Idem u off, ali moram se ovde nadovezati. Nisam ni neki veliki vjernik ni ne vjernik. Nisam od onih koji idu u crkvu svake nedelje, da daju neke ogromne pare u crkvu, a niti tako olako vjerujem u neke pojave vezane za religiju. Čak naprotiv u crkvi nisam bio ne znam ni ja odkad, jer me neriviraju one babetine koje se guraju, a i počeli su mi i popovi ići na živce, jer stalno pričaju o nekoj skromnosti i kako novac nije važan. A onda ih vidiš kako se vozaju u autima od nekoliko desetina hiljada evra, stalno traže neke priloge koji i nisu tako mali.
Jedna zanimljiva priča nisam zapamtio gdje se tačno desilo uglavnom cimer mi je pričao da se u nekom selu gradila crkva. I sad pošto u selu ima nekoliko bogatijih ljudi ajde da svako od njih dadne neki prilog. Na čovjeka koji je bio trgovac spalo je da finansira zvona. Naravno on je bio sprem dati prilog, ali ne u obliku novca jer mu je pop tražio oko 20.000€, a on je našao zanatliju koji pravi zvona za 5.000€. Naravno nije dao da mu uzmu više para nego što je potrebno za zvona.
Ista priča jedno selo kod Doboja. Priča mi čovjek koji je rodom iz tog sela, pravi se crkva i dolazi neki pop iz Bijeljine da osvešta temelje, za osveštavanje uzima 10.000€.
Takođe kada mi djeda umro pije par godina, pop je plaćen što je došao pola sata pjevao 50€, a ljudi koji su iskopali grob, dovezali sanduk sa pokojnikom na grob i zakopali ga isto toliko... Gdje je tu skromnost popova o kojoj vazda pričaju i kako novac nije bitan, zašto je onda on toliko skup?
Ako već kaže da ljudi treba da se pomažu, da budemo pošteni pa de onda reci ajde eto doći ću održati molitvu pa eto daj onoliko koliko ti nije mnogo, a ako nemaš ni ne moraš.
Imam neko svoje shvatanje religije, vjerujem onoliko koliko mislim da je dovoljno, u Bogu i svecima tražim ajde da tako kažem neku hranu za dušu nekom vrste molitve, kao ono npr: Molim te Bože samo da bude na ispitu ono što znam i da bude šestica. Naravno nekada mi molitva bude uslišena, nekada ne.
Uh eto raspisao se ja baš o saobraćaju u Kruševcu.