Ugao volana-focus mk1
- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Ugao volana-focus mk1
Pored brujanja u prednjem trapu koje se javlja prilikom kocenja primetio sam da kada okrecem volan levo-desno cuje se neko skripkanje kao da se guma o gumu trlja.
Sinoc otkrijem da mi volan uopste nije u ravni sa linijom kretanja auta,kad drzim upravljac pravo kola skrecu levo!
Sta je potrebno da se desi na kolima da bi se pojavilo ovo skretanje volana?
Sinoc otkrijem da mi volan uopste nije u ravni sa linijom kretanja auta,kad drzim upravljac pravo kola skrecu levo!
Sta je potrebno da se desi na kolima da bi se pojavilo ovo skretanje volana?
- deketa
Re: Ugao volana-focus mk1
Neko misljenje? 

- mbole
- Poruka: 14922
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sta se desava kad pustis volan na ravnom delu druma? (al bas ravnom, to jest ravnom gledano levo-desno, odnosno da nema bocnog nagiba)
Jel i dalje skrece negde ili ide pravo?
Jel i dalje skrece negde ili ide pravo?
Djak pesak 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- deketa
Kad pustim volan nisam primetio neko znacajnije skretanje ulevo-mozda samo malo a i to se nejavlja odmah po pustanju upravljaca vec kroz nekih desetak metara.
Neznam dal je do M+S pneumatika ili do trapa al u krivinama pa i pri malim brzinama skripe gume kao da potpisujem.Cak mi se cini kad bacim teleci pogled da su mi pri vrhu prednji tockovi blago "uvuceni'' pod haubu.
Oce li i to da bude manifestacija loseg lezaja tocka?
Onomad sam na jakoj nizbrdici pri kocenju cuo tupi zvuk VUVUVU....koji se pojacavao sa stiskanjem kocnice i u jednom momentu je bio toliko intenzivan da sam vise kocio motorom nego diskovima jer sam se bojao da neostanem samo sa zadnjim tockovima.Volan pri kocenju ne prenosi nikakve vibracije!
sindrom Steve Zigona iz Majstorske radionice
Neznam dal je do M+S pneumatika ili do trapa al u krivinama pa i pri malim brzinama skripe gume kao da potpisujem.Cak mi se cini kad bacim teleci pogled da su mi pri vrhu prednji tockovi blago "uvuceni'' pod haubu.
Oce li i to da bude manifestacija loseg lezaja tocka?
Onomad sam na jakoj nizbrdici pri kocenju cuo tupi zvuk VUVUVU....koji se pojacavao sa stiskanjem kocnice i u jednom momentu je bio toliko intenzivan da sam vise kocio motorom nego diskovima jer sam se bojao da neostanem samo sa zadnjim tockovima.Volan pri kocenju ne prenosi nikakve vibracije!
sindrom Steve Zigona iz Majstorske radionice

- mbole
- Poruka: 14922
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h