavisno ispitivanje, prikazala kako se prevara izvodi, da su tipovi koji to rade vec osudjivani za prevare...
6. znamo da je problem skladistenje vodonika, iako mozemo da ga nadrukamo na xxx atmosfera i upakujemo na taj nacin poveliku kolicinu, koja i dalje nije dovoljna, ali verujemo da ce sokocalo koje uspeva da napravi oko 5 litara za minut na atmosferskom pritisku ipak uspeti da nesto uradi (jeste, i more ce da se ugreje ako svi krenemo da soramo u njega, al u limburgu mesecu).
Jedini zakljucak koji ja mogu da izvedem iz ovoga je da ili ste se jednostavno zainatili i sada ne bi priznali da vas deru da ste se zaje*ali (sto je sasvim ljudski i razumem, jako je tesko priznati da su te "odradili"), ili ste tolko zaslepljeni mogucnostima "da nesto bude dzabe" da realnost jednostavno ne prihvatate.
Isto tako su reagovale i Dafinine i Jezdine stedise, i to kada su vec i vrapci znali da su jednostavno pokradeni.
Djak pesak 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
pazi ako bi verovao pod 1 i 2 i verovato pod 3.4.5 ... onda bi bilo ovako... radim nesto a ne verujem da cu da uspem... pa sto bi radio ako ne verujem da cu da uspem ?mbole piše:Kratak rezime dosadasnje price:
jednostavno ili verujes da moze ili verujes da ne moze... ja sam pod 1i2 ti si 3,4,5... ne moze sve na svetu da bude crno mora neko i beo da bude

- mbole
Ne kazem ja da ti ne verujes, ocigledno je da verujes.
Ja ni u sta ne verujem. Znam ili ne znam ili sumnjam ili cu proveriti... al ne verujem. Verovanje se ne zasniva na cinjenicama, to je psiholoska kategorija.
Samo jel moguce da iz ovoga gore ne vidis apsurd tog svog verovanja?
Ja ni u sta ne verujem. Znam ili ne znam ili sumnjam ili cu proveriti... al ne verujem. Verovanje se ne zasniva na cinjenicama, to je psiholoska kategorija.
Samo jel moguce da iz ovoga gore ne vidis apsurd tog svog verovanja?
Djak pesak 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ne verujem njima i ne mogu da zarade pare (bar ne od mene) jer ne kupujem gotov proizvod (njihov) vec pravim sistem od nule (tj moj rad)mbole piše:Kratak rezime dosadasnje price:
opet kazem, pravim od nule...a njegove reci uzimam kao "ovo je moguce"mbole piše:2. verujemo nepoznatom liku, na videu sa youtube-a, koji jednostavno tvrdi da to radi, i koji takodje prodaje to isto
ne kazem da ne verujem njima nego se drzim toga da pravim nesto sto nikom ne placam, oni koji kazu da ne moze da se isplati pretpostavljam da nisu uspeli da usavrse i da su odustali posle prvog pokusaja...i tako nisu uslepi da pokrenu prodaju istog pa pokusavaju da dokazu kako nije moguce... ( moguce je ako imas strpljenja da i ako ti ne uspe prvi put ti nastavis sve dok ne proradi)mbole piše: 3. ne verujemo poznatom naucnopopularnom casopisu kada napise da to ne funkcionise, i zasto ne funkcionise
pazi Ford npr ne pravi motore za auta iz prve... ko zna koliko promena ima svaki motor dok ne krene u ugradnju... razumem ja sta ti pricas i

nemoj da mislis da te hejtujem, mrzim ili sta vec... na forumu sam da bih se druzio sa Fordasima, idem na skupove kad god sam u mogucnosti iako znam da cu potrositi novac (po nekima uzalud) ali eto druzenje sa ljudima sa FCS-a, videti kako te docekuju kad im dodjes u goste je NEPROCENJIVO...i eto kad god budes bio u Carapaniji javi se popicemo pivo...

- mbole
Naravno da nema heijta i slicnog.
Pa da mi "zabole uvce", ne mislis valjda da bi ovoliko kuckao
Nabrojani pod 2,3 i 4 nemaju apsolutno nikakvog interesa da nesto pobijaju, cak naprotiv. Pa bilo koji novinar bi "dao du*e" samo da ga jednom u zivotu strefi da pusti u novine veliko otkrice. Ne pada im na pamet da prave tako nesto, posto znaju da to ne moze da radi. Ne misle, ne probali su pa nije uspelo, znaju. Ljudi koji stoje iza tekstova i emisije su daleko obrazovaniji i od mene i od tebe u tom domenu. Recimo merenje je radila institucija koja i inace meri potrosjnu goriva za proizvodace automobila (ne secam se sad kako se tacno zovu). Znaci jedan Ford ili GM ne mogu tek tako da napisu da njihov auto trosi xL/100, to mora da izmeri potpuno nezavisna institucija. I tacno se zna kako se to merenje radi. Ne radi se tako sto "Pera" sedne u auto i vozi ga 100Km.
Cak ajde da kazemo da postoji neka mogucnost u tome sto kazes. Zar zaista mislis da ekipa inzilira i tehnicara, sa ogromnim resursima kakve moze da ti pruzi jedan svetski casopis ili velika TV kuca (laboratorije, novac...) ne moze da napravi jednu ovako prostu napravu, a "Zika iz Sugubine Donje", ce da im pokaze kako se to radi?
Nesto ima smisla probati, nesto nema. Ako nesto pociva na principima nauke, ima sanse da uspe. Ako nesto pociva na principima koji su tome suprotni, nema sanse da uspe. Barem ne u realnom svetu, psihologija je nesto sasvim drugo, tamo je sve moguce
Imas i trecu kategoriju, gde nauka jednostavno jos uvek nije objasnila neku pojavu, i tu je prilicno otvoreno polje. Moze da uspe. Tu se nalazi nuklearna fizika, astrofizika... Ali, ovde se ne radi o tome. Ovde je sve odavno objasnjeno. Tacno se znaju principi kako sta funkcionise. Jednostavno se koristi to sto gomila ljudi to ne zna.
Ideja da ce "mali covek" da zaje*e ove "velike", i da sam napravi "cudo" je eksploatisana nebrojeno puta. Nazalost (ustvari na srecu ljudskog roda), velika otkrica koja su jednostavna, su davno otkrivena. Seti se kad je napravljeno zadnje otkrice koje je bilo "prosto", a nije moralo da se dodje do njega radom timova naucnika i inzinjera, gomile laboratorija, brda ulozenih para...
Pa da mi "zabole uvce", ne mislis valjda da bi ovoliko kuckao

Nabrojani pod 2,3 i 4 nemaju apsolutno nikakvog interesa da nesto pobijaju, cak naprotiv. Pa bilo koji novinar bi "dao du*e" samo da ga jednom u zivotu strefi da pusti u novine veliko otkrice. Ne pada im na pamet da prave tako nesto, posto znaju da to ne moze da radi. Ne misle, ne probali su pa nije uspelo, znaju. Ljudi koji stoje iza tekstova i emisije su daleko obrazovaniji i od mene i od tebe u tom domenu. Recimo merenje je radila institucija koja i inace meri potrosjnu goriva za proizvodace automobila (ne secam se sad kako se tacno zovu). Znaci jedan Ford ili GM ne mogu tek tako da napisu da njihov auto trosi xL/100, to mora da izmeri potpuno nezavisna institucija. I tacno se zna kako se to merenje radi. Ne radi se tako sto "Pera" sedne u auto i vozi ga 100Km.
Cak ajde da kazemo da postoji neka mogucnost u tome sto kazes. Zar zaista mislis da ekipa inzilira i tehnicara, sa ogromnim resursima kakve moze da ti pruzi jedan svetski casopis ili velika TV kuca (laboratorije, novac...) ne moze da napravi jednu ovako prostu napravu, a "Zika iz Sugubine Donje", ce da im pokaze kako se to radi?
Nesto ima smisla probati, nesto nema. Ako nesto pociva na principima nauke, ima sanse da uspe. Ako nesto pociva na principima koji su tome suprotni, nema sanse da uspe. Barem ne u realnom svetu, psihologija je nesto sasvim drugo, tamo je sve moguce

Imas i trecu kategoriju, gde nauka jednostavno jos uvek nije objasnila neku pojavu, i tu je prilicno otvoreno polje. Moze da uspe. Tu se nalazi nuklearna fizika, astrofizika... Ali, ovde se ne radi o tome. Ovde je sve odavno objasnjeno. Tacno se znaju principi kako sta funkcionise. Jednostavno se koristi to sto gomila ljudi to ne zna.
Ideja da ce "mali covek" da zaje*e ove "velike", i da sam napravi "cudo" je eksploatisana nebrojeno puta. Nazalost (ustvari na srecu ljudskog roda), velika otkrica koja su jednostavna, su davno otkrivena. Seti se kad je napravljeno zadnje otkrice koje je bilo "prosto", a nije moralo da se dodje do njega radom timova naucnika i inzinjera, gomile laboratorija, brda ulozenih para...
Djak pesak 

- mbole
Zaboravih.
Ti pravis od nule i tebi ne mogu da uzmu pare.
I? To sto tebi nece uzeti pare znaci da samim tim nemaju interes? Pa ne pricaju oni zbog tebe, nego zbog onih od kojih ce da uzmu pare.
Ovaj prvi sa spiska to naplacuje 1900$ !!!
Pa dosta mu je da se dvojica upecaju, eto lepog letovanja na Bahamima. Malo li je na ovu skupocu
Priznajem da nisam ocekivao da primenjena psihologija moze da ima tako veliki uticaj, da jednostavno ubije racionalno i kriticko razmisljanje. Mada opet... dovoljno je bilo da pogledam malo oko sebe. Decenijama, ceo narod zavlace po tom principu.
PS
Naravno da se vidimo u Kruskovcu.
Jos ne znam kad cu tacno ici, ali sigurno tokom Jula. Gledam da se nekako uklopim i u skup na Jastrepcu.
Ti pravis od nule i tebi ne mogu da uzmu pare.
I? To sto tebi nece uzeti pare znaci da samim tim nemaju interes? Pa ne pricaju oni zbog tebe, nego zbog onih od kojih ce da uzmu pare.
Ovaj prvi sa spiska to naplacuje 1900$ !!!
Pa dosta mu je da se dvojica upecaju, eto lepog letovanja na Bahamima. Malo li je na ovu skupocu

Priznajem da nisam ocekivao da primenjena psihologija moze da ima tako veliki uticaj, da jednostavno ubije racionalno i kriticko razmisljanje. Mada opet... dovoljno je bilo da pogledam malo oko sebe. Decenijama, ceo narod zavlace po tom principu.
PS
Naravno da se vidimo u Kruskovcu.
Jos ne znam kad cu tacno ici, ali sigurno tokom Jula. Gledam da se nekako uklopim i u skup na Jastrepcu.
Djak pesak 

-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
Samo sto Ford ima armiju inzinjera i tehnicke uslove o kojima mi smrtnici mozemo da sanjamo....Raditi nesto u DIY varijatni sa uputstvima i nacrtima sa neta se mnogo razlikuje od Fordovog nacina istrazivanja i pravljenja - takodje, vecina novih pronalazaka prvo nastanu na prestiznim fakultetima kao prototipovi a timovi koji rade na njima su visoko-obrazovaniShomy_ksh piše: pazi Ford npr ne pravi motore za auta iz prve... ko zna koliko promena ima svaki motor dok ne krene u ugradnju...

Kao sto neko rece ovde - da je to dovoljno efikasno vec bi bilo u masovnoj upotrebi u danasnjim autima....
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
u svakom slucaju Ford dok ne "usavrsi" motor on ga ne prodaje...
evo nadjoh na hho.rs sajtu...
HS-VG 60 VODONIK GENERATOR
Namena: Motori zapremine od 1000 do 2000cm3.
Izlaz: 60 litara HHO gasa za sat vremena.
Ulaz: Napon 12V, struja 5-15A, snaga 0,12-0,48kw.
Potrošnja: 10-30 grama destilovane vode na svakih sat vremena rada.
u slucaju da to nije tacno sto pisu a ti kupis to od njih, ako se ne varam po novom zakonu imas pravo da ih tuzis
evo nadjoh na hho.rs sajtu...
HS-VG 60 VODONIK GENERATOR
Namena: Motori zapremine od 1000 do 2000cm3.
Izlaz: 60 litara HHO gasa za sat vremena.
Ulaz: Napon 12V, struja 5-15A, snaga 0,12-0,48kw.
Potrošnja: 10-30 grama destilovane vode na svakih sat vremena rada.
u slucaju da to nije tacno sto pisu a ti kupis to od njih, ako se ne varam po novom zakonu imas pravo da ih tuzis

- mbole
Ovo sto pise je tacno. Mislim, nije nikakav problem da bude tacno.
Jedini "sitan " problem je sto u 60 litara praskavog gasa imas oko 7.5L vodonika, ili 7.5 * 0.08988 g/L = 0.674 GRAMA vodonika. Za SAT vremena.
A tvoja fiesta koja trosi 3.8/100 ako uzmemo da vozis 100Km/h trosi oko gram dizela U SEKUNDI.
Ili ako hoces drugu stranu, na 2000 obrtaja u minuti, usisa 1.4*2000/60/2=23 litara vazduha U SEKUNDI, odnosno 84000 litara na sat.
Naravno nisu ni oni bas blesavi, i garantuju ti ono sto znaju da moze, i sto niko ne spori da je moguce (napraviti praskavi gas).
Al nesto ne vidim garanciju da ce auto da trosi manje (ili je barem ti nisi napisao).
Obrati paznju da na sajtu nigde nema njihove adrese, PIB-a firme...
Kratkim pregledom whois i apr-a dodjemo do privrednog drustva koje je registrovano u Guncatima.
2009 godinu su zavrsili sa gubitkom od 972000 din, 2010 takodje sa gubitkom od 1173000 din.
Jedini "sitan " problem je sto u 60 litara praskavog gasa imas oko 7.5L vodonika, ili 7.5 * 0.08988 g/L = 0.674 GRAMA vodonika. Za SAT vremena.
A tvoja fiesta koja trosi 3.8/100 ako uzmemo da vozis 100Km/h trosi oko gram dizela U SEKUNDI.
Ili ako hoces drugu stranu, na 2000 obrtaja u minuti, usisa 1.4*2000/60/2=23 litara vazduha U SEKUNDI, odnosno 84000 litara na sat.
Naravno nisu ni oni bas blesavi, i garantuju ti ono sto znaju da moze, i sto niko ne spori da je moguce (napraviti praskavi gas).
Al nesto ne vidim garanciju da ce auto da trosi manje (ili je barem ti nisi napisao).
Obrati paznju da na sajtu nigde nema njihove adrese, PIB-a firme...
Kratkim pregledom whois i apr-a dodjemo do privrednog drustva koje je registrovano u Guncatima.
2009 godinu su zavrsili sa gubitkom od 972000 din, 2010 takodje sa gubitkom od 1173000 din.
Djak pesak 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
nesto razmisljam, pa poenta HHO uredjaja nije zamena npr Dizela tim praskavim gasom nego dodavanja i time pojacati smesumbole piše:Ovde postoji malo problema sa fizikom
Da bi rastavio vodu na vodonik i kiseonik, moras da ulozis energiju. Pri ponovnom spajanju vodonika i kiseonika (sagorevanju) ne mozes da dobijes vise energije nego sto si je prethodno ulozio (zakon o odrzanju energije, osnovna skola).
Mozes da dobijes samo manje, posto ni jedan sistem nema 100% efikasnosti.
Energija koju ulazes da bi elektrolizom rastavio vodu, potice iz motora, ne moze da "padne s neba". Motor okrece altrernator, alternator proizvodi struju, struja radi elektrolizu to jest rastavlja vodu na vodonik i kiseonik.
Elem da bi dobio vodonik prvo moras da potrosis benzin (ili dizel ili sta vec trosi motor). Posto ni motor ni alternator nemaju 100% efikasnost, uvek ces dobiti manje energije nego sto si je prvo potrosio.
Uprosceno vodonik koji dobijes nikako ne moze da ima onoliko energije koliko je imao benzin potreban da se taj vodonik napravi.
Na kraju, auto mora da potrosi VISE a ne manje goriva.
da tacno je, ali meni sto radi motor on radi, ja sa to vreme spicim 5. brzinom 90kmh i on sto ce da radi on ce da radi... kapiras ?Energija koju ulazes da bi elektrolizom rastavio vodu, potice iz motora, ne moze da "padne s neba". Motor okrece altrernator, alternator proizvodi struju, struja radi elektrolizu to jest rastavlja vodu na vodonik i kiseonik.

- mbole
Ti ne kapiras 
Ne radi alternator na maštu, nego na naftu
Pici ti i 86-om brzinom, a ne 5-om, alternator da bi napravio struju mora porvo od nekud da dobije pogon.
Taj pogon moze da dobije samo od motora. Motor svoju energiju (mehanicku) moze da potrosi samo da bi okretao tockove, ili da bi okretao tockove i okretao alternator. Da bi se motor okretao on mora prvo da potrosi naftu. Ako deo koji trosis na kretanje auta ostane isti, da bi terao i alternator moras da potrosis vise nafte.
Jedan deo nafte ide na okretanje alternatora odnosno na proizvodnju struje. Posto ne postoji apsolutno ni jedan uredjaj koji ima efikasnost od 100%, uvek ces morati da potrosis vise mehanicke energije da dobijes struju nego sto ce je biti u toj proizvedenoj struji.
Cak i da prozivodnja praskavog gasa bude sa 100% efikasnosti (a nije, vec je daleko ispod toga), i dalje je alternator dao manje elektricne energije nego sto je potrosio mehanicke.
Zamisli da imas 4 flase, i obelezi ih redom:
nafta, motor, alternator, praskavi gas.
Napuni prvu flasu vodom i zamisli da je ta voda energija. Nije uopste bitno da li se radi o hemijskoj, mehanickoj ili elektricnoj. Energija je energija, bez obzira na oblik.
Sve vreme presipas iz jedne u drugu flasu, u usput malo i prosipas
Znaci vodu (energiju) iz "nafte" sipas u "motor" (i tu prospes jedno 50%)
Onda iz "motora" deo vode sipas u "alternator" i prospes relativno malo (ali ipak prospes).
Onda iz "alternatora" sipas u "praskavi gas", i opet prospes (i to prilicno).
E sad iz "praskavog gasa" ponovo sipas u "motor", i naravno opet prospes.
Zar nije bilo bolje da nisi isao "u krug" preko alternatora i praskvaog gasa?
Cak i da nisi prosipao (a moras da prospes), mogao bi da dobijes samo isto, nikako vise. No posto prosipas ostalo bi ti vise u motoru da nisi isao "u krug".

Ne radi alternator na maštu, nego na naftu

Pici ti i 86-om brzinom, a ne 5-om, alternator da bi napravio struju mora porvo od nekud da dobije pogon.
Taj pogon moze da dobije samo od motora. Motor svoju energiju (mehanicku) moze da potrosi samo da bi okretao tockove, ili da bi okretao tockove i okretao alternator. Da bi se motor okretao on mora prvo da potrosi naftu. Ako deo koji trosis na kretanje auta ostane isti, da bi terao i alternator moras da potrosis vise nafte.
Jedan deo nafte ide na okretanje alternatora odnosno na proizvodnju struje. Posto ne postoji apsolutno ni jedan uredjaj koji ima efikasnost od 100%, uvek ces morati da potrosis vise mehanicke energije da dobijes struju nego sto ce je biti u toj proizvedenoj struji.
Cak i da prozivodnja praskavog gasa bude sa 100% efikasnosti (a nije, vec je daleko ispod toga), i dalje je alternator dao manje elektricne energije nego sto je potrosio mehanicke.
Zamisli da imas 4 flase, i obelezi ih redom:
nafta, motor, alternator, praskavi gas.
Napuni prvu flasu vodom i zamisli da je ta voda energija. Nije uopste bitno da li se radi o hemijskoj, mehanickoj ili elektricnoj. Energija je energija, bez obzira na oblik.
Sve vreme presipas iz jedne u drugu flasu, u usput malo i prosipas

Znaci vodu (energiju) iz "nafte" sipas u "motor" (i tu prospes jedno 50%)
Onda iz "motora" deo vode sipas u "alternator" i prospes relativno malo (ali ipak prospes).
Onda iz "alternatora" sipas u "praskavi gas", i opet prospes (i to prilicno).
E sad iz "praskavog gasa" ponovo sipas u "motor", i naravno opet prospes.
Zar nije bilo bolje da nisi isao "u krug" preko alternatora i praskvaog gasa?
Cak i da nisi prosipao (a moras da prospes), mogao bi da dobijes samo isto, nikako vise. No posto prosipas ostalo bi ti vise u motoru da nisi isao "u krug".
Djak pesak 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
jeste to, ali alternator ne radi nonstop... npr auto vise trosi sa upaljenim svetlima ... eto na tih 100km sto sam ja merio potrosilo mi je oko 200g vise benzina sa upaljenim svetlima...
i dalje sam ubedjen da za elektrolizu npr potrosi 200g goriva da bi stvorio tu struju ali ustedi 250g dodavanje praskavog gasa ...
lupam gramazu
i dalje sam ubedjen da za elektrolizu npr potrosi 200g goriva da bi stvorio tu struju ali ustedi 250g dodavanje praskavog gasa ...

- mbole
Alternator moze da pravi struju samo kad radi. Kad ne radi, nema ni struje, pa nema ni praskavog gasa.
Trosis struju iz akumulatora? Pa nije ta struja u akumulator usla "s marsa" morao je prvo da je napravi alternator.
Shomy, ne mozes nikako da srusis zakon o odrzanju energije
Ne mozes da sagorevanjem vodonika i kiseonika dobijes vise nego sto si ulozio da bi rastavio vodu na vodonik i kiseonik. Nikako.
Trosis struju iz akumulatora? Pa nije ta struja u akumulator usla "s marsa" morao je prvo da je napravi alternator.
Shomy, ne mozes nikako da srusis zakon o odrzanju energije

Ne mozes da sagorevanjem vodonika i kiseonika dobijes vise nego sto si ulozio da bi rastavio vodu na vodonik i kiseonik. Nikako.
Djak pesak 

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
More Shomy batali se ti corava posla i kupi nekog krstenog benzinca pa ces imati pravi prasak 

Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- mbole
Spavalo mi se sinoc, pa nisam izracunao.
1. Efikasnost alternatora se krece oko 60%, i to kod najnovije generaicje. Znaci kad na osovinu alternatora dovedes mehanicke energije za 200g goriva, dobijes struje za 120g goriva.
2. Efikasnost elektrolize se takodje krece oko 60%, tako da si na kraju dobio energije u praskavom gasu za oko 72g goriva.
A mogao si lepo da onih 200 grama sa pocetka oteras pravo na tockove i ustedis 128 grama goriva
1. Efikasnost alternatora se krece oko 60%, i to kod najnovije generaicje. Znaci kad na osovinu alternatora dovedes mehanicke energije za 200g goriva, dobijes struje za 120g goriva.
2. Efikasnost elektrolize se takodje krece oko 60%, tako da si na kraju dobio energije u praskavom gasu za oko 72g goriva.
A mogao si lepo da onih 200 grama sa pocetka oteras pravo na tockove i ustedis 128 grama goriva

Djak pesak 

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
perpetum mobileeeeeeee

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9942
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
naftni lobiNozzlezator piše:da je to dovoljno efikasno vec bi bilo u masovnoj upotrebi u danasnjim autima....

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ma vanzemljaci... vanzemoljci... vanzemunci!
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- knez91
-
- Cika Dule
- Poruka: 443
- Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h
Bez zelje da tehnicki disktujem da li je moguce ili ne, jedna stvar mi privlaci paznju. To je cinjenica da je Stanley Meyer u vise navrata dokazao da to pije vodu i da su ga na kraju zbog toga likvidirali. Da je to bilo samo marketinski trik ili neka druga vrsta prevare sumnjam da bi uspeo da privuce toliku paznju naftne industrije i na kraju plati zivotom. Na bazi ove cinjenice mi deluje da to nije pusta prica ali da definitivno ona nece dobiti svoje mesto pod suncem dokle god je naftnog monopola. 

Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!
- knez91
-
Gledaj to je i neko moje misljenje (mada samo moje) i cinjenica je da ce mo se mi jos dosta voziti na naftu.... nego na ovom klipu mi je privuklo paznju onaj deo koji stoju ispred hladnjka (od stakla, ili neceg slicnog) kao je stegao sa obicnim maticama, po tome mislim da nema sanse da ovo radi, jer od treskanja ili same reakcije unutar ce to popustiti vremenom.... (mada mogu biti i one sto se ne odvrcu tj sto imaju plastiku u sebi ali opet je to rizicno)...