Focus Mk1 Owners Club... :)
Moderator: ace1
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Focus Mk1 Owners Club... :)
Zezas? To je onda izuzetno glupo. Sreca pa se kod mene ne pali lako...
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zasto bi zezao?
Jednostavno sam prepisao ono sto pise u focusovom servisnom uputstvu.
E sad ima tu jedan ??? Naime od Avgusta 2001 se ugradjuje drugaciji modul alarma (pre toga je bio poseban modul koji je "saradjivao" sa jos dva, a od tada su sve ugurali u jedan modul koji radi gomilu stvari, recimo izmedju ostalog daje tajming za brisace, migavce, kompletna upozorenja tipa nije vezan pojas, grejanje soferke.... ma maltene sve).
Mada koliko sam god uspeo da pronadjem, funkcije alarma i zakljucavanja bi trebalo da su iste.
Usput, sto bi bilo glupo? Valjda kad zakljucas auto zelis i da ti niko ne udje u njega, a ako udje onda je to verovatno lopov. U suprotnom sto si ga zakljucavao?
Ono sto izgleda ne kapirate je da postoji ozbiljna razlika izmedju fabrickih i naknadno ugradjenih alarma.
Ovaj se deaktivira SVAKOM regularnom radnjom otkljucavanja. Nije bitno da li si ga otkljucao kljucem ili daljincem.
Takodje se aktivira kad god ga zakljucas isto tako nebitno da li si to uradio kljucem ili daljincem.
Meni to deluje kao sasvim pristojno ponasanje od strane jednog alarma
Jednostavno sam prepisao ono sto pise u focusovom servisnom uputstvu.
E sad ima tu jedan ??? Naime od Avgusta 2001 se ugradjuje drugaciji modul alarma (pre toga je bio poseban modul koji je "saradjivao" sa jos dva, a od tada su sve ugurali u jedan modul koji radi gomilu stvari, recimo izmedju ostalog daje tajming za brisace, migavce, kompletna upozorenja tipa nije vezan pojas, grejanje soferke.... ma maltene sve).
Mada koliko sam god uspeo da pronadjem, funkcije alarma i zakljucavanja bi trebalo da su iste.
Usput, sto bi bilo glupo? Valjda kad zakljucas auto zelis i da ti niko ne udje u njega, a ako udje onda je to verovatno lopov. U suprotnom sto si ga zakljucavao?
Ono sto izgleda ne kapirate je da postoji ozbiljna razlika izmedju fabrickih i naknadno ugradjenih alarma.
Ovaj se deaktivira SVAKOM regularnom radnjom otkljucavanja. Nije bitno da li si ga otkljucao kljucem ili daljincem.
Takodje se aktivira kad god ga zakljucas isto tako nebitno da li si to uradio kljucem ili daljincem.
Meni to deluje kao sasvim pristojno ponasanje od strane jednog alarma

Djak pesak 

- sasa_f1
Ok,a sta ako ti auto nije bas blizu,i jednostavno zelis da ga zakljcuas bez aktivacije alarma? Ili taj alarm jednostavno nije ono sto ja mislim (prodje kamion pored njega i on se upali). Ocigledno da nije osetljiv kao vecina.... ? 

- mbole
Koliko znam, i koliko sam uspeo da iscitam, taj alarm uopste nema senzor udarca/vibracija ni u jednoj varijanti.
Imas varijantu koja nadgleda vrata i haubu, i varijantu koja pored toga nadgleda i pokrete u kabini.
Imas varijantu koja nadgleda vrata i haubu, i varijantu koja pored toga nadgleda i pokrete u kabini.
Djak pesak 

- sasa_f1
Znaci dzabe sam ga cukao sa svih strana da se upali?
Malopre sam uspeo da ga aktiviram,al mi to uopste nije bila nemera. Sedeo sam unutra i zakljcuao bzvz dva puta (double lock),zatim okrenuo na kontakt da nesto vidim,kad poce da svira. 

Poslednja izmena: sasa_f1, na dan ponedeljak, 20. jun 2011. u 00:35h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- mbole
Svasta, lupas sopstveni auto
A da je to neko drugi uradio, skocio bi da ga bijes
Jel znas sta znaci RTFM?

A da je to neko drugi uradio, skocio bi da ga bijes

Jel znas sta znaci RTFM?
Djak pesak 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Radio talasi FM?
hehe
Ma ni ja prvi ne citam manual, tek kad nesto nece kako sam ja zamislio/ili kad sjebem, onda procitam

Ma ni ja prvi ne citam manual, tek kad nesto nece kako sam ja zamislio/ili kad sjebem, onda procitam

Fiesta!!
- sasa_f1
A doobro,imao sam granice,volim ja mog
-a,tako da sam bio nezan...
Nem pojma....

Nem pojma....
- mbole
Read The Fucking Manual 
Ili po srpski:
Procitaj To Je*eno Upitstvo
Veruj mi mnogo je lakse. Meni je jedina nevolja bila sto sam uz mondea dobio uputstvo na Nemackom, koji poznajem malkice bolje od Kineskog, al net je cudo

Ili po srpski:
Procitaj To Je*eno Upitstvo

Veruj mi mnogo je lakse. Meni je jedina nevolja bila sto sam uz mondea dobio uputstvo na Nemackom, koji poznajem malkice bolje od Kineskog, al net je cudo

Djak pesak 

- sasa_f1
Ja na italijanskom,al sam juce kao izucavao na netu englesku verziju. Samo jos da nadjem i za audio.... 

- xandarmil
- Poruka: 1
- Član foruma od: subota, 2. jul 2011. u 22:47h
1.6 zetec se 74 kw karavan-lubenicar
Ah, da zaboravih 2001. godiste, kupljen pre mesec dana
Ah, da zaboravih 2001. godiste, kupljen pre mesec dana
- Milanokos
- Poruka: 31
- Član foruma od: subota, 28. nov. 2009. u 13:32h
- SREMAC100%
- Poruka: 93
- Član foruma od: ponedeljak, 12. apr. 2010. u 09:25h
1.8 TDCI 85 KW 115 KS 2002. GOD. ZETEC
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Sta znaci vam znaci ovo 10. mesec? Deseti mesec u vlasnistvu?
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
10. mesec u godini kad je kupljen (oktobar)
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- popovicvl
Ha, sad mi je nesto sinulo u glavu. Pre neki dan sam video neku Suzu na prodaju, pise na papiru 1989. 11. mesec. Kad se nisam upisao od smeha
.
Kakve veze sa vezom ima jel 6. ili 11. mesec...auto je krsh pa krsh...

Kakve veze sa vezom ima jel 6. ili 11. mesec...auto je krsh pa krsh...
- dax92
-
Da mozes komsiji da se pohvalis da je skoro 90 godiste!
I moj Golf je bio 12 mesec 91
(al' je bio u stvarno dobrom stanju!
)

I moj Golf je bio 12 mesec 91

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- popovicvl
Ma znam o cemu pricas, ali taj podatak ne govori nis'. Moze biti koji god mesec, kad uvek moze da se nadje stariji god-dve isti model koji je u boljem stanju u svakom pogledu, limariji, mehanici, enterijeru i td...
Mada ima uvek onih koji se zalete na kupovinu na osnovu glupih podataka o vozilu...Ja mogu da tvrdim da je moj RS iz '94 u boljem stanju od vecine auta iz 2004. godine, a jos je i 9. mesec
. U najmanju ruku je u istom stanju sa mojim Focusom iz 2002. god.
Sad pre neki dan je majstor na tehnickom pregledu njuskao po autu i brojevima da proveri da nesto nisam muljao sa papirima i sasijom. Morao sam da mu pokazujem brojeve na tri mesta, cak sam izvadio carinske papire od uvoza od pre dve godine. Covek ne veruje da 17 godina star lim moze tako da izgleda.
Mada ima uvek onih koji se zalete na kupovinu na osnovu glupih podataka o vozilu...Ja mogu da tvrdim da je moj RS iz '94 u boljem stanju od vecine auta iz 2004. godine, a jos je i 9. mesec

Sad pre neki dan je majstor na tehnickom pregledu njuskao po autu i brojevima da proveri da nesto nisam muljao sa papirima i sasijom. Morao sam da mu pokazujem brojeve na tri mesta, cak sam izvadio carinske papire od uvoza od pre dve godine. Covek ne veruje da 17 godina star lim moze tako da izgleda.
- dax92
-
Pa jos na Fordu 17 godina starom!!popovicvl piše:Covek ne veruje da 17 godina star lim moze tako da izgleda.

A, opste je poznato da svaki ciga svoga konja hvali! Dok sam kupovao Focusa, na svakakve ponude sam nailazio (Fiat Stilo sa glatkim volanom, bez gume na papucici kvacila, sa straftom od nekog stuba na hladnjaku, izlizanom menjacu bez brojeva, farovi sa pukotinom po celoj sirini, sa predjenih 130 000 km za 4500 evra!!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pozdrav vlasnicima Focusa, na žalost ja nemam ni jedan, ali mi treba pomoć za komšiju.
Radi se od Focusu Mk1 1.8TDdi. Ima problema sa otljučavanjem/zaključavanjem kada je hladno vrjeme. Znači kada ga otključava preko daljinskog žmigavci se vide da odrade i daju znak kao da je otključano, ali brava ne odradi i ne otključa vrata. I primjetio je da ako ide uz neko jače brdo u vratima čuje da nešto škljocne i poslje toga može da otključa/zaključa jednom i poslje opet isti problem.
Otkuljčavanje ključem u bravu radi normalno, samo na daljinski neće.
Jel imao možda neko sličan problem, ili ima neku ideju u čemu je problem i kako ga rješiti?
Radi se od Focusu Mk1 1.8TDdi. Ima problema sa otljučavanjem/zaključavanjem kada je hladno vrjeme. Znači kada ga otključava preko daljinskog žmigavci se vide da odrade i daju znak kao da je otključano, ali brava ne odradi i ne otključa vrata. I primjetio je da ako ide uz neko jače brdo u vratima čuje da nešto škljocne i poslje toga može da otključa/zaključa jednom i poslje opet isti problem.
Otkuljčavanje ključem u bravu radi normalno, samo na daljinski neće.
Jel imao možda neko sličan problem, ili ima neku ideju u čemu je problem i kako ga rješiti?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dax92
-
Jedino da skine oblogu sa vrata skrzo, pa da prati sta mu to skljocne... Izgleda mi kao da je u tome problem...
Ja inace prvi put za to cujem.
Ja inace prvi put za to cujem.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Desavalo mi se identicno na mondeu,problem je bas to sto skljocne,verovatno je neki kontakt u pitanju,neka skine tapacirung i proveri sve spojeve.
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: petak, 13. maj 2011. u 10:48h
ford fokus tdci 1,8 gia 2001.god karavan
- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Znate li koga da opravlja daljince za Fokusa,prvo je stucao pa posle totalno umreo
Menjao sam i bateriju al nista...
Sta vise imam i jedan rezervni koji sam dobio od proslog vlasnika al ni on neradi!

Sta vise imam i jedan rezervni koji sam dobio od proslog vlasnika al ni on neradi!
- James_Nis
- Poruka: 56
- Član foruma od: petak, 27. avg. 2010. u 18:02h
- Kontakt:
Evo i mene, tek sad naleteh na temu!
Ford Focus Mk1, decembar 2000. Benzinac, 1.6 100 konja. Boja... `ebem li ga neka bahami zelena, ili bulgarian green, sto rece neko sa foruma. Inače, družimo se već godinu dana i prezadovoljan sam. Samo da promenim radio.

Ford Focus Mk1, decembar 2000. Benzinac, 1.6 100 konja. Boja... `ebem li ga neka bahami zelena, ili bulgarian green, sto rece neko sa foruma. Inače, družimo se već godinu dana i prezadovoljan sam. Samo da promenim radio.

My favorite Ford is my next one.