krst upravljaca ili letva?
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
krst upravljaca ili letva?
Focus 2002. god.
pisao sma vec da kad motam volan na sitno u mestu imam kuckanje, oterao kod majstora, on rasturio proverio i reko mi da je u letvi i da tako vozim dok ne pocne da curi pa onda na remont. Otiso ja kod drugog majstora, a on mi reko bez rasturanja da njegovo iskustvo govori da lupkanje potice iz nekakvih krstova u upravljacu i reko mi da ce on to da mi zameni i da to kuckanje nema veze sa letvom. Kaze to je Ford, njihova stara boljka je da stradaju ti krstovi. Pa sam hteo da cujem misljenje drugih, a pogotovu ako moze od Dragomira u vezi zameni tih krstova. Koliko je to komplikovano i koliko kosta onako bar odprilike, neki red velicine?
Hvala1
pisao sma vec da kad motam volan na sitno u mestu imam kuckanje, oterao kod majstora, on rasturio proverio i reko mi da je u letvi i da tako vozim dok ne pocne da curi pa onda na remont. Otiso ja kod drugog majstora, a on mi reko bez rasturanja da njegovo iskustvo govori da lupkanje potice iz nekakvih krstova u upravljacu i reko mi da ce on to da mi zameni i da to kuckanje nema veze sa letvom. Kaze to je Ford, njihova stara boljka je da stradaju ti krstovi. Pa sam hteo da cujem misljenje drugih, a pogotovu ako moze od Dragomira u vezi zameni tih krstova. Koliko je to komplikovano i koliko kosta onako bar odprilike, neki red velicine?
Hvala1
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: krst upravljaca ili letva?
Stariji fordovi su imali taj problem(narocito fiesta MKIII i KA) ali fokus nema taj problem(bar se ja nisam susreo sa tim).Mislim da je prvi majstor upravu.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- oristic
da li uopste postoje ti krstovi u Focusu? I koliko kosta da se to promeni, odprilike bar, za letvu sam se sve rapitao ali za ovo prvi put cujem!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
postoje dva krsta i to ide komplet sa stubom volana.Koliko kosta neznam.
- oristic
u principu covek je vrlo profi, neka menja krstove, pa ako opet lupa ici ce na njegov racun, sta da mu radim, zvuci samouvereno, letvu je gledao i kaze da je ok i da tu nista ne treba dirati!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
I ja sam za to da netreba nista dirati
- oristic
Malo sma se raspitivao u vezi tih krstova (kardana) na stubu upravljeca i ukapirao da to u Nisu nema nigde da se kupi, samo su mi u Ford Company rekli da imaju polovno komplet, sub upravljaca sa ta dva krsta i bravom i za to mi traze 100 e, mislim da sma za sad odustao od te varijante, jer cak i da je tu problem pitanje kako ce biti resen tim polovnim delovima!