Moj novi cadjavi Focus
- popovicvl
- Poruka: 5651
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Moj novi cadjavi Focus
Posle 6 godina voznje Focusa 1.6 16V, odlucio sam da se malo ponovim. Opet Focus. Hteo sam da izbegnem dizel varijantu zbog svih mogucih problema koji mogu da mi naprave, i jurio sam opet da uzmem 1.6 16V, ali nisam mogao da odolim ovom autu. Seo sam "omirisao" i to je to. Stanje auta je TIP TOP. Proizveden juna 2002 godine, sa dobrom opremom, cak sta vise i odlicnom.
Masina je klasicna parna, 1.8 TDDI 90 KS. Majstor kod koga sam ga uzeo (kao i prosli Focus) mi je rekao da nema zamajc, elektronske dizne, ne pati od nekih "savremenih auto bolesti". Sad imam jedan Ford za trke i jedan da se vozikam. Neka prva potrosnja merena po bordu je 5,8 l, mada na otvorenom padne i ispod 5, sto je sjajano jer nikad nisam pre imao dizela u kuci.
Uz njega sam dobio sve papire, servisnu, manual, uradjen veliki servis, nove kocnice i td. Predjena kilometraza je 132 000 km sa sve uradjenim servisima u Austriji.
http://imageshack.us/g/94/20110619142730314.jpg/
Masina je klasicna parna, 1.8 TDDI 90 KS. Majstor kod koga sam ga uzeo (kao i prosli Focus) mi je rekao da nema zamajc, elektronske dizne, ne pati od nekih "savremenih auto bolesti". Sad imam jedan Ford za trke i jedan da se vozikam. Neka prva potrosnja merena po bordu je 5,8 l, mada na otvorenom padne i ispod 5, sto je sjajano jer nikad nisam pre imao dizela u kuci.
Uz njega sam dobio sve papire, servisnu, manual, uradjen veliki servis, nove kocnice i td. Predjena kilometraza je 132 000 km sa sve uradjenim servisima u Austriji.
http://imageshack.us/g/94/20110619142730314.jpg/
Poslednja izmena: popovicvl, na dan nedelja, 19. jun 2011. u 14:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Moj novi cadjavi Focus
Čestitam na kupovini!
Da te služi dugo i bez problema!

Da te služi dugo i bez problema!

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Fino deluje, zanimljiva oprema... Npr nemas zadnje podizace a imas digitalnu klimu, extra 

Fiesta!!
- popovicvl
Jbg, tako ti to doje. Mada digitalna klima je bar za sad komplikovana masina. Sporet prekidaci su zakon. Okrenes na plavo pritisnes klimu i ciao. Ova ima previse dugmica.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Lep čađavko,sve manje karavana a sve više hatch-eva što mi je drago 
Bitno je samo da nije ubio neku nenormalnu kilometražu i služiće te vrlo dobro.

Bitno je samo da nije ubio neku nenormalnu kilometražu i služiće te vrlo dobro.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
Slazem se, manuelna je laksa za koriscenje, ponekad se bas smorim koliko puta treba da pritisnem dugme da bih prebacio temperaturu sa npr 26 na 18 stepeni... Jedno 20x vise vremena nego samo da okrenes na hladjenje kod obicne klimepopovicvl piše:Okrenes na plavo pritisnes klimu i ciao. Ova ima previse dugmica.

Jedina pogodnost, bar meni znaci, namestim temperaturu, pritisnem AUTO dugme i boli me briga gde i kako duva, prijatno u kolima a on odrzava temperaturu jednakom

Fiesta!!
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Super Fokus, mozda i najbolji izbor motora za ove nase prostore, neka te dobro posluzi..ipak mu lepse stoji digitalna klima, imas dugme za svaku opciju, brzo ces uci u stos..Dule nije valjda da nisi provalio da dizanje i spustanje temperature mozes odraditi duzim drzanjem dugmeta
..kontam da je ista fora i ovde na Fokusu..

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9918
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
welcome to the zeldi club komsija 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- popovicvl
welcome u cadjavifordclubserbia
Danas sam se vozikao i malo mi smeta taj zvuk dizela, mada mi ne smeta njegova potrosnja. Motor je u leru miran kao bubica, stvarno tih, nazad se i ne cuje. Plasio sam se da ce tandrkati kao Golf IV. Iskreno moram vezbati voznju dizela (jel sramota reci da sam dizela vozio samo na polaganju pre 12 godina), malo malo ode u 4500.
Jedino cu da mu nabavim plasticni poklopac za motor, pa ako neko ima (u bilo kakvom stanju) neka se javi na pp.
Danas sam se vozikao i malo mi smeta taj zvuk dizela, mada mi ne smeta njegova potrosnja. Motor je u leru miran kao bubica, stvarno tih, nazad se i ne cuje. Plasio sam se da ce tandrkati kao Golf IV. Iskreno moram vezbati voznju dizela (jel sramota reci da sam dizela vozio samo na polaganju pre 12 godina), malo malo ode u 4500.

Jedino cu da mu nabavim plasticni poklopac za motor, pa ako neko ima (u bilo kakvom stanju) neka se javi na pp.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
taj poklopac trazim ja za fiestu ako neko ima nek mi javi... 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- dule0911
-
A dobro naucices da ga vozis, polako 
Ja retko kad predjem 3000, realno nemam potrebe, sva obilazenja odradim dok kazaljka stigne od 2000 do 3000

Ja retko kad predjem 3000, realno nemam potrebe, sva obilazenja odradim dok kazaljka stigne od 2000 do 3000

Fiesta!!
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Izgleda lepo na slikama.
Neka je sa srecom
Neka je sa srecom
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- mbole
- Poruka: 14922
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cestitke na prinovi.
Ma kad se naucis na dizela, batalices ti 16V ( a tek kad ti se novcanik navikne...)
Ma kad se naucis na dizela, batalices ti 16V ( a tek kad ti se novcanik navikne...)

Djak pesak 

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2784
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- dule0911
-
Neki ljudi se nikad ne naviknu na dizel, ali dobro kapiram da ces ti uspeti, ipak je to Ford 
Inace, ne znam da li je Mondeo mk2 imao identican ET felni i sirinu, treba da proveris to da ti slucajno ne pravi neki problem sa trapom ili kad je auto natovaren, posto su ovo felne sa Mondea mk2 ako se ne varam.

Inace, ne znam da li je Mondeo mk2 imao identican ET felni i sirinu, treba da proveris to da ti slucajno ne pravi neki problem sa trapom ili kad je auto natovaren, posto su ovo felne sa Mondea mk2 ako se ne varam.
Fiesta!!
- popovicvl
jbt Dule kralj si. Dva dana gledam felne, znam da nisu sa Focusa 100%, i ne mogu da se setim gde sam ih video. Mondeo MK2. Ovako na oko cuce lepo, ne strce napolje ni unutra, a malo izgledaju sveze. Previse sam navikao na one klasicne sa 5 duplih krakova, koje su bas lepe, ali svaki drugi Focus ih ima. Stara Focusara je imao neke felne sa malim ET i bezale su napolje ekstra, ali nisam imao nekih vecih problema osim sto su se gume na zadnjoj osovini strugale na unutrasnjim rubovima, jer zadnja osovina lezi nagnuta, a kad padne na mali ET onda dolazi do izrazaja.
in memoriam
http://imageshack.us/g/836/20110604141825805.jpg/
in memoriam
http://imageshack.us/g/836/20110604141825805.jpg/
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ček sad, šta ovo in memoriam ne shvatam? 

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- popovicvl
u secanju na stari Focus. So many memories...
- dule0911
-
I meni izgledaju skroz lepo felne na Focusu (na Mondeu mi se ne svidjaju
), nego pitam reko da nemas problema sa cesanjem
Off premesten ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =53&t=8869

Off premesten ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =53&t=8869
Fiesta!!
- popovicvl